icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
12. nov 2014

@ucitelka70 to moc děkuji.Ty videa mě štvala,ale nějak se mi nechtělo to hledat 😅 .Už mám vypnuto a je to hned lepší 😉

palosek
12. nov 2014

@bulinka mám pro tebe ten střih. Pošli mi na sebe mail. Do IP. 😉

palosek
12. nov 2014

Vypadá to asi takhle.

vondandy
12. nov 2014

@lenasss , kdyz jsem videla tvoje nakrcniky, tak jsem je jen tak presla, protoze nepletu... ale ted jsem videla, jak se to dela, Boziiiiii, super napad.... Ale jeste jsem je nemela v ruce... Je ten material prijemny? uz jsi zkousela prat? Diky...

caramilla
12. nov 2014

Náš krtek...
Kryštůfek horečkuje a je to na fotkách docela vidět... 😒

bury
12. nov 2014

@caramilla - bobek - opravdu je to na něm vidět 😒 ale trička jsou krásný 😉 ať je brzy fit 😉

koki_melo
12. nov 2014

@caramilla Konečně hezký krtčí triko!!! To je holt výhoda mít syslírnu jak sysel 😀, ty kapky se k tomu skvěle hodí. Najít k němu něco je docela kumšt, když už je hezký vzor, tak kvalita na prdlačku.
Já ho proto založila kamsi hluboko a vytáhnu ho, až najdu něco k němu. Holt budou mít holky krtčí trička na maturák 😝.

K.ať je brzy fit, u nás už je líp, ale 3dny vysokých horeček a teď giga rýma.

caramilla
12. nov 2014

@bury Díky. Jasmínka měla horečky 24 hodin, tak snad to bude taky rychlé, kéž by. Hlavně mě znepokojuje, že vůbec nespí a musí být unavený, po dlouhém kroucení usne a za 15 minut zase pláče ☹

caramilla
12. nov 2014

@koki_melo Jo, přesně, je to výhoda megasyslírny 😀 Kapičky jsou moje oblíbené a jsou velmi dobře kombinovatelné s výraznými vzory. K těm zeleným mám připravenou jinou látku, ale asi pošiju až zase na léto, je mi blbé to vyšít všechno na jednu velikost, protože z toho brzo vyrostou, ale zase si říkám, zda v 5ti nebude Jasmínka na Krtka už velká, co myslíte?
Jinak si myslím, že ty kapičky vypadají, jak kdyby k tomu byly dělané🙂 A snad by to měla být i dobrá kvalita, mám je tu už dýl...

caramilla
12. nov 2014

@koki_melo U nás je to taky viroza s rýmou, ale ta rýma není nějak strašná, Mína jen sem tam smrká, zítra už ji dám do školky.

koki_melo
12. nov 2014

@caramilla Peti, kapičky jsou látka, kterou bych nikdy nekoupila, protože by mi připadala hnusná. To je uvažování nás hatla-patla.
Ti, co umí, holt koupí kapičky a pak z nich šijou hezké věci 😀.

Jinak krtečka viděl u mne asi 8letý chlapeček a byl nadšený, takže teoreticky v létě bude Mína s krtkem v pohodě. Pokud teda nebude z něj chtít ušít podprdu 😎.

caramilla
12. nov 2014

@koki_melo hele, já jsem koupila původně metr pro sebe na triko, protože mám ráda zelenou, ale když jsem tu látku pak viděla v reálu na hromadě, koupila jsem další 3 a je to málo! 😀

JInak Mína ze všeho, co přijde, chce šít spoďáry, krtkové nejsou výjimka. Krtek na krtka... 😀

koki_melo
12. nov 2014

@caramilla 😀 😀 😀 trochu drahé prděnky 😀 😀 😀

caramilla
12. nov 2014

@koki_melo No, možná bych jí našila kus ukrojeného krtka, co s ním stejně nejde nic dělat jak leze z kalhotek 😀 😀 😀 😀

koki_melo
12. nov 2014

@caramilla hustej nápad! 😀 😀 😀 Vánoční hit Fleru - "leze krtek ze zadku" 😀 😀 😀

argo1
12. nov 2014

@caramilla Děti krásný, trika krásný. Ať je bobkovi brzy líp.

kuna
12. nov 2014

@caramilla to je úžasný! A souhlasím s paní @koki_melo, já bych taky tyto kapky nekoupila, kupuju jen výrazné vzory, co se mi líbí a pak nemám nic do kombinace!
A z vás dvou, dámy, fakt nemůžu 😀 😀 😀

sislik2010
12. nov 2014

Mám dotaz pro ty jejichž děti ještě věří na ježíška. Šijete jim dárky pod stromeček a nenapadne je, že to dělala maminka. Ušiju to dopoledne, když je Veru ve školce. Ale poštu vyzvedáváme ve vesnici, když jseme ze školky a tak látku určitě uvidí nebo viděla. Ptají se potom nebo je to ani nenapadne? Díky za odpověď 🙂

koki_melo
12. nov 2014

@sislik2010 Já má teda holky malý - 2 a 3, ta dvouletá nemluví, tak i kdyby si myslela, tak nepoví 😀
Větší, kdyby se nááááhodou zeptala, tak bych řekla, že si Ježíšek tu látku půjčil a ušil...

