icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
5. nov 2014

@wosk mě se to móc líbí 😵 😵

wosk
5. nov 2014

Potřebovala bych malému ušít mikču, asi víc, ideálně se stojáčkem. Poraďte, je lepší celorozepínací mikča (tam asi můžu vyjít ze střihu na bundu, ne?) anebo mikinu přes hlavu s kratším zipem u krku (máte někdo tip, kde najít střih? Nebo jak to vyřešit kolem toho krku a všití zipu?).

terezita
5. nov 2014

@wosk peekne! Ja mam na kluky radši celopropinaci, a piju bys sila podle střihu na bundu, vzala bych asi menší velikost a prodlouzila..

caramilla
5. nov 2014

@wosk UF, už jsem se lekla, ale i tak super!
@zojec závidím! Já si toto užívám jen na dovolené ☹ Já jsem z vesnice, takže mě to taky vyhovuje, ale bohužel jsem se "blbě" vdala k hlavní silnici v Benešově do prvorepublikové rodinné vily 😀
Jinak mám známou rodilou pražačku a ta se sem přestěhovala kousek od nás do Čerčan (tam není úplné ticho,a le není to praha), bydlela tu asi rok nebo dva, když měla malé mimino, že jako vesnice je lepší, ale utekli zpět do prahy a důvod byl, že se tady vůbec nevyspí, že tady je strašná tma a ticho a že se v tom nedá spát, že je zvyklá na tramvaje a že je zvyklá na světlo z ulice a že v noci, když se vzbudí, tak normálně vidí a tady neviděla nic a že jak se v tom dá žít. Jako já jen zalapala po dechu, jestli je normální 😀 😀 😀

terezita
5. nov 2014

@caramilla co já bych za ten klid dala! Mama pred domem tram zastávku, bydlime kousek od vozovny, takže srumec i v noci a pred oknem do ložnice lampu.. 😜 fakt značka ideál..

caramilla
5. nov 2014

@terezita No, právě, oproti Praze je v Benešově klid a mír, když jsou plastová okna, tak auta nejsou ani vlastně slyšet. Lampu máme před oknem taky, ale nesvítí nějak extra moc, koupila jsem v Kika hodně silné závěsy a je v pokoji tma, takže dá se to. Já bydlela v Praze 5 let a nerada na tu dobu vzpomínám a to tam jezdily pod okny jen autobusy (bydlela jsem naproti Divadlu Na Jezerce, Praha 4 - takže tam byl ještě na Prahu klid a mír 😀 )

zuzkasim
5. nov 2014

@wosk Tu radost, že dítko máš v homemade znám🙂 Máš to všechno moc hezké!
@caramilla Naposled jsme si libovali v létě v Krkonoších, jaké tam bylo ticho a opravdová tma. Ale jinak jsem jako strašpytel za lampu před domem docela ráda, jen to hučení aut... jsme nedaleko sjezdu na dálnici na Prahu. Teda, průmyslové stroje budu trošku závidět, ale sebekriticky musím přiznat, že já se musím živit něčím jiným než šitím, takže běžné stroje budou stačit.

koki_melo
5. nov 2014

@zojec ta hrošíková čapka je úúúúžasná! Krrásná látka! Já původně chtěla místo krokouše šít žábu nebo hrocha...ale mé výtvarné nadání mě limitovalo na krokouše😀

terezita
5. nov 2014

@koki_melo hrocha tu mam namalovaneho uz asi tak tri roky a jeste jsem se nedostala k usiti.. 😜 jak ja nic sit nestíhám, to me ubiji.. Planu je a cas zadny..

koki_melo
5. nov 2014

@terezita Já jsem tu tulipánovou softku vymýšlela docela nějakou chvíli, jak by to mělo vypadat, jaké barvy, abych mohla třeba rukávy, které jsou věčně jako prase mít tmavé a přitom to bude mít nějakou logiku, že jsou to mraky, že kterých prší.
Krokobunda byla objednávka stylem "něco pěkného ušijte, já vám důvěřuju"...takže s mým výtvarným talentem a ještě objednávkou pro malého klučíka (vel 92/98) jsem se docela opotila až víš kde 😎 .

