icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
29. nov 2014

@koki_melo jo to já taky. OL má už skoro 4 roky a nože jsou pořád ty původní. Tak uvidíme jestli budou muset být nové. Doufám, že ne.

caramilla
29. nov 2014

@mehlo Tak to máš nějaké jiné. Dnes mi psal někdo na blogu, že ty Pébéo má už několik let na povlečení a drží fest, jako nové, takže by to měla být opravdu dobrá kvalita. KOnzistencí jsou tekutější než temperky, o trochu...

genkai271
29. nov 2014

OL pomooooooooc.... kupila som nakoniec ten OL Pfaff hobbylock (je to nejaky...ehm...starsi model "made in west germany 😀 ), uspesne som si pozurila pri navliekani niti, a isla som ho odskusat...a skoro ma ranila mrtvica. za prve - krci mi to cely ten okraj latky - krci znamena ze mi to zhužve jak svinu (okej,to by som mozno napravila nejakym napatim nite) a za druhe - ten steh ...hahaaa, ten steh sa nepodoba ani zdaleka na steh zobrazeny na obrazku...neviem to ani popisat-je to uplna kopa niti zamuchlanych v sebe. No a teraz prosim vsetkych odbornikov na OL....co s tym mam urobit? zufala som ☹ ☹ ...jeden napad by som mala...vysmarit tu potvoru von z okna...ale nechcem sa len tak lahko vzdat. Ale pravda je, ze trpezlivostou v takychto veciach neovplyvam 😀

argo1
29. nov 2014

@koki_melo Love je super.

koki_melo
29. nov 2014

@genkai271 znovu navlíknou nitě, možná jsou špatně, nastavit napětí na 5_5_5_5 (nebo 4_4_4_4) to je jedno, délku stehu 3, diferenciál 1.

alenf
29. nov 2014

@genkai271 nuž -vyspi sa na to 😀 !Pozri či máš dobré ihly,napätie nití,prítlak pätky,správnu hrúbku nití a hlavne rovnaké nite,riadne ho vyčisti,pekne mu s láskou dohovor,pomojkaj ho však je na novom mieste a možno dostane rozum a začne šiť jedna báseň 😀 😀 .Asi by som dala každú niť inej farby a začala postupne uťahovať alebo uvolnovat nite pokým by sa mi nepáčil steh danej farby nite.Mozno to takto budes stelovat dva dni a podari sa to.

ucitelka70
29. nov 2014

@genkai271 POZRI SI VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=WmLlhmzXwtY

A ešte dalšie diely najdeš, možno pomôžu

sinala
29. nov 2014

@genkai271 pokud je to nějaký starší model, máš tam diferenciál?

zojec
29. nov 2014

som prave "porodila" adventny kalendar.. na buduci rok ho usijem, aspon to budem mat nafurt... este dumam, ako to dam na stenu, ci co s tym.. ale na dnes stacilo.. 😨
@koki_melo LOVE je super 😉

maroubrabeach
30. nov 2014

zienky nasla som u nas v metrazi strasne lacny petrolej mencester, tak rozmyslam z toho bundu pre seba. ale taku teplu na zimu. Davali ste niekto vnutornu vsrtvu to merino zatkavane runo?
Baby a jak ukoncievate /podhynate rukavy na COL? Najprv ocoverockovat spodok a potom zosit na OL? alebo Najprv zosit na OL a potom podhnut na COL - lebo sa mi to nechce nejako uzlikovat, kedze ten COL neukoncuje, tak aby sa to neparalo. Sestra mi tu nechala COL a zatial sa moc nekamaratime.

sisikana
30. nov 2014

Ahoj děcka,

@terezita to tričko s krtkem je parádní!

