icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
23. nov 2014

@alenf Mikina perfektní. Jak člověk šije, tak si všímá těch detailů, té preciznosti. Já to mám ráda, ale zatím se mi nedaří. Navíc můj rub není vůbec na focení, ten funguje jako maskování, aby to na líci vypadalo relativně dobře.

mooncaa
23. nov 2014

Ty bomby se mi líbí, ale mě by vyšuměly už při přípravě, tím spíš, že bych zadělala iniciativně z dvojité dávky.

mooncaa
23. nov 2014

@sufik1 Tak to ten štuclik musím pajcnout a vyzkoušet. Doufám že se mi to podaří dřív než na jaře. A v zhledem k tomu, že střih to má jak na nákrčník tak toto budu zase 3x párat, aby mi to vyšlo po otočení jak má.

sufik1
23. nov 2014

@mooncaa hele štuclík zatím měli 2x a já jsem nadšená. Otázka je, jak se na to budou tvářit dlouhodobě.... ale beru to tak, že ztracený štuclík ze zbytků oželím radši, než rukavice, které musím kupovat. Šila jsem jedny podle Car asi 3 roky zpátky a tudy cesta opravdu nevede...

ad šumivé bomby. ještě to chce lžičku arzénu, lžičku strichninu a jenom špetičku cyankáli (doufám, že jste poznaly citát z Jezinky a Bezinky 😀)

zikie
23. nov 2014

@koki_melo paní zikie na to, že tohle je celkem běžný recept na domácí bomby. Ono se těch gulí musí urobit víc, takže se to množství rozprostře... Upřímně bych se v tom moc koupat nechtěla, nějak nevidím ten přínos. Ale šumí to pěkně... Toho, že by to pančelce vysublimovalo krtka bych se nebála, leda by si myslela, že gule jsou venušiny- tuším že soda a kyselina by se měly po té reakci zneutralizovat 😉 .
Je spousta jiných jednoduchých receptů- domácí bathmelts, různé olejíčky a pod...U nás dostanou pančelky home made záložky do knížek a přívěsky na klíče- můžu nafotit pro inspiraci
@caramilla @alenf Mikuny nádherné!!! @petkasv nosící bunda taktéž!

koki_melo
23. nov 2014

@zikie Tož jsem ráda, že je to posvěcené z rukou lékaře, ale vzhledem k tomu, že člověk nikdy neví, asi bych nedávala nic takového, z čeho by člověk mohl chytit nějakou reakci (jo, náhoda je blbec, ale aby si píčelka nemusela celý vánoce drbat...krtka 😀).
Holky a vy všechny dáváte čelkám dárky? Já bych jim třeba dala prášky na nervy, to mi přijde adekvátní dárek z rukou mých dcer 😉 .

sinala
23. nov 2014

já jsem v životě do MS nedávala dárek, jen před odchodem do ZŠ djostaly kytku. a to jsem byla z paní učitelek nadšená. a myslím, ze nikdo nic nedával, me to případně přehnané dávat ještě dárky na vánoce😀

terezita
23. nov 2014

my budeme delat do skolky horkou cokoladu.. jinak jsme taky nikdy dary nejake nedavaly, jen na konci roku cokobonbony z m&s.. ale letos uz konci, tak jsem si rikala, ze bysme se mohly prekonat.. 😉
@petkasv ja to jela odzdola a rikala si, proc TY si kupujes bundu od rebeky.. 😀 😀 .-D

a_lexa
23. nov 2014

@alenf wow - opakuju se po sto-padesáté, ale ty máš tak čistý,úhledný a precizní rukopis, že to je radost pohledět. Fakt boží. 😵
@petkasv Ty brďo to je naprosto luxusní bunda. 😵 😵

