Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Dievčatá-obnitkovačka-odišla mi žiarovka,vymenila som,šila som dalej a chvilu na to mi odchádza aj nova ziarovka alebo sem tam sa rozsvieti-čo to moze byt??? 😠
@sislik2010 co??? 😕 😕 Oni vyrábějí tanga pro taková mrňata?? A to někdo svému dítěti koupí??? 😕 😨 Tak to mi hlava nebere 😝. Když pominu zimu a hygienu, tak je všude spousta uchyláků. 😠
Jinak taky přidávám nešicí počin. Jen musím ještě vymyslet jak ho přidělat - už mi 2x spadnul . 😅 😝
@a_lexa asi jo holčičky na táboře je tky mívají. Poprvé když si vypraly pověsily na šmůru tak jsem si myslela , že je to nějaké instruktorky
Věnce krásné
Baby, nepotrebujete niektora softshellove odstrizky na aplikacie? Zjavne ich produkujem viac ako minam 😀 Tak by som rada niekomu cast "bordelu" darovala.
@evaon jej, ja by som sa potesila nejakym odstrizkom, uz som davnejsie rozmyslala, ze by som sa popytala niekoho, kto viac sije, ci nema nazvys...
@evaon aj ja sa o nejaké chalanské farby hlásim - teda hocičo okrem žužu
@timkoemkamatko
@ucitelka70
Kocky, pisem vam IP.
Prosím, neprovazují mi nitě na col, šiju merino climayaran, na lícu jsou nitě ok a vespod sem tam vynechají, co s tím? mám tam origoš jehly. zkusit vyměnit nitě?
@caramilla Jasmína ART úžasnýýý!!!!!!!!!! My tu máme barvy na textil už dávno, ale jsem z nich docela zklamaná, protože jsem netušila, že budou tak málo výrazný. Ted když koukám na to Tvoje tričko, tak ty naše mají asi podobnou texturu jako ty vaše, takže to bude asi rukama.
Já nepoužívám do OL speciální jehly, mám stejný jako do rovnostehu.
@sislik2010 to jsem teda v šoku! Malý holčičky a tanga, to už fakt není normální.
@palosek pokud vypneš nůž a šije to dobře, tak to bude nožem. U mě to teda nepomohlo, ale pomohlo mít zaplý nůž a šít vedle něj. No, trochu se bojím to normálně zkusit 😀 Ale 100% nůž pomohl, protože tričko včetně všech švů (4 vrstvy +pletu + 4 vrstvy patentu) prošil v pohodě, 100%. Takže mě to určitě pomohlo, otázka je, zda na všechno... Příští týden budu šít softky, děsím se, ale dofám 😀
@mehlo My máme Pébéo, neředím je, rovnou z lahvičky (tu protřepu) malujeme, některá místa je třeba vzít vícekrát. Ale já jsem s barvami spokojená. Není možné, že máš třeba na světlý textil a nanášíš na barevný, to pak možná méně "kryjí"
@caramilla takže ty vaše jsou fakt tekutý. No já mám takový jako voskovky, tuhý a vypadají podobně jako lepidlo v tyčince. Značku nevím, kupovala jsem normálně v papírnictví za necelý 200 Kč. Asi budu muset taky do těch Pébéo investovat. Ještě mi teda docela vadí, že se to rychle sepere i když jsem to dala naruby na 30 C, tak to dlouho nevydrží.
Hura vcera prisla svetrovina! Jeste jsem nestrihla, ale zitra se do toho pustim. Dnes hackujui.

@caramilla @terezita a co kdybyste zkusily dát jehly určené pro OL?