sislik2010
12. nov 2014

@caramilla
U nás byly obě nemocný s horečkama tři dny. Mladší spala jen v náručí. Tak třeba hodinu jsem seděla na hlací dece a chovala. Ale alespoň jsme se minuly ve školce s novou nemocí pusa- ruka - noha.

lenasss
12. nov 2014

@vondandy měla jsem jeden už loni a neodložila jsem ho a letos jsem si udělala radost a pořídila si další tři 😅 je to jednoduché že? 😀 😀 😀 a prala jsem jen v ruce na pračku jsem zatím neměla kuráž a suším volně na ručníku a pohoda,nepáře se to a drží to pořád,spíš se to nošením trošku povolí a vypráním zase vrátí

lenasss
12. nov 2014

@sislik2010 tak já mám kluky 6a 3 a loni ani toho staršího nenapadlo,že by to mohlo být ode mě. ale já s nima kupuji i vánoční balící papír a potom ho dáme na balkon aby si ho Ježišek vzal a zabalil jim do toho dárečky,protože uznejte kdyby měl každému kupovat papír,že ??? 😀 😀 😀 a zavedli jsme ještě takové to předvánoční okukování hračkáren a vždy si něco vyberou a potom nakreslí a počkají na Ježiška,zda to donese či nikoli.
Letos to asi už nebude třeba.Starší chce tablet ale nakreslil ho i pro mladšího aby mu ho nebral 😅 a mladší chce lego vláčky,ale chce je dvakrát i pro Matyho 😅 tak nevím jak se s tím Ježišek popere 😀

vondandy
12. nov 2014

@sislik2010 , ja mam holky 6 a 4 a ta starsi minimalne od ctyr uz Jeziska resi (jestli treba v obchode nekrade, kdyz potrebuje tolik hracek apod.). Neni v mych silach vse schovavat a vidi pripravu darku pro rodinu. Takze uz vi, ze darky nosi Jezisek a rodice mu pomahaji, aby darku bylo vic.... Mladsi je v tomhle uz odmalicka, tak ji to ani neprijde divne. Na Jeziska i Mikulase tak obe pevne veri doted....

macin73
12. nov 2014

@caramilla @kuna @koki_melo taky se tu tluču do hlavy, že jsem nad tou kapičkovou látkou ohrnovala nos... jak by se mi teď hodila do kombinací, hlavně na prcka... protože převážná část látek je prostě holčičí, no 😕... ale koukala jsem, že na Lille stránkách už není, takže asi už ani nebude ☹

macin73
12. nov 2014

@ucitelka70 super, díky, také jsem to už vypnula...

lenasss
12. nov 2014

Prosím vás nevíte kde najdu střih na capáčky na zimu pro narozené mimčo? Mám kombinézu bez capek a nějak všechny se nm postrácely a zbyla vždy jen jedna 🙂

petkasv
12. nov 2014

@caramilla krásné 😵
@sislik2010 nešiju 😀 ještě loni jsem šila dárky pro celou familii a vyráběla, letos už si to netroufám, a zakázala jsem komukoliv dát holkám měkký dárek - kus hadru pod stromeček, protože to nikdy nechci, oblečky pro blízkou rodinu nešiju protože ty moje cácory jsou chytré a došlo by jim že to dělá matka 😀 Rozára to hlásí u každýho hadru a zítra má dva roky 😀 a rozhodně jim pak nehodlám vysvětlovat jak to že to ušila máma a pak přinesl ježuch 😀 ani bych nevěděla jak to ocenit, třeba teď jim šiju softky a trávím nad nima fakt hodně hodin a pak bych ušila třeba triko a bylo by, Bětuška teď chce pořád psát ježíškovi tak jsme jí řekli že si může přát 4 věci, aby to ježíšek unesl 😀

macin73
12. nov 2014

@lenasss prosím Tě, jak tedy děláš ty nákrčníky, jestli to není tajné?

zuzkasim
12. nov 2014

@sislik2010 Naši kluci to až tak moc nikdy neřešili. Měli jsme třeba docela obavy v době, kdy jsme dělali pro babičku kalendář s fotkama, dozdobili jsme to společně jejich kresbama, otisky rukou apod., ale ani u babičky pod stromečkem se ničemu nedivili. Jinak já oběma řekla pravdu v době, kdy chodili do 2. třídy, chtěla jsem, aby to slyšeli od nás, ne od kamarádů.

jitu22
12. nov 2014

koukám, že dneska mám rovou 2x výhod. Krtek na mě nevyšel, tak nemusím řešit kombinace. A Ježíšek u nás dárky nenosí, tak nemusím řešit látky 😀