icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
19. nov 2014

@koki_melo no to rozhodne! 😅 a pro priste - rovnou to pis oboujazicne 😉

caramilla
19. nov 2014

@terezita jo aha, už to asi chápu, že si ode mě na ně kliklo třeba 50 lidí a je to zaujalo? Ale zase se teda divím, že ty statistiky zkoumají, já jsem je neměla otevřené asi rok, už jsem asi i hesla zapomněla 😀

terezita
19. nov 2014

@caramilla jojo. na blogspotu to na tebe skace pomalu samo.. 😅

palosek
20. nov 2014

@koki_melo absolutně mi k tobě nejde fráze " po čtyřicítce " 😝
Dítě mi tady straší od 5:30 😖 Smrka, kašle, blije. Bolí ji hlavička, tak to zas půjde teplota nahoru.
Jinak od teploty už dávám sirup nad 38, pak už nám to nejde srazit. Čípky já nerada,způsobují rychlý pokles TT,což ma zas další rizika.ale...vše je individuální. Spici dítě nebudim. 😉

alenf
20. nov 2014

@zuzkasim Zuzi nám káže doktorka dávať uz pri 38 stupnoch na zrazanie,39 stupnoch sprcha.Viki behom chvilky vyskoci skoro vzdy na vyse 39 tak mi rovno sprchujeme chudatko,je mi to aj luto,ale musim ju budit,ta vysoka horucka je nebezpecna.Určite by som daco podala aj ked spi a ja by som aspon bola kludna,ze to nevybehne k 40 tke!ved uz pri 39 byva mala cela cervena,koza cervena aj na brusku,rukach,tvar hori.

jieff
20. nov 2014
sislik2010
20. nov 2014

@zuzkasim mě loni v nemocnici řekli, že při 38,2 mám dát čípek na sraženi ( paralen) a raději mi předepsali i na fibrilní křeče diazepam. Sice jsem ho nepoužila p, ale mám ho doma. Ochlazovat zápěstí a kotníky obkladama. Pokud horečka neustoupí po dalších 4 hodinách podat sirup např nurofen. Paralen se může zase až po 6 . Tak jsem byla poučena když Veronika jako dítě z vesnice jela do Brna a chytla tam zápal plic 😉 .

sufik1
20. nov 2014

tak vám sem hodíme nějaké nové počiny. Víc bude postupně na blogu, ať to nezahlcuju

zuzkasim
20. nov 2014

Holky, všem moc díky za rady. Nakonec jsem sirup na teplotu dala, jak jí to kleslo, ožila🙂 Vím, že opatrní sráží už od 38, ale to nedělám, považuju teplotu za užitečnou pro zničení bacilů. Febrilní křeče musí být nepříjemné, ale zvládla bych je, viděla jsem už horší věci, pak je jasné, že se teplota sráží mnohem dřív, zatím na to nikdo od nás z rodiny netrpí.
@sufik1 Moc se mi líbí nápad s ramínky!

snowwitch
20. nov 2014

@kuna Jak jsi dopadla v Lidlu? Já vyslala rychlého posla a už nebylo nic 😀 Tam museli zase stát už před otvíračkou 😀

anastazieb
20. nov 2014

@snowwitch já jsem taky vyrazila, i když jsem chtěla jen ty autíčka, protože kolejí máme dost a všechny věci tam byly. Lidi se tlačili spíš u oblečení než u hraček. Takžre jsem vzala autíčka, pak nějaký razítka a dětský příbor, který už tam je dýl 😀 .

sislik2010
20. nov 2014

@kuna prosím tě jakým stehem prošíváš ty overlockové švy. Máš to u climan trička. Obyčejným nebo takovým tím trojitým který trochu pruží. Děkuji moc za radu.

kuna
20. nov 2014

@snowwitch mám vše, ale šílený masakr, jednoho chlápka jsem odpálkovala, když mi chtěl koleje vytahovat z vozíku 😀

@sislik2010 jak co. Ty příčné stehy u raglánu jsem prošila obyčejným, ono to trošičku pruží taky a zrovna v tom místě není velký tah. U krku a dole to je dvojjehlou. A když jsem šila tím obráceným OL švem i krk a náplety na rukávy, tak jsem to prošívala tím trojitým pružným.
Možná, šít to pro malé děti, tak dávám ten trojitý všude. Toto bylo pro tchýni a ta se vyslíká normálně, nerve to ze sebe 😀

sislik2010
20. nov 2014

@kuna díky chci to pro sebe na tričkošaty přestřižené pod prsama. Už jsem to zkoušela na kousku. Moc díky za radu. Možná se taky pochlubím 🙂

snowwitch
20. nov 2014

@kuna
@anastazieb Holky, tak se přiznám, že vám normálně závidím. Ptala jsem se kamarádky, co taky lovila, a v Plzni už v 8:30 nikde ani kus, mám podezření, že to někdo vykoupil a bude prodávat na mmb.
😒

caramilla
20. nov 2014

Přešité triko na přání zákaznice, bylo moc volné, tak z něj chtěla mikinu s kapucou, ten výstřih chtěla před tím lodičkový hodně vykrojený k ramenoum, takže kapuce se na to nešije úplně nejlépe 😝
Před a po...

