Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jedna dnešní andělíčkovská sukýnka ze staré záclony a bez šití za 20 minut. návod zde http://rachaelrabbit.blogspot.cz/2013/01/tutu-t...
...jo a teda ještě tmavě modré si představte...ale ty jsem zapomněla nafotit a už je taková tma, že by z toho nebylo nic...
@sinala @kamishek střih jsem nedělala od píky, ale udělám, protože z toho původního nezůstal kámen na kameni, takže možná jednodušší si to nakreslit hned, než pitvat hotové. A nebo to chce střih na legoše a střihnout větší přídavky nebo střih na slimky, ani jedno ale nemám.
Měla jsem klasický kalhotový střih odkudsi a ten jsem upravovala...a těch úprav je dost, tak proto myslím, že lepší je si ho udělat na míru. Nebo s Mírou 😉 .
@alenf aké ty máš nohy? Nepoznám tvoje nohy 😀 😀 😀
Holky, o jaké kuličkodráze je tu pořád řeč? I když fakt nevím, jestli je rozumné se vůbec ptát, protože to jistojistě nakonec dopadne tak, že ji taky budeme čebovat... 😝 😀
@koki_melo dík za info 🙂 mi slimky nesluší, ale manžel by rád, abych si nějaké pořídila... tož možná na ně jednou dojde, aby měl radost (i když nosit je asi moc nebudu)... já bych celkově ráda uměla udělat střih na kalhoty pro sebe, ale zatím se ještě úplně nezadařilo 😒 asi někde v procesu dělám chybu, jen zatím nevím kde... ale já na to přijdu, musím, gatě čebuju a nákupy hader mě neba 😅 tak jestli narazíš na nějaké blbuvzdorné instrukce, tak sem s nima 😉 zatím to zkouším podle TULu
@macin73 tyhle jsou moje, to nejde ani šít na sklad, jsou fakt vypasovaný na tělo...teď ještě, aby to tělo vydrželo a nebylo za chvíli jak dělo 😀.
Nebejt tohle tak navštěvovaný server, dám sem ty výcvaky, kde vypadám jak pytel...to byste se posmály...stačí se postavit mírně z boku, na špičky, natočit lehce a rázem vypadáte jinak...věřte tomu, je to pouhopouhý švindl 😉
@jitu22 Jé, přesně takhle na ramínku jsme mívaly pytlíčky od mamky my, sehnala několik puntíkatých látek, moc ráda na to vzpomínám. Pochlub se, odkud jsou ty látky? Tyhle se mi moc líbí, po vánočních jsem se už pár let nedívala, mám starou zásobu a dala jsem si za cíl je vyšít, ale ty tvoje jsou fakt krásné.

@vondandy Ty od Didymos jsou také kovové, cena podobná 😉