icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
31. okt 2014

@evaon Ta záda jsou skvělá! Moje patchworkové srdce plesá🙂

To já jen takovou jednoduchou věc, kluci mají nové nákrčníky, ale mám radost z fotek, za ty se tentokrát nestydím.

koki_melo
31. okt 2014

Dovoluji si vám představit první vlaštovku z naší nové kolekce, která se měla původně jmenovat "Mezi námi zvířaty", ale spíš ji asi přejmenuji na "Něco mám v zubu".

petkasv
31. okt 2014

@koki_melo krásný 😵
@zuzkasim fotka je povedná, fakt 😵
@evaon tvoje softky jsou super, fakt krásné a hlavně neokoukané 😵

jieff
31. okt 2014

@zojec moc děkuju za rady a připomínky, pokoumám to na příště 🙂

@koki_melo zubovo zvířecí kolekce se povedla...nedávno jsem koukala na střihově podobný šatičky ale z teplákoviny. To mi přišlo divný - jako kam to holčičky nosí? Venku to mají pod bundou (nebo když je líp, tak i bez bundy), doma by to šlo, u nás je kosa - ale ve školce?Tam bych Toníkovi nejradši dávala kraťasy, jen jak si hraje pořád v kleče tak mi to neprošlo...
Tak jsem si zafilozofovala a jdu pokračovat v úklidu 😠

evaon
31. okt 2014

@zuzkasim Ja s tym chrbtom nie som velmi spokojna, ked je to oblecene je to ako tak, ale ked som to sila som myslela, ze to bude katastrofa. Je hodne tuhe a inak sa to sprava ako ten soft naokolo. Musim to este nejako premysliet. A tada je to na mna este velmi hranate, ja som skor na oblinky, ale to sa asi neda 🙂

argo1
31. okt 2014

@caramilla Chleba je k sežrání! Má fakt krásný tvar a bublinky.

@evaon Softka úžasná a fotka s kočkou je neuvěřitelně milá 😵

koki_melo
31. okt 2014

@jieff tohle je tenci teplakovina a budou to mit normos do skolky nebo doma. Skolka je nastesti normalni a tety preferuji studeny odchov. Ale je fakt, ze kdyz jsem ji dala saty ze svetroviny, tak ji pak prevlikly, ze ji bylo horko.
Ja si u tohodle rikala, ze kdyz uz nesukynkujeme, tak budeme aspon tunikovat 😉.

evaon
31. okt 2014

Dakujem za mile komenty, ste ma potesili. 🙂

mikulka45
31. okt 2014

@evaon sranda, ze som si tej macky vobec nevsimla, až ked ju baby spominali 😀
Ja sijem momentalne takým tempom, ze 1 vytvor za mesiac 😔 , ale nie... trosku rychlejsie, ale mna nastastie netlacia ziadne zakaznicky. Mám uz aj daco pofotene, aj moju "novu" modelku, ale mam PC v oprave.

Baby @petkasv @caramilla @zojec trochu OT, ale je mozne, aby sa babatku prestalo pacit v satke? Prve 3 mesiace v pohode, aj tam zaspinkala, teraz tam strasne zuri a sponuje sa ☹ Prejde to???

lip72
31. okt 2014

Děvčata jdu si k Vám pro radu....nedají se mi tady přidat fotky, netušíte čím to může být???? Děkuji

kuna
31. okt 2014

@evaon krása, moc se mi to líbí jako komplet, kalhoty pestré a na bundě k nim ladí ten pruh 🙂

@koki_melo ježiši to je tak krásné! Úplně z toho ty sovičky září, mě by vůbec nenapadlo ušít z takové látky tuniku! Toto je fakt parádní reklama na látku 🙂

vondandy
31. okt 2014

@evaon , moc pekne softky, neprehlednutelne. A tyhle cerne kocky jsou snad vsechny stejne, taky mame takoveho mazla. Domu nechce, ale na zahrade by porad nekomu sedela za krkem.

Ja mam jeden novy oboustranny kabatek ze zbytku jednostranneho flisu a sekacove deky. Uz jsem ho slibila kamaradce, ale kdyz jsem v nem videla Kacku, tak jsem mela veeelke cukani si ho nechat...

macin73
31. okt 2014

@vondandy Krásná modelka a kabátek jí opravdu moc sluší!!!

zojec
31. okt 2014

@mikulka45 s tymto velmi nemam skusenost, moje deti sa skor sponovali na rovnej podlozke 🙂 a ako viazes? skusala si aj zastrcit prso do ust? 🙂 to celkom zaberalo..

sufik1
31. okt 2014

@vondandy super! moc se mi líbí.