terezita
20. nov 2014

@caramilla bych to prekrizila.. aby ty kraje kapuce pres sebe kus presahovaly.. ale jinak peeekne!

a ja v lidlu nelovila, usetrila jsem si nervy 😀

saaralota
20. nov 2014

@caramilla kapuca super 🙂

kamishek
20. nov 2014

chlap byl v Lidlu před chvílí, ale on se bát nemusel - na vrtačky se tam fronty nestojí 😀 ale přečetla jsem mu před tím místní hlášení z českých lidlů, tak nakouknul i na hračky a hlásil, že u nás tam ještě chvíli před jedenáctou byly dvě ty velké autodráhy, i když dřevěné koleje už taky neviděl... nicméně z toho plyne, že ostrava vypadá být v tomto ohledu trochu klidnější než pražské vody 😅

caramilla
20. nov 2014

@terezita Jo, to presne bylo zamerem! 😀 Aby to bylo jakoby rozehrnovaci, jsem si to konstruovala presne podle mer tricka, ale KRAVA jsem si prukrcnim zmerila jeste olemovany tim prouzkem na tretiny, jak to bylo puvodne, a on ten prouzek ten prukrcnik stahuje a kdyz jem ho vyparala, tak ta kapuce tak tak vysla... jako ty prukrcniky to je opravdu moje achylova pata 😀 😀 😀 😀

kamishek
20. nov 2014

@caramilla ta změna se ti fakt povedla 😵

kamishek
20. nov 2014

@caramilla he he, teď to čtu, že se to nepovedlo podle původního záměru 😅 ale vypadá to zajímavě, tak to nikde dál nerozhlašuj a máš to 😎 😀

caramilla
20. nov 2014

A ještě dvě trička LOVE ze včerejšího nočního šití... Jen teda než jsme fotily, měla jsem Mínu pořádně "odholubovat" 😠 Fakt nechutné... 😝 A to jsem ještě vybrala ty nejlepší...

A průkrčník jsem u jednoho přešívala 2x, tak doufám, že bude @macin73 spokojená 😀

alenf
20. nov 2014

@caramilla tie su náááádherné!!!Ako veľa robí krásny vzor látok a správna kombinácia...

snowwitch
20. nov 2014

@caramilla Teda, to první triko je tak krásnééé, doufám, že Jasmí zůstane....

terezita
20. nov 2014

@caramilla 😀 😀 hele kdybys videla toho odpadu, kdyz jsem tu tunila ten limec na mou mikinu.. 😀 😀 jasmi jsem si nezvetsovala, tak zadny holubnik nevidim 😅 ta trica jsou paradni! uff a orlajz ma sve prvni krti triko, jen ho stihnul behem peti minut poblindit. doufam, ze tim nechtel rict, ze se mu nelibi.. 😀

evaon
20. nov 2014

@terezita
@caramilla
@koki_melo
Baby vy tu riadne "ciganciny" davate v poslednej dobe 😀 😀 😀

sufik1
20. nov 2014

a další moje novinka. Z těch fotek jsem nadšená.

anastazieb
20. nov 2014

@snowwitch a co jsi chtěla z toho Lídlu? Ty vláčky?

caramilla
20. nov 2014

@evaon 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 S tu chlámu jak malá, měla bych se přejmenovat na Cigomilla 😀 😀 😀
@sufik1 Moc hezké!
@terezita Bezva, tak hoď fotku, já hážu usoplence a ty bys moha poblijóny 😀 Já jsem moc experimentovat nemohla, páč látka na kapucu právě došla 😝
@snowwitch Tričko jsem šila na základě toho, co má Mína, pro malou zákazničku, a dala jsem na výběr a to první si vybrala, tak jsem si to i myslela, takže doma zůstalo to víc do modra. Jasmínka smlouvala, že chce obě, ale to by měla LOVE už tři. Pokud se to modré neprodá, tak jí zbude, je to až do 122, takže to unosí 😀
@alenf Moc děkuji za tvá slova, zahřála! Dlouho jsem včera nad tou kombinací váhala, protože je to tak jako "na hraně", ale pak jsem si řekla, že do toho rizika jdu 😀