icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
21. nov 2014

@caramilla to první tričko na Mínu je úžasnéé, stejně tak ta mikina super.
@mitape nádherné! jak dlouho jsi tohle všechno šila? Ta druhá vestička se mi taky strašně líbí. A to tričko s těma kapkama je taky úžasné.

@sunnyday28 taky krásné tričenko

caramilla
21. nov 2014

@mehlo Díky 😉

Včerejší jedno petrol-limeta tričko na kojení + první vlaštovka zimní kolekce sukní. Došívala jsem v jednu v noci s Kryštofek na klíně 😝

alenf
21. nov 2014

@caramilla ta sukna je zo svetroviny,vsak?dobre vyzera 🙂 ,je bez podsivky?Tričko super,ako vzdy 😀

caramilla
21. nov 2014

Jo a ještě taková malá odpověď na otázku, jak se dá šít se dá šít se dvěma dětmi... (Kryštof zrovna teda spal, jinak se mi na klíně střídaj)

macin73
21. nov 2014

@caramilla tak barvami je pro mě toto tričko TOP 😎, ten vzorovaný úplet je úža 😉

caramilla
21. nov 2014

@alenf svetrovina a podšívka, já podšívám všechny zimní sukně 😉

caramilla
21. nov 2014

@macin73 Taky jsem si ho dělala pro sebe 😀 Je to ulovený zbytek Diamantů od Hamburger Liebe z Chameleona, mělo být 80 cm, ale už našla jen 50 cm, tak jsem je vzala a ono nakonec to je celkem fajn, ten vzor je dost komíhavý a takto na ten kousek je to tak akorát. Nakonec je tak malá spotřeba, že tohle dám na chvíli na Fler a uvidíme, případně si ušiju nové 😀 Ale chci ho určitě taky.

alenf
21. nov 2014

@caramilla a co davas uplet(trickovinu)?Super sicí park máš:D

zojec
21. nov 2014

@caramilla to tricko je super (sukna tiez).. hm.. taketo by som mozno aj ja konzerva na vzory zvladla nosit 😀 😉
@mitape fiha.. si sa rozsila :D velmi pekne tie ruzove motyle.. krajsie ako tie zlto-sede co tu mam ja.. uz 2 roky ci kolko po ich kukam a neviem co s nimi.. mam pocit, ze sa mne ani malej vobec ta farba nehodi.. bolo by k nim asi ruzovu alebo nejaku zivsiu prilozit 😉 len mi akosi chyba ten "kukuč" na farby ako ma @caramilla alebo @terezita 😉

caramilla
21. nov 2014

@alenf Ne ne, podšívkovinu, neklouzavou, kvůli punčochám 😉

caramilla
21. nov 2014

@zojec že, jsem si říkala, že to je tričko pro konzervy 😀 😀 😀 Ale u tohoto trička bych řekla, že platí "v jednoduchosti je krása" 😵

zojec
21. nov 2014

@caramilla ano v jednoduchosti je krasa.. a este aj to zositie do obluka krasne zostihluje :D

caramilla
21. nov 2014

@zojec Taky sis toho všimla? 😀 😀 😀 😀 Proto už jiná trička nosit nechci 😀 😀 😀

terezita
21. nov 2014

@caramilla tak to triko ti moooc sekne! 😵 a teda opet klasika - tuhle svetrovinu bych si ani nahodou nekoupila, ale na te sukni je uuuzasna!
ja prihazuju me krti vytvory, ale u tech dupacek jsem na sebe nastvana a to dost.. 😝 dedecko jak vysite. nakonec jsem ten obrazek nechala na zadnim dile, ale jak jsem si je vcera spletla, tak i klin mezi nozkama mam nasity obracene.. jako pri noseni to videt neni, ale JA o tom VIM 😝 jen parat OL se mi uz fakt nechtelo.. zelene je pro orlika, oranzove poputuje z domu a snad udela trochu radosti..
http://fram-made.blogspot.cz/2014/11/maulwurf-n...

sufik1
21. nov 2014

@caramilla tak tohle je zatím pro mě to nej tričko. Není moc řvavé, ale má prostě decentní šmrnc. Tohle jsi krásně nakombinovala, v tom si vyjde každá. Na ty tvoje divočiny člověk musí mít odvahu (a postavu).
Můžu (časem) zkusit tvůj zeštíhlující nápad s bokem na svoje tričko? Tam se uvidí, jestli zeštíhluje 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kacena376
21. nov 2014

@terezita krasne vecičky, mohla by som poprosiť odkiaľ mate strih na to krtkové tričko s tym zahnutym golierom?

terezita
21. nov 2014

@kacena376 ja ho mam kupovany, ale najdes na netu - rika se mu americky vystrih http://www.fabrikdertraume.de/2013/06/kostenlos...

