icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
23. okt 2014

@caramilla mne by se strasne libily nejake zuzu cyklam a nebo tyrkysove, nebesky tyrkysove a k tomu nejake pekne podkladove latky. Teda ne, ze bych na to mela nohy, to uz davno no...ale jednou, jednou mit zase budu 😝.

macin73
23. okt 2014

@kuna no právě u nás to teď bude trochu odnášet mladší... starší to měla takto první rok, pak jsem věděla, že druhé dítko bude taky holka, tak jsem začala pořizovat holčičí výbavu, no a teď zase začínám u některých věcí přemýšlet, aby to vynosil i prcek... 😕

koki_melo
23. okt 2014

pani @kuna, my jsme totiz obe dve stejnej chliv 😀 😀 😀

koki_melo
23. okt 2014

@macin73 ja kdyz cekala J a nevedela jsem, ze to bude zase holka, tak jsem vyhrozovala, ze i kdyby to byl kluk, tak ty ruzove tricka a teplaky proste nosit bude. Preci to nevyhodime 😀 .

kacena376
23. okt 2014

Ahojte pridavam čiapočku 3až6mesiacov pre kamošku. Je z nevyužitych body. Autičko je trochu nakrivo ale to neva. Nato že to bola rychlouka tak myslim ze je v pohode.

terezita
23. okt 2014

@caramilla ja prave takové lesklé mam, jen ty diry nejsou podsite.. 😅

caramilla
23. okt 2014

@kuna jo, přesně na tu módu těch lesklých hnusů jsem si vzpomněla, u vietnamců za 120 Kč 😀 Brečela jsem mámě, že je nutně potřebuju, první mi ušila žluté z teplákoviny, věšely se na kolenou a neleskly se, pak v Lounek na dovolené jsem tátu ubrečela a koupil mi je. FUJ! 😀 Tyhle jsou ale fakt na omak příjemné, je to metr elasťákoviny, co jsem tu měla na zkoušku a fakt mě oslovil 😎
Jinak asi to nebude úplně out, protože jsem je prodala asi do 15ti minut, co jsem je dala na Fler, vybrala je jedna stálá zákaznice teda 😀 V tomto měsíci jsou to druhé leginy, co u mě koupila...

@macin73 No vidiš a mě zrovna tyhle přijdou děsně usedlé a vůbec ne divoké 😀 😀 😀 😀

caramilla
23. okt 2014

@terezita no, to to teda "cinan odflak!" Asi zjistil, ze podsivat diry na tomhle materialu je na velkou, velkou masli! 😝

koki_melo
23. okt 2014

@caramilla gratulace!!!

zuzkasim
23. okt 2014

@caramilla Zajímavý nápad! Lesklé se teď nosí, akorát nedávno jsem je viděla na spolužačce, která bohužel přibrala asi 20kg (všichni jsme si na srazu mysleli, že je těhotná🙂 ). Lesk kila přidává, vím to, ale odvahu na ně nemám. Ty tvoje jsou fakt moc hezké, zákaznice bude nepřehlédnutelná.

sinala
23. okt 2014

@macin73 já kupovala unisex, spíše chlapecké 4 roky a když jsem pak čekala hoku, tak začala u nás růžová ve velkém🙂.A víš jak se mi pak ( i ještě teď) hodí ty věci z prvních čtyřech let pro Andreje 😀 😀 😀

macin73
23. okt 2014

@koki_melo No bezva, tak jsem si rozklikla Tvoji softku s tulipány na Fleru (šla jsem se mrknout, kdo je RARA), dítko přišlo, a volá "to chci!!!". To se se svýma reflexníma kytičkama můžu jít leda tak klouzat... 😝

macin73
23. okt 2014

@koki_melo No, a podruhé bezva... čtu si popisek u té soupravy a došlo mi, že jsem si koupila ten climayarn na patenty u softek, a co myslíš, že jsem tam dala? No tak to jdu párat stoprocentně... chjo, už bych se sebou asi měla něco dělat 😉.

