icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

olivka84
2. okt 2014

@ucitelka70 a ako sa vam tam paciilo my by sme tam chceli ist vacsia skupina s trojrocnymii detickami myslis ze by tam bola pre ne zabava?

zuzkasim
2. okt 2014

@zuzimia No právě proto jsem psala, že u nás ji mají v Bauhausu, jestli u vás třeba taky? Mě by nenapadlo ji tam hledat, ale je to vlastně využitím i dekorační látka, protože je pevná - na závěsy, podsedáky a tak, proto ji tam mají. V klasické metráži moc ne, nebo jen velmi omezený výběr a tuším od jiné firmy, z Českého kanafasu u nás prodejci moc neberou.

ucitelka70
2. okt 2014

@olivka84 to áno, užili by si, tie preliezky sú spojené z riadnej výšky - asi 5-6m behať po schodoch hore a rebríkoch, určené je to na vývoj motoriky detí, niektoré schody sú akoby pohyblivé - len lanami spojené, pritom bezpečné, na behanie, skákanie ideálne a na tej lodi by sa im tiež páčilo povystrájať. Aj Alex má 3 a bol by celý deň vydržal.......

zuzimia
2. okt 2014

@ucitelka70
Hej, zasielkovna OK. Ale odkial objedname?

kveta007
2. okt 2014

@zuzimia Kuk sem http://www.ceskykanafas.cz/eshop/?kat=0101 Ale jestli zasílají do SR, těžko říct. Asi byste si tam musely napsat.

jitu22
2. okt 2014

jj, obojí - jednobarevka i kostka - jsou kanafasy. Na tyhle kalhoty je super. Je pevnější, takže vydrží drsnější zacházení. Dobře se to šije. I ty původní rejoicky z něčeho takového byly. Ale všechny ty napodobeniny jsou už z obyč pláten a to mi synek na hřišti prodře. Dá se i z kepru, ale ten je ještě tužší a to už mi přijde na běžné nošení nepohodlné. Jen na montérky a pod.
Docela dobrý výběr měli v Dačicích v Prioru, takže to chce chodit do takovýchhle jiných krámů. V metráži v Domě látek jsem viděla jen pár barevných kombinací a to bylo spíš na hračky.

koki_melo
2. okt 2014

@ucitelka70
@ucitelka70
@zuzimia
@alenf
HOLKY SLOVENSKÝ POZOR! Batani má nově pro vás poštovné na Slovensko za 125Kč. Ještě to není opravené na stránkách, ale ta informace je zaručená, rozhodli se vám na Slovensku vyjít vstříc. Takže směle do nakupování, Dobrá zpráva, ne? 😀

mariast
2. okt 2014

dievcata nahodou sa nechystate objednavat nejake pekne latocky???? rada by som sa k vam pridala, alebo mi poradte odkial objednvate uplety, flis, softshell za dobre ceny... dakujem

zuzimia
2. okt 2014

@koki_melo
Výborná správa!

olivka84
2. okt 2014

@koki_melo huraaaa

evaon
2. okt 2014

@koki_melo
To nie je dobra sprava!!!!! To bude financna KATASTROFA 😀 😀 😀 😀

petkasv
2. okt 2014

@koki_melo nene je hilco a čechách je zřejmě vyprodaný 😉

lenasss
2. okt 2014

@koki_melo tak jsem asi něco našla.Pokusím se to do konce týdne stihnout,ale nevím už přesně to zadání tak doufám,že to bude na to sedět 😅

koki_melo
2. okt 2014

@petkasv na moje čuniny je to moc světlé, ale pěkná, pěkná. Takový hezká bundička by byla...

petkasv
2. okt 2014

@koki_melo ještě byla v modré a zelené, zelená byla božská 😵

koki_melo
2. okt 2014

@petkasv nedá se svítit, my holt budeme mít veverky a žaludy 😉

jitu22
2. okt 2014

@mariast třeba právě batani.cz - má super teplákovinu, fleece,jednobarevné úplety, soft... příjemný e-shop 😉 A jestli teď bude i lepší poštovné na SK, tak za sebe můžu určitě doporučit.

