icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
19. nov 2014

@caramilla takže to nemusim psát vedle 😀 ,co prodava tvá trika 😀 😀 😀 prd fotak se stativem.... 😝 Podprda Add 2cup 😀 😀 😀
@terezita tak ti stačí jen ta.... 😀 😀 😀

koki_melo
19. nov 2014

@jieff díky díky, mě přijdou opice dobrý 😉 . holt po tý čtyřicítce začínám diblikovatět 😀 . Nosítka vypadají skvěle! Chvíli jsem dumala, jestli to unese děti, až pak jsem dočetla 🙂.

caramilla
19. nov 2014

@palosek 😀 😀 😀

terezita
19. nov 2014

@palosek @caramilla investice která se vyplatí.. Peto doufám, ze sis ji dala do nákladu 😇

a_lexa
19. nov 2014

@caramilla čumim jako puk a gratuluji k mezinárodnímu věhlasu 😵 🙂
: https://www.facebook.com/254390108002866/photos... třeba by schovali na oplátku někalý ten metřík 🙂

terezita
19. nov 2014

@a_lexa nekolik desitek metriku.. 😀
@caramilla gratularunk!! 😵

a_lexa
19. nov 2014

@terezita jj, desítek metrů a rozdělit se 😉 s náma 😀

a_lexa
19. nov 2014

@caramilla A teď se tu musim chechtat když si představím jak si spousta lidí překládá z češtiny do němčiny kterak paní Koki a paní Kuna lovily krtka 😀 😀 Hlavně když si překládají: "Čaply jsme první bus do NDR...... " 😅

terezita
19. nov 2014

@koki_melo teda pani koki, předvídala jsem ti bleskovou literární karieru, ale zahranici me pro zatím nenapadlo. Stydim se! 🙈
@a_lexa 😁😂

kuna
19. nov 2014

@koki_melo haha, opice pro opici po opici 😀 Jsou super, ta barva Vám, paní, sekne! 🙂

@caramilla to je hezký s těma proužkama (ty balóny). A nad tvýma vnadama jsem přemýšlela, jestli je to mlíkem, nebo VS 😀 😀

@jieff ty nosítka jsou krásný! Asi si koupím panenku 😀

zuzkasim
19. nov 2014

@a_lexa Co je to to Timeline? Mám dojem, že ta diskuze pod tím se hodně točí okolo špatné dostupnosti krtečkovské látky, právě mi to k tomu Petřinému blogu moc nesedí, tak nevím, jak si to propojit.

terezita
19. nov 2014

@zuzkasim no oni v tom textu pisou o dotisku po novem roce.. A to tam ty baby resi..

a_lexa
19. nov 2014

@zuzkasim Ta oni tu špatnou dostupnost a nedostatečnou kapacitu webu když se přihlásí hodně kupujících řeší v podstatě u každé zmínky o krtečkovi - řešily to i u minulé várky krtečka. 😉 A jak píše @terezita tak tady to opět řeší, protože bude druhý dotisk. 🙂

zuzkasim
19. nov 2014

Holky, potřebuju rychlopomoc. Nejsem příznivcem zbytečných léků, tělo horečku do jisté míry potřebuje, aby zneškodnilo bacily, takže nejsem zvyklá srážet do nějakých 38,5. Dcerka měla večer z ničeho nic 38,0, dala jsem ji spát, teď jsem ji byla zkusit změřit, má 39,1. Budili byste roční dítě a cpali do něj sirup na srážení teploty? Je nemocná v podstatě poprvé, nemám tím pádem žádné zkušenosti, jak její tělo reaguje...

koki_melo
19. nov 2014

@caramilla TVL! NDR! SEM V PUDELI! ŠTOFUNDLÍBE MI NEPRODÁ UŽ ANI LEMGUMKU!

@kuna tvá věta "to je hezký s těma proužkama (ty balóny). " v souvislosti s add2cps je velice půvabná 😀

koki_melo
19. nov 2014

@zuzkasim čípek nemáš? Já radši čípky, líp se aplikují v těchto situacích, pokud nekojíš, dala bych lahev s trochou mléka a do toho sirup. Mě tohle fungovalo, uvidíš. Ať je brzy dobře!

a_lexa
19. nov 2014

Ale ať jen neplkám, tak taky nějaké to šití ode mě. 🙂 Merino souprava vel. 56 (legínky jsou tedy delší - tak vel. 62), čelenka, tučňáci s rukávama z červeného lyocellu, oboustranná čepice a nákrčník s bambus.beránkem a jedny čistě holčičí softky.

zuzkasim
19. nov 2014

@koki_melo Čípek nejsem schopná aplikovat, i teplotu měřím zásadně pod paží🙂 Přemýšlím, jestli je vhodné dítě kvůli tomu budit, nenechat tělo, ať si poradí samo. Kojím, ale ne v noci (nebudí se), možná by byla schopná vypít trochu vody, možná ji taky probudím a do 2h do rána ji tu budu řvoucí nosit...