macin73
23. nov 2014

já tedy koukám, že se dávají pančelkám jako dárky??? 😕

alenf
23. nov 2014

@a_lexa 😀 😀 😝

barcav
23. nov 2014

konečně jsem došila mikiny pro kluky 😀

mamata
23. nov 2014

@barcav stejný materiál jsem akorát rozstříhala na dvoje "tepláky", zůstalo i na mikinu

zuzimia
23. nov 2014

@alenf
Ano, tu preciznost dodaleka vidiet! Uplet-neuplet....
Inak este jeden dotaz - to je ten flis, co mam od teba aj ja? Ja som ho odlozila predbezne na jar (ci skor predjarie),lebo este nemam napad a uz je teraz nan zima. Ale asi zozeniem nieco na kombinaciu - sna ma dovtedy osvieti!
Zeny - ja som sa zamilovala do patchworku!

mehlo
23. nov 2014

@caramilla hurá, svetrovina na sukni objednána!! Záložní plán vyšel!

argo1
23. nov 2014

@barcav Kluci jsou fesaci, zelena jim slusi. 😵
@macin73 @sinala Vubec nemam v planu davat darky ucitelkam ve skolce. Za prvy O.tam chodi chvili, tak jeste na ne nemam jasny nazor, za druhe si myslim, ze kdyby dostaly 25 "drobnosti", tak spis budou premyslet, kam s nimi a za treti prijde mi lepsi dat nejaky darek(kytku) na konci skolniho roku jako podekovani za celorocni peci nez darek k Vanocum od "Jeziska" ... Jsem to ale lakoma semetrika, co? 😀

petkasv
23. nov 2014

@terezita díky, to je největší pocta 😀 😀

alenf
23. nov 2014

@zuzimia ano,to je z toho materiálu.🙂

jemi
23. nov 2014

@caramilla když chceš kočárek jako sporták (jako ten valco a britax) tak to spíš doporučuji baby joger city mini, určitě je ten babyjoger vychytanější než britax, já se rozhodovala mezi britax a babyjoger (obojí má právě dvojčecí/sourozeneckou variantu) a pročetla jsem xy recenzí a ten baby jogger vycházel líp. Já mám právě BJ city mini double - je stejnej jako jednomístní jen to místo pro dítě je užší jinak vše stejné, tak můžu porovnávat). A jako klasicke golfky vřele doporučuji ty co mi doporučila @zikie a to perpego pliko mini-jsou super.

jitu22
23. nov 2014

my budeme tetám do školy vyrábět s Vojtou koupelovou sůl. Nakoupila jsem věci na Kutilově. Chtěla sem něco, co by zvládl Vojta dělat se mnou a nic jednoduššího jsem nevymyslela 😀 Ale nad bombami jsem taky uvažovala. A pak různé home-made peelingy a pod. Nebo směs na muffiny v lahvi, to taky mělo úspěch

kuna
23. nov 2014

já právě mám pocit, že co chvilka slyším, že někdo něco paní učitelkám dal. Já jsem třeba s naší školkou a individ. přístupek pí uč strašně spokojená, takže jim něco dám ráda. Ale právě chci něco, co se spotřebuje či využije (ty jedlé dárky, věci do koupele nebo taška se hodí vždy), ať se na to někde dalších na dně krabice 40 let nepráší 🙂.

caramilla
23. nov 2014

@jemi I ty jedna 😠 Já už byla rozhodlá 😀 Ty golfky, co jsi dávala, určitě ne, to je to samé, co mám a ještě co hůř, s "holema", košík na nic. Potřebuju lehký malý kočár s velkým košíkem polohou do lehu nohy i záda a ideálně s rozepínací stříškou (stříška + clona). Ten Jogger mi přijde, že nemá polohování nožiček nahoru. Navíc je těžší a nevím jak ta stříška. Ale v Benešově ho mají, mohla bych se zajít podívat, i když by ze mě pán asi už smíchy nemohl 😀 Já bych tam ty kočáry prošla všechny, ale spěchala jsem domů, neměla jsem moc času a navíc už zavírali, škoda, že jsem si tohohle nevšimla... Jinak design má krásnej a i barvy 😵

caramilla
23. nov 2014

@jemi koš mají velký, ale dobře přístupný? mě přijde, že moc ne
http://johnlewis.scene7.com/is/image/JohnLewis/...