Mimochodem, když přišíváte úpletový patent k softu, máte v OL univerzal jehly, nebo stretch?

bury
23. okt 2014

@a_lexa @macin73 @terezita @koki_melo - asi mě holky trefí .... jsem teď poměřila ty závěsy a budu to muset krátit dole i nahoře (aby zůstal paňák)..... by mě zajímalo, na co jsem myslela, když jsem to kupovala 😝 😝 prostě se to musí zkrátit tolik, že buď by byl bez klobouku, nebo bez nohy a nebo pakárna a budu zkracovat nahoře i dole 😝 😝 😝 (chybí tu blicí smajlík 😀 😀 😀 )

macin73
23. okt 2014

@bury Tak je vrať a kup nějaké vhodnější... 😕

terezita
23. okt 2014

@caramilla hele neurazej! 😀 ja je mam od svadleny! 😁

sinala
23. okt 2014

@macin73 já mám stretch, bojím se těch děr v úpletu 😀

caramilla
23. okt 2014

@zuzkasim V reálu to ještě jde, ale fy tofky 😝 Na fotkách ten lesk přidává fakt strašně moc. Když jsem stahovala fotky, tak jsem si říkala, že je 100% budu muset odfotit na ségře, to tohle fakt nejde. A doufám, že je ještě na ségře nafotím, než je odešlu, abych tohle z Fleru stahla 😀 ALe jinak já leginy vůbec takhle nenosím, ale v těhle jsem se cítila fakt dobře, jednak ten materiál je hodně příjemný (ač nemám ráda umělé materiály) a jednak je to takové sice zajímavé, ale nekřiklavé. Já teda barevné věci nosím, ale pestrobarevné leginy nenosím 😀

sisikana
23. okt 2014

Ahoj holky,

přidávám děti v akci 🙂

mám další dotaz - jak lemujete nátělníky?? můžu na to požít ty lem.gumky nebo radši nee?

sisikana
23. okt 2014

jo, ještě ty děti vlastně co 😅 modelové z nich nebudou 😅 velká si hrála na piráta a malej měl to triko oblečený naopak - ze školky..

sissmiss
23. okt 2014

Jedna rychla otazka: ked sijem elasticky uplet mam pouzit nejaku speci nit? Kamoska mi povedala ze elasticku 😕
Dakujem!

petkasv
23. okt 2014

@sisikana radsi ne,je to umelina a brzy zezmolkuji,je lepsi uplet na polovinu a olemovat na OL 🙂

petkasv
23. okt 2014

@sissmiss nene,staci polyesterova,urcite to nesij bavlnenou 😉

kuna
23. okt 2014

@caramilla ale jinak má @zuzkasim pravdu, tydle latexy jsou teď děsně in, už jsem v tom viděla pobíhat už několik ženštin 🙂

@macin73 já tam nechávám univezály, zatím dobrý....

@sisikana radši ne, já lemuju klučičí proužkem fineribu napůl našitým na OL (jako výstřih u trička, ale užší proužek), na holčičí našívám ozdobnou prádlovou gumu tříkrokým cikcakem (položím gumičku nahoru na látku a našiju, trochu natahuju, ale zas ne moc, ať to neřasí).

sissmiss
23. okt 2014

@petkasv dakujem 🙂

koki_melo
23. okt 2014

@macin73 no doufám, že jsi holčičkám soupravu koupila, dám ti sourozeneckou slevu 😀.
Marci, ten patent je dvojitý, jednoduchý je moc tenký, alespoň mi to tak přišlo, takže směle střihni dvojitej, on ten clim je celkem slabý. A děsně se to tahá do stran, takže ho střihni užší než patent. Konec hlášení 😎 .

sisikana
23. okt 2014

@petkasv @kuna děkuji za rady 🙂

sisikana
23. okt 2014

dneska jsem se mordovala s overlockem, nechtěl šít prevít! jak jsem řasila to triko, tak jsem měla vypnutej nůž a pak jsem nějak blbě ustřihla nitě a nějak jsem to nemohla uvést do chodu 🙄 několikrát jsem převlíkla nitě, pak to začalo jet 😵 k vzteku toto!

@caramilla ty legíny jsou hustý!

sisikana
23. okt 2014

@macin73 to jsou pěkný softky! tak se na ně chystám, znenadání se ochladilo o skoro 15 stupňů - o víkendu jsme měli 24 a včera a dneska necelých 10..tak je třeba začít zateplovat mláďata..jen ten čas nějak chybí 😢

sisikana
23. okt 2014

@kuna ozdobná prádlová guma vypadá prosím tebe jak? 😅