Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
kokino, že ty spíš!
Já to vzdávám, jdu za svýma usoplenýma dětma do hajan...
TAK ZNOVA, TRAMTADADÁÁÁÁÁ
A TITUL "PANÍ PAJCKA 2014" ZÍSKÁVÁ.....paní @kuna, autorka tolik oblíbeného piráta! GRATULUJEME!
A trochu statistik, paní Kuna získala 43 bodů, body ji udělila každá soutěžící, paní Kuna body sama sobě nedala, což o všech soutěžících říci nemůžeme, že paní... ehm 😉 .
Další pořadí:
drak, Peppa, sovička, pruh tričko, dráček, méďové, rybičky, džíny, capáčky, zajíček.
Všem holky moc a moc děkuju, myslím, že tato soutěž nemá vítěze ani poraženého, každý, kdo se zúčastnil do toho dal maximum svého umu, mnohdy jsme se každá proklínaly, do čeho jsme se to zas uvrtaly, nicméně díla vyšla velkolepá a zdařilá a mě moc těší, že vás to baví a zapojujete se.
Ono taky, co jinýho dělat, když máme tu dovolenou a děti jsou tak strašně hodný 😝 .
Mám v hlavě předvánočku-dárečkovou, ale je otázka, zda na to bude čas. Případně si můžeme udělat Vánoce v lednu 😉 .
Vďaka a paní @kuna 3x hurá!!!
dievcata idem po radu 🙂 kupila som si v lidli overlock singer 14SH754, pevne verim ze bude dobry :P len netusim ake ihly a nite kupovat? znacka, typy, kde - proste nejaka zakladna naajnutnejsia vybava...urcite sa to tu uz niekde preberalo, ale nemam cas a nervy hladat ;) diky
@terezita ta mikina je parádní, z trička mikinu, to klobouk dolů! A souhlasím s tím, že barva pro krev jakožto i ostaní špínu (bláto, jídlo) jak dělaná 🙂
Strašně moc všem děkuju, vážím si toho, že jsem tu největší číňan roku! 😀 A souhlasím, že tato soutěž nemá vítěze, všechno je nádherné, já jsem sama hlasovala dva dny, než jsem to dala dohromady 🙂. Ale teda abych si to vítězství zasloužila opravdu, tak jsem udělala aplikaci, ukazuju manželovi a ten že, "no ale to musíš dát dceři, tak teď miluje piráty, ušij to tričko pro ni". Akorát mi zapomněl poradit, tak to triko mám zvětšit z 92 na 110 😀. Takže, aby to dcerunce nebylo líto, dala jsme si repete a to už mi fakt skoro hráblo 😀
@kuna ked videl moj synator pirata.. tak hned chce aj on 😀 😀 asi aj ja opajcujem na nejake tricko, snad este v tejto patrocnici 🙂 nas dinosaur (aspon tak ho deti nazvali) je najoblubenejsie oblecko.. periem aj 2x do tyzdna :D :D tu som este dnes cvakla detail (asi po 5 opratiach a bez zehlenia) .. tu aplikaciu som robila asi 4hodiny 😀 jedina chyba, ze som si oci naznacila fixkou co bola po ruke a bola centrofixa.. takze oci maju modry odtien dookola.. asi sa to uz neodperie 😒 inak to bol posledny sici pocin pre moje deti, sa od vtedy crcam s kapsami 😖
@zuzkasim děkuju, ochotná bych byla, akorát to přesně nevím, dělala jsem to po kouskách. Ale tak - přípravu nepočítám, to jsem dělala po chvilkách, myslím stáhnutí obrázku, upravení, tisk a některé detaily obkroužit černou lihovkou, aby byly líp vidět. Pak část obkreslit na vliesofix a vystřihnout zhruba 40min, nažehlit na tričko a našít tak hodinu a půl. Dělala jsem to napřeskáčku, kousek nažehlila, našila, nažehlila, našila.... takže suma sumárum lehce nad 2 hodiny práce na jednu aplikaci. Ta druhá šla o trochu rychleji, ale ne o moc a zase jsem se víc patlala s těma vlasama 🙂.
@zojec ten dinouš se mi strašně líbí a určitě ho pajcnu taky 🙂
Tak jsem se nakonec dočkala až ráno, kokino, to mi děláš schválně, že to dáváš 5 minut po té, co jsem šla spát? Jsi na to čekala, že? 😀
@kuna Moc gratuluju, myslím, že vítězství je zasloužené, protože kromě dokonalosti provedení, pracnosti jsem taky ocenila vtipnost, se kterou jsi vybrala to, co budeš pajcovat, po extempore zde na MK s jednou "švadlenkou". To samé platí o dráčových šatičkách, to pro mě byly dva nejvtipnější výtvory co do výběru toho, co. Jinak si myslím, že každý výtvor byl svým způsobem dokonalý. Dráček od Zojec je absolutně dokonale našitá aplikace, navíc přesně napajcováno i včetně látek a střihu. Výtvor terezity jsem taky hodně obdivovala, protože napajcovala úplně celý model včetně rybky do ruky a taky dokonale stejné fotky, to je umění! DOstal mě i medvěd od Jitu. Rifle od Gabči jsou úžasné a trochu mě mrzí, že tak zapadly, ale asi se hodnotily prostě ty čičořiny 😀 A moc se mi líbilo tričko od Crawler, takové jednoduché a dokonale pajclé i včetně té látky. Ono se sice řeklo, že látka nehraje roli, ale dělá to hodně velký dojem. I když tím, že ušila paní koki jinou hazuku se sovou, tak povýšila svůj výrobek nad originál. Ale i ostatní výrobky byly super, Peppina je veledílo, capiky jsou 100% dokonale pajclé a králíček je zase takový minimalismus.
