icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
10. nov 2014

@anastazieb mě se ty čepky moc nelíbí... Jako pro nekoho srandovni jsou, ale takové strašidelné... 😒
K jejich výrobě.. Jak píše @laeela

anastazieb
10. nov 2014

@palosek některé jsou ošklivé, ale některé se mi líbí moc 😉
@terezita já jsem je právě objevila na veletrhu a dneska jsem koukala, že u nás na Floře mají taky s nima stánek 😀 . Ale taky bych je nekoupila, chtěla jsem právě pajcnout... ale ta svetrovina už moc není (a já potřebuju aspoň kousek tyrkysu, aby nám to ladilo k softshellu 😅 ). Ale tak zkusím, jestli bude ta tyrkysová zas a koupím 30 cm od několika barev 😀.

@laeela díky, je to pitomost, jen mě to tak napadlo 😀 . Sekáč už mě taky napadl, ale nemáme tu moc okolo takové ty hrabárny a zas 100 za svetr se mi dávat nechce. Ale podívám se.

zuzkasim
10. nov 2014

@sinala Na kusu látky jsou natištěná okýnka jako kapsičky, ty podšiješ a přišiješ na označená místa na dalším kusu látky, takto vypadá ten panel, který si koupíš http://www.ragos.cz/adventni-kalendare-a-vanocn.... Není tam možnost co vymyslet jinak.

koki_melo
10. nov 2014

OT HELP.

Tolik ženských pohromadě mi prostě musí poradit.
Nemáte holky některá parní troubu s horkým vzduchem? Jaké s ní máte zkušenosti, klady, zápory.
Budu moc vděčná za jakékoliv postřehy! Díky

lenasss
10. nov 2014

@terezita tak ta nemá chybu. ale ta cena 😅

macin73
10. nov 2014

@koki_melo ahoj, já ji nemám, ale hrozně moc jsem po ní léta toužila... nakonec jsem od ní upustila a šla do klasiky... proč? když jsem okukovala spotřebiče v nějakém Datartu, narazila jsem tam na celkem rozumného prodejce, a ten mi ji rozmluvil... hlavní argument, že se musí po každém použití čistit... to bych asi neměla čas a ani náladu... moje kamarádka ji ale má, zkusím se Ti zeptat na její zkušenosti, jestli ji zastihnu...

macin73
10. nov 2014

@zuzkasim ten adventní kalendář je fakt kouzelný, jen já bych musela šít 3, a to by mě vyšlo dost draho 😝

koki_melo
10. nov 2014

@macin73 díky, budu ráda za recenzi. co jsem dneska mluvila s pani, tak ji desne chvalila, a to byla "stara paka", co by na nejake modernosti moc nedala a drzela se stare dobre klasiky. Co povidala, tak se musi akorat vyprazdnit ta nadobka s vodou. Navic, pokud bych jen pekla a ne parila, tak snad nemusim cistit nic...ale nevim. Jedine, co me odrazuje je velikost, je to "jen" 35l, takze posvicenskou husu tam nenarvu, ale kolikrat se za rok pece posvicenska husa, ze? Tak bych ji holt musela pect uz nastrihanou na porce. Ostatne hospody myslim nevari jinak. A pak jsme dosly k zaveru, ze kdyz budu mit combi paru a horky vzduch a indukcni desku, tak vlastne nepotrebuju mikroprdku, protoze ohreju bud v pare a nebo na indukci, nehlede na to, ze kvalita jidla je nekde jinde. No zajimaly by mne nazory, jsem dost nalomena, libilo by se mi takove vareni, na druhou stranu je dost draha, vyzaduje speci nadobi (ruzne plechy a tacky a nadoby na miru)...