@caramilla koukám, že ti roste konkurence 😀 adventní věnec je parádní, já jsem včera zjistila, že nemám svíčky 😅 my budeme mít letos bez jehličí, mě hrozně nebaví odmotávat ty suchý větvičky..jen tak svíčky na kusu dřeva, včera mi soused uřízl takový pěkný březový polínko 😵

@bordino ten kabátek je moc krásný! a ty aplikace 😵

@koki_melo parádní triko 😵

včera jsem se ocitla v ráji 😵 byl tu veletrh s látkama, podobnej, jak tu někdo dával fotky, že byl v Německu 😵
to bylo něco! já byla prvně a příště se musím líp vybavit. chytaly jsme záchvaty smíchu, když jsme sledovaly ženské všeho věku s takovýma těma taškama na kolečkách 😀 ale při odchodu se smály asi zas ony nám 😅 já batoh na zádech (kam se mi vešel leda tak úlovek z prvního stánku 😅 ), zbytek igelitky (asi deset ) v rukách 😅
už se těším na příští rok! 😵

sufik1
30. nov 2014

@sisikana kde kde kde???? nějaké podrobnosti, ceny, sortiment...

zuzimia
30. nov 2014

Nejake nesicie, pomalicky chystame vianocnu vyzdobu.

koki_melo
30. nov 2014

@sufik1 Alco, tam zcela jiste nakupovat nepojedem, je to trochu z ruky 😀.

@sisikana diky, tricko uz je fuc 😉 . Zavidim ti ty trhy a veletrhy a hlavne to, ze nesijes ze stenych latek jako dalsich 500 lidi v Syslirne 😝

sisikana
30. nov 2014

@sufik1 v lucembursku:
http://www.stoffenspektakel.nl/stoffenspektakel...
ceny - o 30-70 procent levnější než na německé dawandě! ta kabátová látka stála 15 EUR 2 metry! svetroviny (takový tenoučký teda - na fajnový svetříky do práce 🙂), většinou byly jednobarevný úplety od 8 do 12EUR, barevný 10-13, ale některý úplety byly i za 3 éčka metr! pak nitě, různý šablony, barvy na textil, obrázky - nažehlovací, našívací, knoflíky, šicí stroje - i na vyzkoušení tam byly, knoflíky, gumy, krajky..prostě všechno - na co si vzpomeneš🙂 moc krásný deko látky-příště musím změřit sedačku, potřebuju upgreadovat potah. bývá to prý 2-3x do roka, já tam byla teď prvně.

sisikana
30. nov 2014

@koki_melo aspoň toto tu máme, jinak jsem odkázaná právě jen na tu německou dawandu, kde to dohromady s poštovným všechno stojí majlant :-/ zatím jsem našla 1, opravdu JEDEN lucemburský eshop, kde si můžu vyzvednout látky osobně a nemusím platit poštovný, paní má ale jen lillestoff a hamburger liebe, tzn látky za 20EUR/metr 😒 ..já tam teda šla původně jen pro softshell, ale ten jsem teda žádnej neobjevila..ale všechno jsme ani pořádně neprošly - za 4 hodiny 😅 chlapi po nás pátrali už v poledne, prej, co tam tak dlouho děláme 😝 nechtělo se jim vařit, né že bysme jim nějak chyběly 😝
příště beru ten největší kufr na kolečkách, co mám doma 😀

sisikana
30. nov 2014

@zuzimia krásný to máš! nevím proč, ale mám chuť se do té bílé svíčky zakousnout 😀

sisikana
30. nov 2014

@sufik1 @koki_melo tohle by měla být německá variace : http://www.stoffmarktholland.de/stoffmarkt/inde...

bordino
30. nov 2014

Taky konečně něco pro maminku... jdeme do ZOO, tak abych tam nezmrzla 😀

sisikana
30. nov 2014

@koki_melo to teda zmizelo rychle! nestěžovala sis nedávno, že kšefty nejdou? už se to rozjíždí trochu? mělo by - šiješ pěkně 😉

sisikana
30. nov 2014

@bordino já myslela, že aby ses tam neztratila 😀 budeš nepřehlédnutelná 😉

koki_melo
30. nov 2014

@sisikana jojo, v německu ty trhy jsou, Alča @sufik1 byla v Drážďanech. Já bych tam utratila majlant, davová mánie, nic pro mně. Stovky syslících syslic se předhání, která urve ten hadr první 😀 Kolik je poštovný z česka k vám? Ti tu nakoupím v hromádkách a pošlu 😉 .

