icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
2. dec 2014

@zuzkasim my ho zname uz druhym rokem u nas frci 😉

zuzkasim
2. dec 2014

@petkasv My ho zachytili částečně už i předloni, oceňuji, že si dávají práci s tím, aby to bylo fakt pěkné, milé, tradiční.

alenf
2. dec 2014

Ahojte dievčatá čím podšívať dámske sako športovo elegantné z počesanej teplákoviny?Je podmienka,že tam musí byť podšívka!Rozmýšľam nad jednolicom.Alebo máte dáky nápad,musím objednať dačo ešte do vianoc,lebo potom nikto nebude zasielat az dakedy v januari.

caramilla
2. dec 2014

XL trika ode me, na zakazku pro jednu budouci maminku.

sislik2010
2. dec 2014

@caramilla trička hezký, ale ta velká velikost ti nesluší. Tady je vidět, že musejí být obtažená 🙂 . At se můžeme vyprsit 😉

alenf
2. dec 2014

@caramilla takže ta velkostL ko na teba:P,toto ti je velmi volne a ten vystrih máš taký divny velky.Ine je ked más obtiahnute tricko a v tom velky vystrih.Ale su krasne🙂,mne sa najviac to prve paci🙂

caramilla
2. dec 2014

@alenf ; @sislik2010 No, přesně, já musím být obtažená 😀 Majitelka ale bude obtažená, jen doufám, že nebude obtažená vypadat blbě jako já neobtažená 😝

alenf
2. dec 2014

@caramilla 😀 😀 😀 😀

zuzkasim
2. dec 2014

@caramilla Dala bych ti o velikost menší🙂 To první je nejhezčí.

sisikana
2. dec 2014

@zuzkasim díky za tip! 😵 já to neznám 🙂
@caramilla to první se mi taky líbí nejvíc!

náš adventní věnec, nakonec je do tyrkysovo-modra, ale svíčky jsem sehnala jen ze včelího vosku, tak nevím, jak moc to k tomu jde..bílý by byly asi lepší, ale nebyly :-/ jen samý barevný nebo takový ty vrtule :-/

petkasv
2. dec 2014

@caramilla krásný, potřebovala by si do nich těhu bříško a byly by super 🙂

jieff
2. dec 2014

@caramilla děkuju za pochvaluvěnce, já jsem asi divná, ale mě se ty trika líbí i takhle volný🙂Jsou krásný

sinala
2. dec 2014

@caramilla dobré je, že máš ty trika volné, horší kdybys měla tuto velikost uplou 😀 😀 😀, to by sis velikost S nemohla nafotit na sobě 😀

caramilla
2. dec 2014

@sinala 😀 😀 😀
@jieff Já jsem právě taky byla docela překvapená, že mi triko o 2 velikosti větší docela je dobře, až na to okolo krku. Špek sice kreje hezky, ale zase mi přijde, že to je takový střih, který přímo říká "kryju špek" 😀

caramilla
2. dec 2014

Jinak u mě vede to prostřední, do té látky jsem se zamilovala, ač jsem ji brala jen pro zpestření sortimentu, kousek si jí určitě nechám a ušiju si taky obdobné triko.

mehlo
2. dec 2014

Sukně ze svetroviny spáchána. Nazvala jsem ji MYŠŠÍ DÁLNICE. Fotky jako vždy nic moc, ale snad tam něco uvidíte

mehlo
2. dec 2014

Ted koukám, že mám obrovské mezery v pravopise českého jazyka. Jsem si to musela vyhledat a není to MYŠŠÍ ale MYŠÍ.

koki_melo
2. dec 2014

@mehlo Je to taková VYŠŠÍ MYŠŠÍ 😉 šutínka šuší!