kamishek
21. nov 2014

@caramilla a mi se zas líbí víc ta sukně, i když má pas proklatě nízko 😀 ale jsou to, holt, moje barvy 😵 a líbí se mi fest i ta kytka, furt jsem přemýšlela, jakou aplikaci mrsknu na mikinu, až se zas jednou odhodlám šít, a tohle je super 😵 ani dětinské, ani nudné 😵 pro mě zatím nejhezčí květinová aplikace, musím si ji zapamatovat 😅

caramilla
21. nov 2014

@kamishek Děkuji, až jsi mě dojala! 😵 Skládala jsem tam ty látky včera na aplikaci docela dlouho. Původní záměr byl úplně jiný, ale nakonec se mi můj záměr nelíbil... Jinak ona ta sukně je tak na postavu S/M, na mě je fakt naražená, prd. do toho mám jak vrata od dvora 😝
@sufik1 Pro svoje soukromé účely určitě 😉 Nevím, zda tyhle efekty fungují nějak paušálně na všechny, ale na moje panděro teda jo 😀
A díky za pochvalu!
@terezita Moc hezké to máš. Ten krtek na zádech náhodou je docela vtipnej, zase to není takové prvoplánové 😀
S tou svetrovinou - ale oni jinou prakticky neměli, co jsem měla dělat? 😀

zuzkasim
21. nov 2014

@caramilla Jo, jak říkáš, triko pro konzervy, asi proto se mi tak moc líbí🙂 U té sukně mi vadí ten náplet, ale už jsme si to kdysi psaly, že viditelný náplet mi vadil i u těhotenských věcí, snažila jsem se vždy mít naprosto nenápadný a dlouhé tričko, natož u netěhotenských věcí! Asi to bude ten můj konzervatismus🙂 Jinak ta sukně vypadá opravdu dobře, použít na ni svetrovinu by mě nenapadlo a při tom je to tak jednoduché (já blbá si koupila prošev, který mi tu už rok leží).
@terezita Tahle kombinace tmavě šedých pruhů mi ke krtkovi 100% sedí.

A teď vážně, moc bych chtěla taky kousek krtečka, myslím, že za rok pro tu moji opici ideální. Je mi jasné, že je to extra drahá a nedostupná látka, přesto, kdyby se našel někdo ochotný, kdo by mi klidně až po dotisku po novém roce odprodal 40cm klidně jen půlky šířky (přední a zadní díl na 2-3 leté dítě), budu opravdu vděčná.

macin73
21. nov 2014

@caramilla přesně, je to jednoduché a krásné - a já jsem též "konzerva", takže pro mě jak dělané 😀
a kdybych tušila, jak to takto šikovně střihnout, šla bych do toho, protože bych taky chtěla být slim 😀

sufik1
21. nov 2014

@caramilla kde máš panděro 😝 a jasně že triko pro mě, jinýmu bych to nešila. I když při mým pořadníku se k tomu dostanu tak možná v červenci 😖

terezita
21. nov 2014

@zuzkasim ono je to ve skutecnosti hnedo-svetle modra..
a doufame naivne, ze se nam po novem roce podari krtka konecne ulovit, bude dalsi dostisk a snad bude fungovat system predobjednavek a nebude to takovy des bes jako tedkon.. 😝
ja mam pulmetrik od pani @kuna (jeste dlouha leta ji za to budu nohy libat) a teda promyslim pomalu kazdy centimetr, aby mi vybyl na co nejvic kousku.. 😅
@caramilla jako vzhledem k tomu, ze je simonek tulici a nosici, bude ten obrazek vlastne takhle nejvic videt.. 😀 jinak je pecival, na brisku byt nechce a moc se zatim nikam ani nevrti.. 😅

terezita
21. nov 2014

jo a natrefila jsem na strih na palcaky, kdybyste nekdo letos potreboval.. https://drive.google.com/file/d/0B4qxjFM6gcvMbz...

alenf
21. nov 2014

@terezita krasne ako vzdy 😉 😀

kacena376
21. nov 2014

@terezita dakujem krasne

caramilla
21. nov 2014

@terezita K. vcera zacal lezt, ale tak opatrne, leze pomaloucku a nejvtipnejsi je, ze o tom sam jeste vubec nevi! 😀 😀 😀 😀 Snazila jsem se to nafilmovat, ale vcera jsem mela uplne dokonaly zaber, opravdu jeho prvni "kroky" a koukal se do objektivu a smal se a jake bylo moje zdeseni, kdyz jsem zjistila, ze se kamera na fotaku nezapina tak, jako kdyz se foti pres dislay, ale musi se dat cudlik "start". Pak uz plakal a lezt nechtel. Dnes jsem to zkousela znovu, poprve nelezl, podruhe ho Mina zaslapla a potreti konecne uz se povedlo a zacal trochu lezt a ja dostala krec mezi zebra, ale fakt fest, takze jsem se svalila na zem a snazila jsem se uvolnit ten sval, aby prestal bolet. Mina malem volala zachranku 😀 No, a jak jsem tak lezela na te zemi, tak koukam, ze ty 3m K. davno ulezl a kramuje ten fotak. Takze jeste mam fotak opatlany od krupky 😀 😀 😀 😀

caramilla
21. nov 2014

@sufik1 tak koukni na tu fotku u stroje a to jsem ještě vybrala tu lepší 😖

mariast
21. nov 2014

@sufik1 to je super napad, ta "garaz" no to je upna vychytavka.... moj adam by bol nadseny... nadhera

mariast
21. nov 2014

@caramilla oooooo, to je nadherna divoka kombinacia-parada... no vas uz ani neviem ako vychvalit.. len tajne zavidim, ze mate take krasne tricka.... 🙂)