icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
28. okt 2014

@evaon jeee, ty jsou hezky!! 😵
hehe a ja jdu spamovat dalsima trikama, ale nebojte, uz je to fakt konec.. (doufam!! i kdyz naplanovano jich mam asi jeste 10.. :D)

petkasv
28. okt 2014

@terezita krásný 😵

ucitelka70
28. okt 2014

žienky, troška sa inšpirujte, čo máte dcéry... http://miminaeht.blogspot.sk/

vondandy
28. okt 2014

@ucitelka70 , super odkaz...

snehovavlocka
28. okt 2014

@ucitelka70 parádne kúsky 😝
ozaj, napadlo mi....máme aj my slovenky nejakú syslírnu? ďakujem za prípadné info (kľudne do správy) 🙂

palosek
28. okt 2014

@terezita já ty tvoje kombinace miluju. 😵 😵 😵 vždycky zasnu, jak ty látky dokážeš zkombinovat. Včera jsme je obdivovali v práci. 🙂

caramilla
28. okt 2014

@sufik1 Díky! A ten polystyren se taky dá koupit v hobby? My máme nejbližší takový šop Pruhonice nebo Tábor, nedostanu se jen tak asi ani do jednoho, ale tak výhledově snad třeba... na jaře, až budu dělat truhlíčky 😀

caramilla
28. okt 2014

@terezita 😵 Stála ta nocovka za to, že 😀

terezita
28. okt 2014

@caramilla no tohle jsem sila s prestavkama od 9 do 11.. pak sel chlap spat, takze jsem tu uz jen tupe zirala do te krabice se zmrzlinou (joo, stala za to, sezrala jsem ji polovinu.. 😅)

zuzkasim
28. okt 2014

@caramilla Jo, polystyrén jsme kupovali v nějakém Bauhasu, Hornbachu nebo co to tehdy bylo...

sinala
28. okt 2014

@caramilla u nás mají molitan v látkách, kde prodávají i peřiny a záclony 🙂

petkasv
28. okt 2014

@ucitelka70 teda paní taky není normální, nádhera 😵

barcav
28. okt 2014

holky neměla by jste některá střih na dámské legíny ? nebo odkaz, děkuji

sislik2010
28. okt 2014

@barcav byl v ottobre velikost 170. Jen se većer muzu mrknout co to bylo za detske cislo. A si je sila jako podvlikacky pod zimni kalhoty

terezita
28. okt 2014

@barcav mela ale z mobilu ti ho nenapíšu.. 😡 napis do Googlu anleitung damen leggings kostenlos a vyjedou ti..

a_lexa
28. okt 2014

@evaon Ty jsou dokonalý 😵

jitavlad
28. okt 2014

Nechcete se někdo zbavit Octobru? Chtěla bych koupit 1/2014, tak kdyby se vám doma zbytečně válel, tak ráda zakoupím 🙂

macin73
28. okt 2014

@terezita nádhera... moc se mi líbí ty Tvoje štítky... nejdřív jsem si myslela, že máš jeden typ v tyrkysu, ale barvy a "logo" se mění... prozradíš, co za tím je? 😝

terezita
28. okt 2014

@macin73 mam druhy tri 😁 oranz, červenou a tyrkys. Z namensbaender.de. Tam si sama volis obrázek a napis. Ale jsou drahy..

macin73
28. okt 2014

@terezita aha... no bohužel se ani moc nedá zjistit, kolik by to stálo, asi podle návrhu... přesto díky!

terezita
28. okt 2014

@macin73 da se to zjistit. Pise to tam hned cenu. Je odvisla od množství kusu, ale myslím ze to vychází nějak na 10kc na kus..

sislik2010
29. okt 2014

@barcav střih je Ott 1/2009 model 32 🙂

barcav
29. okt 2014

@sislik2010
@terezita děkuji 😵

lemuritto
29. okt 2014

Ahoj holky! Odkud berete softshell zimní? Já normálně z unuo, ale teď tam nemají barvy, které bych potřebovala a na dotaz, zda ještě v nějakém rozumném termínu před Vánoci jsem zatím nedostala odpověď...A nezkoušela jste některá ten soft s wellsoftem? Díky a pěkné dny!

terezita
29. okt 2014

@lemuritto zkusit muzes jeste bibu, batani, tkadexu.. ten s wellsoftem mam objednany, jsem na nej taky zvedava 🙂

kveta007
29. okt 2014

Holky, mám tu volný slevový poukaz na 500,- Kč na nákup šicího stroje. Já už nevyužiju, tak pokuď máte některá zájem, tak se o něj přihlaste. Platnost je do 18.11., tak třeba některá budete mít dřívějšího Ježíška.🙂

evaon
29. okt 2014

Tak rano ma zavolali z roboty na karneval strasiriel, tak som narychlo zbucala tri masky.
A nechyba ani sukna z odstrizkov 😀 😀 😀 😀 @caramilla

evaon
29. okt 2014

...fotky...

lenasss
29. okt 2014

Dnešní rychlovka,zítra jdem ráno do dětského divadla.Tak ať je za frajera 😉 a pár háčkovaných zase.Deka pro mimčo ,set pro jedno nedonošeňátko a čepice pro mě

kuna
29. okt 2014

tak ani paní kuna se úplně nefláká.

Softová souprava pro syna, skoro mi z té bundy hráblo. Pořád se mi to dole kroutí, jednou jsem to už přešívala. Přitom jsem gumičku skoro nenatahovala, po ušití to bylo dobrý a teď po vyprání toto. No to je jedno, má to na prasení, ale příští rok zkusím jiný střih.

Softky pro neteř,ťuky ťuk, ale myslím, že jsem konečně vychytala poměr mezi šířkou a délku a budou akorát. Ono se to nezdá, ale já jsem holčičí softky ušila akorát poprvé a podruhé, ale po odplenkování jsem nějak nemohla vychytat, aby hezky seděly, ale přitom nebyly široké ani mooooc úzké.

Hvězdná mikina. Ráda bych napsala, že jsem rozložila látky po zemi a tvořila....skoro to tak bylo. Na zem jsem vysypala pytel odstřižků, vyřadila růžovou a fialovou a pak hledala kusy dost velké na to, abych na ně nacpala díly 😀. Ta oranžová je ve skutečnosti spíš rezavá, ne tak neonová.

Podzimní čepka, vzadu efektně nakrčená 🙂