icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
22. okt 2014

Tak tento týden mám konečně pocit, že si aspoň trochu zasloužím sem chodit... 😝.
Sice to není ještě ve stylu "jako Baťa cvičky", ale na mé poměry je to HUHŮŮŮŮŮ 😵 (už 14 dní koukám nedobrovolně a opakovaně na pár dílů Medvídka Pů, takže asi tak 😉 )
Dneska jsem ušila softky i mladší cácorce a naprosto prvoplánově je má chuděra unisexové, no hádejte proč... 😎. Ale hvězdičky se jí líbí a barvy jí jsou (zatím) povětšinou šumák, tak mi to (zatím) prošlo.
Při té příležitosti jsem ale zjistila, že jak jsem včera došívala ty první kalhoty už dosti znavená, že jsem asi střihla patent větší (širší), než jsem chtěla, tak možná ještě budu párat...
P.S.: jinak starší cácorce kalhoty celkem sednou (něco jsem vyfotila na mobil, ale kdy ty fotky dostanu do PC, to je ve hvězdách), jen o fous delší by mohly být... myslím, že nejpozději na jaře budu koumat, jak je nějak vkusně prodloužit... 😕

macin73
22. okt 2014

@terezita díky 😵, jo mimochodem, ta podlaha se fakt docela povedla, i po roce se mi líbí 😵 - i když to nakonec bylo low-cost řešení, tak nelitujeme

macin73
22. okt 2014

a ještě praktický dotaz... bystré oko dozajista odhalí, že okolo hvězdiček je patrný obrys, kde byla folie... jak tomu předejít?

terezita
22. okt 2014

@macin73 ja ty nazehlovajdy nahrubo obstrihavam. Nechavam tam okraj tak 2mm

macin73
22. okt 2014

@terezita ok, díky... no naštěstí to není v tomto případě taková trága, ale pro příště si dám tu práci... 😝

aerin
23. okt 2014

@ringcoriel a to by mi asi az tak nevadilo....ale z SK by se to dost prodrazilo, ne?😅

alenf
23. okt 2014

Dievčatá kde sa predávaju v shopoch českých či slovenských takéto reflexné nažehlovačky?http://www.peppauf.de/

terezita
23. okt 2014

@alenf reflexní nazehlovacky má bibu a engross. Peppauf reflexní nemá, ne? Ten ma jen velurky a ty Maj holky taky.

alenf
23. okt 2014

@terezita http://www.peppauf.de/epages/62361801.sf/de_DE/...
neviem to prelozit,ale toto je reflex,nie?ci len nazehlovacka klasicka sivá?
Idem pozriet tie stranky co si napisala🙂

zuzkasim
23. okt 2014

@alenf Co jsi dala ten poslední odkaz, tak ta je šedá velurová (grau - šedá).

alenf
23. okt 2014

@zuzkasim aha,oki🙂

koki_melo
23. okt 2014

@petkasv tak RARA petinitku nema, ona nema zadny cover 😀 😀 😀

petkasv
23. okt 2014

@koki_melo no tak to vidis, ja myslela, ze ona jo, mela jsem pocit ze jsem to o ni cetla 😀

koki_melo
23. okt 2014

@petkasv nene, ona to sije na OL 🙂

terezita
23. okt 2014

@koki_melo furt rikam ze ho netřeba.. 😁

bury
23. okt 2014

@macin73 - díky za nabídku. ty háčky určitě třeba nebudou, kdybych náhodou pásku potřebovala, tak se ozvu, ale teď fakt vůbec nevím .... už balíme a já nevím kde co je a není a co už mám vlastně hotovo 😝 😝 😀

macin73
23. okt 2014

@bury jasně, dej kdyžtak vědět... a držím pěsti při balení a stěhování, ať je to co nejdřív úspěšně za vámi

caramilla
23. okt 2014

@koki_melo to je masakr!!!!!!!!!!!!!!!! 😠

koki_melo
23. okt 2014

@caramilla s tim COL? 😀 jooo hele, je to tak. zkousela jsem jeste majerku, ale ta ma prumyslovak. no nic, popatram jeste chvili sama a kdyz tak se rozhodnu. jinak husquarna je ze hry, protoze za ty prachy je jen ctyrnitka, takze zustava pfaff a elna 845.

bury
23. okt 2014

@koki_melo - teda taky by mě nenapadlo, že zrovna Rara šíje "jen" na OL.

@macin73 - hele já nevím, jestli se vůbec přestěhujeme, máme strašně moc krámů 😝 😝 😀 😀 a já neumím efektivně balit 🙂

ringcoriel
23. okt 2014

@aerin Ja mam pol metra, keby si chcela. ale aj na detivbavlnke maju este. posielaju aj do ciech za normarlne postovne, lebo pani posiela aj z cr.

aerin
23. okt 2014

@ringcoriel tak ja mrknu na ten shop, diky!🙂

macin73
23. okt 2014

@bury přestěhuješ... budeš muset 😉 - já se musela během jednoho roku stěhovat komplet dvakrát do podnájmu a zpět), podruhé jsem byla v prvním trimestru a bylo mi všelijak, balení nesnáším a nejde mi, a taky jsme to nějak dali 😝

caramilla
23. okt 2014

@koki_melo jojo, ale koukala jsem na její věci a ona to fakt šije prostě jinak, zrovna tuhle jsem totiž taky udělala kolekci bez COL, protože mě nebaví furt převlékat nitě na všech strojích a říkala jsem si "sakra, proč já nešiju všechno takhle jen na OL?" rara je velmi moudrá žena! 😀 😀 😀 😀

caramilla
23. okt 2014

Ode mě dnes jedna kokinovina a fakt teda šít to je hnus, kor když svůj první pokus dělám s velmi velmi klouzavé elasťákoviny! FUJ! 😠

terezita
23. okt 2014

@caramilla to tu na me vyskocilo na telefonu a já si rikam, jestli jsi zacla sit elastaky na behani.. 😀 😀 😀

koki_melo
23. okt 2014

@caramilla TY VOLE!!!!!! SADOMASO SALÓN U CARAMILLY 😀 😀 😀

caramilla
23. okt 2014

@terezita no, vlastně jo 😀

kuna
23. okt 2014

@macin73 kaťata jsou hezký a to je úděl starších sester, že občas dostanou něco unisexového 🙂

@caramilla mám podobné myšlenkové pochody, jako paní koki 🙂. Ale vypadají dobře! Já jsem neviděla lesklé elasťáky už dlouho, přitom v páté třídě jsme v tom běhaly všechny 😀. Já měla křiklavě růžové, byly mi velké, takže mi je mamka odšila a při každém dřepu prdnul steh, ale byly moje první, vysněné 😀 😀

macin73
23. okt 2014

@caramilla to je mazec... divoké elasťáky do divočiny 😉 😀