icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
1. dec 2014

@zuzkasim urcite se bude libit, jsou totiz uzasne!
@palosek krasna cepicka
Holky dnes mam den D, nastupuju do prace. Trosku to kazi fakt, ze jsem na ATB a mladej strasne kasle, takze mi ho musi hlidat kamoska.

caramilla
1. dec 2014

@zuzkasim nádhera!
@palosek 😀

macin73
1. dec 2014

@mehlo držím pěsti i přes zdravotní stav

caramilla
1. dec 2014

@jieff venec je krasnej!

caramilla
1. dec 2014

@sisikana Jen dřevo a svíčky jsem měla min. rok a nakonec mi to jehličí i chybělo. Letos máme věnce dva, jeden bez jehličí na jídelním stole a ten s jehličím máme na chodbě u krbu, kde je chladno a sedíme tam jen v neděli, tak snad tam déle vydrží hezký 😉

katy113
1. dec 2014

dievčence, prosím vás, kde s dá kúpiť YKK zips v sr alebo v čr? ďakujem.

zojec
1. dec 2014

moj nesici pocin.. pocitovo sme odkladali rolky :D len uz som ho musela zlozit Misko to nejak nepochopil, a pol hodinu pod nim reval , ze chceeeeeeeeeeeeeeee esteeeeeeeeee

katy113
1. dec 2014

@a_lexa ďakujem

zuzkasim
1. dec 2014

@mehlo To je blbé pro nástup do práce, ale říkej si, že všechny začátky jsou těžké, když teď ty první dny překonáte, bude to určitě fajn!

michamicha
1. dec 2014

@bulinka
@snowwitch taky tam, ale paní mi řikala, že ty nože sbírají měsíc a pak je hromadně posílají někam na nabroušení, takže já si kvůli tomu koupila náhradní, abych mohla šít a nestála mi tu měsíc práce 😝

lenasss
1. dec 2014

@crawler moc děkuji 🙂

barbora2412
1. dec 2014

@palosek Krásne vecičky!!! Mohla by som poprosiť o strih na čiapočku? Nie som ešte veľmi zbehlá v šití a chcela by som takúto ušiť pre moje drobčiatko.... Ďakujem veľmi pekne!

koki_melo
1. dec 2014

Vyhlížení lepších zítřků...

mehlo
1. dec 2014

Ted jedu z prace a jsem nadsena. Hned jsem si odzkousela prumyslovej rovnosteh a petinitku spravila nekolik prosteradel a povlaky na polstare a zacala se ucit vzory pro nekolik hotelu a papirovala. Doufam, ze brzo pujdu na pc zadavat ty pohyby tam.

jitu22
1. dec 2014

trocha ne-šití ode mě - náš minimalistický věnec, poslední zbytky první letošní vánočky (pletení šestipramenné vánočky už mi začíná jít 🙂 ) a můj první domácí vaječňák. Další verze budou následovat, je to velmi návykové 🙂

bury
1. dec 2014

@koki_melo - do těch zítřků koukáš nějak zasněně, tak co si vysníváš? 😉

koki_melo
1. dec 2014

A já mám taky minimalistický, děvčata to stihly už orvat...

ucitelka70
1. dec 2014

@jitu22 pri takom štampedlíku už vajčiak môžeš robiť dnes večer 🙂

a_lexa
1. dec 2014

@jitu22 bábovka vypadá skvostně 🙂 mňam. A taky jsem se zarazila a u toho hrnku 😀 😀

lanka
1. dec 2014

Ahoj - pod dlouhé a dlouhé době... netušíte kde sehnat silnější manšestr na zimní kalhoty? Letos jak by se po něm zem slehla. Obchody Brno, Vyško, žádný úspěch...takže asi net a bez osahání.... ale netuším kam se obrátit máte osvědčený zdroj?

zuzkasim
1. dec 2014

@lanka Fakt? Kars nic, Terrymoda na Josefské nic? Pak bych asi zkusila dumlatek.cz.

jitu22
1. dec 2014

hrnek na vaječňák má svoje opodstatnění - my totiž vůbec nepijeme tvrdé, tak na to nemáme potřebné sklo. A lít vaječňák do sklenky na víno mi přijde divné

maroubrabeach
1. dec 2014

baby ten strih philipa farbenmix je aj na knedle s bruchom po 2 detoch? ci len na take mlade stihle na obrazku.. chcem si usit softku, neviem podla coho.. diky

mehlo
1. dec 2014

Dneska ještě zbytek do soupravičky pro kamarádčina syna

ucitelka70
2. dec 2014

@maroubrabeach je aj na väčšie číslo, ja som si šila 44 ku, ale teda som rozšírila rukávy cca o 1,5 c po oboch stranách a vložila som väčší oblúk do prsnej časti a trošku rozšírila viac tým pádom celý pd..... a všetky časti som strihala v podstate s väčším prídavkom na švy a som spokojná. Šila som si flízovú mikinu z toho

bulinka
2. dec 2014

@michamicha já mám taky právě nožů několik tak jsem to ještě neřešila 🙂, ale aspoň jsem chytřejší 🙂

terezita
2. dec 2014

tak u nas se marodi a moc nesije, toz aspon prihodim posledni blbinky.. stedrovecerni bio rybky a zlate bio prasatko 🙂
k adventnimu venci jsem se jeste nedostala - nechci kulaty ale na dylku a nejak nejsem schopna to zrealizovat.. :-P

palosek
2. dec 2014

@barbora2412 čepičku jsem si obkreslila podle jedné starší po velkých holkach. 😉

zuzkasim
2. dec 2014

Znáte adventní kalendář na Déčku? http://decko.ceskatelevize.cz/advent# Televizi sice nemáme, ale tohle si naše děti moc užívají, každý den se tam spustí jedna nová aktivita, celý advent se dá chodit i na starší aktivity.