icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
2. okt 2014

@zuzimia ak je VO, možno má niekto ŽL, aby zobral - @alenf si robí tiež zálusk na tento štýl

caramilla
2. okt 2014

@anastazieb Děkuju! 😵 Mína je rebelka, ale Kryštof mi přijde normálně jako totální šamponek, dokonce ani dneska nechtěl jedinou křupku, aby si bodynko nezašpinil 😀 😀 😀

anastazieb
2. okt 2014

@caramilla fakt krása, ten mraveneček. A obdivuju tě, že se tak crcáš se všema těma detailama, já už jsem rezignovala a detaily dokresluju barvama 😀

caramilla
2. okt 2014

@anastazieb Jo, to jsem chtěla taky, ale já si nebyl ještě schopná ty barvy koupit, pokaždé se tu jak debil ptám, kdo má co za barvy a opět nekoupím 😝

ucitelka70
2. okt 2014

@caramilla krásne detičky, krásne oblečené, a ako ti pozujú, no foť maminka,

koki_melo
2. okt 2014

@caramilla pojedu si je koupit někdy, tak ti je můžu očíhnout nebo rovnou koupit 😝

anastazieb
2. okt 2014

@caramilla já mám Pebeo, ony jsou snad dvě značky jen, a ani s jednou neuděláš chybu 😉

sinala
2. okt 2014

@caramilla fakt krásné

caramilla
2. okt 2014

@koki_melo jo, tak pak dej vědět a domluvíme se 😎 Díky!!!

sinala
2. okt 2014

holky o kolik cm širší přes boky šít softshelky pro velké děti, tak vel. 152 -164, než je obvod boků? Dík

mehlo
2. okt 2014

@ringcoriel aha tak toho jsem si nevsimla. někdo ho tu má a nestěžují si.
@saaralota Jo tak jsem slepá. Prý není špatný. Já mám Berninu Bernette a jsem spokojená.

mehlo
2. okt 2014

@caramilla no tak to je model jedna báseň!!!!! A jak jsou s Jasmí sladění- úžasnééé

caramilla
2. okt 2014

Tak a ještě si zaspamuju pár fotek z minulého víkendu, kdy tu Jasmínka měla po 3 měsících své dva zcestovalé bratrance. Plus pár portrétů, můj dort mámě, atp.

argo1
2. okt 2014

@caramilla Bože, těm tvým dětem to táák sekne. Mravenci úžasný!

argo1
2. okt 2014

@caramilla Jé a Mína s rozpuštěnými vlasy je kočka! Taková něžná víla! 😎 Já vím, dnes ječela, na zabití a taaak, ale na fotkách je jako princezna z cukrkandlu 😀

koki_melo
2. okt 2014

@caramilla krása a souhlas s @argo1 , je to princeznička 😉 .

kuna
3. okt 2014

@caramilla ty jo, ti jsou krásní! A to triko bodýčko se mi moc líbí, taky jsem ho chtěla kdysi šít, ale pak jsem se na to vykašlala. Máš krásné modely!

kuna
3. okt 2014

@caramilla a teď vidím fotky na této straně, nechceš mi někdy taky přijet vyfotit děti 😀? Na těch tvých fotkách vypadají všechny děti jak nejhodnější andílci, ti snad ani zlobit nemůžou 😀 😀 😀. Já chci taky andílky aspoň na fotkách 😀

mariast
3. okt 2014

@jitu22 dakujem urcite vyskusam....🙂

mariast
3. okt 2014

@caramilla velmi sa vam to vydarilo... krasna far.kombinacia.... deticky su tiez krasne....🙂)

lenasss
3. okt 2014

@ringcoriel já ho mám už dva roky a nestěžuji si pořád šije a teda našil toho už hodně a zatím bez oprav akorát mám tupé nože,ale to je moje chyba 😅 😀

filkatka
3. okt 2014

dobrý den děvčata 🙂)))jsem tu zatím na sbírání inspirace,se šitím se teprve seznamuju 🙂))chtěla jsem se zeptat-nechystají se nějaké hromádky na nějaké úplety? potřebuj nasyslit 😀

caramilla
3. okt 2014

@kuna hele, klidně přijeď a já nafotím, co půjde. Akorát při focení děti musí alespoň základně spolupracovat - tzn. neutíkají ze záběru úplně a netočí se k objektivu stabilně zády nebo nesklánějí hlavu neustále do země. 😝 😀

anastazieb
3. okt 2014

Holky vymyslela jsem takový projekt na dárky na Vánoce - chtěla bych našít takové látkové tašky a Vilémek by je pomaloval, příp. potiskal a potřebovala bych poradit nějakou pevnou látku, nejlépe režné barvy... Mám doma několik tašek z takové pevné látky, připadá mi to jako kepr? Nebo třeba ten Bomull z Ikey, byl by na to vhodný?

katka82
3. okt 2014

Tak přidávám jednu bundu co jsem šila teď 3 dny 😝 fuj to byla piplačka 😀
@caramilla kráááásné fotečky,výtvory i děti 😉
@anastazieb koukni sem: http://www.latkyrudolf.cz/katalog.php?typ=6940&... 😉 mají tu pěkná režná plátna 🙂

terezita
3. okt 2014

@caramilla teda skoda, ze uz jsem do pajcovaci souteze pajc poslala, jinak bych pajcla ty tve mravence 😀 musim do nich taky uz konecne strihnout.. 😅

ja tenhle tyden taky nejak nestiham, orlajz byl na ockovani a je z toho chudatko desne precitlivele uknourane, takze furt nosim.. v prestavkach jsem dosila neco jako patchworkovou deku, ale radsi tomu tak nerikam, bo je to slatanina ala terezita, ktera vubec nema potuchy, jak se takova deka spravne sije 😀
a koukam ze orlajz kopiruje kacka v cem muze, @caramilla taky vypada na lepsi modelinu nez emmuse.. 😅 joo, to vam sem taky pak hodim jeji ksichty, kdyz jsem potrebovala nafotit nakrcniky.. 😝 mi to snad dela naschval.. 😀

alenf
3. okt 2014

@katka82 je nadherna:D!

jitu22
3. okt 2014

@koki_melo hurá,předloha na pajc nalezena (tedy, 3 různé, bude to kompilát). Tak jdu na to. Ale večer odjíždíme, tak nevím, jestli to stihnu. Kdyby ne, pošlu fotku v neděli v noci, až to dokončím. Jestli se to podaří, bude to pecka!! 🙂

katka82
3. okt 2014

@alenf děkuju 🙂

terezita
3. okt 2014

@jitu22 juu, tak to se na vysledek tesim! no uz jsem napnuta jak dedeckovy trenky, jsem zvedava, co se tam vsechno seslo 😅

@anastazieb to je fajn napad na darek! my budeme letos rozdavat keramiku, em.zacla chodit do krouzku, tak abysme nemeli zavaleny cely byt hlinou.. 😀 a ja nasiju k vanocum cteci polstarky. ted jsem delala jeden chlapovi na gauc, bo ho mame nizky, tak aby si mohl oprit hlavu a je to fakt fajn. jen mu ho emmca uz stihla zabavit.. 😅
.. toz a uz zas mizim, jdu tunit limec na mikinu..