Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
dievčence, prosím vás, kde s dá kúpiť YKK zips v sr alebo v čr? ďakujem.
@katy113 např. zde: www.biltex.cz, http://www.fler.cz/zbozi?ucat=158461 😉
@palosek Krásne vecičky!!! Mohla by som poprosiť o strih na čiapočku? Nie som ešte veľmi zbehlá v šití a chcela by som takúto ušiť pre moje drobčiatko.... Ďakujem veľmi pekne!
Ted jedu z prace a jsem nadsena. Hned jsem si odzkousela prumyslovej rovnosteh a petinitku spravila nekolik prosteradel a povlaky na polstare a zacala se ucit vzory pro nekolik hotelu a papirovala. Doufam, ze brzo pujdu na pc zadavat ty pohyby tam.
@jitu22 pri takom štampedlíku už vajčiak môžeš robiť dnes večer 🙂
Ahoj - pod dlouhé a dlouhé době... netušíte kde sehnat silnější manšestr na zimní kalhoty? Letos jak by se po něm zem slehla. Obchody Brno, Vyško, žádný úspěch...takže asi net a bez osahání.... ale netuším kam se obrátit máte osvědčený zdroj?
hrnek na vaječňák má svoje opodstatnění - my totiž vůbec nepijeme tvrdé, tak na to nemáme potřebné sklo. A lít vaječňák do sklenky na víno mi přijde divné
baby ten strih philipa farbenmix je aj na knedle s bruchom po 2 detoch? ci len na take mlade stihle na obrazku.. chcem si usit softku, neviem podla coho.. diky
@maroubrabeach je aj na väčšie číslo, ja som si šila 44 ku, ale teda som rozšírila rukávy cca o 1,5 c po oboch stranách a vložila som väčší oblúk do prsnej časti a trošku rozšírila viac tým pádom celý pd..... a všetky časti som strihala v podstate s väčším prídavkom na švy a som spokojná. Šila som si flízovú mikinu z toho
@michamicha já mám taky právě nožů několik tak jsem to ještě neřešila 🙂, ale aspoň jsem chytřejší 🙂
@barbora2412 čepičku jsem si obkreslila podle jedné starší po velkých holkach. 😉
Znáte adventní kalendář na Déčku? http://decko.ceskatelevize.cz/advent# Televizi sice nemáme, ale tohle si naše děti moc užívají, každý den se tam spustí jedna nová aktivita, celý advent se dá chodit i na starší aktivity.

@zuzkasim urcite se bude libit, jsou totiz uzasne!
@palosek krasna cepicka
Holky dnes mam den D, nastupuju do prace. Trosku to kazi fakt, ze jsem na ATB a mladej strasne kasle, takze mi ho musi hlidat kamoska.