terezita
10. nov 2014

@macin73 no ja je tu mam dva, maj i tmave modry, vypada dost dobre. jen je teda usit.. bude nadlidsky vykon stihnout do mikulase aspon jeden.. 😝 😅
@koki_melo mikroprdku nemam uz dva roky a da se bez ni zit naprosto bez problemu 😉 joo, parni trouba byl taky muj sen a snem zustane.. 😀

macin73
10. nov 2014

@terezita právě jsem koukala i na ten tmavěmodrý, fakt se mi líbí... úplně mě svrbí prsty, že bych je holkám vzala, a prcka pak vyřešila časem nějakým klučičím kalendářem... 😕

macin73
10. nov 2014

@zuzkasim Zuzko, jak velký je finální kalendář? Předpokládám, že udávaná velikost panelu je včetně těch kapsiček, ne hotový kalendář. Jo, a ještě praktický dotaz - co je ještě třeba k ušití? Nějaká výstuha, nebo něco? Díky!

macin73
10. nov 2014

@koki_melo kamarádce jsem napsala, tak se snad ozve... dám vědět

koki_melo
10. nov 2014

@terezita @macin73 tož tak já ju kúpim a uvařím vám v ní 😉 .

zuzkasim
10. nov 2014

@macin73 Omlouvám se, že hážu odkaz na svoje "zboží", ale jsou tam všechny info http://www.fler.cz/zbozi/adventni-kalendar-kaps.... Dávala jsem dovnitř termolín, protože mi dobře drží tvar, navíc ještě naškrobenou silnější látku dozadu. Myslím, že zatím by ti stačily kalendáře dva, prťouskovi až později🙂 Moji kluci mají teda dohromady jeden, už několik let a zatím to měnit nebudu🙂 Panely na adventní kalenáře sleduju už několik let a tento je opravdu moc povedený, snad žádný jiný se mi tolik nelíbil.

macin73
10. nov 2014

@zuzkasim Díky moc. No taky jsem uvažovala, že bych zavedla jen jeden, ale pokud jsou ty kapsičky velké jen 6x6 cm, tak 3 ks nějakého mlsu se tam bude asi blbě dávat... hm, toť dilema... 😕

alenf
11. nov 2014

Dievčatá máte niektorá prebytočný jednofarebný úplet jednolíc asi by stačil v ružovej alebo v žltej alebo v tyrkysovej farbe čo by ste sa ho aj zbavili,prosím?Taký nie drahý značkový,potrebovala by som asi do 2metrov a deti v bavlnke sú mimo provoz 😢 .

kuna
11. nov 2014

@zuzkasim chápu správně, že je potřeba koupit dva stejné panely, z jednoho ty kapsičky vystříháš a na druhý našiješ?

edit už to vidím, já jsem si neprohlídla ten panel pořádně 🙂

kuna
11. nov 2014

@zuzkasim ale zeptám se na něco jiného. Ty okýnka na stromě, to jsou kapsičky? Vejde se tam něco? Protože ty kapsičky v řadě dole jsou "odchlíplé", takže se tam vejde i hračka, ale ty na stromě mi přijdou rovné a tak max na jednoho gumového medvídka.....

leamax
11. nov 2014

Ahojte sikulky🙂v prvom rade-klobuk dolu,ste tu vsetky fakt sikovne a robite krasne veci🙂ja sama sit neviem,od toho mam sestru😀 ale chcem sa vas popytat-da sa niekde kupit material na latkove plienky?a poradite mi,prosim,kde?chcela by som hlavne na kapsove a nohavickove plienky.dakujem:-)

kuna
11. nov 2014

@terezita teď čtu, že máš taky, tak můžeš odpovědět taky 😀

Já bych šila asi tři, tak nevím, jak bych to stihla 😀.

A máte nějaký nápad, jak jinak to kam připevnit, než vrtáním na zeď? Moc se mi nechce kvůli kalednáři dělat další 4 díry a třeba neteř má na volné zdi tapetu, tak tam se určitě vrtat nic nebude....

terezita
11. nov 2014

@kuna ja ho jeste neusila, takže fakt nevím. Mam v úmyslu do toho prendat ten lego advent kalendář.. 😁
Ja ho budu letos privazovat k patrove posteli, jiny jsem dělala na ramínko a jeden na poveseni na hacek na dveře..