Ajoo, moje první klučičí objednávka!

terezita
5. nov 2014

@koki_melo tyhle objednavky mam nejradsi.. 😵 to se taky vyradim.. horsi je naprosto konkretni predstava, kterou realizujes a furt to neni ono.. 😝 😅
a toho krokouse bych z rukou teda nedala.. 😀 😀 😀

caramilla
5. nov 2014

@crawler Tak mám chuť to triko hodit do koše, je to začarované, odebrala jsem se, že když jsem neudělala ani steh přes den a chovala protivné dítě, tak udělám v noci, sednu ke stroji a jekot. Nakojím, že teda usne a bude klid a houbelec, už hodinu ječí, ječí, ječí, Takže sorry, tričko asi prostě nikdy nedošiju, možná až chlapec odmaturuje ☹ Nejblbější je, že není manžel doma. Jak se to dělá, když hystericky ječí dítě a člověk se chce jít třeba vysprchovat? Nikdy tohle nedělá, holt pozná, že není táta doma...

caramilla
5. nov 2014

@zuzkasim No, u mě už je to tak, že ty stroje dostávají takový záhul, že to je asi fér mít průmysl. Kamrádka, co šije profi, tak má strok 30 let starý a říkala, že prostě to je stroj, co šije 30 let stejně, bez závady, bez problému, nic se neopotřebí, asi fakt má cenu investovat... a u COL mě nebaví, že to nic neprošije, i když tenké věci mi šije bez chyby, tak prostě mi vadí, že nemůžu našít třeba gumu do legin ☹

macin73
5. nov 2014

@zojec čepice boží a modelové nádherní!!!

taky bych se asi měla dokopat a ušít holkám nějaké čepice... na ty bavlněné háčkované už je kosa... 😕

koki_melo
5. nov 2014

@caramilla ☹ je asi přetaženej za dnešek. A nebo cejtí, že chceš tvořit. Pevné nervy přeju, já taky chtěla večer tvořit, místo toho tu byl takový cirkus, že jsme se nejdřív vztekala, pak řvala a ve finále hodila šití do háje a šla s dětmi jakože spát. Jsou to syčáci a poznaj, když nám o něco jde.

terezita
5. nov 2014

@caramilla hele orlajz mi spi normalne v desetiminutovych intervalech.. zarucene usne venku v manduce (i kdyz dneska vlastne ani to ne..). doma v horizontalni poloze se mu to znacne nelibi 😅 takze kdyz prijde muz domu z prace unaven a znicen, vyfasuje rvouciho synka a chudak se o nej stara, abych taky neco udelala.. ty posledni dny jsou nejake narocne, ja to svadim na uplnek.. 😀

lenasss
6. nov 2014

@zojec tak u nás je taky klid a tma a rozhlas nemáme 😀 takže mé děti nebudilo nic snad jen traktor co projížděl pravidelně kolem oběda 😅 Mládě pozná i manžela když jede z práce podle zvuku auta a to ho nemá šanci vidět a ráno se ozývá z pokojíčku táta jede do práce a spí dál 😀 😀 😀 😀 ale sousedovic ho nevzbudí
@caramilla těším se večer na zprávy z Benešova jak jedna šílená matka rozbila auto bejzbolkou 😀 😀 😀 😀

crawler
6. nov 2014

@caramilla Hele,byla nějaká špatná noc...nebo úplněk? Nevím,ale Linda spí jinak krásně a tentokrát se ve 22,00 probudila a musela jsem k ní, takže taky bylo po práci,ale ona místo toho aby usla, tak začala ječet "bíko",což znamená mlíko, takže šup pro lahev,tu vyzunkla a já začala zabírat a ona mi začala skákat po hlavě a pak ječet "tátou tátou" - čili za tatínkem,který seděl u tv u fotbalu. Byla to naprosto nezvyklá situace -tohle u n ní neznám, takže asi fakt erupce na slunci😀