@bordino Krásný, co to je za matroš? Úplet? Vypadá náramně!!! Takový kašmíreček, to by bylo labůžko 😀

sisikana
30. nov 2014

a tady je včerejší večerní rychlovka 🙂

koki_melo
30. nov 2014

@sisikana Jů, máš krásné děti a zateplení paráda!
Hele rozjíždí se to, škoda, že mám doma samé látky s veverkama a ty dámské mi jaksi chybí 😀 .

sisikana
30. nov 2014

@koki_melo no masakr to byl! my jsme tam právě šly hned na začátek, protože jsme chtěly být první, že 😎 jenže stejně očividně přemýšlely další stovky bab 😀 někde jsme čekaly s rolema pod klepetem třeba půl hodiny, než nám z toho střihli 🙄 a pro příště mám ještě další ponaučení (kromě óoobr kufru) nejdřív nitě, zipy a další maličkosti a pak až látky..páč s plnejma rukama kabel se tyhle malý věci docela blbě přebírají, že 😖

sisikana
30. nov 2014

@koki_melo děkuju 🙂 za pochvalu i za nabídku 🙂 pokud bude někdy nějaká hromádka blízko naší návštěvy do ČR, tak se ráda připojím 🙂 poštovný z ČR sem je masakr. aktuálně potřebuju teplej softshell pro mrně na gatě, nějak se nám ochladilo 😅 nechystáte náhodou hromádku na softshell??
hele - nikdy nevíš, vkus je hodně subjektivní záležitost 😉 kamarádka si včera koupila ten žužu růžovej úplet s liškama a ptákama (mám ho tam na fotce vejš) prej na triko pro sebe 😀 tak třeba zaboduješ s veverkama 😀

sisikana
30. nov 2014

ona ještě navíc nešije, ale rozhodla se, že ji to naučím 😅 její táta je vyučenej krejčí, jenže když šil, tak ona pařila a teď by se to i naučila, jenže taťka už je v důchodu a nechce stroj ani vidět .. včera jsme šily do půlnoci čepici (tu stejnou s hvězdama) takový malý sobotní workshop 😀 nejsem si úplně jistá, jestli ju můžu já samouk, co se učí metodou pokus omyl, něco naučit 😅 i když, co jsem našla vás, tak těch omylů je míň - tahle diskuze je pro mě hodně přínosná 😉

koki_melo
30. nov 2014

@sisikana díky téhle diskuzi...rozdíl mezi fotkami je zhruba rok. Na to vytahaný vlnitý pyžamo jsem byla snad hrdější ve školce, než teď na tu softku 😀

genkai271
30. nov 2014

@koki_melo - napatie mam mat na 5-5-5-5? ja tam mam 5+ aj 5-...pravdupovediac sa moc tomu nerozumiem, navod je nemecky, viac menej ho zvladnem prelozit/prip.sa dovtipit, ale o tom,co to je 5- a co 5+ som sa nikde nedocitala.
@alenf
@ucitelka70
@sinala
ano,diferencial tam mam, aj ked som sa z navodu nedozvedela, naco sluzi,skusala som vsetky polohy. myslite ze pomoze nanovo ponavliekat? ja som to uz stokrat skontrolovala,ci to mam spravne navlecene,vyzera ze ano (a nejak inak to asi ani na sty pokus nenavleciem). Baby,ja vam odfotim tu zrudu = latku, ktoru mi akoze obsilo...no jeden by zaplakal...vlastne to zmagorilo do guče a kde tu trci nejaka nit. A este mi nejaka ihla,ci co to je, prepichla stred latky. No pohroma.

argo1
30. nov 2014

@sisikana Pekne sis najezila 🙂 Takovy trhy by meli byt casteji, co?