anastazieb
19. nov 2014

@zuzkasim pokud v klidu spí a nebudí se, tak bych nechala spát a nic nedávala. Vilémek jako malý občas taky takovou teplotu měl a v klidu spal, ráno to bylo lepší, k večeru zas stoupala. Tehdy jsem nic nedávala.
Teď, jak je starší, tak jsem vypozorovala, že když má teplotu, tak se v noci budí a pláče. Takže pak už nějaký sirup dávám, ale snažím se nedávat preventivně, jen když se opravdu začne budit.

anastazieb
19. nov 2014

@snowwitch @kuna všechny dřevěné koleje jsou navzájem kompatibilní kromě Ikey, ta jde k ostatním celodřevěným jen silou. A taky mají ty jejich koleje malinko jiný průměr, takže třeba naše mašinka Tomáš má na nich problémy. S ostatníma mašinkama jsou ale OK.
Takže myslím, že i ty z Lidlu ke všem ostatním půjdou.

a_lexa
19. nov 2014

@zuzkasim Vyzkoušela bych pořádně vyvětrat, nijak moc nepřikrývat peřinou - spíš jen slabou dekou, trochu otřít vlhkým kapesníkem čelo, počkat cca 30 min. a znovu změřit. Pokud by teplota trvala, tak bych to řešila jak píše @koki_melo - čípkem, nebo flaškou se sirupem, ale nebudila bych - vše pěkně v polospánku. Ať je lépe.

vondandy
19. nov 2014

@zuzkasim , jestli mimco spi a nic jineho ji netrapi, tak bych nebudila..Uvidis rano... Mmch, muz by cipek nedal? Taky s nimi mam lepsi zkusenost nez se sirupy u mimin...

macin73
19. nov 2014

@zuzkasim já bych asi v polospánku aplikovala sirup... tuhle jsem ho byla nucena poprvé dát prckovi, a s tou trubičkou od Nurofenu si skvěle poradil... já bych se totiž moc nevyspala a měla bych pořád strach, jestli jí to nestoupá... mimochodem, dnes jsem zase četla v čekárně u dr plakát o zvýšené teplotě a horečce u malých dětí, a nad 39 radili určitě srážet... 😖

macin73
19. nov 2014

@jieff ty nosítka jsou boží!!! já budu muset taky něco vymyslet, jak jsem nosila nedávno mladší na zádech a tlačila kočár, když jsme museli pro starší do školky a mladší byla nemocná, tak ona teď chce pořád panenky nosit na zádech a pořád si tam chuděra nějak motá mikiny a tak... to bych jí udělala mega radost... sakryš, musím někde pohledat návod... 😕

koki_melo
19. nov 2014

@macin73 já bych taky byla nervní a nespala dobře...mě holky akceptovaly kapátko/trubičku jako malinké, od roka ani prd a pak až od 2,5 - 3. U nás zkrátka je čípek jistota.

caramilla
19. nov 2014

@zuzkasim Přeji, ať je noc klidná! Já bych určitě nebudila. Srazila bych v případě, že bude plakat a teplotu špatně ponese (moje děti jsou v tomhle hrozné a teploty snášejí fakt špatně). Hlavně, ať je brzy lépe!

@a_lexa tvl, tak to s tím FB je husté, moc díky za odkaz 😀 Já jsem si říkala, když jsem to tam psala ten název látky, že třeba google roboti zafungují, ale že tak rychle si toho ti tvůrci všimli, to, mě teda zarazilo. Resp. možná jim to někdo poslal, nevím. Každopádně super! 😵

macin73
19. nov 2014

@caramilla jj, myslela jsem to dětské triko... neber to prosím nějak negativně, jen, že mě to upoutalo, dřív jsem si toho u Tebe nevšimla, až u posledních věcí, tak jsem si říkala, jestli to není nějaký záměr... 😉

caramilla
19. nov 2014

@macin73 Ne, taky jsem si toho na fotkách všimla. Tričko jsem teď ještě večer Jasmínce zkoušela a je to celkem OK, na fotkách to nějak hodně vyniklo, nevím, zda tím bleskem z odrazu... Ale je volnější i v reálu, chtělo by to u krku o fousek menší vykrojení, i když to nechápu, je to úplně stejný střih jako tady, to vykrojení jsem ještě kontrolovala a je úplně podle střihu. Podle stejného střihu je střižený ten krtek, ale je lemovaný proužkem na třetiny a on asi víc stahuje ke krku než ten proužek na poloviny? Resp. já jsem ze střihu ubrala 1,5 cm na ten proužek, protože na třetiny lemuju přes. Ale ve výsledku výkroj + proužek dává stejný střih, ale asi je to chyba, asi by se mělo ubrat méně, nebo nic?

terezita
19. nov 2014

@caramilla ono na blogu vidis, odkud k tobe prichazi ctenari. tak bych si tipla ze takhle na tebe prisli 😉

koki_melo
19. nov 2014

@terezita houby, oni si prisli precist tu povidku 😉 😀 😝