Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
a ještě praktický dotaz... bystré oko dozajista odhalí, že okolo hvězdiček je patrný obrys, kde byla folie... jak tomu předejít?
@ringcoriel a to by mi asi az tak nevadilo....ale z SK by se to dost prodrazilo, ne?😅
Dievčatá kde sa predávaju v shopoch českých či slovenských takéto reflexné nažehlovačky?http://www.peppauf.de/
@terezita http://www.peppauf.de/epages/62361801.sf/de_DE/...
neviem to prelozit,ale toto je reflex,nie?ci len nazehlovacka klasicka sivá?
Idem pozriet tie stranky co si napisala🙂
@aerin Ja mam pol metra, keby si chcela. ale aj na detivbavlnke maju este. posielaju aj do ciech za normarlne postovne, lebo pani posiela aj z cr.
@ringcoriel tak ja mrknu na ten shop, diky!🙂
@koki_melo jojo, ale koukala jsem na její věci a ona to fakt šije prostě jinak, zrovna tuhle jsem totiž taky udělala kolekci bez COL, protože mě nebaví furt převlékat nitě na všech strojích a říkala jsem si "sakra, proč já nešiju všechno takhle jen na OL?" rara je velmi moudrá žena! 😀 😀 😀 😀
@macin73 kaťata jsou hezký a to je úděl starších sester, že občas dostanou něco unisexového 🙂
@caramilla mám podobné myšlenkové pochody, jako paní koki 🙂. Ale vypadají dobře! Já jsem neviděla lesklé elasťáky už dlouho, přitom v páté třídě jsme v tom běhaly všechny 😀. Já měla křiklavě růžové, byly mi velké, takže mi je mamka odšila a při každém dřepu prdnul steh, ale byly moje první, vysněné 😀 😀

Tak tento týden mám konečně pocit, že si aspoň trochu zasloužím sem chodit... 😝.
Sice to není ještě ve stylu "jako Baťa cvičky", ale na mé poměry je to HUHŮŮŮŮŮ 😵 (už 14 dní koukám nedobrovolně a opakovaně na pár dílů Medvídka Pů, takže asi tak 😉 )
Dneska jsem ušila softky i mladší cácorce a naprosto prvoplánově je má chuděra unisexové, no hádejte proč... 😎. Ale hvězdičky se jí líbí a barvy jí jsou (zatím) povětšinou šumák, tak mi to (zatím) prošlo.
Při té příležitosti jsem ale zjistila, že jak jsem včera došívala ty první kalhoty už dosti znavená, že jsem asi střihla patent větší (širší), než jsem chtěla, tak možná ještě budu párat...
P.S.: jinak starší cácorce kalhoty celkem sednou (něco jsem vyfotila na mobil, ale kdy ty fotky dostanu do PC, to je ve hvězdách), jen o fous delší by mohly být... myslím, že nejpozději na jaře budu koumat, jak je nějak vkusně prodloužit... 😕