icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
3. okt 2014

@terezita já na tyhle polštářky koukala už několikrát a vždycky to nedůvěřivě odsunula, že jindy... takže fakt je to na čtení dobrý? To by mi vyřešilo vánoční dárek pro švagra - čtenáře, kdyby to tu hlavu dobře podepřelo 😅

kveta007
3. okt 2014

@terezita Taky jsem tenhle polštářek šila manželovi, ale zas tak nadšený nebyl, tak nevím jak s tím naložit - myslela jsem, že tím taky obdaruju půlku rodiny. 😒 Jak se jmenuje ta knížka na fotce? V. s tím viděl pohádku v TV, hrozně se u toho bál, ale chtěl pořád koukat dál. 😀

terezita
3. okt 2014

@kamishek @kveta007 no ja ten polstarek mam primarne na gauc, bo ho mame nizky, tak aby si mohl muz oprit hlavu. na to mi to naprosto vyhovuje. emmina ho pouziva na "cteni" v leze, to jsem ted kvuli vam zkousela 😀 😀 😀 a teda pokud je knizka lehka, tak se to asi v pohode taky da. ale spis bych to videla v posteli, kdyz mas polstare pod hlavou tak tam frknout jeste tenhle.
@kveta007 tady je odkaz na tu knizku, jen bude asi anglicky.. my ji mame doma v nemcine.. http://www.dobre-knihy.cz/gruffalo-217978.html jako film jsem to nevidela, ale ta knizka je fajn, je to hezky rymovane 🙂 emmina ji umi uz celou nazpamet a je hrozna sranda, kdyz si ji predcita.. 😅

kamishek
3. okt 2014

@kveta007 @terezita tak já to letos na Vánoce zkusím ušít a uvidíme, zda bude spokojenost či ne 🙂

kveta007
3. okt 2014

@terezita Jo, jo - to máš pravdu - v TV to taky bylo zrýmované. Tak v němčině by to mohlo být pro synovce, žijí v Německu. Moje mládě má problém mluvit česky, takže by to bylo pouze o listování stránek. 😀

ucitelka70
3. okt 2014

trochu inšpirácie na pajc https://www.facebook.com/unibuntbyconny

koki_melo
3. okt 2014

@jitu22 néééé, nemůže to být pecka, protože já mám pecku!!! Si teda myslím já 😀 😀 😀
Těším se a nutno podotknout, že jsme řádně švihlé 😉 .

evaon
3. okt 2014

Vidim tie babatka 😵 😵 😵 😵 Neviem ci skor pozerat na sitie alebo na nich.
@terezita
@caramilla
Kazdopadne krasne vyrobky 😀

nanku
3. okt 2014

Zienky, ktora latka sa vam najviac osvecila na vkladacky. Pouzivam mio bambino a som s nimi spokojna, len teraz na zimu by som isla do niecoho co rychlejsie schne. Dakujem

terezita
3. okt 2014
jitu22
3. okt 2014

@koki_melo neboj, Tvoje pecka a moje pecka, to je celkem jiná liga. Z toho černo-bílého kabátku jsem si slintla na klávesnici. ten bych brala pro sebe, kdyby mi ta barevná kombinace aspoň trochu slušela.
Ale hlavně nevím, jestli se vejdu do pravidel. No, uvidíš... Každopádně už mám námět na další soutěžku.

kuna
3. okt 2014

@caramilla hmm, tak takový nemám, vezmu nějaký plastový figuríny 😀 😀 😀

kuna
3. okt 2014

takto krátkou dobu se u mě nikdy žádná látka neohřála, ve středu se nastěhovala, včera jsem ušila větší část a dneska dodělala zbytek pyžam 🙂. A teda myslela jsem, že ze 3 metrů budu mít 3 pyžama a ještě mi kus zbyde a ono houby, zbylo mi tak na aplikace 🙂. Zapomínám, že na větší děti je větší spotřeba matroše 🙂

crawler
3. okt 2014

@terezita deka je náádherná! a model jakbysmet! 😵můžete si podat ruce s @caramilla ti kluci se Vám prostě náramně povedli 😵 btw. taky bych si nechala nafotit děti - Peti,uděláš ceník nové výdělečné činnosti? 😀

Ty bláho, že jsem vůbec pajc posílala, vy to zase povýšíte až někam a já poslala prostě obyč pajc na kterým nic není😀 😅 @koki_melo kdybys naznala,že se ztrapním, tak to tam prosím nedávej😀 😅

ucitelka70
3. okt 2014

@terezita sovičková mikina na haloween

terezita
3. okt 2014

@kuna ty jsi dabel!!

