icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
5. nov 2014

@koki_melo krokouš je hustej, super, krásnej 🙂 softka je fakt vydařená 🙂
@terezita ta deka 😵 odkud máš tu holčičku??????

terezita
5. nov 2014

@petkasv ze sitiniti 😵 ja ji miluju! skoda ze je pro em. uz mala..

petkasv
5. nov 2014

@terezita kolik má cm?
edit už jsem našla, je fakt super

zojec
5. nov 2014

@mychaella dakujem za ponuku, nejak som sa s tym popasovala, je asi este co vylepsit, ale s ciapkami som toho roku uz asi skoncila, kym som sa dopracovala k tomuto, maju po dvore kazdy po 2 ks :D :D

@koki_melo ako vzdy parada 🙂
@terezita wauu ta deka je uzasna.. za tie saty by b. tiez dala vsekto :D :D tiez chodi teraz zasadne len v satach, alebo sukniach 😉 trochu vam to tu vytapetujem, dnes bol celkom pekcny cas na fotenie :D :D
miso ma tiez nakrcnik, ci satku ci ako sa to vola, ale mal ju na sebe asi 2 sekundy :D lebo ho vraj skrtiiiiiiiiiiiiii

petkasv
5. nov 2014

@zojec to je krásný, a krásný modelové 🙂

vianne
5. nov 2014

poradite mi prosim....aky steh na overlocku zvolit na sitie wellsoftu? mam singer (z lidla) zacinam s nim, a neviem ako na to :/ a cca ake napatie niti? velka vdaka

zojec
5. nov 2014

@vianne ved na OL je len jeden steh, ci? 🙂 napatie mam skoro stale nastavene medzi 4-5 treba si to postelovat a poskusat.. zober si kusok latky a skusaj dovtedy, kym to nebude ono..
diferencial mavam na 1tke a sirka ,dlzka podla toho ako sa ti paci.. ale wellsoft je hadam lepsie na rovnostehu 🙂 bordel je z toho ale tak ci tak

terezita
5. nov 2014

@zojec vypadá parádně a sluuusi!
@petkasv 60 na 90 ale ten panel ma 110. Ja ten dolní srdickovy kus smikla, bo mi to prislo uz moc nudloidni a zrecyklovala na plenkovnik.. 😉

kveta007
5. nov 2014

@koki_melo Tak až se konečně naučím šít zipy, tak jo. 😉

palosek
5. nov 2014

@caramilla tak mám OL v pr.... V patek jde do servisu. Vynechává i na úpletu, nejde nastavit. Tak jsem zvedava, jestli ho pán dá dokupy 😖 Kéž by, budu bez něj jak bez ruky. ☹

zuzimia
5. nov 2014

@vianne
Mne isiel rovnako ako ako uplety cca 3,5-3,5-4-4,5 a steh som dala sirku 7, lebo som si chcela byt ista, ze sa ten okraj nebude vytahovat. Je to v pohode.

crawler
5. nov 2014

@palosek jejkuůů, tak snad bude brzy ok!!!

zuzkasim
5. nov 2014

@palosek To je nepříjemné, snad ti ho dají brzy do kupy.

crawler
5. nov 2014

@caramilla čekám na triko dnešního dne 😵

caramilla
5. nov 2014

@palosek tak u mě to samé, už mi vynechává i úplety, ale můj byl v servisu v červnu! Já to asi vyřeším průmyslem, musím dokopat manžela k nové pracovně. A je to akutní z několika důvodů, K. bude do týdne nebo 14 dní lézt míně do hraček a ona potřebuje pokojíček. Mě teda ty úplety vynechává zatím jen v silnějších místech a to řeším prošitím rovnostehem. Ale stojí to za HO...
Hele, dej mi vědět, čím to bylo, jo?🙂
Ale že se ty naše OL domluvily, co? Ze se pos. všechny najednout? To si z nás dělají kluci prd.l? 😠

caramilla
5. nov 2014

@crawler Evi, já jsem doma sama s dětmi, měla jsem tu návštěvu a do toho tu zaparkoval ráno nějaký totální debil auto, které mělo rozbitý alarm a co 5 minut se spustil klakson přerušovaně, trvalo to 5 hodin! Jak myslíš, že mi v tom spalo dítě? Ano, 10 minut, pak celý den přetažený, protože nemohl spát, bylo to slyšet i doma za okny, parkoval nám pod barákem, debil, debil, debil.... Odpoledne tu byla pak kamarádka, tak to se K. vyspal. A pak jsem celé odpoledne byla ve městě nakupovat, vařit, ukládat děti... ale teď vykopu Mínu spát a jdu na to tak SNAD ZÍTRA! Pokud tu pod okny nebude parkovat ten zas. debil! A jestli bude, tak mu auto rozmlátím bejzbolkou, protože stejně houká, tak to je jedno, nikdo to nepozná, že ho někdo ničí 😀 😀 😀 (koukejte se zítra večer na NOvu 😀 )

caramilla
5. nov 2014

@vianne Wllsoft nikdy nešiji na OL, vždy jen a pouze na rovnostehu. Mě se to líbí víc, když to není obnitkované, tak ten šev se hezky rozdělí a není to z rubu tak ošklivé. Ale teda když šiju Wellsoft jen samotný, pokud sešíváš s něčím dalším, tak je třeba OL... třeba fusak jsem tak šila...

