Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@daisyr Ty jsou krásný 🙂 A "jak z cca 20 cm kousku látky s oblíbenými vláčky ušít 2 trička s dl. rukávem" mě fakt pobavilo 😀 😀
@kuna cedulka "paní kuna" mě taky pobavila, ovšem jen do té doby než jsem si vzpomněla na to, že mám auto v autorizovaném servisu, páč mi prý údajně kuna překousala kabely a asi se jim to v servisu zdálo málo, tak mi "mechanik" ještě podpálil volant 😠 😠 😠 Takže mám auto stále v servisu, páč ho musí vyčistit od sazí a vyměnit celý koberec páč byl spálený jak to na něj kapalo 😠 😠. No nic - konec tohoto roku nestojí za nic. ☹
Zuzko a na kolik by vyšel metr? Myslim, že Toníkovi by se bojovníci taky líbili...
@zuzkasim já ti taky trochu pomůžu 🙂
@zojec s kamarádkou jsme nafotily poslední kapsy (http://od-ji.blogspot.cz/2014/10/nafoceno.html) a taky mi přijde, že by mohly ty kapsy na ruce být níž. Markét si to ale pochvalovala a řekla, že by ji níž nechtěla. Každopádně to příště zkusím posunout. Ještě říkala, že by se jí víc líbilo mít kapsu na ruce víc jako tunel, ale to jsme pak zavrhly, že by jí z toho vypadávaly věci...Pořád je co zlepšovat.
tak jdu s dalším dotazem... z čeho ušít takové to zahřívadlo na ruce, co se upíná na madlo kočárku? asi se to nějak jmenuje, ale fakt si nemůžu vzpomenout, jak 😝
@macin73 Jo, to chápu, prcka máš malinkého, tak moc dopředu nenakupuju ani já a to jsem známá, že zimní boty chystám už skoro předešlé jaro🙂
Jinak rukávník na kočárek mám z vrchu šusťák, vespod flís a uvnitř vatelín. Měla jsem teď nápad šít vnější část z kočárkoviny jakože ze vzoru přímo ke kočárku. Jinak na ruce bych dala cokoliv příjemného, lamu, beránka...
@terezita Rukávník jde i na kočár s brzdou... máme trojkolku s brzdou, takže to vím na 100%. Brzda je schovaná vevnitř rukávníku, místo tam na ni je a lanko od ní to stejně jde k jedné straně madla a pak kolem konstrukce.
@macin73 tu je pomerany strih na rukavnik 🙂 tusim som ho sila aj na brzdu a pasoval: https://www.modrykonik.sk/blog/zojec/album/moje...
@jieff velmi pekne su tie kapsy.. hlavne ta posledna oranzova ma dostala :D :D ja tie vrecka sijem asi raz tak velke ako ty.. takze ruky sa mozu dat aj hore, aj dole :D som si myslela, ze aj ohreje, je to predsa dalsia vrstva a aj sa tam vela hluposti zmesti :D ja som vtedy nenosila ani kabelku :D :D vselijako som aj ja rozmyslala, ale toto sa mi zatial najviac osvedcilo.. 🙂 a myslim, ze nejakych 10cm nizsie to bude super 😉
https://www.modrykonik.sk/blog/zojec/album/moje...
@macin73 já je šila na Fler a dávala jsem soft+vatelín+flís a pak si 3 paní objednaly toto a nestěžovaly si, takže funguje taky: http://www.fler.cz/zbozi/sloni-rukavnik-na-koca...

@sufik1 tam bych si ji mohla nasit 😀