zojec
6. nov 2014

@koki_melo hrochy aj tie gulicky je asi 3-4rocny leziak este z mylly :D :D tie gulicky su bambus vobec som nevedela co z toho, je toho len pol metra.. teda bolo :D na tricko sa mi to zdalo prilis gajdave.. nie je tam ziaden elastan a na suknu skoda :D :D z pol metra hrochov som usila bodynko vo velkosti 62, ciapku a este aj nakrcnik :D a este vrecka do gati :D
@caramilla
@terezita juj presne som sa vratila v myslienkach do obdobia pred 2ma rokmi.. upokojim vas, bude lepsie 😀 😀 😉

elentari
6. nov 2014

Ženy, fakt asi úplněk. Synek včera chtěl všechno a nic, nevěděl co chce a nepřestal, dokud to nedostal... 😅

caramilla
6. nov 2014

@terezita Ježiš, to je síla! Jako tady si člověk postěžuje a dozví se, že vlastně u něj doma vůbec o nic nejde, a že i když chce skočit z okna, tak může být 100x hůř! Pevné nervy, děvče, to je síla!
@koki_melo ; @crawler Já na úplňky nevěřím, ale na každém šprochu pravdy trochu, protože K. tohle taky normálně nedělá. Já jsem si říkala, jestli to není tím, že není manžel doma, on aby byl úplně pryč i přes noc, tak to moc často nebývá, občas přijde v 11 večer, ale vždycky přijde, tak jsem si říkala, jestli ze mě necítí, že jsem "opuštěná" (nebo že se bojím těch strašidel na půdě? Hele, ale jak tu byl ječák, tak jsem se ani včera nestihla bát 😀 😀 😀 😀 ).
Já jsem asi zlá matka, ale nechala jsem ho prostě v koupelně ječet v kolébce, protože jsem se musela umýt, mám blbou fázi cyklu, při které to mytí je prostě fakt nezbytné ☹ Pak jsme znovu nakojili, já jsem ho asi půl hodiny chovala a mazlila, uklidnil a se usnul. A pak spal celkem dobře.
@crawler Teď spí, jdu si dát konečně snídani a pak se fakt úplně bojím jít do pracovny ☹ On ze mě ještě udělá nepracující matku 😀

terezita
6. nov 2014

@caramilla to abys vedela, ze v tom nejsi sama.. Ale jinak je to sladous, furt se rehta, nádhera! Jen potřebuje tu tělesnou blízkost.. Však ho to taky jednou přejde.. 😁

sufik1
6. nov 2014

Ja uz tak 3 noc vstavam tak minimalne 10x za noc. A to uz spali hezky,vstavala jsem tak 14 dni 1-2x za noc. Ted si to vynahradili.... 😝

caramilla
6. nov 2014

Neměla jsem do té pracovny chodit, zapnu stroj a řev... spal 20 minut, řekněte mi, to 7m dítě fakt nepotřebuje spát, říkala jsem si, že když ječel v noci, bude spát přes den... a to tu ani auto s alarmem není, což je blbé, komu mám naplátit?

macin73
6. nov 2014

Holky, na ŠD mají dvě šířky lastinu - http://sijemdetem.cz/produkt/lastin - který doporučíte? Chci zkusit plenky a pak občas je uveden u střihů v Ottobre... Díky!

macin73
6. nov 2014

@caramilla moje první dítě nespalo pravidelně ani jako novorozeně, stačilo jí často jen 10 hodin spánku denně...

macin73
6. nov 2014

@terezita tak to máme ty kluky jak přes kopírák... 😉

anastazieb
6. nov 2014

@caramilla @terezita @crawler úplňkem to klidně být může, u nás to kdysi dávno taky začalo jedním úplňkem a pak se v noci budil půl roku, než jsem se donutila to řešit a vyřešila zkrácením spánku přes den. Pak už to zas bylo dobré.

caramilla
6. nov 2014

@macin73 já beru tu 0,95

caramilla
6. nov 2014

@anastazieb U nás v tyto dny není přes den co krátit, ale je to asi jen vlna, možná zuby, i když já v té hubě nic nevidím, přijde mi, že mu ještě nerostou. My takhle rozmazlovali Mínu od 3m, že zuby zuby, a prd, vylezly jí v 9m a byla pěkně rozmazlená 😀 😀 😀 😀 😀