Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky já šiju pořád, jen nějak nestíhám fotit, ale teď jsem cvakla. Dárek pro ségru k narozkám, snad se jí bude líbit 🙂
Ahoj holky, k vánocům si chystám přát tu sadu s kleštěmi Vario plus. Je potřeba k tomu ještě něco dokupovat (nástavce apod.) - chci nacvakávat babydruky a průchodky.
@bulinka náhodou jsem zrovna v Ottobre padla na střih na šatovku, je to 4/2012, střih 29 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_4/a... . Mám ho doma, pokud bys chtěla můžu obkreslit a poslat, jen napiš velikost 🙂.
@snowwitch No, ona ta sukně totiž na té fotce není moc dobře vidět... Ale ty oči, ty jsou vidět dobře 😀 A koukám, že jsi šila i tu kabelčičku?🙂
@kaculev V sadě je pár druků, takže určitě koupit náhradní a dopředu říkám, že se prohneš. Pokud tím chceš nacvakávat babydruky, tak na ty nástavec neexistuje, já to nacvakávám s udělátkem v blistru babydruků, mě to přijde nejlepší řešení, kleště z lidlu mi deformují ten kroužek a je to pak ošklivě šišaté, buď jsem debil a nebo jsem nějaká náročná...
@caramilla tak já mám taky doma ty z Lidlu a právě mi tak každý třetí druk blbě drží, a navíc ty jejich průchodky jsou jen jednostranné (nebo jsem nepochopila, jak to správně nacvaknout), takže jsou z druhé strany ostré. Mám v plánu s nimi právě používat to udělátko z babydruků, jak tu bylo dříve zmiňováno. Díky za odpověď 🙂
A moja svetrovina este stale odpociva v skrini, snad na jar sa konecne zmozem.
@terezita krása - a tú vločkovú látku by som brala... je nádherná
Ahoj holky,můžu se k vám přidat? Delší dobu tu nakukuju a slintám na vašimi výtvory,jste úúúžasné...no a sebrala jsem odvahu a pomalu se do toho pustila taky...pomalu sbírám nějaké střihy,zatím jsem pouze u legín a cintáků "od oka" 😀 ale jsem ráda že aspoň něco 🙂))

@crawler Jo, přesně! Vždycky pak odklidím kousíček a na tom kousíčku se snažím vyžehlit třeba tričko, posouvám milimetr po milimetru 😀
@sisikana Moc hezké 😎
@snowwitch Listovala jsem od spoda a říkám si "ježiš, to je hezká holčička" a pak vidím, že to je zase ona 😀 V tom účesu jsem jí vůbec na 1. pohled nepoznala, je fakt krásná 😵