icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
6. nov 2014

@caramilla u vás krátit ne, to ne 😉 . K. je ještě miminko 😉 . Vilémkovi tehdy byl skoro rok a půl a spal už jen jednou denně.

koki_melo
6. nov 2014

@caramilla Na to pomůže jen jediné! Zřezat a klečet do kouta!
Já občas taky koukám, jak můžou tak malý děcka a tím myslím i dvouleťáky vstát v pět, jet nonstop kravení 19hod v kuse a v půlnoci tu na mne houkat jakože "co matko, se jde spát už?"... 😠

maroubrabeach
6. nov 2014

baby idem sa radit..
1, viete o nejakej vzduchom ci vodou miznucej fixe, ale nejakej hrubej / tucnej.. nejake mam, ale chcelo by to nejaku tucnu centrofixku🙂
2, tip na rebro tenke bavlnene..na natelniky pre decka..alebo zobrat hladky jednolic z MTX?
3, nejaky strih na klasicku mikinu s kapucou pre velkeho chlapa 195 cm.. zeby nieco v farbenmix?
4, v ktorom ceskom e-shope zozeniem ruzovy lille pruzok ten svetlo ruzovy/tmavoruzovy.. u nas nie je.. prip. az ma niekto doma naskreckovane a chce sa zbavit🙂
5, kde maju 100% bavlna pocesana teplakovina? vsade skor len ta elasticka..
diky moc

jieff
6. nov 2014

Něco málo ode mě. Pýžo jsem nezvládla vyfotit, Toník si ho hned vzal do školky, ta alespoň aplikace autíčka 🙂 Renovovali jsme houpačku, ale trošku to byly práce kvapná, nejsem spokojená s pár detaily, předělávat už jí ale nebudu. A jedna veliká nákupní taška pro mě, z tý mám radost 🙂

petkasv
6. nov 2014

@jieff houpačku máme taky 🙂 🙂 to je nejvděčnější zděděný dárek 😀

zuzuliak1981
6. nov 2014

Mamičky, kde nakupujete látky pre bábätká, nieco, čo by malo ideálne nejaký certifikát, že to nie je škodlivé, chcela by som malej ušiť nejaké hracky, ktoré budú určite ochutnavane 😀 máme 5 m

vondandy
6. nov 2014

@jieff
@petkasv , tohle kresilko mame taky...taky pred par tydny dostalo novy kabatek... Nejstarsi dcera v nem byla od roka do cca roka a pul denne, koukala na krtecka, svacila v nem, mame studeny barak, tak byla zachumlana do deky a casto v nem i usnula... prostredni a ani ta nejmladsi o nej nejevi zajem, vubec je to v nem nebavi sedet ani se houpat...

zuzkasim
6. nov 2014

Ušila jsem dnes dlouho plánované šatičky z ottobre a osvědčené legínky s nabíranými koleny. Mám z nich velkou radost a nemám se komu pochlubit🙂

zojec
6. nov 2014

@zuzkasim krasne 🙂 tiez sa na ne uz zo 2roky chystam :D :D
@jieff taska super 😉

soso
6. nov 2014

@zuzkasim jeeej, tie su krasne...dievcata, ako robite tie nazberane kolena? velmi sa mi tie leginky takto pacia, uz som si aj pozerala navod ako na to, ale neviem to v angline pomenovat, vlastne ani v sk ci cestine, tak som zatial nic nenasla...dakujem za kazdu radu🙂

zuzkasim
6. nov 2014

@soso Není to nic těžkého, přední část nohavic uděláš delší a pak si kus nařasíš. Je to fajn pro lozivce a batolata, která si hodně hrají na zemi.

sislik2010
6. nov 2014

@zuzkasim dotaz od tupce. To jsou se švama na bokách i na vnitřní straně, že. Já dělám jen s vnitřním švem. Budu to muset vyzkoušet. Je to střih z Ott? Jakého? Díky

zuzkasim
6. nov 2014

@sislik2010 Ano, tyto mají švy i na vnější straně, jsou i trošku víc tvarované na boky, takže hezky sedí na látkové plenky. Je to Ot. 1/2014. Kdybys potřebovala, můžu půjčit🙂

alenf
6. nov 2014

@zuzkasim máš to krásne🙂!

jieff
6. nov 2014

@zuzkasim to bude malá krásná!

jieff
6. nov 2014

@vondandy přijde mi, že se v něm děti víc houpou jak je nový 😉

caramilla
6. nov 2014

@zuzkasim DOkonalé a dokonalá kombinace látek, perfekt!

koki_melo
6. nov 2014

Klein Maulwurf

jieff
6. nov 2014

holky, že se dají ušít i punčocháče, to jsem tedy nevěděla...a vypadaji skvěle 🙂 http://panilin.blogspot.de/2014/11/strumpfhose-...

jieff
6. nov 2014

@koki_melo jéé tys ho stihla 🙂

alenf
6. nov 2014

@koki_melo Klári kde si splašila krtka?:D Krásne🙂

alenf
6. nov 2014

Opäť odo mňa soft bunda,dámska.🙂

caramilla
6. nov 2014

@koki_melo No ty jsi hustá. Ty mandaly jsem koupila taky a jsou fakt hezký. Jinak ty proužky k tomu není úplně můj šálek, znáš mě 😝

caramilla
6. nov 2014

@alenf tak ta je brutální, to snad ani není možný, dokonalá. Napsala bych "jako z obchodu", ale urazila bych tu bundu! 😉

alenf
6. nov 2014

@caramilla :D dakujem:D a kolko som sa s nou pojedovala:D

sisikana
6. nov 2014

@zuzkasim máš je krásný! tyhle šatky mě na obrázku (myslím jako v ottobre, ne Tvým 🙂) nezaujaly, ale ty je máš nádherný! 😵 jak to máš olemovaný? na třetiny nebo napůl??
@koki_melo ty jsou parádní! ty divoký se mi líbí moc! a parádní látka s krtkem!
já jsem už víc než týden nic neušila, dneska mi přišly další látky, ale nějak se nemůžu dokopat si k tomu stroji sednout! paradoxně od tý doby, co jsem se odstěhovala se strojem z obýváku do svého nového koutku v patře, kde mám větší klid, tak ani ťuk 😅
ale je toho nějak moc..práce, děcka, domácnost..to je furt něco 😒 chci stíhat všecko a mám pocit, že nestíhám pořádně nic ☹

soso
6. nov 2014

@zuzkasim dakujem krasne, takze tam nie je nasita gumicka, alebo take nieco? Ja som myslela, ze
to pruzi...ale takto by som to mohla zvladnut, dakujem, skusim to🙂

sisikana
6. nov 2014

@alenf ty brďo, tak do tohodle levelu se nedohrabu nikdy 😅 dokonalý to máš!!! 😵

sisikana
6. nov 2014

@koki_melo ha - teď koukám, že tam modelce kouká nit 😀 tak nějak škodolibě mě těší, že nekoukají jenom mně 😀 😎

crawler
6. nov 2014

@koki_melo wou,teda ty ses odvázala 😉
@alenf tiptop! 😵Můžu se zeptat na radu- jakým způsobem objíždíš tu kapsu -já pokud tam mám zip, tak se mi to dělá hrozně ať dám patku jakoukoliv a moc se nechtějí provazovat nitě 😝