vondandy
23. nov 2014

@argo1 , u nas jsou ucitelky superove, s jednou uz si tykame, tak davam darky rada..site drobnosti..bud si je nechaji nebo maji darek pro kamaradku nebo vzdalenou teticku 😉. Delala jsem tasky, penalky, podkaficka, obal na knizku, klicenku a neskromne musim rict, ze je treba s taskou vidam, o futralku rikaly, ze ho na ceste na dovcu vyuzily na pasy apod. Tak mam radost a motivaci... Uz tam chodim tri roky a dalsi ctyri budu, tak dobre vztahy nade vse 😉

jemi
23. nov 2014

@caramilla no je pravda, že polohování nožiček nemá, to jsem nepovažovala za důležité (Ela i Honza tam už spali a nevadilo jim to, ale nepoužívám ho na spaní, jen když náhodou usnou, existuje trik , že se zevnitř dají nožičky vypodložit, chtěla jsem si to udělat, ale nějak jsem nestihla a ted už to dělat nebudu). Koš je fakt obrovský, ale přístupný z boku a občas mi vadí když tam chci dát rozměrnější věci, že je tam cpu násilí (tašku s nákupem), tady na fotce mi ten otvor přijde až extremně malý, tak musím kouknout na ten můj kočár.

caramilla
23. nov 2014

@jemi Díky! Kryštof ještě nesedí, vozím ho v pololehu, takže když není polohování nožiček, jede mi dolů, i kdybych ho poutala, tak on má 80 cm a nohy se mu prověsí dolů a leží do obráceného C, mě to nepřijde ideální pro jeho páteř:( Takže to polohování je pro nás nutnost. Košík vypadá obrovský, to se mi líbí. Přístup jsem koukala na fotkách, že je o trochu horší jak u Valco, ale ne nijak dramaticky.
Já jsem při googlení našla tenhle model http://www.valcobaby.com.au/product/snap_ultra A docela jsem se zamilovala, ale bohužel v ČR se nedá sehnat ☹ Super je, že jde kombinovat i s Maxi Cosi, což by se mi hodilo, teď už to moc nevyužiju, ale třeba někdy příště 😀 A vůbec designově je krásný... jen bude asi mastný 😝 Radši negooglit.... 😠

jemi
23. nov 2014

@caramilla tak to asi ne-to by asi nebylo to pravé, já mám quinny buzz pro Honzu, tam má krásně zádička rovná a když jezdím dvoukočárem, což není často, tak sedí a do lehu ho dávám jen když usne

argo1
23. nov 2014

@vondandy No jo, jenže ty jseš extrémně šikovná a výkonná trojmatka! Já než něco vymyslím a vyrobím, tak bude akorát ten konec roku! 😀 Leda že by se jim hodily softky ve vel. 110🙂

caramilla
23. nov 2014

@jemi No, ono je otázka, zda to tak řešit, než ten kočár realizuju, tak se třeba dočkám a bude sedět 😀 My na spaní máme taky jiný kočár, ale přeci jen, když nesedí a jsem 3 hodiny ve městě a měl by tam být prohnutý obráceně, tak mi to přijde blbé. Ono teoreticky ty malé děti, co nesedí, tak do opěrky na nohy nedosahnou a tak leží rovně, ale kočárky nepočítají s tím, že dítě, co má velikost dítěte 1r a více, tak nesedí 😀

jemi
23. nov 2014

@caramilla ještě v době kdy neseděl a potřebovala jsem jít dvojčecím a už nesnesl korbičku jezdil na bříšku (ono když je kočár v lehu tak je vzadu jen sitka-lze ochranu proti vetru...vyhrnout a dítko pěkně vidí ven)