icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
30. okt 2014

@sufik1 tam bych si ji mohla nasit 😀

a_lexa
30. okt 2014

@daisyr Ty jsou krásný 🙂 A "jak z cca 20 cm kousku látky s oblíbenými vláčky ušít 2 trička s dl. rukávem" mě fakt pobavilo 😀 😀
@kuna cedulka "paní kuna" mě taky pobavila, ovšem jen do té doby než jsem si vzpomněla na to, že mám auto v autorizovaném servisu, páč mi prý údajně kuna překousala kabely a asi se jim to v servisu zdálo málo, tak mi "mechanik" ještě podpálil volant 😠 😠 😠 Takže mám auto stále v servisu, páč ho musí vyčistit od sazí a vyměnit celý koberec páč byl spálený jak to na něj kapalo 😠 😠. No nic - konec tohoto roku nestojí za nic. ☹

zuzkasim
30. okt 2014

Holky, lobuju za tento úplet 95% bavlna, 5% elastan, 290Kč/m, nechcete někdo? Moji kluci jsou z něj unešení, ale potřebných 6m na ně fakt nevyšiju☹

koki_melo
30. okt 2014

@a_lexa Jaj, to jsou tydýti. Jinak, nic si z toho nedělej, mě paní @kuna nezežrala hadice, ale takovou tu hlukovou izolaci pod kapotou...nevím, co jí na tom tak šmakovalo, ale dala si holka pěkně do pupíku 😉

jieff
30. okt 2014

Zuzko a na kolik by vyšel metr? Myslim, že Toníkovi by se bojovníci taky líbili...

zuzkasim
30. okt 2014

@jieff Píšu, má to být 290 Kč/m. Já mám už školáky a pro ně něco sehnat bývá oříšek, po dlouhé době je látka, o kterou oba hodně stojí🙂

petkasv
30. okt 2014

Něco ode mě, klučičí legíny a tepláčky (žabí) 🙂 foceno teď večer, takže nic moc 😖

aerin
30. okt 2014

@zuzkasim z toho by se Zakous asi pocural blahem...takze ja bych si metrik urcite vzala

mariast
30. okt 2014

@caramilla zas nadherne... stale len rozmyslam-ako to stihate???? 🙂)

mariast
30. okt 2014

@koki_melo no paradny kabatik-tak ako vsetko...🙂))

jieff
30. okt 2014

@zuzkasim já ti taky trochu pomůžu 🙂
@zojec s kamarádkou jsme nafotily poslední kapsy (http://od-ji.blogspot.cz/2014/10/nafoceno.html) a taky mi přijde, že by mohly ty kapsy na ruce být níž. Markét si to ale pochvalovala a řekla, že by ji níž nechtěla. Každopádně to příště zkusím posunout. Ještě říkala, že by se jí víc líbilo mít kapsu na ruce víc jako tunel, ale to jsme pak zavrhly, že by jí z toho vypadávaly věci...Pořád je co zlepšovat.

macin73
30. okt 2014

@zuzkasim já už na tu látku koukala, přijde mi neotřelá a pro kluky určitě atraktivní, ale mi než prcek doroste do této kategorie látek, tak mi ji sežerou nějaký breberky... 😝

koki_melo
30. okt 2014

@kuna musim kupit ten vysivaci stroj, bo toto neni tak pekne, jak maji ti nemci od @terezita 😝

macin73
30. okt 2014

tak jdu s dalším dotazem... z čeho ušít takové to zahřívadlo na ruce, co se upíná na madlo kočárku? asi se to nějak jmenuje, ale fakt si nemůžu vzpomenout, jak 😝

macin73
30. okt 2014

@koki_melo Ty jsi drak 😀 😀 😀

terezita
30. okt 2014

@macin73 muf 😀 koukala jsem, ze to ted sijou ze softshellu zhora a flis, lama atp.zevnitr.. ja nad tim taky uvazovala, ale jak mam kocar s brzdou, tak bych musela mit ty dva a to se mi uz nelibi.. 😅

zuzkasim
30. okt 2014

@macin73 Jo, to chápu, prcka máš malinkého, tak moc dopředu nenakupuju ani já a to jsem známá, že zimní boty chystám už skoro předešlé jaro🙂
Jinak rukávník na kočárek mám z vrchu šusťák, vespod flís a uvnitř vatelín. Měla jsem teď nápad šít vnější část z kočárkoviny jakože ze vzoru přímo ke kočárku. Jinak na ruce bych dala cokoliv příjemného, lamu, beránka...
@terezita Rukávník jde i na kočár s brzdou... máme trojkolku s brzdou, takže to vím na 100%. Brzda je schovaná vevnitř rukávníku, místo tam na ni je a lanko od ní to stejně jde k jedné straně madla a pak kolem konstrukce.