caramilla
5. nov 2014

@zojec Překrásné, to já se vždycky zasním u těch tvých fotek... ach, já někdy zajedu s kolekcí fotit k vám 😀

zojec
5. nov 2014

@caramilla kluldne prid hocikedy :D mne sa zas paci to tvoje jesenne listie na mure :D :D

caramilla
5. nov 2014

@zojec blbé je, že jsi kapánek z ruky 😀 😀 😀 😀 😀

crawler
5. nov 2014

@caramilla Tak to klobouk dolů, že jsi tu bejzbolku nevytáhla už předtím...grrr,nic nesnáším víc,než když mi někdo vzbudí jinak nespavé dítě :-P
A k tomu OL- tak nebude to fakt tím, že hobby stroje jsou na těch řádově 5 let a vzhledem k přetěžování Ti prostě už dosloužil? Jsem zvědavá na ten průmysl? Budeš mít sílu zásobovat nás aspoň trošku informacema? Mě to děsně zajímá 😵

zojec
5. nov 2014

@caramilla no tak maly kapanek :D ale ked pojdete napr. na dovcu do Tatier, tak sa kludne zastavte :D aj ke po Tatrach uz vas asi nas vyhlad tolko nenadchne :D :D
a teda hukajuce auta nenavidim .. a ja som vobec strasne rozmaznana na ticho.. u nas ked prejde par krat do dna auto, hned kukam kto ide :D
s OL ma to mrzi.. ja pojdem tomu moju aspon ihly vymenit.. tusim tam mam strechovky uz asi pol roka, ak nie viac.. 😕 no vzhladom k mojmu sitiu by asi este nieco dali.... 😅

kuna
5. nov 2014

@koki_melo ty brďo, ten krokouš nemá chybu!

@terezita normálně mám z tebe letní náladu 🙂

wosk
5. nov 2014

Chvíli jsem váhala, jestli to sem dát, neb to nemám tak krásné jako vy, ale nakonec jsem se rozhodla, že jo, protože z toho mám radost 🙂 Ušila jsem malému softky (pravda trochu větší, ale ony vydrží a ty další udělám menší) a když jsme šli naproti manželovi k busu, tak jsem ho oblíkla celého do homemade a byla na sebe hrozně pyšná, jak mu to sluší 😀 Aneb jak málo stačí k radosti!!!

caramilla
5. nov 2014

@crawler Co jsem zjišťovala, tak je to síla brutus, ale dá se na to zvyknout. Ale prý než si zvykneš na pedál, tak zkur.. .mnoho oděvů 😀 😀 😀 😀 Kamarádka šije deky a má rovnosteh, ale nemám odvahu si na něj jít zkusit "šlápnout" 😀 Průmsly už se chystám koupit rok, ale je to odvislé od nové pracovny, v té stávající je blbý nábytek a špatně využitý prostor, v nové budou regály do stropu, tím se ušetří místo a plánuji Průmysl OL průmysl COL + klasika stroj na samostatném stole, takže 3 stoly vedle sebe a už se ti tam nevejde ani špendlík 😀

caramilla
5. nov 2014

@crawler Jinak K. spad do půl šesté ráno. V 6 se otočil na bříško a začal si tam lozit na kolenou a houpat se a jak se houpal, odstrčil kolébku a spadl mi hlavou dolů z postele, takže jsem v 6 ráno přemýšlela, zda jedu na pohotovost nebo ne, ale pak jsem si tak jako řekla, že postel není kriticky vysoko, už není úplně mimino a pádů teď bude hodně a bude obouchaný stejně. A navíc nespadl na halvu šípkou, ale asi první na zadeček a pak teprv hlavičku, tka jsem ho 2 hodiny sledovala, byl OK a až po 2 hodinách jsem ho dala spát, uložím, konečně si odfrknu, že je volno a jen co usnul, tak ten zas. klakson... tak ho uspím a za 5 minut to samé, když se to opakovalo po 5 - 10 minutách, tak mi bylo jasné, že prostě spát nebude...

caramilla
5. nov 2014

@wosk počkej, to jsi stihla dneska???? Husté!

caramilla
5. nov 2014

Jinak taky si myslím, že ten stroj máme cca stejně dlouho (já, terezita atp.) a že to je tím věkem... a že to nepůjde vyřešit. Ale uvidíme... Můj OL je po servise, právě... a dělá to furt...

@zojec Tak u nás by ses nevyspala, bydlíme na rohu ulice, kde je hlavní sjezd na Benešov z E55, to mluví za vše... fičák! A navíc, jako bonus zdarma, je to u nemocnice, takže fičák sanitek. A je to takový příběh opakující se skoro každý den. Jede sanitka, houká, tu K. někdy přežije, když má hluboký spánek, na sanitku začne hystericky štěkat sousedovic vlčák za plotem a toho už K. nedá a ječí taky... jak ječí, pes štěká víc a víc a víc... a pak už může přijet jen ta sanitka - pro mě? Pro mrtvého psa? 😝

wosk
5. nov 2014

@caramilla neeee, jenom kalhoty (ty už včera, jen jsem tam neměla reflexky, ty jsme vybrali až dneska s mladým), bunda je z jara, to jsme šily s boudovou a rebelii (nebo jenom reb? už ani nevím, se mi to plete), čepku má taky dýl, a nákrčník jsem zkoušela minulý týden, ale není to ono, ale nositelné to je 🙂

zojec
5. nov 2014

@caramilla no tak to by som sa asi fakt nevyspala :D u nas davaju lisky dobru noc a celu noc je ticho a hlavne tma ako v rohu.. pokial nie je okolo splnu ako teraz 😀 jedine co budievalo moje deti kym este spavali v kociku bol dedinsky rozhlas , zasadne hlasi v case spanku a cinkularka od susedov.. 😀