icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
17. nov 2014

@alenf ale třeba ty "svetry" z Lidlu,to je naomak úplně něco jiného. 😅

zuzkasim
17. nov 2014

@macin73 Uf, hotovo! Ještě si pročtu, jestli tam nemám moc nesmyslů, ale fotonávod na ušití adventního kalendáře je hotov. Měl by být využitelný i pro jakýkoliv jiný panel. http://zuzkasim.blogspot.cz/

alenf
17. nov 2014

@palosek ved to,ze mi to celkom nepripada ako ta svetrovina z batani,tiez som drzala v ruke tie lidl mikiny.Batani mi príde taká redšia svetrovina i ked ma poces zospodu

caramilla
17. nov 2014

@alenf No, tak funkčnost - to bych šila bundu ze zimního softu podlepeného flízem a do ní ušila vepínací vložku z lamy, bunda bude od podzima přes zimu do jara🙂

kuna
17. nov 2014

@zuzkasim taky děkuju, právě včas, zrovna jdu panely žehlit 🙂. A dotaz - proč rozhodně nepoužívat šikmý proužek na konečné lemování? Já ho právě chtěla použít 🙂

zuzkasim
17. nov 2014

@kuna Šikmý proužek je potřeba, pokud lemuješ něco do oblouku. Na rovném by se ti vytahoval a dělal neplechu.

palosek
17. nov 2014

@alenf určitě je řidší... Škoda, ze nemam na osahani ten warmkeeper. 😒 Stejně, to je děsne...když už člověk mysli,ze nic objednávat nebude,nepotrebuje, přijde nový materiál...a je ho třeba vyzkoušet. 😉

alenf
17. nov 2014

@palosek 😀 😀 ako vraviš-už som si objednala ten wellboa soft. 😀 😀

kuna
17. nov 2014

@zuzkasim aha, díky, vidíš, to by mě nenapadlo. Já jsem "deku" ještě nikdy nelemovala, spíš ty trička 😀

bury
17. nov 2014

@zuzkasim - jsi zlatá - díky. Fakt oceňuju, když si dá někdo práci a pomůže s fotonávodem 😉

zuzkasim
17. nov 2014

@kuna
@bury Díky holky, tolikrát jsem čerpala internetu, že to občas musím oplatit🙂 A taky mě to nakoplo dodělat ten druhý kalendář, možná by jinak zůstal neušitý do dalších let.

kuna
17. nov 2014

@zuzkasim já furt žiju v představě, že ušiju ty kalendáře tři....to mi chceš říct, že mám podšít, otočit, vyžehlit a našít 72 kapsiček???? 😀 😀 😀 😀 😀
Je to jasný, 5.12. utíkám do Billy pro ty čokoládové 😀

anastazieb
17. nov 2014

@kuna 72 ne, ty spodní jsou přeci spojené do pásu 😉 😀

kuna
17. nov 2014

@anastazieb ufff, to mění situaci 😀

zuzkasim
17. nov 2014

@kuna Ušij jen dětem, manželovi kup basu piv🙂

a_lexa
17. nov 2014

@bury to je mi líto ☹ a je to běh na dlouhou trať. Mám v okolí člověka který se po několika letech "vyléčil", ale bylo to tedy peklo hlavně než našli správnou medikaci která mu fakt sedla. Drž se!!

ucitelka70
17. nov 2014

@alenf úžasné strihy majú tie bundy

macin73
17. nov 2014

@zuzkasim jsi úžasná!!! děkuji moc, je to velká pomoc pro nás neznalé... 😝

zuzimia
17. nov 2014

Dievcata, uz som davno nic nepridala, aj ked sijem. Tentoraz sa idem pochvalit mojimi patchworkovymi vytvormi, tento vikend som si to prvykrat vyskusala a mam z nich velku radost. Samozrejme je tam kopa nepresnosti, ale myslim si, ze aj tak su pekne.

ucitelka70
17. nov 2014

@zuzimia krásne....

palosek
17. nov 2014

@zuzimia moc pěkné 😉 😵 😵

zuzkasim
17. nov 2014

@zuzimia Tý jo, paráda!

kuna
17. nov 2014

@zuzkasim haha, prej manželovi 😀 😀 😀 😀 Ten třetí je pro neteř, ta by asi basu piv neocenila, jsou jí 4 😀 😀 😀
Ale náhodou to není špatný nápad, manželovi dvě basy piv, takže pěkně 24 a na každou flašku jedno číslo a musel by hledat 😀 😀

koki_melo
17. nov 2014

@kuna hooohohoooo, kdybys naší Kokině dala bassu piv, tak jsi nejlepší teta na světě!!! Včera jsme si dali pivko ke kachně k obědu a to dvouleté robě ronilo krokodýlí slzy, že ji nechceme dát pivo 😉 .

sislik2010
18. nov 2014

@kuna tento advetní kalendář dostává náš kamarad od svých dcer již několik let. Kupují různé pivní speciály. 🙂

zuzimia
18. nov 2014

@zuzkasim
Zuzka, kludne daj aj kritiku, viem, ze ty patchwork sijes 🙂 budem mat aspon dovod sa zlepsit. Inak ma to strasne bavilo, a je to ovela jednoduchsie ako som cakala.

argo1
18. nov 2014

Víkend bez dětí za mnou s výsledkem - zkrácený záclony (3x hurrá), pruhované triko pro mě - nařaseno na bocích dle návodu paní Koki lastinem (děkuji, děkuji, děkuji) - látku jsem na to triko měla nasyslenou skoro 2 roky, ale pyžama a softky pro kluky byly vždy nějak víc aktuální, softový "tepláky" pro kluky a dvě varianty nákrčníků - na teplou zimu a na tuhou zimu. Jsem zvědavá, která ta zima přijde. Na preciznost šití nekoukejte, je to styl "jůůůů, já šijůůůů" 😀

koki_melo
18. nov 2014

Tričko No.1
Tričko No.2
Tričko No.3
Proužkoví hejtři nechť jsou dnes milosrdní.
Motýli jsou nádherní, ale plodit z nich, stejně jako z jiných velkých vzorů (tětěk a spol.) je pro velký holky (rozuměj, ne pro mne).
Do růžičkového jsem se zamilovala, bohužel látka už není ☹.

kuna
18. nov 2014

@koki_melo souhlas, růžičkové nejlepší! Ale seknout ti všechny!

bury
18. nov 2014

@a_lexa - díky za podporu 😉 jojo, hledání správného léku je nejhorší - trvá to dlouho a výsledky nejistý. ale pořád si říkám, že mám vlastně štěstí, že nemám smrtelnou nemoc a že mám kolem sebe lidi, který mi pomáhají.
@zuzkasim - jestli jsi včera večer škytala, tak za to můžu já 😀 😀 dělala jsem kapsičky (a je to fakt piplačka), i je stačila už našít, takže to jen olemovat a mám hotovo. Ale vůbec se mi do toho nechce, protože to lemování mi prostě nejde nikde....