icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alchien
10. nov 2014

@terezita teda ty gatyky jsou uuzasne,kde se da sehnat tak nadherna latka? 😀

sinala
10. nov 2014

@terezita kompletek parádní, odkud jsou ty hvězdy, to je lille? si nepamatuju takový vzor 😀 😀 😀 a já nevím, zda Ti zelenou naskladní, ledaže by byl ještě nějaký jiný dodavatel 🙂

terezita
10. nov 2014

ty hvezdy jsou od terstry, ale koukala jsem, ze uz je nema..
@sinala lille to neni, ale uz jsem zapomnela, co to bylo..
jaaj, svetrovina uz nebude? ☹

zabza40
10. nov 2014

@terezita vekoobchod už jí nemá, já tak dlouho váhala nad petrolejovou až jí nemají nikde ☹ Kdyby někomu doma ležel kus ráda odkoupím.

alenf
10. nov 2014

@terezita no prúser že nebude svetrovina 😕 ,potom ti ostava iba ta travovo zelena...Ale vseobecne má asi farbyvypredane,ved ani tato moja tam nie je uz

alenf
10. nov 2014

@zabza40 😀 no už mi petrolejka neleží,ale visí 😀 😀

koki_melo
10. nov 2014

@terezita já měla asi jen 1,5m té žlutozelené, už když jsem ji kupovala, tak mi Hanka hlásila, že má zbytek už pak nebude ☹. Mám tu tmavě zelenou a chci taky vyzkoušet nějakou mikinu či co...a vločkovo-tučňákové šití je úžasné!.

mima2011
10. nov 2014

@terezita neví jestli je to pro tebe dobrá či špatná zpráva, ale ta žlutozelena už tuto sezónu nebude, alespoň dle posledního infa Hanky z Batani.

anastazieb
10. nov 2014

Ajaj holky, koukám, že tyrkysová už tam taky není... nebo ani nebyla? Nemá někdo náhodou odstřižky, nějaké barevné? Stačí cca 10x15, i menší, červené, zelené, a hlavně kousek tyrkysové? Chci z toho ušít zimní čepici... Díky

terezita
10. nov 2014

@anastazieb ja mam akorat serik.. 😀

sinala
10. nov 2014

@zuzkasim našla jsem Tvůj adventní kalendář u jiného prodejce na fleru, prvně jsem si říkala, zda nemáš 2 prodejní profily 😀 😀 😀

sinala
10. nov 2014

@anastazieb tyrkysová byla.....

vondandy
10. nov 2014

Ahoj, tak kabatek podruhe a tentokrat pro Kacku. Kombinace kojoplys a flis, tak akorat na prechodne obdobi a do kocarku...

sunnyday28
10. nov 2014

@caramilla
@laeela Dakujem, ale pri tych vacsich je to len nahoda 😅 Napadlo ma to az ked som mala vystrihnute, ze som si mala dat pozor na pasiky 😔 tam uz sa to na stehnach nedalo uplne zachranit.

A tu je kabatikova mikinka, pokus druhy 😀 Dobra sprava je, ze dieta sa do neho tentoraz mesti, zla sprava je, ze ho hned pri skusani zababrala cimsi 🙄

caramilla
10. nov 2014

@zuzimia Moje je vybalená v pracovně na zemi a zakopávám o ni a asi ještě dlouho budu 😝
@alenf Ta je! 😵
@terezita Moc hezké! Já mám tu zelenou trávu a je dokonalá, ale je to moje barva. Té zelinkavé mám jen kousíček. Prý by měly přijít teď nějaké svetroviny, ale konkrétně vím tyrkysovou, ale ne tu, co měla teď, ale tu, co byla minulý rok, prý... tak uvidíme...
@alchien vítej 😉

caramilla
10. nov 2014

@anastazieb pokud počkáš, tak možná odstřižky mít budu, ale kdy, to fakt nevím ☹ Tyrkys byla a už není, je vyprodaná už dlouho, ale snad v nejbližších dnech naskladní tyrkys trochu jinou barvu, tak číhej 😉

terezita
10. nov 2014

@caramilla ja se te trávy bojím, si myslím ze na me to bude moc tmave.. Ale tyrkysem taky nepohrdnu.. 😁

caramilla
10. nov 2014

@terezita no, záleží, jak na koho, je to taková tmavá tráva, no🙂 Chceš pak poslat vzorek?

palosek
10. nov 2014

@alenf pěkný svetrik ...Já si síla z bílé,ale podle střihu z Ott. Chodim v něm sice,ale není to ono. Ted šiju z petrolejové, ale to už jsem střihy pokombinovala Ott+ Philippa. 😀 Tak uvidíme,co z toho vyleze. 😉
@lenasss svetrovinu jsem před šitim neprala, ale mám obavy,ze bude časem zmolkovat. 😝

terezita
10. nov 2014

@caramilla peto nemusíš, fakt si myslím, ze mi nesedne.. 😔 vidis na postu musím, jsem se skrz akci veska minuly týden nedostala.

zuzkasim
10. nov 2014

@sinala No on ten kalendář není úplně jen můj, je to jen připravený panel od Makower, dá se na něm maximálně změnit lemování🙂 A ten můj je už prodaný, ač zatím stále visí na výstavě, takže dcerce musím ušít nový. To mi připomíná, že jsem vás ještě nepozvala na výstavu

sinala
10. nov 2014

@zuzkasim a ty našité kapsičky to už jsi tak koupila? Mě to bylo právě divné, že ta paní to má i stejně ušité 😀 😀 😀 , tak to jo

caramilla
10. nov 2014

@terezita to ale vůbec nespěchá, v klidu, až budeš mít cestu kolem...

anastazieb
10. nov 2014

Holky myslíte, že je blbá myšlenka si tu pleteninu na čepici jakoby uplést a pak to z toho ušít? Já chci totiž pajcnout čepici něco na tenhle způsob http://www.knitwits.cz/zvireci-cepice-pro-deti/..., takže potřebuju větší kus té základní barvy a pak kousky na aplikace... ale plést teda neumím, ale snad bych se ten základní steh naučila... Nebo je to blbý nápad?

ucitelka70
10. nov 2014

musím sa posťažovať, aká som len ......, včera som šila tričko, dnes som chcela dokončiť, miesto toho som párala, ako nemám dobré osvetlenie, nevšimla som s i, že fialový bambus je naruby na zadnej časti.... a už raglány zašité, a hlavne - rukávy nazberkané, zakladala som ich hádam vyše hodiny.... a kurňa, musela som vypárať, možno že by si nikto nevšimol, že na zadnej časti je diel naruby, ale mne by to fakt vadilo.... tak som bola bára, čo v noci šije, cez deň pára

petkasv
10. nov 2014

Hezký večer 😀
nějaká moje práce 😀

terezita
10. nov 2014

@anastazieb mne se od nich desne libi tahle.. http://www.knitwits.cz/zvireci-cepice-pro-deti/... uz jsem nad ni slintala loni, ale tohle bych taky za cepku pro ditko nedala.. 😅

laeela
10. nov 2014

@anastazieb úplně si neumím představit, jak šiješ ruční pleteninu, ani jak jí rozstříháš, čerstvé se to hodně rychle páře, při jakékoliv práci s tím.
Ale na tvém místě bych oběhla sekáče a sehnala hezký svetr, který bude mít vhodnou barvu, nežmolkatý, dá se za pár kaček a z toho se šije dobře.

palosek
10. nov 2014

@petkasv Peti,krásné 😵 To máš Batani teplakovinu?

petkasv
10. nov 2014

@palosek jj v tom jedu jenom s Hankou, ona je úžasná 😀