icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
21. nov 2014

Kecejte kecejte, potřebuju volnou stránku, po těch dvou paninkách tu fakt nic nedám!

Jupííí, volná stránka! 😀

terezita
21. nov 2014

@koki_melo 😀 😀 😀

koki_melo
21. nov 2014

Děti moje, nafotit tudle látku při um.světle je snad nemožné, 99% fotek k ničemu.
A zde moje těho-kojo- tlusto tunišaty.
Jdu do školky vyrábět adventní věnce 😵 .

alenf
21. nov 2014

@koki_melo 😀 čím si to vypchala? 😀 Vyzerá to celkom dôveryhodne 😉 super 😀

terezita
21. nov 2014

@koki_melo a pak ze nejsi tehotna.. peeekne! nejsem schopna pocitat, mam migrenu - prosimte kolik jsi tam flakla tech patentek?? 😅

koki_melo
21. nov 2014

@terezita @caramilla pochválím vás, až se vrátím 😵

@alenf vankůšom

koki_melo
21. nov 2014

@terezita se mi to jako líbilo, ale to nacvakávání už míň 😀

terezita
21. nov 2014

@koki_melo jako mne se to taky libi, ale na nacvakavani bych si najala cinana.. 😀 s mou uspesnosti by jich totiz tretina necvakala.. 😅
a uzijte si to!

snehovavlocka
21. nov 2014

@koki_melo a ja už som ti išla gratulovať 😅 dobre, že som stihla najprv dočítať... 😀

mehlo
21. nov 2014

@caramilla ja tu svetrovinu chciiiii!! Ta sukne je bozi!!

caramilla
21. nov 2014

@alenf gratuluji! Kdy to bude? 😀

kuna
21. nov 2014

prý vankúšom....jestli paní @koki_melo nechytla v tom houští při lovu krtka jiného bacila 😀

kuna
21. nov 2014

@caramilla konzervované tričko je hezký, ale já jsem paf z té sukně...hrozně se mi líbí barva a aplikace!

@terezita náhodou,kdybys to nenapsala, tak si myslím, že krtek vzadu je záměr 🙂. A líbat hnáty mi nemusíš, stačí, když od tebe můžu pajcovat 😀

kuna
21. nov 2014

z šicího soudku - co vyrábíte (jestli vůbec), nebo dáváte paní učitelkám v MŠ k Vánocům? Měla jsem namyšlený sušený čaj, ale v receptu jsou byliny, na které jsem si měla vzpomenout v létě....

caramilla
21. nov 2014

@kuna To se dává i v MŠ? Ajaj, Jasmí má asi 5 paní učitelek 😝

caramilla
21. nov 2014

@kuna bylinky - popros měsíčky!

caramilla
21. nov 2014

@kuna ad sukně - díky! Dneska celý den dělám mikinu a hnus největší, strašné 😝 TO bude fakt hodně přešívání a párání...

sufik1
21. nov 2014

MY Mame ve skolce samy pipiny,takze nedostanou nic bo si to nezaslouzi ani omylem. Tudle mj jedna vynadala,ze jsem nepozdravila dostatecne nahlas.

alenf
21. nov 2014

@caramilla čo preboha kedy bude????? 😲 😲 😲

kuna
21. nov 2014

@caramilla hmmm, tak leda ty svoje, ne? Nebo jako že bych jim našila vložky? 😀 😀 😀

caramilla
21. nov 2014

@alenf No, nesedí mi střih, furt jej upravuju, mikina se zmenšuje a stejně to není ono 😀 😀 😀 😀 😀 A ani aplikace se mi zatím moc nelíbí, musím to nějak vymyslet jinak. Kdy bude fakt nevím 😝
@kuna 😀

