Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jemi To je naprosto dokonalá fotka 😀 Kryštof jízdu v lehu na břiše neakceptuje, otáčí se, jemu to vadí. Vůbec moje obě děti polohu na břiše moc neoblibovaly, teď už na břiše sem tam trochu leze a hraje si, to je velký pokrok. Takže jezdí na zádech mírně zvednutý, aby viděl. Vím, že se to nemá, dokud nesedí, ale prostě tak jezdí no 😝 Je to tak 1x za týden na chvíli, tak si říkám, že ho to snad tak fatálně nepoznamená...
pražandy - nevíte o galantérce, kde se dá koupit niklový zip? U nás mají jen mosazné a nechce se mi objednávat zip jen samotný....
@alenf dokonalé.... najviac obdivujem vrecká zvnútra a zapracovanie goliera - rovnomerne krásne prešité, ja neviem nikdy rovnomerne ušiť, darmo aj nastehujem, či zato, že môj podávač na stroji nejako nerobí tak, ako má, ale často akoby mi odskočil, a ani stehy nemám rovnomerné, niektoré kratšie, niektoré dlhšie
@ucitelka70 dakujem,no je tam i stehované,aj zips bol stehovaný,lebo to bolo hrube a ušlo by mi to 😀 Preto mi to dlho trvalo,musela som pomaly šiť vo veľa miestach. 😉
@sinala @koki_melo dlouhý, niklový, tak 80cm..... nakonec jsem našla toto http://www.patchworkobchod.cz/index.php?3766,zi..., což by mi pro mé účely stačilo. Jen čekám, jestli má paní i jezdec, ty jsem na www nenašla. Zase je to příznivá cena, tak by mi objednat nevadilo.
Ahoj, potřebovala bych radu ne k šití, ale k focení... Můžete mi poradit nějaký volně dostupný program pro snadnou úpravu fotek, co nejvíc blbuvzdorný? Dávám dohromady fotoalbum a třeba z loňských Vánoc mám fotky jen zamlžené, rozmazané...a potřebovala bych z nich vytěžit něco publikovatelného. Ale nikdy jsem to nedělala...poradíte?
Ahojte zenicky,
Neviem sice kde mi hlava stoji, ale podarilo sa mi usit tricka pre Nellie, celu kolekciu. Nie je to nic nove, vsetko strihy, co som uz sila, takze ziadne prekvapenia sa nekonaju, ale ja som spokojna. Neviem ako to to moje dieta robi, ale ved nema ani tri roky a uz som robila dlzku triciek cez 50cm, lebo ma dlhe telo, cize normalna dlzka jej siaha ledna pod brucho, cize vyzera ako Janosik.
Snazila som sa rozne kombinacie, aj tak som sa neubranila mojim oblubenym 😀
Sila som aj ine veci, ale ako darcek, cize ani foto som nestihla.
Okrem toho som ale nesila nic viac, ale nezahalali sme. Na konci fotky Juli - zlato z Dunfermline, 5. miesto Perth a caka nas este Largs- dvojdnova sutaz.
Inak sledujem vsetko, co sa tu mihne a teda krasne veci, slintam ako bernardin, milujem farby....
idem este lajkovat 😉
@ringcoriel á jsem šila z koup. závěsu bryndáčky a máme sním obalený i přebalovák (ten není ale šitý, je lepený) a moc tomu materiálu nesvědčí tah ve švech, jak se ta látka propíchá... Tam se to pak trhá. Pokud vybereš nějaký koup. závěs, co není moc igelitový, ale je ta látka spíš taková látkovější, tak by to možná mohlo jít, ale životnost teda asi nic moc dlouhodobého...
@saaralota na zamžené, rozmazané fotky nepomůže asi nic moc... ale zkus je nahrát na google plus, tam je i online editor a je tam tlačítko automatické opravy... manžel to občas používá a někdy je výsledek fakt lepší, než když se snažíš šoupat s jednotlivými úpravami sama, někdy ale ne... tak uvidíš... to je asi ta nejjednodušší možnost (bez nutnosti cokoliv instalovat)
jinak můj oblíbený FastStone zvládá základní úpravy vcelku bez zaváhání, ale nevím, nakolik je blbuvzdorný 😅 (přijde mi ale že dost)... no, a pak by přicházely v úvahu asi ještě i nějaké ty Zonery (něco by mělo být i free), ale v těch se moc nevyznám
@zuzkasim dakujem, ano je cielavedoma velmi, dokaze trenovat aj s krvavymi pluzgierami na dlaniach, s horuckami aj so svalovicou takou, ze sa ledva pohne. Doma mame kladinu, zinienky, hrazdu a vsetko mozne na cvicenie. Obcas to vyzera ako v telocvicni. A povahu ma po mne ( vdakabohu 😀 )
@lilly2711 gratuluju k umístění dcery, je fakt dobrá! A tvoje oblečky ani nekomentuju, to je vždycky pohlazení pro oči, fakt nádhera! Já bych třeba nikdy nekoupila pro holku tu hořčicovou látku na tričko, ale v tvém podání s modrýma lemama je z toho parádní dívčí tričko. Závidím ten cit, se kterým tvoříš!
@koki_melo 😀 😀 😀 😀 som sa zasmiala.... ja tak stale sijem, naraz vela a na dlhu dobu. Ale viem ako to potom vyzera. Posledne tricka som pre nu sila viac nez pred rokom, teraz som pozerala fotky a tricka ma z 6.10. 2013 ked som ich fotila a na nu je rok az az, kedze ma teraz 98cm a takto pred rokom mala 89cm 🙂 ale inak hej nemam mieru 😀 😀 😀
@kuna dik, no ta horcicova....to je spolu s petrol moja zavislost, co uz urobim 😀 nemozem si pomoct. Jej pristanu take prirodne farby skor ako chladne odtiene. A za poklonu dakujem. Ja mam fantaziu aj napady, len realizacia.... 😒 nemam cas ani na sitie a ked nestiham, som brutal frustrovana a to je na nevydrzanie 😝
mimochodom ta horcicova latka je taka mekkucka, poznam hmatovo hromadu latok, ale tato je vynimocne mekka a pruzna.
Kocky šije niekto latkove plienky na predaj? 🙂

@zikie děláš to z mýdlové hmoty, nebo z mandlového másla a kakaového másla?