Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jieff jeej tie su paradne🙂 dakujem, celkom sa mi zapacil napad tam ten fleece potom ked tak pripnut cvockami aby sa dala nosit aj nateraz. My sme sa nosili len na jar az do teplej jesene a tak to vobec neviem odhadhnut co sa tyka naobliekania prcka-co mu pod to bude treba a takto by to bolo flexibilnejsie🙂 ja som myslela ze sme uz donosili..ale celkom mi to chyba🙂 mas ich ale krasne aj s tymi vychytavkami a aplikaciami!
@papajka7 diki-to som rada ze sa to vobec da🙂 teraz ma nakazila jieff myslienkou tam ten fleece nacvockovat podla potreby/pocasia🙂
Ozaj a osvedcili sa vam viac spagatiky na maslicky alebo take tie plastove hovadinky...mne sa pacia zaskakovacie plastove hovadinky... Ale to uz je asi ozaj len taka hovadinka:D hlavne sa do toho
pustit lebo sa rozkyvavam uz asi mesiac a az teraz ked detivbavlnke maju mat ,,odstavku" tak som sa splasila ze mi treba ten soft🙂)
Pekne prosím a skúšam to znova: nemáte niekto doma nevyužité, zbytočné veľkostné etikety - potrebujem najmenšie veľkosti 50, 56, 62, 68, 74, 80 na oblečenie pre mimi v brušku. Samozrejme odkúpim 😉
@zuzu_epona zbytecne bohuzel nee..
a komu jsem to tu slibovala ty bio kone z mtx??
Tak já něco přidám, už to znáte 😀
buttons mikina, bude stejná ještě jedna a to tentokráte pro matinku a další tři trochu jiné 😀
a upsala jsem se ďáblu a děkuji paní @koki_melo za míry a paní @caramilla za návod, šla jsem na jistotu rovnou na blog, abych nepřešívala 😀 bude jích víc, jsou do vánočního stánku pro pomoc jedné mamině ode mě v práci s postiženou holčinou 🙂
Hurá, tak i druhé softky "apgrejdované"... jen malý dotaz... prošíváte ten soft, aby ten vnitřní šev patentu hezky ležel, nebo ne? U prvních jsem se na to vybodla, u druhých jsem to teď zkusila, no je to kapánek zvlněné, uvidím, jak to bude vypadat oblečené... ale když někdo našije cedulku s velikostí dopředu... 😕 - párat se mi to celé nechtělo, jak jsem jen vysápla cedulku a správně ji našila jen rovnostehem, a tím pádem musela obšít kolem dokola, aby to teda bylo všude... 😝
@macin73 já taky neprošívám, myslím, že to tu dělá @anastazieb 😉
Tak jsem si byla udělat radost u Melluzínky přímo v provozovně... měla jsem objednaný balíček s látkami na Vánoce, byl krásně zabalený, s drobnostmi pro radost 🙂 Paní mě uvítala se slovy ať se dívám a vytahuju látky "jako doma" 🙂 No ty regály s látkama - srdce zaplesalo. Akorát člověk nevěděl, jakou si honem vybrat navíc... příště nechám synka babičce 🙂
@zuzu_epona Ja nejake male velikosti mam. Podivam se. Vetsi od 104 postradam taky.
@terezita @petkasv @anastazieb @caramilla Díky za názory. Tak já schválně uvidím, jak se to časem bude chovat, jedny prošité mám, druhé ne.

@avionka ja som sila kombinaciu zimny soft s fleecom,tunely boli uplne v pohode,neboli hrube,tak sa neboj pustit do toho 😉