sufik1
31. okt 2014

nějak se ochladilo, jedny tuňáčí

zojec
31. okt 2014

@sufik1 to je super napad :D tie spodne gate su strihane mensie, ako tie vrchne? 🙂

sufik1
31. okt 2014

@zojec já to takhle šiju už tak třetí rok. Jo, trošku menší. Ono se to taky jinak tahá a je to trochu alchymie...

terezita
31. okt 2014

@mikulka45 Orlíkovi satek taky vadí, nějak od 2,5mes. Nastesti manducu jeste bere na milost 😉

palosek
31. okt 2014

@sufik1 aaa... Nacvakavaci teplá vložka....já ji kdysi sila z beránka a bylo to super. 😉 Lama bude taky skvěle zahřívat. 😉
@lip72 Ahoj, zkus se kouknout do nastavení 😉 To se na dálku blbe radi. Me minulé neslo ani na nic odpovědět. Možná radši.... 😝 😀 Ale jsem zvedava, co jsi posila. 😉

caramilla
31. okt 2014

@vondandy teda ten kabatek je uplne dokonaly, nadhera, fakt bomba! A male moc slusi.

caramilla
31. okt 2014

@mikulka45 Může to být tím, že třeba už chce se víc hýbat nebo víc vidět. Já jsem to měla naopak, Míně šátek vadil do 3. měsíce, pak už ne. Zkus třeba změnit úvaz. A nebo tu manducu, nejsou v ní tak "spoutaní", mají volné ručičky a někomu to víc vyhovuje. Držím palce!
@lip72 může to být interní výpadek, nech to být a zkus to zítra. mezi tím vypni PC a uvidíš. Občas to tu někdo píše, že mu to nejde a pak mu tozase třeba jde 😉

caramilla
31. okt 2014

@zojec 😀 😀 😀

petkasv
1. nov 2014

@mikulka45 já taky moc nevím, ale podle mě to bude období, moc bych to nehrotila a čas od času zkus navázat a uvidíš, jak vážeš, vážeš KsK s nohama venku ne na žabičku, že? To už by snad ani nešlo, už musí být velká, nedáváš ani plínku za krk, že by jí to tam třeba vadilo, zkus vázat jenom na nezbytně dlouhou dobu, když ty potřebuješ a uvidíš, zkusila si jí třeba hned po navázání na prochajdu?

petkasv
1. nov 2014

@vondandy ten kabátek je fakt nádhernej 😵

mikulka45
1. nov 2014

@zojec @terezita @caramilla @petkasv viazem ksk s nohami von, mám aj manducu, ale v tej novorodeneckej vlozke sa mi to nepaci a bez nej este nedá nozicky tak nasiroko, ma nieco cez 5 kg. Tak snáď to bude len prechodne obdobie...diky za postrehy
@vondandy krasny kabatik!

kuna
1. nov 2014

Včera jsem ušila džíny a zcela nesebekriticky z nich mám strašnou radost 😀. Jediný, co jsem dokonila, je to, že jsem si na patentu nechala díru na pozdější případnou úpravu gumy a pak to našila tou dírou ven 🙂. Takže jsem to zašila ručně a díra holt nebude.
Kdo pozná, co jsem pajcla? Měla jsem hrozný strach z toho ksichtu, ale nakonec se povedl. Kalhoty jsou podšité climayarnem, zatím se mi to strašně líbí, není to tak hamatné, jako třeba fleece. Máme doma kupovaté s fleecem a jsou celkem tuhé, byť je džínovina měkká.

fotky - ta čára mezi očima je sežehlený sklad, který tam nebude a až v pc jsem si všimla, že to děti už stihly upatlat 🙂

kuna
1. nov 2014

@vondandy nic nedávej, jde jí to krásně k očím!

@sufik1 a dáváš pod tyto kalhoty v zimě ještě punčochy?

saaralota
1. nov 2014

@kuna Ty kalhoty jsou luxusní!!! Taky mám zimní džíny na seznamu, ale nevím, jestli se na ně letos ještě dostane 🙂. Momentálně tu mám nastříhanou flísovou vestu (podzimní...) a chtělo by to aspoň dvoje sofky, loňské jsou krátké... a čepici...a nákrčník....a pyžama...a vůbec 🙂. Chodím při rodičovské trochu do práce a pracuju trochu z domova...a to šití si nějak nestíhám zorganizovat 🙂.

evaon
1. nov 2014

@kuna
Ja som rovnako s lamou ale "napevno" podsivala softky na traky a davala som aj pancusky - ale to bolo naozaj ako oteplovacky do mrazu a vetra, bolo v tom riadne teplo. Odporucam pre zmrliny 😀