icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
8. okt 2014

@terezita to jsou boží fotky! 😀 A ten míč taky, máš na to nějaký mustr nebo od oka? 😀

caramilla
8. okt 2014

Tak jsme obšití už všichni - Mum and me ala proužky... ale teda s.aní s tím bylo hafo, triko jsem několikrát párala, několikrát blbě ušmikla některý díl, no děs... největší debilita byla, že jsem ho celé ušila a zjistila jsem, že jsem si nepohlídala proužky, takže na boku nenavazovaly (při střihání mi to krávě vůbec nedošlo). No, tak celé rozpárat, ustřihnout nové proužky, znova sešít, abych viděla, že s diferenciálem se tyhle pruhy nějak asi nedají sešít, tak jsem to nakonec párala 3x a počtvrté už stehovala a sešila prve na rovnostehu. Děs a hrůza, ale jinak to tričko už teď miluju a budu nosit ráda 😵 /Křivě našitá cedulka vzadu je samozřejmě záměr, aby to bylo "origo" že 😝 /

terezita
8. okt 2014

@caramilla boozi!
hele na netu to urcite je,ja si to obmalovavala kdysi davno, takze presne nevim od koho. googli pod pentagon anleitung/tutorial. potrebujes na to 12 tech pentagonu.

zabza40
8. okt 2014

Tričko naprosto dokonalé, ty proužkaté papulky v průramcích mě klepne 🙂 🙂 🙂 , taky aspiruješ na Bohnice 🙂
Ne je úžasné a mít o 20kg méně ☹ ☹ ☹, tak si ho snad ušiji taky 😀

kamishek
8. okt 2014

@caramilla triko je hustý 😵 všechny ty kejkle okolo jsou už mnohem méně záviděníhodné...

sinala
8. okt 2014

@terezita tak jestli to i ty našiješ rovnou, tak se budu muset překonat a zkusit to taky znovu a lépe 😀 , v tomto je tato diskuze fakt dobrá, že mě nutí něco pokořit 😀

sinala
8. okt 2014

@caramilla paspulka v průramku super🙂

koki_melo
8. okt 2014

@caramilla ááá, nová ikonka, pěkná, pěkná 😉

@terezita Orlajz je frajer!

zabza40
8. okt 2014

Ach jo já neumím psát ,mělo tam být : proužkaté paspulky 😀 😀

katka82
8. okt 2014

@caramilla krásná proužkománie 😉 😵 😵
@terezita nádhera 😵 😵 orlík je fakt k sežrání 😵
jinak já přikládám pouze jedno tričko,2 nákrčníky a zcela nudně šedivé čtvery kalhoty 😝 😀 😀

katka82
8. okt 2014

tady jsou ještě ty nákrčníky 😀

barcav
8. okt 2014

@caramilla nádhera 😵 😵 😵
dotázek odkud pak máš ty proužky ?

sufik1
8. okt 2014

@caramilla tak triko bomba...

koki_melo
8. okt 2014

@caramilla Ježiši ty džíny jsou fakt dokonalý, seděj ti naprosto skvěle!!! To máš vlastní střih nebo z nějakého Ottobre?

anfei
8. okt 2014

Tak jsem pro zájemce z fotek pro koláž vytáhla ty "lepší" pro větší detail. Pepina u nás jede, ikdyž už polevuje - bohudík 😀

barcav
8. okt 2014

@lilly2711 nádherné 😵

barcav
8. okt 2014

@anfei dokonalý 😵 😵 😵

caramilla
8. okt 2014

Díky díky, jako za tu dřinu si snad pochvalu fakt zasloužím 😀

Paspulka není můj nápad, je to inspirace mým velkým nedostižným vzorem, jak jsem hledala, co pajcnu, tak jsem tam /bohužel?/ načerpala hodně "nápadů" 😖 A není to ani tak moc náročné, chce to dobře našpendlit a střihnout ty proužky přesně. ROzhodně se mi to našívá lépe jak reflexní paspule 😝

@barcav No, jsou z lillestoff 😉 V reálu nejsou tak úplně zářivé, ty barvy jsou trochu tlumenější, ale jsou hodně fotogenické 😀
@koki_melo i ty jedna! První jsem fakt přemýšlela, co jsem šila za džíny 😀 😀 😀 😀

anastazieb
8. okt 2014

@anfei je to naprostá dokonalost a nádhera!