caramilla
21. nov 2014

Jedno nešicí OT. Před časem tu někdo doporučoval kočárek Valco Baby Snap 4. Mám Cybex Callisto, jsou to prima golfky, ale vadí mi, že se do koše nevejde prakticky nic a ani se do něj nedostanu. Je ježděný s Jasmínkou málo a teď s Kryštůfkem od září a stále je jako nový, bez vady, velmi kvalitní zpracování. Byla jsem se na ten Snap podívat a na první dojem jsem se zamilovala, ale když pan prodejce viděl mé nadšení, tak mi řekl, že ať se zas tak neraduju, že výroba je Polsko a že to není úplně kvalitní kočárek. A doporučil mi obdobný od Britax. Hledala jsem teď recenze a zajímavé je, že Britax má mnohem horší recenze než ten Valco. Na první dojem mě ten Britax nezaujal, je těžký, je tam debilní polohování nohou, vlastně vůbec není a nejde to ani vyřešit a navíc i ten koš není nic moc.
Otázka zní, kdo z vás máte už delší dobu tenhle kočárek, jak jste spokojené s kvalitou? Zda je po půl roce rozviklaný a s poruchami a nebo zda jezdí stále dobře? Chci ho na jízdu do města, K. má 9 kg a když přidám nákup, tak se nechci tahat s těžkým kočárem. Na procházky a výlety máme GT3, takže do terénu ho nepotřebuji.
Díky za názory, jsem fakt bezradná, na jednu stranu si říkám, že prodejce asi tomu rozumí a doporučí to, co mu nebudu za 3 měsíce reklamovat, ale na druhou stranu ty recenze na internetu mluví trochu jinak. Na oba kočárky jsou teda negativa, právě že mi to přijde prašť jako uhoď...

alenf
21. nov 2014

@caramilla tak do polnoci z toho velkostne vyleze mikina pre Krištofka:D a potom to už zabališ:D

caramilla
21. nov 2014

@alenf asi tak, jen teda nevím, co si K. bude myslet o kytičkách 😀

elentari
21. nov 2014

@kuna co do skleničky nasypat vlašáky a zalít medem? nebo nějakou domácí kosmetiku? Loni jsem kamarádkám dělala perníčkový peeling, je to vlastně kokosák, cukr a koření (popř. med). Taky by byla hezká nějaká přírodní mýdla, Naturinka dělá kvalitní a voňavá...

alenf
21. nov 2014

@caramilla 😀 aku robiš mikinu?Že by si mi dala dobrý tip na strih? 😀 😀 😀

javyb
21. nov 2014

@caramilla má ho švagrová - je nadšená, má kluka 2,5, jezdí v něm od 1 roku a žádný problém!

caramilla
21. nov 2014

@javyb Fakt? TO zní skvěle!

caramilla
21. nov 2014

@alenf No, právě, že novou. A střih jsem dělala od piky a moc to nedopadlo 😖

koki_melo
21. nov 2014

@caramilla Triko super, sukně taky! A jsi mistryně fotoklamu, protože jsem si myslela, že je to Pája v tý sukni!

@terezita tětěk krásnej, na zádech super, aspoň nebude zacintanej a stejně se teď Orlík bude hodně plazit a lozit po kolenou, tak na břiše by to bylo mrháním materiálem. Tam stačí jahody. A chválím ti, jak zpracováváš odstřižky a vystřiháváš jahůdky, takhle ti ten půlmetr vydrží až do Orlíkovy maturity 😎 .

@alenf Alenko, ona se paní @caramilla spletla a označila tě v příspěvku, který patřil mě (s otázkou, kdy to bude?) a je vtipný, jak jí teď na to odpovídáš a Car ti odpovídá na šití mikiny, no jeden o voze a druhý o koze, ale rozumíte si 😀.

Jo a kdy to bude...no tak těhošaty mám, tak by to klidně i mohlo být, ale jestli to bude a kdy to bude, no tak to se uvidí. Ony ty šatky jsou dobrý i do All you can eat, takže tak nebo tak je využiju.

A upřímně mně mrzí ty fotky, protože jsou ve skutečnosti fakt hezký ☹.