icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
28. nov 2014

@caramilla @terezita a co kdybyste zkusily dát jehly určené pro OL?

alenf
28. nov 2014

Dievčatá-obnitkovačka-odišla mi žiarovka,vymenila som,šila som dalej a chvilu na to mi odchádza aj nova ziarovka alebo sem tam sa rozsvieti-čo to moze byt??? 😠

koki_melo
28. nov 2014

@alenf Kontakty?

alenf
28. nov 2014

@koki_melo tých mám dosť 😀 😀 😀 !Ale nie,vážne teraz-a mysliš,že sa s ním môže aj dalej sit,ze ta ziarovka dako nemá vplyv na chod stroja pri siti? 😕

koki_melo
28. nov 2014

@alenf no myslim, jestli jak to hrka, tak se ti tam neco uvolnilo a- dratek, ktery vede k zarovce a proto ti blika, jak ten stroj cuka...sit asi muzes, ale spis by me to otravovalo a radsi bych to opravila.

PS. krasne Nonity!!!

alenf
28. nov 2014

@koki_melo Ďakujem za pochvalu🙂,skor ma ser...,že šijem bez svetla,inak mu nic nie je...teda zatiaľ

terezita
28. nov 2014

@alenf ja siju bez zarovky :D stara mi odešla a neprisla jsem na to, jak se dostat dovnitř abych ji vyměnila 😁
@sinala ja tam ted mam origo jehly z COL. Ty jsou jeste jine?

sinala
28. nov 2014

@terezita tak jsem to hledala a našla jsem Jehly pro overlock najdete s označením HAx ... pro coverlock ELx .... jsem nedávno zjistila, že jehly do OL jsou prý trochu jiné 😀 a ne že mají jen jiné označení na krabičce 😀

barcav
28. nov 2014

@vianne 😀 děkuji

caramilla
28. nov 2014

Z jiného soudku... Včerejší výtvor na dílně pro rodiče a děti v naší školce, motáno s K. v šátku na zádech 😎
První mi přišel přeplácanej (Mína tam musela dát všechno, co jsme měli v krabičce s sebou), ale manžel ho pochválil, což je velká vzácnost, tak jsem už změnila názor a už se mi taky líbí 😀

caramilla
28. nov 2014

@sinala Já šiju v ol zásadně s jehlama do OL 😵 Schmetz... Dělám na ně i hromadky, právě proto 😉

a_lexa
28. nov 2014

@sislik2010 co??? 😕 😕 Oni vyrábějí tanga pro taková mrňata?? A to někdo svému dítěti koupí??? 😕 😨 Tak to mi hlava nebere 😝. Když pominu zimu a hygienu, tak je všude spousta uchyláků. 😠
Jinak taky přidávám nešicí počin. Jen musím ještě vymyslet jak ho přidělat - už mi 2x spadnul . 😅 😝

sislik2010
28. nov 2014

@a_lexa asi jo holčičky na táboře je tky mívají. Poprvé když si vypraly pověsily na šmůru tak jsem si myslela , že je to nějaké instruktorky
Věnce krásné

saaralota
28. nov 2014

@caramilla věnec krásnej, dneska nebo v neděli se na něj taky chystám...ale obávám se, že to nebude takovej úspěch 🙂

sinala
28. nov 2014

@caramilla jsem je tam viděla kdysi, ale nebrala. Já šiju s normálními 😀 . A ty do OL jsou stretch?

lenasss
28. nov 2014

@caramilla
@a_lexa holky věnce krásné 😵 😵 😵 😵

Já do OL taky kupuji jehly přímo do OL

lenasss
28. nov 2014

staronové kalhoty dostali konečně i nažehlovačy,chtěla jsem vyfotit i ty druhé ale bohužel starší odjel do zítra a má je na sobě 😅 potom jeden náš věnec na dveře a jedna ozdoba na stromeče

evaon
28. nov 2014

Baby, nepotrebujete niektora softshellove odstrizky na aplikacie? Zjavne ich produkujem viac ako minam 😀 Tak by som rada niekomu cast "bordelu" darovala.

caramilla
28. nov 2014

@sinala ne, ty do OL jsou univerzal 😀 Když šiju merino, dávám kulaté, občas dávám i strech, ale většinou šiju vše těma univezrálníma. Lenost světem vládne... 😠

timkoemkamatko
28. nov 2014

@evaon jej, ja by som sa potesila nejakym odstrizkom, uz som davnejsie rozmyslala, ze by som sa popytala niekoho, kto viac sije, ci nema nazvys...

ucitelka70
28. nov 2014

@evaon aj ja sa o nejaké chalanské farby hlásim - teda hocičo okrem žužu

evaon
28. nov 2014

@timkoemkamatko
@ucitelka70
Kocky, pisem vam IP.

marbenka
28. nov 2014

Prosím, neprovazují mi nitě na col, šiju merino climayaran, na lícu jsou nitě ok a vespod sem tam vynechají, co s tím? mám tam origoš jehly. zkusit vyměnit nitě?

palosek
28. nov 2014

@caramilla můj OL...teplakovinu, uplet, tenkou dzinovinu šije dobře s novýma konama, tenký flis mi včera, neřad, levou jehlou nesil. 😠 Když jsem vypla nuz, pekne mi to prosilo i přes švy. Snažím se šit pomalu. Jsem zvedava, jestli ti pomuze výměna nožů.

mehlo
29. nov 2014

@caramilla Jasmína ART úžasnýýý!!!!!!!!!! My tu máme barvy na textil už dávno, ale jsem z nich docela zklamaná, protože jsem netušila, že budou tak málo výrazný. Ted když koukám na to Tvoje tričko, tak ty naše mají asi podobnou texturu jako ty vaše, takže to bude asi rukama.
Já nepoužívám do OL speciální jehly, mám stejný jako do rovnostehu.
@sislik2010 to jsem teda v šoku! Malý holčičky a tanga, to už fakt není normální.

caramilla
29. nov 2014

@palosek pokud vypneš nůž a šije to dobře, tak to bude nožem. U mě to teda nepomohlo, ale pomohlo mít zaplý nůž a šít vedle něj. No, trochu se bojím to normálně zkusit 😀 Ale 100% nůž pomohl, protože tričko včetně všech švů (4 vrstvy +pletu + 4 vrstvy patentu) prošil v pohodě, 100%. Takže mě to určitě pomohlo, otázka je, zda na všechno... Příští týden budu šít softky, děsím se, ale dofám 😀
@mehlo My máme Pébéo, neředím je, rovnou z lahvičky (tu protřepu) malujeme, některá místa je třeba vzít vícekrát. Ale já jsem s barvami spokojená. Není možné, že máš třeba na světlý textil a nanášíš na barevný, to pak možná méně "kryjí"

mehlo
29. nov 2014

@caramilla takže ty vaše jsou fakt tekutý. No já mám takový jako voskovky, tuhý a vypadají podobně jako lepidlo v tyčince. Značku nevím, kupovala jsem normálně v papírnictví za necelý 200 Kč. Asi budu muset taky do těch Pébéo investovat. Ještě mi teda docela vadí, že se to rychle sepere i když jsem to dala naruby na 30 C, tak to dlouho nevydrží.

koki_melo
29. nov 2014

Love! Love! Love!

mehlo
29. nov 2014

Hura vcera prisla svetrovina! Jeste jsem nestrihla, ale zitra se do toho pustim. Dnes hackujui.

koki_melo
29. nov 2014

@mehlo Tak to jsem zvedava, jeslti potvrdis teorii tupiciho se noze 😉 .