icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
1. nov 2014

@caramilla já teď šila svetrovinu a opět mista spojů čtyř látek..na prd...projizdela jsem to rovnostehem. 😖 Zkouším si objednat a vyměnit ty nože... A pak jako bude.... 😝 Uplet i na hrubších svech zatím sesije. Pokukuji po kombinaci OL/col. Už tu toho bylo napsáno plno, jen se mě to netykalo, tak jsem to vypustila...
Holky...který máte? Doporučujete? Ne průmyslový... 😀 😀 😀

sinala
1. nov 2014

@palosek tak to brzo půjdu na kolaudaci? 😀 😀 😀

palosek
1. nov 2014

@evaon jj, pidi šroubek, takový zavitek.... Patří do dírky nad jehlou.... Dalo mi zabrat než jsem to tam nasrouboval a. Jinak ti to sije?

palosek
1. nov 2014

@sinala zas tak brzo ne....

caramilla
1. nov 2014

@kuna Tak to je husté, ty jsi borkyně! 😀 Hlavně teda ty kapsy vzadu, nádhera!
A šila jsi z kupované rifloviny a nebo recy? Je totiž hrozně hezky žíhaná...

kuna
1. nov 2014

@caramilla děkuju 🙂. Jsou to recy z máminých starých, byla to právě moc hezká džínovina, měkká, trochu šislá, ale ne moc. Ty zadní kapsy jsou podle, to křížení jsem dělala znovu, protože se mi to při stříhání celé rozpadly, ale ty horní okraje jsou origoš 🙂

koki_melo
1. nov 2014

@kuna jsou krásný! A já teda čučím na ten čumáček a očička!

macin73
1. nov 2014

@kuna fakt se Ti povedly! ale asi jsem totalne out, protoze netuším, co bylo pajcovano 😕

caramilla
1. nov 2014

@kuna jo, to jsem chtěla taky říct, že čí je to pajc nevím...

caramilla
1. nov 2014

Víte, co je největší demotivace hospodyňky, když peče 2 dny chleba, je nadšená, jak se povedl, je dobrý a manžel si k snídani odsune bochník, co stojí před chlebníkem a vytahne igelitový pytlák, kde jsou gumové hnusné rohliky z Lidlu a posnídá ty! 😠

kuna
1. nov 2014

@macin73 @caramilla lindex 🙂 http://www.lindex.com/cz/děti/dívka-2-7-let/kal...

Peti, pockala bych týden, až bochník ztvrdne a majzla jím ho po hlavě 😀 😀 😀

macin73
1. nov 2014

@kuna jsi fakt hvězda!!! 😎

macin73
1. nov 2014

@caramilla u nás se jí to, co je na stole... ale chápu, že to zamrzí... 😔

anastazieb
1. nov 2014

@palosek kombinací COL/OL tu podle mně moc není, ale jak tu poslední dobou probíhá kritika COLů, tak do kombinace bych už tuplem nešla. Pak se ti to pokazí a budeš bez strojů... Já jsem ho původně taky chtěla, pokukovala jsem po Huskylock, ale nakonec jsem koupila samotný COL a připadá mi to lepší. Naštěstí mám štěstí na dobrý kus, snad.

koki_melo
1. nov 2014

Holky, cvakám plastové patentky do lamy (toho chlupatýho, z čeho tu teď máme děsnej bordel), je potřeba to podložit, nebo mi to dvě lama vrstvy udrží, aniž by se to vytrhlo? Asi podložit, co?

