icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
31. okt 2014

s tím rukávníkem mi jdete do noty, zrovna jsem chtěla frknout pár kousků na fler. Pro sebe mám asi 2 roky soft + 2 vrstvy medvídka. Zkoušela jsem beránka a bylo to fakt málo.

petkasv
31. okt 2014

@sufik1 já měla soft a jenom dvě vrtstvy flísu a je ten flís je málo, chce to chlupatinu, která je hezky měkoučká a zahřeje 😉 ale já už moc nevozila 😀

koki_melo
31. okt 2014

@crawler to je čáry máry fuk 😎

koki_melo
31. okt 2014

@kuna kup makový odvar a RUM!

crawler
31. okt 2014

@koki_melo aha, tak čarovat neumím, tak utřu nos 😝

caramilla
31. okt 2014

Můj dnešní oběd 😵 Konečně jsem se dokopala ke svému prvnímu klasickému chlebu, to mi to trvalo, jak jsem jen mohla?? Je to tak dobrý, že je škoda to mazat máslem 😵
Strašně mě překvapilo, že se to nerozkydne po vyklopení z kynoucí misky...
Kdo jste nezkoušeli, doporučuju😉 Je kváskový🙂

koki_melo
31. okt 2014

@caramilla krásnej!!! to je Lille? 😀

caramilla
31. okt 2014

@koki_melo Už jsem se lekla, že mi pochválíš, jaký pěkný mám prkýnko 😀 😀 😀

saaralota
31. okt 2014

@caramilla No prkýnko je samozřejmě taky pěkný 🙂 Poskytla bys recept? Chleba jsem zkoušela dvakrát - jednou z kupované směsi, ten byl dobrý první půlhodinu, pak byl betonovej...a pak jednou podle jakéhosi receptu z internetu, ale ten nebyl taky nic moc... tak bych ráda nějaký ověřený. Kvásek zatím nemám, ale není problém ho u nás sehnat z pekárny.

kuna
31. okt 2014

@caramilla mňaaam! To mi připomíná, že musím jít nakrmit kvásek 🙂

terezita
31. okt 2014

@koki_melo @caramilla 😀 😀 😀 nova podzimni kolekce.. 😉
a prkenko mame doma stejne, jen ten chleba se ne a ne upect.. 😅

caramilla
31. okt 2014

@kuna Já jsem na něj drzá, dávám ho do ledničky a rozmnožím až před pečením, má na to celou noc, chlapec, možná bych mu na to množení měla pořídit tu formičku, co jsem ti posílala odkaz 😀
@saaralota Je to jen voda a mouka, ale klidně dám recept, i když není můj, pekly ho děti v MŠ podle receptu jedné maminky.
@terezita tak to si v kika asi vzala prkenko ze spatne hromadky a ne z te "prkenko, otres se" 😀

caramilla
31. okt 2014

fádní... 😝 Nechápu se, přijala jsem zakázku na 3 body, nenávidím druky a ani K. nemá dost bodyn, ale hlavně, že si šiju zakázky 😠
Ta lesní látka se mi vůbec v metráži nelíbila, ale ve výsledku je boží, lituju, že jsem tu látku paní nabídla, protože mi zbylo asi půl metru ☹

terezita
31. okt 2014

@caramilla no to urcite.. 😀 chybka se opet vloudila! 😅
a ta lesni je fakt skvela, taky jsem si ji nasyslila a simonkovi uz i nasila, jen musim pockat, az mi do toho doroste.. 😀

alenf
31. okt 2014

@caramilla Peti aj ja chcem recept,prosím🙂

macin73
31. okt 2014

Holky, narvu do metru kordu nějaké pěkné a jednoduché sukýnky ve vel. 98/104 a 86/92?

caramilla
31. okt 2014

@macin73 jo, to narveš

caramilla
31. okt 2014

@alenf ok, písnu ho asi teda na blog 😉

caramilla
31. okt 2014

@terezita Ty máš opačnou strategii, já než se dostanu k tomu, abych nacvakala druky na body, co jsem ušila, tak mu je malé. Taky bych chtěla mít ve skříňce zásoby většího oblečení, co jsem už našila. Pro mě sci-fi 😀

alenf
31. okt 2014

@caramilla super,večer tam mrknem k tebe:D,ja ľúúbim vypekať kysnuté:D

evaon
31. okt 2014

Konecne aj vlastne dieta ma bundicku 😀

caramilla
31. okt 2014

@evaon Koukám, že si se dala na zbytkotvorbu 😀

saaralota
31. okt 2014

@caramilla díky moc, už se na recept těším - a prosím i s nějakým blbuvzdorným popisem, jak na to. Jako na co dát pozor, co jak dlouho kyne...jak těsto má nebo nemá vypadat... a tak 🙂. Já to s tím chlebem moc neumím...

zojec
31. okt 2014

@evaon fotka s kocurom nema chybu :D aj my mame take "babatko" suprava inak perfektna.. som zvedava kedy moje deti doziju.. teda aspon starsia, miso chvalabohu este nevyrastol z minulorocnej :D

zojec
31. okt 2014

@caramilla chlieb sa ti naozaj vydaril.. vyzera super 🙂 je tam aj celozrnna, alebo len biela? nakysnuty je krasne 😉

evaon
31. okt 2014

@caramilla Si ma inspirovala 😀

caramilla
31. okt 2014

@zojec žitná + bílá, špaldová mi došla, jinak dělám 1/3 žitnou, 1/3 celozr. špaldovou a 1/3 klas. bílou

zojec
31. okt 2014

@caramilla veru, je tu vikend mala by som aj ja zamiesit 🙂 len sa snazim co najmenej tychto lakadiel jest :D :D

macin73
31. okt 2014

@zojec díky moc!

jitu22
31. okt 2014

@evaon Ty máš ty softky vždycky tak krásné 😵 Líbí se mi, že to máš vždycky zase úplně jinačí než ostatní. Zbytkový pruh nemá chybu, super nápad 🙂