@cramilla tričko bomba 😉

caramilla
8. okt 2014

@anfei ty vogo, ukroutila jsem si hlavu, to je neskutečné!!!!!!!!!!!!!!!! Fakt neskutečné. Jak jsou dělané ty "fotky" na stěně? Já z tebe padám na hubu, fakt! Mám poslintanou klávesnici, z půlky od Kryštofa, který si tu čistí zuby mým kartáčkem na klíně a způlky ode mě. Fakt bomba! V té koláži to tak nevyniklo!

anfei
8. okt 2014

@caramilla Dík moc, se tu červenám 😝 Fotky jsou z filcu rámečky s folií (průhledná ubrusovina od ťonga 😉 ) a samotné fotky a dny v týdnu jako kalendář můžeš měnit. Strana je cca 30x30cm a ty fotky pak by oko 2x3cm 🙂

zojec
8. okt 2014

@anfei wau 😀 😀 krasa...
@caramilla to tricko je nadherne.. aj ja chceeeeeem.. kaslem ja veru dnes na kapsu, musim si usit triko 😀 😀

zojec
8. okt 2014

@caramilla a logo si vysivala rucne?? no obdiv, len to by som cely vecer robila.. preco som len taka pomala???

caramilla
8. okt 2014

@zojec ne, to je na stroji! Můj stroj umí písmenka, tak jsem si po těch letech, co ho mám, říkala, že bych taky mohla využít jiné stehy než rovný a cikcak 😀 Jinak jsem triko šila i tak včera celý večer a dneska dopoledne, oproti jiným tady jsem slimák 😝
@anfei Ty se červenáš!? Tak krásná práce! 😵 Máš neskutečnou trpělivost, tohle ušít je můj sen už od doby, co mám malou Mínu, ale mě děsí ta představa, že budu celý půlrok dělat den co den jednu blbou knihu 😀 Jak dlouho jsi to dělala? Asi se musím pochlapit a něco podobného taky jednou ušít, protože to je bomba!
A ty fotky nechápu - to jsi vytiskla takhle maličké a nalepila na to nějakou tu nažehlovací folii nebo to byl ubrus s malýma fotečkama? Jsem asi nedovzdělaná 😀 A že jdou ještě měnit, ó můj bože! 😀

anfei
8. okt 2014

@caramilla Tu obdivujem to Tvoje triko, je fakt skvělý! Chci taky, ale pro sebe si ještě nelajsnu 😉

anfei
8. okt 2014

@caramilla Jsou jen ubrusové rámečky a fotky vytištěné v mini formě na klasický foto papír a střídaj si je děti, jak chtějí. Tohle vše trvalo cca 14dní - 16h čistého času, takže úplná hrůza to nebyla 😉 Nejhorší pro mě mít vše po ruce a naplánovat si to 🙂

ucitelka70
8. okt 2014

@caramilla super profilovka

caramilla
8. okt 2014

Hm, tak špatná zpráva, ty pruhy mají na lille už jen v MO http://www.lillestoff.com/ringeljersey/blockstr... VO už nemají, bé, to je podpásovka ☹

caramilla
8. okt 2014

@anfei Tý jo, za 16 hodin? TO jsi fakt dobrá!

vianne
8. okt 2014

@lenasss a kolko stoja kony? u nas v galanterke mi ponukla tusim Hard co si ona pre svoje krajcirstvo objednava, za 2,20 eur...v lidli som teraz nevidela, ale dobre vediet ze su dobre...kupim ked budu...