icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
9. nov 2014

@crawler Jo, přesně! Vždycky pak odklidím kousíček a na tom kousíčku se snažím vyžehlit třeba tričko, posouvám milimetr po milimetru 😀
@sisikana Moc hezké 😎
@snowwitch Listovala jsem od spoda a říkám si "ježiš, to je hezká holčička" a pak vidím, že to je zase ona 😀 V tom účesu jsem jí vůbec na 1. pohled nepoznala, je fakt krásná 😵

bulinka
9. nov 2014

holky já šiju pořád, jen nějak nestíhám fotit, ale teď jsem cvakla. Dárek pro ségru k narozkám, snad se jí bude líbit 🙂

bulinka
9. nov 2014
palosek
9. nov 2014

@sufik1 nejkrásnější krtek 😵 😵 pěkně v této kombinaci vynikl. 😉
@sisikana jejda, tuhle princeznovskou nemám.... Moc pěkná 😵 i děti. 😉

snowwitch
10. nov 2014

@sufik1 Tak krtek je parádní a Žížalákovi skvěle padne.
@sisikana Jj, sáčko taky, ale už někdy v červnu 😉 Princeznovská tunika je úplně super!
@caramilla Dky 😀 Pochvaly ušití se nedočkám nikd, ale tak aspoň ty děti umím opravdu precizně 😀

kaculev
10. nov 2014

Ahoj holky, k vánocům si chystám přát tu sadu s kleštěmi Vario plus. Je potřeba k tomu ještě něco dokupovat (nástavce apod.) - chci nacvakávat babydruky a průchodky.

saaralota
10. nov 2014

@bulinka náhodou jsem zrovna v Ottobre padla na střih na šatovku, je to 4/2012, střih 29 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_4/a... . Mám ho doma, pokud bys chtěla můžu obkreslit a poslat, jen napiš velikost 🙂.

bulinka
10. nov 2014

@saaralota jé to by jsi byla moc hodná. Z toho už bych si to nějak upravila 🙂. Potřebuji vel 104 nebo 110 🙂, co ti za to dám?

caramilla
10. nov 2014

@snowwitch No, ona ta sukně totiž na té fotce není moc dobře vidět... Ale ty oči, ty jsou vidět dobře 😀 A koukám, že jsi šila i tu kabelčičku?🙂
@kaculev V sadě je pár druků, takže určitě koupit náhradní a dopředu říkám, že se prohneš. Pokud tím chceš nacvakávat babydruky, tak na ty nástavec neexistuje, já to nacvakávám s udělátkem v blistru babydruků, mě to přijde nejlepší řešení, kleště z lidlu mi deformují ten kroužek a je to pak ošklivě šišaté, buď jsem debil a nebo jsem nějaká náročná...

kaculev
10. nov 2014

@caramilla tak já mám taky doma ty z Lidlu a právě mi tak každý třetí druk blbě drží, a navíc ty jejich průchodky jsou jen jednostranné (nebo jsem nepochopila, jak to správně nacvaknout), takže jsou z druhé strany ostré. Mám v plánu s nimi právě používat to udělátko z babydruků, jak tu bylo dříve zmiňováno. Díky za odpověď 🙂

alenf
10. nov 2014

Ahojte,urobila som si radosť a olalá mám mikinu zo svetroviny:D,materiál je z batani.

zuzimia
10. nov 2014

A moja svetrovina este stale odpociva v skrini, snad na jar sa konecne zmozem.

alenf
10. nov 2014

@zuzimia mne to už nedalo:D a nutne som potrebovala dačo na seba ušiť:D

zuzimia
10. nov 2014

@alenf
Ked nestiham....mne je tych 24-hodin malo! Ale zato sa chystam v dohladnej dobe vyskusat patchwork. Sice sa tym neobleciem, ale uz sa na to velmi tesim.

alenf
10. nov 2014

@zuzimia to ta obdivujem,len ja to je riadny časožrút asi🙂

zuzimia
10. nov 2014

@alenf
Uvidim, uz o tom dlho snivam a teraz, ked som pokukala nejake videa o tom, ako sa to sklada tie kusky, tak sa mi to zda prave ovela jednoduchsie ako som si povodne myslela.

lenasss
10. nov 2014

@alenf Moje svetrovina je právě vybalená a přemýšlím či vyprat nebo nemusím. Prosímtě prala jsi jí před šitím??
Já tedy nešicí,ale mám z nich radost a teď už vybaluji balíček z batani a jdu na šití

alenf
10. nov 2014

@lenasss vôbec som to neprala,ved sa to nezbehne dáko radikálne snáď a keby sa pre zmenu natiahla o dačo-to mi tiež nebude vadiť,lebo to mám k telu,nie je široký.🙂

alenf
10. nov 2014

@lenasss poprípade sa opýtaj aj pani koki:D či ju prala pred šitím🙂

terezita
10. nov 2014

@lenasss ja ji prala, ale nesrazilo se to. je to holt umelina 😀
@alenf ja cekam a cekam, az naskladni zelenou.. 😅 si z ni chci taky smiknout na teplakovku, snad to tuhle zimu jeste stihnou 😀 😀 😀

a mlade si pralo tucnaci cepici s nakrcnikem, druhe dostalo pridavkem dalsi katatka..

terezita
10. nov 2014
alenf
10. nov 2014

@terezita však majú dáku trávovo zelenú 😉 .Som zvedavá ako bude zohrievať,neskôr možno vezmem tiež ešte a dáky iný odtieň.Inak ako fakt že -umelina 😀

laeela
10. nov 2014

@lenasss moc krásný. 😵

laeela
10. nov 2014

@terezita taky perfektní. Odkud je ta vločková?

lenasss
10. nov 2014

@alenf
@terezita děkuji za odpověď prát tedy nebudu,protože už se nemůžu dočkat až do toho šmiknu 😅 to zas bude dílko 😝 v hlavě to mám už dlouho a jen aby to dopadlo jak si představuji 😅 😅
@laeela děkuji

terezita
10. nov 2014

@alenf ja se tam zamilovala do te jarni zelene, jen mi ji pani koki vykoupila 😀 😀 😀

alenf
10. nov 2014

@terezita 😀 😀 hm... pani koki 😀 😀 😀 tak ale pozri ake pekne dielka z toho pošila 😉 a možno by sa podelila s dákym metríkom-neskúšala si o nej pýtať? 😀

ucitelka70
10. nov 2014

@terezita krása - a tú vločkovú látku by som brala... je nádherná

terezita
10. nov 2014

@alenf prave, proto se na ni nezlobim 😉 😅 😀

alchien
10. nov 2014

Ahoj holky,můžu se k vám přidat? Delší dobu tu nakukuju a slintám na vašimi výtvory,jste úúúžasné...no a sebrala jsem odvahu a pomalu se do toho pustila taky...pomalu sbírám nějaké střihy,zatím jsem pouze u legín a cintáků "od oka" 😀 ale jsem ráda že aspoň něco 🙂))