terezita
11. nov 2014

@leamax na Slovensku u detivbavlnke

crawler
11. nov 2014

@anastazieb já budu mít prostřihy petrolejové,kdybys chtěla,ale jen Bůh ví, zda do ní stihnu střihnout před vánoci- doufám v to teda 🤐

kuna
11. nov 2014

@terezita raminko je dobry napad! Nebo me napadlo nahoru dát vytahovací tyčku a jeden popruh, takze vznikne jakoby trojuhelnik a povesi se to na cokoliv.

no a vyztuhy - napadl me decovil, ze je hezky tuhy, ale to se asi neda prat v pacce pri tomto rozmeru, nebo jo?

zuzkasim
11. nov 2014

@kuna Jo, ty kapsičky jsou malinké, ale zas není důvod děti každý den o adventu přecpávat sladkým🙂 Ty spodní kapsičky jsou nabrané, všechny ostatní jsou jednoduše našité, ten panel víc neumožňoval. Já to používám jako ranní motivaci, většinou se fakt snaží oblékat a jíst rychle, aby si mohli před odchodem z domu vzít překvapení z kapsáře. Pro kluky mám větší kapsičky a každoročně byl v první nový kartáček na zuby, v druhé dětská pasta, aby se jim z těch dobrot nezkazily zuby. Kluci milují vybírat si nové kartáčky na zuby, frčí u nás růžová barva, na kartáčky si ji mohou dovolit, nikdo se jim nesměje. Úspěšné byly miničokoládky Milka, ořechy (rádi je sami vyloupávají), panáček z lega, lipo, hroznový cukr a jakékoliv jiné bonbóny. Věším to na ramínko nebo na provázek buď na dveře, které do kuchyně vlastně nikdy nezavíráme, nebo na skříň v pokojíčku buď za úchytku nebo tím ramínkem na bok poliček.
Decovil bych do kapsáře asi nedávala, nejde o praní (v životě jsem tyto kapsáře neprala). To bych radši při nedostatku termolínu použila buď vatelín nebo flís dovnitř a na zadní stranu jakékoliv starší tužší plátno. Když do těch kapsiček nebudeš dávat šroubky a matičky, tak to nebude těžké a nebude se to nijak prověšovat, není potřeba extra tuhá výztuha.

petkasv
11. nov 2014

Holky nabízím přebytky - SOFT JEŠTĚRKY - růžová 1m, zelená 1m a červená 0,5m
hromádková cena 340,--

petkasv
11. nov 2014

Tak už jsou jen ZELENÉ

kuna
11. nov 2014

@zuzkasim díky za vyčerpávající info! Sladkostma určitě přecpávat nebudu, ty se tam vejdou - pár medvídků, malá kinder tyčinka... Spíš jsem myslela na to,ž e některé dny bych jim tam dala malou hračku a vzhledem k synovi 20m ty hračky zase tak pidi být nemůžou. Ještě to promyslím, mají i jiný panel a ten má kapsičky nabrané všechny, tak možná vezmu ten. Ale strom se mi líbí víc 🙂
Výztuhu musím objednat tak jako tak, tak se podívám po tom termolínu, jestli je to lepší. Vzhledem k tomu, že znám své děti a čokoládu, tak si nedělám iluze, že kalendář zůstane čistý - rozbalí čokošku, sní (při tom si strčí ruce 3x do pusy, jestli tam čokoška fakt je) a pak těma upatlanýma rukama bude prohmatávat další kapsy, jestli se nenajde ještě 😀. Teď teda myslím spíš prcka.
Růžové kartáčky jsou dobré, no a co, mně se líbí i růžová na chlapech (třeba košile s jemným růžovým proužkem, nemyslím teď Paroubka narvaného v růžovém polu 🙂 ).

terezita
11. nov 2014

@kuna no taky tam muzea dat lístek s informaci, kde je hračka schovaná..

saaralota
11. nov 2014

@zuzkasim plníš kapsář hned na začátku celý, nebo postupně jednotlivé kapsy noc předem? Přemýšlím, že už letos taky zavedeme adventní kalendář, ale říkám si, že když to tam dám naráz všechno, jak uhlídám, aby to mládě v nestřeženém okamžiku nevykradlo 🙂