Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@a_lexa teda vypada paradne! no ja se casem asi taky budu inspirovat, bo tim low cost nacinim co mame doma je docela narocne vytrit i ten nas linoleovy prostor o 20ti metrech ctverecnich..
tak a ja po stedrovecerni rybe a zlatem prasatku dopekla i dietni uly.. 😀 (letos mam to vanocni siti nejake az moc tematicke..) jsou to kolickovniky na prani, me by to nikdy nenapadlo, ale pani poslala foto, ze by toto rada na kramliky..
@terezita úly jsou super. 🙂 A jako z fotky bych to tedy neušila ani náhodou 😝 Vytírání je oproti koštěti a hadru co jsem měla teď naprosto super. Vytřela jsem celý barák za čtvrtinu původního času a ani mě nebolí záda. Akorát tedy ty hadry už nejsou tak zářivě čisté - hlavně ten se kterým jsem vytřela garáž. 😝
@alenf
@a_lexa dakujem zeny :D dufam ze sestra bude aspon z polovice taka natesena :D strih je ottobre http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_6/a... cislo 35, akurat mierne upraveny.. 🙂 je tam od obvodu 50 -58.. detom som strihla 50, ta vacsia je 56, ja mam 55 cm okolo hlavy.. 😉
@a_lexa super vánoční dáreček, takový ten k nezaplacení 😀 já mám podobný systém, jen sem odmítla prostě ten kýbl na ždímání, radši to udělám ručně projedu celý barák taky za chvíli, ale není to na takovýto šudlání alá moje babička, ta stírá dopředu a dozadu, ale tímhle se musí jinak 😀 jinak to nechává taky binčus, ale to určitě víš 😀 já bych bez tohodle koštěte nedala ani ránu, mají to i holky uklízecí u nás v práci a je to pohoda 😀
Inspirace pro dětské hadříky 😀 😀 😀 http://www.stilago.cz/fashion/ss-desigual-kids-...
@caramilla
@zojec super - toto Ott. mám doma - tak to musím vyzkoušet - díky 😉
@daisyr No asi to ždímání bude chtít nějak vychytat - trochu jsem s tím zápasila abych tam ten utěrák dobře "poskládala", 😅 ale to je fakt o cviku. Jako když vyždímu hadr to fakt není. Taky jsem si koupila tu handru přímo na plovoučky, a je jemnější, takže se dá lépe ždímat. V základu byla na dlažbu - ta s pruhama - a v té jsou ty pruhy z takových tvrdších oček (jako drátěnka) a ty jsou právě na tu dlažbu parádní. No každopádně si myslím že ten točící bude krapet sušší, ale já se bála aby se ta odstředivka nezasekávala, nebo nebyla poruchová jak jsem četla v některých recenzích. Až budu příště vytírat tak schválně vyzkouším, vyždímat v tom kbelíku a pak ještě bokem rukou a písnu kolik jsem doždímala 😉
@petkasv jj - jsem si nikdy nemyslela, že budu chtít pod stromeček mop a kbelík na vytírání 😀 😀 😀 a kdyby mi to někdo nabídnul tak si klepu na čelo a pošlu ho do prde..háje. 😅
@a_lexa - super 😉 hele to vychytáš, aby jsi neměla mokro kolem kýble 😉 a já, když chci mít fakt suchý hadr, tak vyždímu, vyndám a znovu "poskládám" a znovu sešlápnu a ještě to vždycky něco vyždíme.... my máme všude dole dlažbu, takže tam je to fakt jedno (z části je i podlahové topení) a vršek, kde je plovoučka nevytírám tak často.
Jinak hadry jdou vyprat, ale jako nový nejsou už nikdy 😀 😀
Holky sleduju vás, páčkuju, jen an psaní se moc nedostanu. Dokonce i šiju - dneska jsem předala jednu novou kapsu s větší kapsou na ruce podle @zojec rad. Majitelky vypadaly spokojeně 🙂 Bohužel vyfotit jsem nestihla 😒
Kdyby se to někomu šiklo, tak jsem na blog napsala návod jak převrátit text před vytištěním na nažehlovací folii
http://od-ji.blogspot.cz/2014/12/jak-ozrcadlit-...
Šikulky, nemáte někdo náhodou po ruce odkaz na nákrčník "pletený" na rukou? Nebo tak nějak??? 😉
@palosek Byli jsme před 2 týdny ve Vídni na nákupech. Protože měli u Desigual inzerované velké slevy, začali jsme vybírat pro děti. To se nedalo, křivé švy, tam, kde se měly švy potkat do kříže (pod paží) se nepotkaly třeba o 2cm, nabrání na gumičku nepružilo (špatně přišitá guma), ze 3 triček jednoho modelu a jedné velikosti byl rozdíl na šířku až 5cm, balónová podšívka přišitá šejdrem, takže celý balón letěl na jednu stranu... Některé věci vypadaly při pohledu zblízka hůř, jak moje začátky v šití. Mělo to akorát hezký potisk. No a nakonec jsme se dopídili, že na dětské sleva neplatí🙂 Moc nerozumím tomu, proč lidi za ty peníze nepožadují kvalitu, je to, jako by jim nevadily šperky z kočičího zlata za cenu pravého zlata... A dětem jsem přivezla čokoládu ze Sparu.
@palosek http://carujeme.cz/video-navod-na-rucne-pleteno...
uz mame napleteno pod stromecek.. 😀
@zuzkasim taky kdyz jsem se vzdycky odhodlala, ze si od nich koupim drahy hadrik ve vyprodeji, natrefila jsem na stejny problem. za ty prachy by to mohlo byt o krapet lip vyhotovene teda.. 😝 a kabelky jsem tam zatim reklamovala vsechny. ale zas je prakticke, ze nediskutujou a kazdy rok mam novy model 😀
Potřebovala bych pomoct. Nemáte tip, kde by se dala sehnat látka na dres? Mám šít brankářský dres na florbal.
@zuzkasim No, já tam koukala jako na inspiraci...chtěla jsem ti napsat, že možná právě proto křivé šití je sleva 😅 a pak jsem tě dočetla do konce 😀 😀 😀 😀 U těch kabátů, co jsem od D kupovala přes net, jsem měla kliku...jsou ok. ALe trika jsem viděla v obchodě a na pohmat...NEEE...a to jsem ještě nesledovala ty švy 😀 😀 😀 😀
@ucitelka70 @terezita děkuji.... A fakt jste to měli hotové za 30minut??? 😀
holky, potřebovala bych pomoct. Šila jsem tchýni plážovou tašku z kočárkoviny (přála si od Ježíška), ale nevím, jak zpevnit dno. Ideálně aby to bylo vyndavací. Teď je obrovská (obzvlášť když se propadne to dno a je tam třeba lehátko plážové, a to jsem zkoušela jen jedno a ne dvě, jak tam budou mít oni). V pátek s nima máme vánoce, takže časově jsem na tom dost blbě a ještě nemám nápad, co použít. Nemáte některá nápad nebo vlastní zkušenost? Za jakoukoli radu předem moc moc díky.

hmmm..... foto