@koki_melo No vidiš, dala jsem si 6 bodů a stejně jsem to nevyhrála, sakra, sakra... 😀
@terezita tak kopr k softu nepřešel, ale přinutila jsem se a to je snad ještě horší. Navíc absolutně nechtěl spolupracovat stroj, přes 8 vrstev softu nechtěl prošívat, měla jsem sto chutí to celé vyhodit. Ale strávila jsem dost času nad aplikacema a měla tam zip ykk, tak jsem si to rozmyslela 🙂
mně se pajcy líbily strašně! U zubatce mi přišlo vtipné napajcovat ottobre, protože ač tu z něj šijem všechny, nikdy to není stejné, jako v časáku, vždy je jiná látka, aplikace.. Jitu, medvědi mě dostali, já byc je i pajcla, ale na to si fakt netroufám 🙂. Dráčkové šatičky mě taky pobavily, měla jsem radost, že to někdo pojal podobně, jako já. Dinouše si ukládám, líbil se mi set terezity, protože pajcnout holčičí obleček pro chlapečka včetně fotografie, to je úkol s velkým U. Rifle jsou parádní a jen je škoda, že ty origoš fotky byly moc malé, kaťata jsou super! Mikina se sovou je úžasná, tu pajcnu asi jednou taky, u trička se mi líbil i nápis ingK - jakc na zádech, capáčky jsou k nerozeznání, kniha s peppinou je prostě fakt na bohnice, je parádní 😀 😀 😀 a králíček je takový hezký, malinký 🙂.
Prostě vyhrály jsme všechny 🙂. Přijde mi to jako u vrcholového sportu, kdy někdo skončí třeba 9., ale od vítěze ho dělí 1,5 sekundy 🙂
Holky má účast v Pajce byla čistě náhodná 🙂 Jak některé víte dělala jsem předlídku a apsolutně nestíhala, tím ,že se posunul termín umožnilo mi to sem lupnout jeden předváděný model. Tyto rifle mi dali hodně zabrat co do vymýšlení. Šila jsem malé dětské se sovama ,ale pak mi předváděla holčina ve vel.152 měla domluvené ,že bude mít rifle a té už jsem sovy dát nemohla, původně tam měly být tenisky s tkaničkama ,ale ty jsem nenašla. Tlačil mě termín (šila jsem je večer před přehlídkou jako poslední model) mrkla jsem se k Janě a s těžkým srdem je pajcla. Jen jsou focené na holčině s větší velikostí ,než co má ta pro kterou jsem je šila tak v nich čeká velkou vodu a má je opatější.
@caramilla bohužel střih je vymyšlený ,vycházím ze základního na tepláky a dle potřeby upravuji podle postavy zákazníka.
Jinak všem účastnicím gratuluji ,myslím ,že zde ani o hodnocení nejde protože se některé věci těžo srovnávají. Pro mě vede Pepina na to bych neměla trpělivost. U piráta mě též dostala vtipnost zvolené aplikace a u Peti použití stejných mandal co ingK. Na mandalách teď ujíždím 🙂 Jste holky šikovné a tvořivé 🙂
@caramilla no to ja chytla teda taky zachvat, kdyz jsem zoomovala zada toho tveho trika s napisem pajc.. 😅 😀 bych chtela videt jeji reakci,kdyby te v tom tricu potkala 😅 😅 myslim, ze by si z toho taky curla.. 😀 (a tva barevna kombinae se mi teda libi vic jak original! 😉)
@kuna jako to mi nedeleeej,mlade videlo pirata a potrebuje ho taky! si vzpomnela, ze tu tu pirati latku mame.. ale teda zvetsovat se mi ten obrazek fakt nechce 😝 jdu ji misto toho usit morskokoni triko.. 😝
joo, me to teda fakt bavilo, to siti tech hadriku.. jsem to mohla jeste pajcnout i ze stejnych latek (kupodivu je mam i doma), ale to mi prislo uz mooc.. 😀 😀 a prvne jsem sila lemovani trika na COL a teda nekde delam chybu, bo jak jsem to prosila zvrchu, tak zezdola je trochu videt to prvni sesiti trika s tim prouzkem na OL a nejak se mi to nepaci.. 😅 nasivate ten prouzek rovnou na COL nebo nejdriv prisijete rovnostehem/OL a pak az na COL? bych potrebovala nejaky coverlockovy workshop.. 😀 😀 😀 nemam nejak cas se do toho ponorit, furt je tu sici prace se vsim ostatnim.. ted se tu zrovna patlam s latkovyma hrackama (nejen) pro orlajze..

tak zatím dobrý, většinu autorek jsme trefila 🙂