Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv Míně sluší tenhle účes a i z trička je nadšená, tak se ráda fotila🙂
@stassy Já si nemyslím, že to je unikátní věc ušít každý rukáv jiný, Terezita to tak zbytkově šije už leta, ale já jsem to teda tak právě ještě nešila, pouze jedno dámské tričko, taky z nouze. Ale líbí se mi, že je ten jeden rukáv jednobarevný a na tom jsou ty obrázky našité, je to lepší než látka samotná 😀
Jo a prosím tě, když tě tu vidím, byla jsi to ty, komu jsem slíbila pytlík malých zbytků látek z des bavln? Někomu jsem to tady slíbila a nevím komu a už to mám přichystané k odeslání.
@koki_melo Ja jsem nad latkou dlouho premyslela na Lille, nakonec jsem ji vzala metr jako ze na zkousku, brala jsem to pro sve deti, ale v realu se mi pak ta latka nelibila, tak jsem ji nabidla tento tyden zakaznici na bodyno a kdyz jsem to body usila, tak jsem si rekla, ze jsem pekne blba, ze ta latka je krasna.
Jo a dneska delam resty, uklizim ty premrzle pokojove kytky dovnitr do pokoje, kam patri a truhliky na pudu. Muj strasak od zari, tak snad to dneska dotahnu, manzel si bere na hodinu deti na venceni, tak na to mam hodinu.
@anastazieb sešívané autíčkové tričko je super!
@caramilla velmi pekne🙂
tiez niekedy experimentujem ked je malo materialu 🙂
inak vystrih si mohla vyparat a zmensit nasivany patent a nepadalo by mu to ;)
@anastazieb auticka super , aspon to nie je jednoliate 🙂
Mám dotaz... konečně jsem přešila pas u těch softek... udělala jsem ho dosti vysoký (8 cm), a moje otázka je... je třeba nějak uchytit tu gumu uvnitř? v klasickém patentu držela dobře, tady v tom jemném climayarnu dost plave... aspoň prošít tu gumu na boku by to asi chtělo, co?
@sinala problém je, že pas je 8 cm vysoký a asi 40 cm na obvod, guma 2 cm a asi 47-48 cm... na první pohled to vypadá divně, ale oblečené to sedí... jako já jí to upravím, když budu cácorku oblékat, ale nakolik budou mít šanci učitelky ve školce kontrolovat, jestli se jí ta guma nějak nepřekroutila, to nevím... 😕
@mitape No, to mi právě přišlo jako blbé řešení, že se to u krku nakrabatí, to nechci. Ono mu to nepadá, jen to je ošklivé, spíš přemýšlím, že tam našiju ten náplet vyšší, tím se to jakoby dostane víc ke krku, ještě víc to utahnu, to jo, ale zase právě ne moc, aby to nedělalo "faldíky" 😠
a vkládám už starší nyní stažené fotky Jasmínky a klučičího klanu. Foceno, abyste nám věřili, že si fakt nevymýšlím 😀
Říkali jsme si, že by byla sranda vyfotit je takhle za 10 let, za 20 let a ony ty proporce by byly úplně jiné, Kryštof třeba bude největší...🙂 I když všechny děti mají otce 2m vysoké, takže to bude zajímavé soupeření. A ještě nekončíme! Ještě mám 2 sourozence, kteří nemají děti, brácha chce další, Honzova jedna ségra možná taky. My možná taky. Takže těšte se! Pak se nám ty děti nevejdou na zahradu. Jen teda doufám, že od teď dorovnáváme holčičky! 😠
@caramilla nádherná fotka, Jasmínka sa teda má, toľko bodygardov okolo nej bude
Caute kocky, prosiim vas ktore sijete/nosite detvaky v zime a pouzivate kapsy: chcela by som si jednu usit tak uz dlhsie okukavam strihy rozmery aj matrose a nenasla som nikde zeby niekto sil zo zimneho softshellu... Teda aspon to nikto nespecifikoval ze aky softshell pouzil. Ja som rozmyslala ze dam vrstvu zimneho softu plus aby sa mi lahsie silo🙂 tie tunely ale aj aby bola ozajze tepla tak zvnutra este fleece..mate alebo ste sili niekto takuto? Dakujem pekne🙂
@avionka Ahoj já ze zimního softu šila ale navrch fleece jsem už nedávala. Záleží jak moc budeš pod kapsu prtě oblíkat. Kdyžtak koukni sem, tady mám fotky, třeba ti při šití pomůžou. http://od-ji.blogspot.cz/search/label/kapsa na ... ze zimního softu je ta černá s ptáčkem.

@caramilla husty trika!!! O latku bych nezakopla, ale takhle je fakt skvela. A vyhrala sis teda, jen co je pravda 😉. Krasa.