koki_melo
2. dec 2014

@caramilla trika bohovske! Tu horcicovou latku jsem videla u tebe na kojotriku a ac bych o ni puvodne kolo neoprela, taky jsem si ji nakonec taky objednala, je fakt zajimava (ses rada, vid). Ja teda pojedu svoji "fadni" linii "jiny rukav nez telo je vrchod vodvazu", ale asi si ji taky necham i pro sebe. A byly by z toho hezke saticky, treba nejake zavinovaci 😵 .
Jinak ta volna trika e e, ty proste umis nosit ta upnuta, sedej ti, slusi ti, ve volnym je to presne jak rikas "bacha, maskuju spek". Ale jsou krasna a zakaznice urcite nadsena!

jitu22
3. dec 2014

@koki_melo ne-e, mně ta volná připadají spíš "bacha, jdu mejt schody a vzala jsem si na to dizáájnové tričko" 😝

@caramilla Ale jinak trika samosebně super a majitelce budou určitě slušet

macin73
3. dec 2014

@mehlo sukynka pekna, slusi Ti... s takovou postavou nos jen mini a trika a la @caramilla 😎

olivka84
3. dec 2014

Ahojte tak ja som usila svoje prve nohavice so softshellu celkovo sa mi s nim velmi dobre robilo ale bundu by som si netrufla. Tento raz musim pochvalit svoju veroniku sila uplne bezchybne.nohavice su uplne jednoduche ale aj tak som na ne hrda lebo sú komplet moje aj so strihom.teda az na tu vsadku dole v nohavici tu som odkukala podla caramilli. 🙂

olivka84
3. dec 2014

A este mam tricko len na to zas moc hrda niesom. Nepodaril sa mi vystrih.mal byt do v ale neviem prísť na to ako to usit aby tam bol spic aa nie zaoblene.

caramilla
3. dec 2014

@mehlo Ty jo myšší, jo, no asi jo, ale taky by mi to nedošlo, ono zas tak často člověk tohle slovo nepoužívá 😀 Jo, té postavy jsem si taky všimla! 😎

jitu22
3. dec 2014

další nešicí, tentokrát věnec pro moji mamku. Zadání bylo "do zlaté", vzniklo toto

a_lexa
3. dec 2014

Holky omlouvám se předem za nešicí dotaz, ale čím vytíráte? Já klasicka - kýbl a hadr na koště. Zrovna jsem vytřela skoro celý barák a jsem vyřízená na záda. 😝 Vždy když jsem přešla na nějaký vytírací systém, tak jsem se po čase zase vrátila k hadru, protože špatně ždímal, pouštěl chlupy, nestíral pořádně atd., ale chtěla bych něco, k čemu se nemusim pořád ohýbat a co dobře vytírá. 🙂 Prosím poraďtě co máte a co funguje. Díky

bury
3. dec 2014

@a_lexa -konečně taky můžu poradit, když je to nešicí dotaz 😀 😀 já mám už roky Leifheit profi mop a vědro

https://www.youtube.com/watch?v=SCuF4DX6-Fg

a je super. Neohýbáš se, nemusíš se toho dotýkat, prostě jen vymácháš, nohou vyždímeš, zacvakneš a jede se dál. Doporučila jsem ho už hodně lidem a každý, kdo si ho koupil, je nadšenej. Moje tchyně ho má už 8 let, vytírá velké plochy a pořád drží - akorát občas koupí novej ten hadr.

sufik1
3. dec 2014

@a_lexa taky leifheit http://www.zahrada-domacnost.cz/leifheit-twist-... tenhle starší. Koukni na tenhle systém, tenhle už se nedělá, ale ty nový jsou vycvakávací ta hlavice, takže pak na tyč můžeš nasadit další příslušenství.
Já jsem moc spokojená.

petkasv
3. dec 2014

@mehlo sukne je krasna a ty si hubenourek 😉

sufik1
3. dec 2014

troška divočiny... jinak to tu nebudu zahlcovat, všechny ostatní jsou takový míň extravagantní. Ale ta s těma šipkama mne hrozně překvapila, jak to vyšlo hezky.