Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
PORAZÍ MA 😠
OL opat sije ako predtym a ovela horsie lava ihla vobec neprevazuje a navyse z neho vypadlo srobik, kt. netusim kam patri, nic som nenasla, nemate napad? Asi to spolu bude suvisiet, lebo po vymene nozov sil opat vyborne. 😢
@terezita kuna a PDL v jedné větě? Jsem poctěna 😀. No já ti ji klidně můžu příští rok přenechat 🙂
@macin73 tak mikina není danai, je z letošního letního čísla ottobre, čepička je upravená odsud č.41 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_4/a... a kalhoty jsou kombinace střihu na softky od @caramilla a oblíbeného střihu na tepláky 😀. Ty kolena jsem dělala sama, není to těžké, jen je dobré si na to udělat střih a nestříhat to od oka. Jsou vykrojené nahoře i dole, na každý záševek spotřeba 1cm látky, takže přidat po 1cm nahoře i dole a pak, samozřejmě, na švy.
@ucitelka70 Toto je vacsie, ja mam pocit, ze je to niekde zo spodu vyletelo.
@kuna díky!!! no tak jsem zjistila, že se mi v tom letošním letním Ott líbí snad půlka věcí a jsou to přesně ty kousky, které teď při listování v těch, co doma mám, nenacházím... 😖 - s těmi kalhotami jsi mě teda nepotěšila, neb fakt netuším, jak na ně... no nic, zkusím pogooglit, pohledat... případně zkusím nějaký levný úplet, abych to natrénovala...
Aby to nevypadalo, že už v této diskuzi nemám co dělat, tak něco málo (opravdu málo, neb podzimní softka s úpletem je stále rozešitá a vzhledem k počasí bude na jaro 😀 , jestli tedy velikostně bude stačit)
Jedno tričko ještě z léta, ušité v srpnu, vzaté tak 2x 😀
A pak rychlovka trička s mašinkou aneb jak z cca 20 cm kousku látky s oblíbenými vláčky ušít 2 trička s dl. rukávem (na vagonky a obláčky už nebyl čas a nějak jsem to nestihla ani dodatečně) - pozor, trička focena tak po 2-3 praních, takže je to znát. 🙂
@koki_melo Tričko není míny, je pro malou zákaznici a právě mi přijde, že jí je těsné, musela jsem zužovat stand. už tak úzký střih na přání zákaznice a naopak na délku je až pod zadek, ale holčička je prý žížala a tak to paní fakt chtěla. A foto se slzičkama jsem právě taky mazala ☹ Ona byla rozespalá a já jsem po ní chtěla úsměv a ona se na to konto rozplakala...
@kuna Chceš ušít cedulku paní kuna? 😀 A nebo si přijeď a můžeš si celé dopoledne vyšívat 😀

@evaon nádhera 😵 😵 sukně je úžasný pajc 😀
@kuna paní kuna proboha pro syna? vždyť se nedávno narodil, nééééé 😲 😲 😲 😲