Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ajaj holky, koukám, že tyrkysová už tam taky není... nebo ani nebyla? Nemá někdo náhodou odstřižky, nějaké barevné? Stačí cca 10x15, i menší, červené, zelené, a hlavně kousek tyrkysové? Chci z toho ušít zimní čepici... Díky
@anastazieb ja mam akorat serik.. 😀
@anastazieb tyrkysová byla.....
@caramilla
@laeela Dakujem, ale pri tych vacsich je to len nahoda 😅 Napadlo ma to az ked som mala vystrihnute, ze som si mala dat pozor na pasiky 😔 tam uz sa to na stehnach nedalo uplne zachranit.
A tu je kabatikova mikinka, pokus druhy 😀 Dobra sprava je, ze dieta sa do neho tentoraz mesti, zla sprava je, ze ho hned pri skusani zababrala cimsi 🙄
@zuzimia Moje je vybalená v pracovně na zemi a zakopávám o ni a asi ještě dlouho budu 😝
@alenf Ta je! 😵
@terezita Moc hezké! Já mám tu zelenou trávu a je dokonalá, ale je to moje barva. Té zelinkavé mám jen kousíček. Prý by měly přijít teď nějaké svetroviny, ale konkrétně vím tyrkysovou, ale ne tu, co měla teď, ale tu, co byla minulý rok, prý... tak uvidíme...
@alchien vítej 😉
@anastazieb pokud počkáš, tak možná odstřižky mít budu, ale kdy, to fakt nevím ☹ Tyrkys byla a už není, je vyprodaná už dlouho, ale snad v nejbližších dnech naskladní tyrkys trochu jinou barvu, tak číhej 😉
Holky myslíte, že je blbá myšlenka si tu pleteninu na čepici jakoby uplést a pak to z toho ušít? Já chci totiž pajcnout čepici něco na tenhle způsob http://www.knitwits.cz/zvireci-cepice-pro-deti/..., takže potřebuju větší kus té základní barvy a pak kousky na aplikace... ale plést teda neumím, ale snad bych se ten základní steh naučila... Nebo je to blbý nápad?
musím sa posťažovať, aká som len ......, včera som šila tričko, dnes som chcela dokončiť, miesto toho som párala, ako nemám dobré osvetlenie, nevšimla som s i, že fialový bambus je naruby na zadnej časti.... a už raglány zašité, a hlavne - rukávy nazberkané, zakladala som ich hádam vyše hodiny.... a kurňa, musela som vypárať, možno že by si nikto nevšimol, že na zadnej časti je diel naruby, ale mne by to fakt vadilo.... tak som bola bára, čo v noci šije, cez deň pára
@anastazieb mne se od nich desne libi tahle.. http://www.knitwits.cz/zvireci-cepice-pro-deti/... uz jsem nad ni slintala loni, ale tohle bych taky za cepku pro ditko nedala.. 😅
@anastazieb úplně si neumím představit, jak šiješ ruční pleteninu, ani jak jí rozstříháš, čerstvé se to hodně rychle páře, při jakékoliv práci s tím.
Ale na tvém místě bych oběhla sekáče a sehnala hezký svetr, který bude mít vhodnou barvu, nežmolkatý, dá se za pár kaček a z toho se šije dobře.

@terezita teda ty gatyky jsou uuzasne,kde se da sehnat tak nadherna latka? 😀