icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
22. okt 2014

@zojec toho dina by som brala... nemáš náhodou v pc?

katka82
22. okt 2014

@terezita šmankote to je mazel 😵 a gatě taky pěkný 😉
@alenf jůů,velká gratulace 😉
@macin73 krásný žužugatky 😉
jinak taky přidávám pár počinů 😉 opět zateplené gatě,sada pro bratrancovo malou a pak pro našeho prcka 🙂 zjistila jsem že potřebuje doplnit garderobu 😉 takže 3 trička s dl. rukávem a 4 tílka 😉 za to tričko s rytířem mi zlíbal ruce bobek malej 😀 😀

koki_melo
22. okt 2014

@katka82 ty seš taky dobrá dryskomyš 😀
@terezita ach ach ach, teď si marně hlavu lámu, jestli budeš lepší tchýňka ty nebo @caramilla. Orlajz je kusanec!

terezita
22. okt 2014

@katka82 no to rytirsky je taky bozi! u nas bys byla zulibana za to cyklisticky.. 😀
@koki_melo no uz je na nej poradnik.. 😅 tri slecny jsou uz na seznamu.. 😎 😀

katka82
22. okt 2014

@terezita no to cyklo triko ještě neviděl-dodělala jsem ho před chvilkou 😉 takže je možné že budu zlíbána podruhé 😉 😀 😀
@koki_melo no tak jsou děti ve školce a to obě dvě 🙂 tak to se to pak šije jedna radost a rychlost 😉 😀

petkasv
22. okt 2014

@koki_melo já teda nečetla nadávky na přenastavování, ale na šití celkově, problémy při provazování apod, je to asi všude stejné, ale u COL v hodnotě 25litrů bych to nechtěla 😀 Já při svém loňském rozhodování toho četla hodně, měla jsem možnost pfaff koupit a radši nekoupila, mluvila jsem i s holkama co je zkoušely a nadšení nebylo žádné, ty chceš určitě tu 4.0 že, ten je asi jediný tady k sehnání, no bych si ho prostě chtěla někde radši vyzkoušet, před tím, než bych investovala tuhle částku 😉 zkus na fleru kontaktovat Raru ta má určitě 5ti nitku a ona je hrozně milá, tak bych se jí přeptala 😉 jako na USA diskuzích vychvalují babylock, to je uplně jiná liga 😀

petkasv
22. okt 2014

@zojec to je krásný, jak model tak mikina 😵
@terezita ten má kukadla 😵

koki_melo
22. okt 2014

@petkasv budu ho chtít vyzkoušet, než si jej koupím, je to hromada peněz na to, aby pak člověk splakal. Děkuji za kontakt, poptám se 🙂. babylock pětinitka je píseň, kterou asi nikdy zpívat nebudu, leda bychom vyhráli ve sportce 😀.

alenf
22. okt 2014

ešte sa chcem opýtať kto má brother cowerlock ake mate nastavenie na vsetkych koleckach aby to nesluckovalo pri 3 ihliach? 😕

sinala
22. okt 2014

@alenf COL brother tady má myslím jen @caramilla a @bordino

sinala
22. okt 2014

@koki_melo mi to trvalo než jsem to pochopila s tou tchýní 😀 😀 😀 a první mě napadlo, že dle toho, které lépe šije 😀 😀 😀

aerin
22. okt 2014

holky prosim prosim, nema nekdo nahodou zbytecny nasysleny metrik MTX bio oboulicu s zirafkama? smutne koukam ☹

jieff
22. okt 2014

@zojec teda roste roste! Moc mu to s dinosaurem sluší. Ty blonďatý vlásky jste mu zkrátili? 🙂

alenf
22. okt 2014

Dokončila som softshellovú bundu pre slečinku 😉,len sa ešte musím naučiť ako začisťovať zips hore pri krku takým kúskom softu 😝

petkasv
22. okt 2014

@koki_melo já třeba ten pfaff 4.0 chtěla taky, a když si vezmeš že to je cena za dva stroje je to super cena 😀

koki_melo
22. okt 2014

@petkasv no jo, ale já to budu mít jako jeden stroj, nebudu několikrát denně přenastavovat, to by mi hráblo. Takže zas tak super cena to není 😀 . Já nestojím o mutanta, ale neobjevila jsem zatím autonapětí a pětinitku u pouze COL, vždy to byly kombinace. A proč sis jej nekoupila, kvůli těm recenzím v USA?

petkasv
22. okt 2014

@alenf To je skvělá práce, fakt parádní 😵

petkasv
22. okt 2014

@koki_melo no já ho nekoupila kvůli tomu že já bych se musela vzdát OL, protože ta cena je sice super, ale hustá a chtěla jsem huskylock a taky mi vadí, to že v těch vyšších cen.kat. jsou prostě jenom dohromady s OL, protože když se mi rozbije COL tak to přežiju ale když OL tak to nepřežiju 😀 to auto napětí má právě ten babylock 😀 😀 😀 😀 ale to je fakt masakr, zkus napsat tý Raře, co má ona, ona ho fakt využívá 😀

alenf
22. okt 2014

@petkasv dakujem,dakujem,dakujem:D.
Len máte niekto návod ako to tou podsadkou hore ukoncovat okolo zipsu?Dáko som z toho jeleň 😀 😀
A ospravedlnujem sa za rozmazane foto 😒,nemám v dielničke na fotenie veľmi dobré svetlo a vonku je pod mrakom

petkasv
22. okt 2014

@alenf nevím, co konkrétně myslíš, ale tady je krytí zipu popsaný http://www.farbenmix.de/joomla25/index.php?opti..., ještě to má car na blogu

alenf
22. okt 2014

@petkasv ano super 😉 tam to je,ulozim si to dakujem

terezita
22. okt 2014

@alenf boah, ta je krasna! Hezci jak z obchodu! 😊

koki_melo
22. okt 2014

@alenf nádherně řemeslně provedeno!!!

ringcoriel
22. okt 2014

@zojec Dino sa nikdy neokuka. aspon ja sa na neho mozem pozerat aj kazdy den. je uplne supis...

elentari
22. okt 2014

ženy? doporučily byste mi nějaký střih na šatovku? budu šít z nějakého směsného úpletu (vypadá to, že tam je i vlna), do školy, abych trochu skryla poporodní kila (myslela jsem si na něco přestřiženého pod prsy?), vlastní představu moc nemám, na netu nic moc nenacházím...

bury
22. okt 2014

Holky už se u nás chystá velké stěhování, tak jen šiju záclony a závěsy. Potřebovala bych radu, nápad....
Máme do pokoje pro hosty tyhle závěsy http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/8023...
Jak je zkrátit? Když je zkrátím zezdola, tak přijdou paňáci o nohy, což je blbost, že? 😀 😀 a zase nahoře se mi hodí ty oka..... napadá vás něco?

zojec
22. okt 2014

@bury tak odstrihni ten pas s okami hore, skrat ako potrebujes a nasi znova 😉

alenf
22. okt 2014

@terezita
@koki_melo
vážne tak vyzerá? 😀 juj baby červenám sa 😀 !Ďakujem:D