Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Konečně hezký krtčí triko!!! To je holt výhoda mít syslírnu jak sysel 😀, ty kapky se k tomu skvěle hodí. Najít k němu něco je docela kumšt, když už je hezký vzor, tak kvalita na prdlačku.
Já ho proto založila kamsi hluboko a vytáhnu ho, až najdu něco k němu. Holt budou mít holky krtčí trička na maturák 😝.
K.ať je brzy fit, u nás už je líp, ale 3dny vysokých horeček a teď giga rýma.
@koki_melo Jo, přesně, je to výhoda megasyslírny 😀 Kapičky jsou moje oblíbené a jsou velmi dobře kombinovatelné s výraznými vzory. K těm zeleným mám připravenou jinou látku, ale asi pošiju až zase na léto, je mi blbé to vyšít všechno na jednu velikost, protože z toho brzo vyrostou, ale zase si říkám, zda v 5ti nebude Jasmínka na Krtka už velká, co myslíte?
Jinak si myslím, že ty kapičky vypadají, jak kdyby k tomu byly dělané🙂 A snad by to měla být i dobrá kvalita, mám je tu už dýl...
@caramilla Peti, kapičky jsou látka, kterou bych nikdy nekoupila, protože by mi připadala hnusná. To je uvažování nás hatla-patla.
Ti, co umí, holt koupí kapičky a pak z nich šijou hezké věci 😀.
Jinak krtečka viděl u mne asi 8letý chlapeček a byl nadšený, takže teoreticky v létě bude Mína s krtkem v pohodě. Pokud teda nebude z něj chtít ušít podprdu 😎.
Mám dotaz pro ty jejichž děti ještě věří na ježíška. Šijete jim dárky pod stromeček a nenapadne je, že to dělala maminka. Ušiju to dopoledne, když je Veru ve školce. Ale poštu vyzvedáváme ve vesnici, když jseme ze školky a tak látku určitě uvidí nebo viděla. Ptají se potom nebo je to ani nenapadne? Díky za odpověď 🙂
@sislik2010 Já má teda holky malý - 2 a 3, ta dvouletá nemluví, tak i kdyby si myslela, tak nepoví 😀
Větší, kdyby se nááááhodou zeptala, tak bych řekla, že si Ježíšek tu látku půjčil a ušil...
@caramilla
U nás byly obě nemocný s horečkama tři dny. Mladší spala jen v náručí. Tak třeba hodinu jsem seděla na hlací dece a chovala. Ale alespoň jsme se minuly ve školce s novou nemocí pusa- ruka - noha.
@vondandy měla jsem jeden už loni a neodložila jsem ho a letos jsem si udělala radost a pořídila si další tři 😅 je to jednoduché že? 😀 😀 😀 a prala jsem jen v ruce na pračku jsem zatím neměla kuráž a suším volně na ručníku a pohoda,nepáře se to a drží to pořád,spíš se to nošením trošku povolí a vypráním zase vrátí
@sislik2010 tak já mám kluky 6a 3 a loni ani toho staršího nenapadlo,že by to mohlo být ode mě. ale já s nima kupuji i vánoční balící papír a potom ho dáme na balkon aby si ho Ježišek vzal a zabalil jim do toho dárečky,protože uznejte kdyby měl každému kupovat papír,že ??? 😀 😀 😀 a zavedli jsme ještě takové to předvánoční okukování hračkáren a vždy si něco vyberou a potom nakreslí a počkají na Ježiška,zda to donese či nikoli.
Letos to asi už nebude třeba.Starší chce tablet ale nakreslil ho i pro mladšího aby mu ho nebral 😅 a mladší chce lego vláčky,ale chce je dvakrát i pro Matyho 😅 tak nevím jak se s tím Ježišek popere 😀
@sislik2010 , ja mam holky 6 a 4 a ta starsi minimalne od ctyr uz Jeziska resi (jestli treba v obchode nekrade, kdyz potrebuje tolik hracek apod.). Neni v mych silach vse schovavat a vidi pripravu darku pro rodinu. Takze uz vi, ze darky nosi Jezisek a rodice mu pomahaji, aby darku bylo vic.... Mladsi je v tomhle uz odmalicka, tak ji to ani neprijde divne. Na Jeziska i Mikulase tak obe pevne veri doted....
@ucitelka70 super, díky, také jsem to už vypnula...
Prosím vás nevíte kde najdu střih na capáčky na zimu pro narozené mimčo? Mám kombinézu bez capek a nějak všechny se nm postrácely a zbyla vždy jen jedna 🙂
@caramilla krásné 😵
@sislik2010 nešiju 😀 ještě loni jsem šila dárky pro celou familii a vyráběla, letos už si to netroufám, a zakázala jsem komukoliv dát holkám měkký dárek - kus hadru pod stromeček, protože to nikdy nechci, oblečky pro blízkou rodinu nešiju protože ty moje cácory jsou chytré a došlo by jim že to dělá matka 😀 Rozára to hlásí u každýho hadru a zítra má dva roky 😀 a rozhodně jim pak nehodlám vysvětlovat jak to že to ušila máma a pak přinesl ježuch 😀 ani bych nevěděla jak to ocenit, třeba teď jim šiju softky a trávím nad nima fakt hodně hodin a pak bych ušila třeba triko a bylo by, Bětuška teď chce pořád psát ježíškovi tak jsme jí řekli že si může přát 4 věci, aby to ježíšek unesl 😀
@sislik2010 Naši kluci to až tak moc nikdy neřešili. Měli jsme třeba docela obavy v době, kdy jsme dělali pro babičku kalendář s fotkama, dozdobili jsme to společně jejich kresbama, otisky rukou apod., ale ani u babičky pod stromečkem se ničemu nedivili. Jinak já oběma řekla pravdu v době, kdy chodili do 2. třídy, chtěla jsem, aby to slyšeli od nás, ne od kamarádů.
koukám, že dneska mám rovou 2x výhod. Krtek na mě nevyšel, tak nemusím řešit kombinace. A Ježíšek u nás dárky nenosí, tak nemusím řešit látky 😀

@ucitelka70 to moc děkuji.Ty videa mě štvala,ale nějak se mi nechtělo to hledat 😅 .Už mám vypnuto a je to hned lepší 😉