caramilla
1. nov 2014

@kuna Tak to je bomba!!!! Ty bys zase vyhrála 😀
@koki_melo Já myslím, že lama byt o měla udržet, ne? Dvě vrstvy si myslím ,že snad by měly být dostatečné...
@macin73 Tak u nás by muselo první něco v 7 ráno být na stole 😀 Když je oběd, tak jo, ale když je snídaně, je to u nás teda těžká samoobsluha, každý snídá taky něco jiného. Dneska tu byla z mé výroby na výběr skořicová buchta, pražský koláč, kynuté koláčky, chléb a pak ty rohliky z Lidlu. Manžel si dal ty rohliky, Mína si dala rohliky, já jsem si dala jogurt. 😀

macin73
1. nov 2014

@caramilla teda Ty jsi vzorna hospodyňka 😀 - muj muž byl nadsen 😎... u nás by to taky byla samoobsluha, ale ja aspoň o víkendech trvám na společné snídani a ostatních jídlech... sice si tím přidělávám práci, ale je to pro mě důležité 😵

palosek
1. nov 2014

@caramilla
@macin73 u nás bylo z kvaskoveho chleba nadšení... PPrý je nejlepší....
@sinala chtěla jsem ti odebrat kvásek..... Jsem to opomněl a.... 😖 příště 😉

evaon
1. nov 2014

@palosek Je to na figu...velmi rychlo vyprchal dojem z funkcneho stroja 😒

zuzkasim
1. nov 2014

@kuna Nóó, tak tyhle gatě mám připíchlé na pinterestu, že se i líbil nápad se zajíčkem na koleni a časem je zkusím... ☹ Ale musím ti pochválit provedení, fakt hezké, i ty kapsy vzadu, ty nevím jak jsou na orïginále, nestudovala jsem, ale tvoje se mi líbí.

lip72
1. nov 2014

@caramilla Děkuji, já to zkoušela právě už zkoušela tak před 3 týdny a nic... a teď znova, snad se to někdy umoudří a půjde to 🙂

sufik1
1. nov 2014

@kuna punčochy už nedávám, jen podklenky.
@koki_melo lamu už nepodkládám, ale u víc zatíženého patentku (na čepici) by to chtělo, tam se mi to vytrhlo.

jieff
1. nov 2014

@koki_melo to je prima, u nás to na studený odchov nevypadá, v porovnání s teplotou doma, jsem našila pýža s krátkým rukávem i nohávem...A stejně si stěžoval, že se potí...A to je prosim Toník spíš zmrzlina

saaralota
1. nov 2014

@caramilla je vidět, že manžel je spořivej a obětavej - pečivo jí od nejstaršího kusu a rodině nechává ty lepší kousky 🙂.

crawler
1. nov 2014

@kuna tak nic tak pěknýho jsem tu dlouho neviděla 😵 😵 😵 paráááda!

zojec
1. nov 2014

@kuna gate krasne 🙂 paci sa mi napad s climom.. ja toho roku budem robit z pocesanej teplakoviny (dufam, ze stihnem este v zime) . lebo flis sa aj mne zda strasne tuhy.. len neviem ktorou stranou otocit :D nesili ste nahodou? 🙂

evaon
1. nov 2014

@palosek
@caramilla
A ostatne baby co OL neviaze pekne hrube vrstvy softu a pod. Som sa tomu dnes intenzivne venovala a skusala hoci co. A prisla som na zaklinadlo 😵 , mozte skusit. Dala som nove 90 jeansove ihly a trochu zvysila napatia paradoxne na pravej ihle a sije !!!! 😀 😀 😀

A zaroven som si uvedomila, ze ked som menila noze, tak som dala nove univerzalky, tak mozno preto mi to tiez silo spociatku pekne a pripisovala som to nozu.

a_lexa
1. nov 2014

@evaon krásné a zaujala mě ta kapuca - super že ta vrchní, nejvíc zatížená část nemá šev. 🙂

evaon
1. nov 2014

@a_lexa
Ja ju mam velmi rada, to je z nejakeho ottobre, tusim kabatik to bol, trochu som ju zvacsila a dorobila tunel, ale je to ich napad, nie moj.
Odkedy som jednu taku urobila, inu anu nesijem a pekne "lezi na chrbte", ked nie je natiahnuta na hlave, to sa mi na nej tiez paci.

daisyr
1. nov 2014

@koki_melo Tunika fakt krásná, hezká kombinace! 🙂

@kuna rifle jsou bombózní. Též čučím, jak už jsi profi v těch vyšívacích detailech (oči, čumák) a zadní kapsy ty kalhoty zase povýší o kus dále 😉