macin73
30. okt 2014

@terezita nad tím softem plus lama/flís jsem právě uvažovala, ani jsem se nikde nedívala... ale jak teď chodím často s kočárkem, tak už by to asi chtělo... ruce už naplno pocítily nástup zimy 😒

jdu gůglit, jak na toho mufa 😀 😀 😀

koki_melo
30. okt 2014

@macin73 Marci, mám tu rukávník a jediná jeho nevýhoda byla, že se mi nevešel na madlo Mury. Tak kbyby sis uměla natřískat patentky nebo si tam našiješ sucháč, tak ti jej věnuju. Je černý, uvnitř nějaký velur a zvenku něco jako kočárkovina. Tuším byl z emitexu.

macin73
30. okt 2014

@koki_melo jé, a poměřila bys mi ho prosím? zrovna tu běhám s metrem a laboruju, jak bych to měla udělat a z čeho... (barvu jsem vyhodnotila nějakou kombinaci černé a možná šedé, neb mám kočár do šedé, ale to je to poslední 😉 )

macin73
30. okt 2014

@koki_melo ale jako kdyby se mi vešel na můj kočár, tak by to bylo super, o jednu starost míň 😎

koki_melo
30. okt 2014

@macin73 Ráno teta, jo? Je v ložnici, kde spí hadi, zatímco táta v obýváku na gauči a já v pokojíčku na matraci. Volná je jen dětská postýlka...😝

terezita
30. okt 2014

@zuzkasim ona by s tou schovanou brzdou dost bojovala emminka..
@macin73 toz obdelnik,eventuelne po stranach trochu projmuty,ale urco netreba.. a pomerit primo na kocaru, jaka dylka/sirka by ti vyhovovala a pak jen nacvakat patentky 😀

macin73
30. okt 2014

@koki_melo v poho, hlavně žádný stresy... 😎

caramilla
30. okt 2014

@mariast Tak, že jsem pak totálně vyřízená. ☹
@koki_melo ty jsi se dneska opravdu, ale opravdu nudila, viď? Roupy potřebovaly trochu pohybu, co? 😀

koki_melo
31. okt 2014

@caramilla ale kdepak. Myslela jsem, ze usporadam rukodelnou dilnu u nas....vlastne nejen rukodelnou, pani @kuna bude vyrabet stitky a ty se pujdes vyspat. Jeste ale cebujeme krotitele tygru ( a nebo uspavace hadu) 😀.

kuna
31. okt 2014

@koki_melo jéé, paní kuna 😀 😀 Děkuju 😀
Dílnu můžem uspořádat, jdu koupit do lékárny makový odvar 😀

zojec
31. okt 2014

@macin73 tu je pomerany strih na rukavnik 🙂 tusim som ho sila aj na brzdu a pasoval: https://www.modrykonik.sk/blog/zojec/album/moje...

@jieff velmi pekne su tie kapsy.. hlavne ta posledna oranzova ma dostala :D :D ja tie vrecka sijem asi raz tak velke ako ty.. takze ruky sa mozu dat aj hore, aj dole :D som si myslela, ze aj ohreje, je to predsa dalsia vrstva a aj sa tam vela hluposti zmesti :D ja som vtedy nenosila ani kabelku :D :D vselijako som aj ja rozmyslala, ale toto sa mi zatial najviac osvedcilo.. 🙂 a myslim, ze nejakych 10cm nizsie to bude super 😉
https://www.modrykonik.sk/blog/zojec/album/moje...

crawler
31. okt 2014

@macin73 já je šila na Fler a dávala jsem soft+vatelín+flís a pak si 3 paní objednaly toto a nestěžovaly si, takže funguje taky: http://www.fler.cz/zbozi/sloni-rukavnik-na-koca...

crawler
31. okt 2014

@koki_melo jé jak jsi to vyšila? snad né růčo fůčo? 😅 😲