Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek tak to bude pravděpodobně tou dvojjehlou, ta normální úplety moc nešije 😉 , aspoň mně ne teda 😀 .
@mar_ti_na pokud ti neprovazuje u lemu, tak jí zkus trošku povystrčit ze stroje, ale jenom o milimetřík a ručním točením kolečka zkontroluj, že ti nikde dole nenarazí. Mně takhle neprovazovala dvojjehla Schmetz.
@jitu22 Perfektní lampion, škoda, že neumím kreslit. Nápad super, my měli jen obyč kupovanej i s tou svítící tyčkou, mrcha blbla, příště dám dovnitř radši blikačku na kolo. Navíc moje šikovná dcera si při nesení lampionu šlápla na žárovku.
@kuna Žárovku na baterky mi táta za totality taky dělal. S tou "plochou" 4,5V baterkou to bylo těžké jak prase, ale nikdo podobnou vymoženost neměl. Torzo mám schované ještě ve skříni.
@petkasv koukala jsem, všechny ingredience celkem ok, ale teda ten hrnek kyseliny citronové mi přijde děsivej ,přijde mi to strašně moc...co na to poví paní @zikie? Jako jo, do plný vany asi ok, ale když si dá naí čelka po kotníky, tak aby ji pak neslezly všechny chlupy a nedej Bože, nevysublimovala pipka 😀.
@koki_melo @petkasv tak jsem zagůglila, nerada bych pí uč vysublimovala 😀. Údajně kyselina citronová má naopak na pleť příznivý účinek, podporuje tvorbu kolagenu, pomáhá odstraňovat odumřelé buňky a podporuje tvorbu buněk nových. Může pomáhat při vyhlazování drobných vrásek a sjednocování tónu pleti. Když se to přežene, tak nežádoucí účinky mohou být zčervenání, pálení a svědění. Doporučují otestovat na vnitřní straně předloktí. Pokud ok, tak je produkt asi ok. Ta kyselina se právě hodně přidává do různých masek, peelingů, atd.
Podle fotky z toho vyjde těch potvor 12, takže nevím, jak moc velký účinek na pleť je. Je fakt, že citlivý jedinec může zčervenat po všem. Jestli to budu dělat, tak to pro jistotu na tem předloktí zkusím, normálně trošku té směsi. Pokud bude OK ta směs, tak celá koupel určitě taky.
Taky by měl zajímal názor zikie 🙂
Bez té kyseliny to zase ale nešumí. Tak čím to nahradit? Napadá mě perkarbonát s taedem, to paní učitelka vyleze z vany bílá jako sníh, bez jediného znaménka 😀 😀 😀
@kuna ty seš koza 😀 😀 😀
Já si právě představila plný hrnek kyseliny a trochu mě to zarazilo, přeci jen, mi to přijde silný... hrnek kyseliny jsou cca 2 lžíce na jednu hotovou kostku? To chce do plný vany vody aspoň, ne?
No uvidíme, co paní moudrá MUDra @zikie, když tak se do té doby naučí modelovat pipiny, je možné, že po Vánocích bude mít dost kunčaftů 😝 😀
Tak můj včerejší počin, už jsem jí s Rozárkou potřebovala, je to mazec, šít ve dvou letech dítěte nosící bundu, ale nejde to jinak, v práci Rozárka nezvládá procházky s ostatníma dětma, no není se čemu divit, když je od 6ti vzůhuru, tak už v půl jedenáctý je skoro tuhá 😀
děkuji @alenf za střih, je fakt super, trochu jsem upravila, ale je fakt dobrej 🙂 aplikace jsou pajc rebeky 😀
@koki_melo stavím sa,že vieš plávať:D jasne že som vyučená,lenže nie na uplety,ale na konfekciu.Uplety sa učim sit tu popri vas:D.To je až tak veľmi vidno?Ale oproti @caramilla mikine je toto slabučký čajový odvar:D
@petkasv fíha,takže ju môžeš mať aj vpredu a aj vzadu,nevedela som si to predstaviť,ale výsledok z toho zakladneho strihu je výborný 😉
@alenf Tvoje šití je fakt precizní, klobouk dolů! Jinak i nad svetrovinou moje stroje kuckaly, takže jsem se zařekla, že příští svetrovinu až bude průmyslový stroj 😠 Ale večera večer se mi v hlavě vynořil nápad na mikinu pro mě a asi neodolám... 😝
@petkasv Hezké aplikace. Já nosící bundu na zimu teda těžce odkládám, vůbec se mi do toho nechce ☹
@caramilla 😀 😀 ibaže u teba je preciznosť a nápaditosť a to už je čo povedať.Ja ešte nemám vyvinutý ten zmysel pre nápaditosť 😠 ,tak mi iné neostáva len okukovať vaše výtvory a napodobňovať 😀
Apropo-svetrovina-mámpocit ako by sa roztiahla po pár oblečeniach,takže asi ti stačí šiť aj to M-L pre seba 😀 Čo si zase vymyslela? 😀

@mar_ti_na Tak ale zase docela dost ušetříš, když si ty 3 kroky navíc dáš ručně. Mě to zrovna nepřijde věc, za kterou bych platila tolik peněz. Leda bys měla firmu třeba na povlečení. Ale jak často šiješ knoflíkovou dírku? Já zas tak často ne... /asi je to teda záměr🙂/
Pokud ráda našíváš dírky, tak doporučuju Pfaff patku na přišívání knoflíků, je geniální, ale je tak drahá, že spadneš ze židle, já jsem teda spadla, když mi přišla faktura 😀 Ale bez ní se dají našívat jen velké knoflíky, takže jsem do ní jít musela.
Odstřih je dokonalý a životní nutnost, když se našívá hodně aplikací. Ale kolenní páka elektronická je fakt opruz, moc ji nepoužívám. Měla jsem dříve u Brotheru mechanickou, ta byla skvělá. Ale elektronická je strašně pomalá, je tam velká prodleva, než stroji elektronicky dojde, co dělá páka. Ale zase to má výhodu automatického spuštění patky dolů po sešlápnutí pedálu, to je taky velká výhoda, to mi hodně chybí u OL, sešlápnu a šiju a ona je patka nahoře:D
@sislik2010 Hm, tak to musí hodně mrzet, že jsi ji ztratila 😠