Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby idem sa radit..
1, viete o nejakej vzduchom ci vodou miznucej fixe, ale nejakej hrubej / tucnej.. nejake mam, ale chcelo by to nejaku tucnu centrofixku🙂
2, tip na rebro tenke bavlnene..na natelniky pre decka..alebo zobrat hladky jednolic z MTX?
3, nejaky strih na klasicku mikinu s kapucou pre velkeho chlapa 195 cm.. zeby nieco v farbenmix?
4, v ktorom ceskom e-shope zozeniem ruzovy lille pruzok ten svetlo ruzovy/tmavoruzovy.. u nas nie je.. prip. az ma niekto doma naskreckovane a chce sa zbavit🙂
5, kde maju 100% bavlna pocesana teplakovina? vsade skor len ta elasticka..
diky moc
Mamičky, kde nakupujete látky pre bábätká, nieco, čo by malo ideálne nejaký certifikát, že to nie je škodlivé, chcela by som malej ušiť nejaké hracky, ktoré budú určite ochutnavane 😀 máme 5 m
@jieff
@petkasv , tohle kresilko mame taky...taky pred par tydny dostalo novy kabatek... Nejstarsi dcera v nem byla od roka do cca roka a pul denne, koukala na krtecka, svacila v nem, mame studeny barak, tak byla zachumlana do deky a casto v nem i usnula... prostredni a ani ta nejmladsi o nej nejevi zajem, vubec je to v nem nebavi sedet ani se houpat...
@zuzkasim dotaz od tupce. To jsou se švama na bokách i na vnitřní straně, že. Já dělám jen s vnitřním švem. Budu to muset vyzkoušet. Je to střih z Ott? Jakého? Díky
@sislik2010 Ano, tyto mají švy i na vnější straně, jsou i trošku víc tvarované na boky, takže hezky sedí na látkové plenky. Je to Ot. 1/2014. Kdybys potřebovala, můžu půjčit🙂
holky, že se dají ušít i punčocháče, to jsem tedy nevěděla...a vypadaji skvěle 🙂 http://panilin.blogspot.de/2014/11/strumpfhose-...
@zuzkasim máš je krásný! tyhle šatky mě na obrázku (myslím jako v ottobre, ne Tvým 🙂) nezaujaly, ale ty je máš nádherný! 😵 jak to máš olemovaný? na třetiny nebo napůl??
@koki_melo ty jsou parádní! ty divoký se mi líbí moc! a parádní látka s krtkem!
já jsem už víc než týden nic neušila, dneska mi přišly další látky, ale nějak se nemůžu dokopat si k tomu stroji sednout! paradoxně od tý doby, co jsem se odstěhovala se strojem z obýváku do svého nového koutku v patře, kde mám větší klid, tak ani ťuk 😅
ale je toho nějak moc..práce, děcka, domácnost..to je furt něco 😒 chci stíhat všecko a mám pocit, že nestíhám pořádně nic ☹

@caramilla u vás krátit ne, to ne 😉 . K. je ještě miminko 😉 . Vilémkovi tehdy byl skoro rok a půl a spal už jen jednou denně.