katka82
2. okt 2014

@jitu22 on i kepr je dobrej na takový gatě 😉 já tu teď u nás v kameném obchodě koupila šedivej kepr a kluci z něj maj super kalhoty 🙂 záleží hold na výrobci 🙂
jinak batani.cz taky doporučuju 😉

caramilla
2. okt 2014

@koki_melo na víkend jede Mína pryč s babi, nacpu manželovi káčko a pokusím se pajcovat. Dneska je to na mašli, děti vůbec nespí, ječí, brečí, leze tu po mě, mína přetažená, taky celé odpo ječí, jak jsem ti včera psala, že jsem superžena, co jsem zvládla, tak dneska jsem totální neschopná, vyřízená, hysterická kráva. Nic jsem nezvládla a děti bych nejradši dala rovnou čarou do děcáku... mezi ječením jsem stvořila tohle, ... no, než jsem odklikla 3x smazaný příspěvek, protože ten na klíně mi sem furt hrabe, tak mína spadla na rovné podlaze a ječí tu jak protržená, k. ječí taky. Dovolená, jo, super dovolená...

papajka7
2. okt 2014

stiahla som fotky tak jedna suprava.

caramilla
2. okt 2014

Tak včerejší a předvčerejší počin pro Jasmínku a Kryštofa. Bodýčko vrstvené, bude střih a návod. Manžel, když ho Kryštůfkovi sundaval, tak nadával hodně sprostě, snažil se to "tričko" servat přes hlavu a ono bylo přišité k bodýčku. Nemá mě můj manžel vůbec rád 😀
Jinak to zatím vypadá, že Kryštof v modelinku strčí Mínu do kapsy, jen teda nevím, zda je to dobře 😀 Pro značku Caramilla určitě 😀

papajka7
2. okt 2014

@caramilla wau to je naaadherne,aj veci aj modeli 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

zojec
2. okt 2014

@caramilla nadherni su :D aj ja chcem babatkooooooooooo 😀 😀 😉

elentari
2. okt 2014

ehm, ehm,... kdysi kdosi (tuším @bordino) tu šil sáčky na zeleninu/ovoce na nákupy - můžu se zeptat na reference? Je to praktické? Akceptují to v obchodech? Nebo to do sáčku dáváte až po projdutí kasou? Dovedu si to představit v malé sámošce, ale nevím, jak by se na to dívali třeba v Tescu, Lidlu...

koki_melo
2. okt 2014

@caramilla Budu mluvit jako buzna, ala božíčku to je nádhera!!! Krásný...zase jsi mi vzala elán k dokončení pajcu, bo jak máš našité ty aplikace, tak to je tedy síly!

ringcoriel
2. okt 2014

@caramilla Krasne tricko. Uplne som sa zamilovala. Aj ja mam takeho maleho dublika ako je Krystufek, tak sa tesim na strih.
Baby, aku mate skusenost s overlockom z Lidlu? dakujem za odpovede

zuzimia
2. okt 2014

@ucitelka70
Aj ostattne baby SK! Nasla som myslim zaujimavy zdroj kanafasu, postovne na Sk je 10 euri..
http://www.textil-svadlenka-bz.cz/
Keby sme este objednali spolocne aspon 2-3 aj postovne by bolo OK.
A asi este lepsie priamo tu
http://www.ceskykanafas.cz/eshop/?kat=0101&od=66
le zatial mi nie je jasne, ci su len velko alebo aj maloobchod.
Co vy na to?

evaon
2. okt 2014

@zuzimia ja by som sa asi pridala, len pozri ten link, aky ma prepocet na euro 😝 Napise potom, keby ste to riesili.

anastazieb
2. okt 2014

@caramilla opravdu náááádherné!!! Ta kombinace u Jasmínky i u Kryštůfka nemá chybu. A K. je opravdu rozkošný model <3 <3 <3