icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
18. nov 2014

@koki_melo - máš je krásný 😵

sinala
18. nov 2014

@koki_melo mě se nejvíc líbí pruhované 😀

jitu22
18. nov 2014

@argo1 jé, ta kombinace šedé s červenou je super 🙂 Mně s eten žíhaný soft líbí čím dál víc

aerin
18. nov 2014

holky mam takovy debilni dotaz (jako vzdy), chci mamce na kabelky objednat nejakou vyztuhu z Polytexu, ktera je takova nejuniverzalnejsi a nejvic stoji za vyzkouseni???
predem moc dekuji!

zuzkasim
18. nov 2014

@koki_melo Skvělé kombinace!
@bury To jsi dobrá, mě nejvíc nebavilo to přišívání kapsiček. Ale lemování není těžké. Uřež si proužek 4cm, přišívej na zadní stranu tak, že si proužek dáš přesně na hranu kapsáře (ten si před tím asi 3mm od kraje sešij na největší steh, v hraně ti pak všechny vrstvy budou hezky držet pospolu) a budeš šít přesně na šířku patky, to je zhruba 7mm. Na lícovou stranu si vše našpendli, protože tam máš už vidět to prošití, složíš hranu hezky na ten šev nebou fousek za něj, aby šev nebyl vidět. Musím ještě sehnat něco, co dám do kapsiček pro tu naši malou dračici.

bury
18. nov 2014

@zuzkasim - díky 😉 já to dělám podle tvého návodu, dokonce mám doma i zakladač (který netuším, kde jsem sebrala), ale netuším, jak se s ním pracuje a od rána se mi nechce spustit ani jedno video na youtubu, kde bych to okoukala 😀 😀 ale určitě to nějak dodělám. no myslela jsem na tebe proto, protože jsem si nadávala, že jsem se do toho dala, že jsem to nějak neodflákla a snažila se to udělat tak hezky, jak ty 😉

a_lexa
18. nov 2014

@koki_melo parádní trička - hlasuju za pruhované 🤐 .

maly_prcek
18. nov 2014

@koki_melo Třetí ti sluší, ale za mě nej dvojka 🙂

sislik2010
18. nov 2014

@koki_melo tričko č 3 ti sluší nejvíc ale tričko 1 je prostě jednička. Je moc pěkné.

palculienka123
18. nov 2014

Ahojte žienky, chcela by som vás poprosiť, či náhodou nemáte niektorá strih na túto zavinovaciu deku do autosedačky, alebo aspoň miery, podľa ktorých by som si vedela deku ušiť. Možno to tu aj niekde je, ale nenašla som. Ďakujem vám.

terezita
18. nov 2014

@palculienka123 myslím ze na ni byl střih na mimibazaru
@zuzkasim ja lemuju seshora a magor prisivam zdola v ruce :D

saaralota
18. nov 2014

@koki_melo mě se nejvíc líbí to pruhovaný 🙂

bury
18. nov 2014

Tak je hotovej - ještě splašit tyčku. Díky moc ještě jednou Zuzce za návod a rady 😉 No máto chyb dost, ale mám radost, že jsem to zvládla. To lemování je takový všelijaký, rohy mám z rubu ukázkový a z lícu hrůza, ale děti budou mít radost tak jako tak 😉

terezita
18. nov 2014

@palculienka123 http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=9269
@bury parada! a kdyzs to tak hezky natrenovala, nechces usit i ty nase?? 😅 se k tomu ne a ne dostat.. 😀 mam to v planu konecne tento vikend..

palculienka123
18. nov 2014

Ďakujem krásne, práve som to aj ja našla 🙂

bury
18. nov 2014

@terezita - nevím, jak se vyjádřit slušně ..... 😀 no prostě ti na to z vysoka!!!! je to šílená piplačka - otáčení těch kapsiček mě skoro zabilo, rohy hrozný .... no prostě už nikdy 🙂

caramilla
18. nov 2014

@bury krásný ho máš 😵

koki_melo
18. nov 2014

@bury JSEŠ STATEČNÁ ŽENO, TO TOHLE BYCH NEMĚLA NERVY!!! KRÁSNÝ!!!

petkasv
18. nov 2014

@bury krásný 😀 mě se do něho vůbec nechce, mám takových restů, že budu ráda, když stihnu udělat z ruliček od toaleťáku 😀

alenf
18. nov 2014

@petkasv 😀 😀 tak ten vyfoť,ešte stihnem rúrky ušetriť a urobiť tiež taký 😀 😀

zuzkasim
18. nov 2014

@bury Jo! Jsi dobrá! Takhle na fotce vypadá krásně🙂
@terezita Lemuješ správně, ale mě to ručně nebaví. Dělala jsem to akorát dcerce na deku a nějak nemám dojem, že by to bylo efektnější. Určitě to patří na ručně prošívané věci, ale když už něco šiju celé na stroji, lemuju taky na stroji.

mehlo
18. nov 2014

@koki_melo mně se nejvíc líbí to třetí, druhé mi nesedí, když by to bylo naopak tak si myslím, že by bylo lepší. Jednička motýlci to je nádhera!
@bury nádhernej advenťák. Já nešiju, každý rok kupuju obyč.

A jedna strašně radostná zpráva ode mě! Mám novou práci, kde uplatním mimo jiné i šití a od 1. prosince budu šít na průmyslových strojích, ale to není celá náplň práce. Budu taky vést sklad půjčovaného prádla.

vondandy
18. nov 2014

@koki_melo , krasna trika...

macin73
18. nov 2014

Holky, jaký je rozdíl mezi ronarem a decovilem?

macin73
18. nov 2014

@bury jsi dobrá!!! já ještě nezvládla vysrážet ten panel 😖

koki_melo
18. nov 2014

@macin73 nehoň se, příští rok jsou taky Vánoce 😉 😀

macin73
18. nov 2014

@koki_melo hele, po třech hodinách spánku proložených asi trojím kojením, jsem fakt ráda, že ještě udržím oči 😝

macin73
18. nov 2014

@bury bezva, a já tu mám dva... (dočítám, kdyby to nedávalo hlavu a patu a reaguji na Tvoji reakci pro terez 😉 )

bury
18. nov 2014

@koki_melo - to bude tím, že já už žádný nervy nemám, takže nemám co ztratit 😀 😀 😀
jestli chceš, pošlu ti nějakou tabletku na zklidnění a můžeš začít 😀 😀
jinak díky za chválu - je to po dlouhý době šicí počin (když nepočítám záclony a závěsy), tak z něj mám taky radost. 😵

bury
18. nov 2014

@macin73 - zapomeň!!!! nejdřív příští rok... to včerejší obracení kapsiček a dnešní lemování mě bude strašit ještě dlouho 😀
@zuzkasim - jen mě mrzí ty rohy na lemování - jsou hezký z rubu, ale z lícu mi to vůbec nešlo poskládat ☹