icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
6. okt 2014

SOS! Potřebovala bych poradit, kde koupit jarní softshell (na vnitřní straně úplet). Objednala jsem na unuodesign, ale mám u nich už delší dobu nevyřízenou reklamaci, chtěla jsem, aby to vyřídili teď u té objednávky, nereagují mi od pátku na mail, nezvedají tel. Zákaznice spěchá, myslela jsem, že zítra už budu mít materiál doma☹ Tkadexa nemá šedou (potřebuji šedou a tyrkys), navíc to má dražší, už se nevejdu do rozpočtu, gabinka má taky dražší. Nikdo jiný mě teď nenapadá, frčím s dětma do hudebky, zas budu vyřizovat až večer, kdo ví, kdy mi to přijde, takhle nestihnu termín včas.

petkasv
6. okt 2014

@koki_melo no to nechtěj vidět, protože mě samotný z toho bylo smutno i mému muži, který je fakt tlustej byla velká, a to je co říct, ale ona z ní má radost a tak to má být 😀

petkasv
6. okt 2014

@koki_melo krásný, jdu bodovat pajci 🙂
@anlef ta je hustá, ty si hustá, to je neuvěřitelný 😉

alenf
6. okt 2014

@petkasv 😀 ďakujem 😀 😀

javyb
6. okt 2014

@zuzkasim zkus Terku Stránskou🙂.

terezita
6. okt 2014

@koki_melo nevedomky jsem pajcla tu tvoji cepku :D jsem ji minuly tyden sila emmine ze stejne látky, jen ji je velká 🙂

koki_melo
6. okt 2014

@terezita Kterou? Kytkatou? Ji hoď ještě dodatečně do soutěže 😀

terezita
6. okt 2014

@koki_melo 😁😁😁 jojo kytky. A jeste tu mam jednu s kockama a resim dylana, jestli si ji nechat pro sebe.. 😎 jsem holt neodhadla velikost a rovnou sila.. 😅

sinala
6. okt 2014

@zuzkasim bibu, ale softshell zdražel, ještě tkadexa

sinala
6. okt 2014

@terezita já jsem "pajcla" čepici, zatím pouze v hlavě, ještě ji nemám ušitou, chtěla jsem ji na fler, nikdo tam takovou nešil a dneska jsem ji tam náhodně našla 😀. Ne že by to byl nějaký super nápad, ale ne čepici už není co vymyslet 😀 😀 😀

daisyr
6. okt 2014

PAJC soutěž: smekám před Vámi všemi, je to fakt super a pirát a šatečky mě též pobavily! 🙂

olivka84
6. okt 2014

Ahojte tak sa mi konecne podarilo dosit nohavice cele aj s konštrukciou strihu to trvalo cca mesiac samozrejme za výdatnéj asistencie mojej chobotnice.nepodarilo sa.mi to poriadne odfotit tak to vyzerá ako teplakovina ale je to praci kord.

petkasv
6. okt 2014

@koki_melo paní Koki tu motýlkovou látku má meluzína v modré i růžové, modrá není světlá 😀

caramilla
6. okt 2014

Tak toto je můj včerejší večerní počin... ale jak tak koukám na ty fotky sobecky nekriticky, tak mi nakonec největší počin přijde to, co jsme v červnu minulého roku počali a v březnu porodili... , bodyno nějak zaniká. Sentimentální nekritická matka, ale já jsem z těch fotek úplně paf 😀

petkasv
6. okt 2014

@caramilla myslim ze sobecka vubec nejsi a mas naprostou pravdu lonsky pocin je nej 😵

zabza40
6. okt 2014

@caramilla Bože to jsou kukadla ,já chci miminko ,ale ten věk a vnoučata ještě v nedohlednu. Přijedu si ho někdy poňuchňat. Chtěla jsem se sejít, když jste byli na Zvůli ,ale bohužel jsem byla v pracovním presu tak jsem ani nepsala.

caramilla
6. okt 2014

@zabza40 přijeď, třeba tě to přejde 😀 Ale je pravda, že on před návštěvama je dokonalá reklama na miminko. Dneska jsme byli v kavárně a tam přišla číšnice, sedla si naproti němu a povídala si s ním a pak řekla, že musí jít pryč, že jak ho vidí, chce miminko a že prý to má od zaměstnavatele zakázáno 😀 Ale doma pak byl na zabití, vůbec nechce, hajzlík spát. Teď tu mám obě děti na klíně, resp. Mínu, Kryštof je v sedačce vedle mě, po jídle, chvilku nevřeští. 😝 Dneska jsem celý den jen chovala a jezdila. Ale samozřejmě jsem ráda, že je mám 😀

caramilla
6. okt 2014

@zabza40 jo a na zvůli je to na velký sraz, hodně z vás tam buď bydlí nebo má chatu poblíž, jak teda z MK, tak z blogu 😀 ALe manžel to asi teda nesnese 😀 😀 😀 😀

betelgeuzz
6. okt 2014

Pajcovací soutěž paráda, jeden výtvor lepší, než druhý 🙂

lenasss
6. okt 2014

@caramilla tak to je naprosto nejkrásnější loňský počin.Ty oči 😵 😵 😵 samozdřejmě bodyčko jako vždy krásné 😉

ucitelka70
6. okt 2014

môj nový nešicí počin, tvorivosť nadovšetko

lilly2711
6. okt 2014

ahojte, vdaka vsetkym za like. Som uz po zakroku. Robili mi pupocnu herniu v plnej narkoze, takze som ako vymleta a idem spat. Zajtra bude lepsie.

ucitelka70
6. okt 2014

notbuk s príručným monitorom - na krízové obdobie musí stačiť.... ale vraj 100 eur nový displey... to asi nedám

ucitelka70
6. okt 2014

@lilly2711 skoré zotavenie prajem, pozdravujem celú rodinku, kedy ťa pustia z nemocnice?

lilly2711
6. okt 2014

@ucitelka70 😀 som uz doma, to vie UK 😀 😀 😀

ucitelka70
6. okt 2014

@lilly2711 boženko môj, to ťa nenechali ani vyspať sa?

jitu22
6. okt 2014

pár triček a jedna čepka do školky a na běžné nošení. Všechny dohromady byly hotové rychleji než jeden výtvor do pajcovací soutěžky 😀 Samozřejmě to nejlacinější z wendy a dadky má největší úspěch 😠 😀

zabza40
6. okt 2014

@caramilla to by bylo super, tak pošlem muże na pivo, či čím ho zabavit?

caramilla
6. okt 2014

@zabza40 dětma? 😀 😀 😀 😀 😀