zojec
3. okt 2014

@terezita ten tvoj maly modroociak je krasny :D ja chcem babatkoooooooooooo (ale asi inde by som mala vykrikovat :D ) aj ta deka.. by som ani 4 stvorce dobre nenasila..
a na pajcovaciu sutaz sa aj ja velmi tesim. do kelu, tiez som nemala tak skoro posielat :D by som sa mozno vyhecovala k vacsim vykonom 😀 😀 😉
@koki_melo dufam, ze ta radost z organizovania sutazi neprejde 🙂 je to celkom zabava 😀 a ja ked som si tiez spocitala kolko hodin som nad tym stravila tak by som za to musela pytat tak 5x viac ako stoji original 😀

caramilla
3. okt 2014

@terezita deka super a Orlík je teda úžasné dítě, sladký, fakt! A ty oči, to je mazec, to jsou fakt dvě zrcadla, být jeho máma, sežrala bych ho, slaďouše 😀 A model fakt dobrý, jednou kluci udělají díru do světa, nebo minimálně do Fleru? 😀

caramilla
3. okt 2014

@zojec tvoje "já chci babatko" je tady poslední dobou nějak často, to jsem zvědavá, jak dlouho budeš odolávat 😀

caramilla
3. okt 2014

@koki_melo tak poslušně hlásím, že pajc je hotov. První 3 hodiny tvoření jsem nenáviděla ten výtvor, ten nápad, sebe, tebe, soutěž i celého koníka a celý svět. Nezvonilo ti v uších? 😀 Ale ve finále mě to bavilo a jsem na sebe celkem i hrdá a výtvor se mi líbí. Díky soutěži mám něco, co bych si jinak určitě neušila ani nekoupila. A jsem ráda, že jsem teda výzvu přijala a poprala se s tím, co jsem chtěla pajcnout. Ještě teda vyšší výzvy rozhodně jsou, ale tak soutěžím konec není, že 😀 😀 😀 😀

zojec
3. okt 2014

@caramilla no asi si uz pockam az na vnucatka :D

terezita
3. okt 2014

@caramilla joo, ty oci ma naprosto uzasne 😵 po tatinkovi.. 😉 doufam, ze mu ta modra vydrzi. ten bude lamat divci srdce.. 😀 no a teda nevim jestli diru do fleru udela, bo kdyz neco detskeho usiju a navliknu to na nej, tak se mi to tak libi, ze to pak na fler ani nedam.. 🙂 ma satnik pomalu bohatsi nez emmina 😀
@zojec prdlacky vnoucatka, jeste tretatko! 😉

zojec
3. okt 2014

@terezita
@caramilla zeny.. netoto ma.. stara som uz ako Praha.. nervy na dranc, vlasy sedive.. penezi ziadne.. ach, zmenu mi uz treba 😉 ked na babatka nekukam, tak mi nechybaju :D a Terka, neboj tvoj Orlik uz urcite ostane modroocko.. z toho uz len krajsia modra moze byt 😉

caramilla
3. okt 2014

@terezita já taky myslím, že mu to zůstane. K. taky vypadá na modroočko. Já teda upřímně nesnáším modrooké blonďáky, když už modré oči, tak černé vlasy... ale kryštůfkovy oči jsou prostě magické 😀
@zojec 😀

terezita
3. okt 2014

@zojec prosim tebe, jsi stejne mlada jako ja!! 😉 ja se teda tretimu nebranim, ale opet s odstupem. nejak se mi libi, ze vetsi ditko uz funguje jako samostatna jednotka a nemusim litat za prdylkou dvema prdolkum.. 😀
@caramilla a kacko ma jake vlasky? ono to ty fotky zkreslujou.. orlik kvuli te seborele vypada na zrzka, ale vlasky ma hodne tmave..

caramilla
3. okt 2014

@terezita vid? A navic uz 4 lete dite dost pomuze 😀 Takze nakonec jsme za "rizeni osudu" rady, že? 😀

Krystof ma vlasy prave svetle, hodne svetle, ne uplne bile, ale fakt svetle 😝 😝 😝 Ale me se to libi 😀 A myslim, ze mu mozna i ztmavnou, manzel byl blondak a kdyby ted mel nejake vlasy, ma je tmavohnede,

terezita
3. okt 2014

@caramilla jojo, presne. nakonec jsem za to cekani dost vdecna 😵

zojec
3. okt 2014

@terezita no prave pre tie dve male prdolky rychlo za sebou mam nervy v cudu :D a kym sa mi zas obnovia , asi aj v prechode budem :D nieze by som ich nemilovala a nebola za ne vdacna, ale nejak je toho na mna v poslednej dobe tú mač 😒

terezita
3. okt 2014

@zojec vydrz prtka vydrz, bude to lepsi.. 😉 jako ted v tech peti letech je to fakt bajecne!