Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Víte, co je největší demotivace hospodyňky, když peče 2 dny chleba, je nadšená, jak se povedl, je dobrý a manžel si k snídani odsune bochník, co stojí před chlebníkem a vytahne igelitový pytlák, kde jsou gumové hnusné rohliky z Lidlu a posnídá ty! 😠
@macin73 @caramilla lindex 🙂 http://www.lindex.com/cz/děti/dívka-2-7-let/kal...
Peti, pockala bych týden, až bochník ztvrdne a majzla jím ho po hlavě 😀 😀 😀
@palosek kombinací COL/OL tu podle mně moc není, ale jak tu poslední dobou probíhá kritika COLů, tak do kombinace bych už tuplem nešla. Pak se ti to pokazí a budeš bez strojů... Já jsem ho původně taky chtěla, pokukovala jsem po Huskylock, ale nakonec jsem koupila samotný COL a připadá mi to lepší. Naštěstí mám štěstí na dobrý kus, snad.
Holky, cvakám plastové patentky do lamy (toho chlupatýho, z čeho tu teď máme děsnej bordel), je potřeba to podložit, nebo mi to dvě lama vrstvy udrží, aniž by se to vytrhlo? Asi podložit, co?
@kuna Tak to je bomba!!!! Ty bys zase vyhrála 😀
@koki_melo Já myslím, že lama byt o měla udržet, ne? Dvě vrstvy si myslím ,že snad by měly být dostatečné...
@macin73 Tak u nás by muselo první něco v 7 ráno být na stole 😀 Když je oběd, tak jo, ale když je snídaně, je to u nás teda těžká samoobsluha, každý snídá taky něco jiného. Dneska tu byla z mé výroby na výběr skořicová buchta, pražský koláč, kynuté koláčky, chléb a pak ty rohliky z Lidlu. Manžel si dal ty rohliky, Mína si dala rohliky, já jsem si dala jogurt. 😀
@palosek
@caramilla
A ostatne baby co OL neviaze pekne hrube vrstvy softu a pod. Som sa tomu dnes intenzivne venovala a skusala hoci co. A prisla som na zaklinadlo 😵 , mozte skusit. Dala som nove 90 jeansove ihly a trochu zvysila napatia paradoxne na pravej ihle a sije !!!! 😀 😀 😀
A zaroven som si uvedomila, ze ked som menila noze, tak som dala nove univerzalky, tak mozno preto mi to tiez silo spociatku pekne a pripisovala som to nozu.

@caramilla já teď šila svetrovinu a opět mista spojů čtyř látek..na prd...projizdela jsem to rovnostehem. 😖 Zkouším si objednat a vyměnit ty nože... A pak jako bude.... 😝 Uplet i na hrubších svech zatím sesije. Pokukuji po kombinaci OL/col. Už tu toho bylo napsáno plno, jen se mě to netykalo, tak jsem to vypustila...
Holky...který máte? Doporučujete? Ne průmyslový... 😀 😀 😀