icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
9. dec 2014

@caramilla Myslím, že to byl originál obchod, dvoupatrový na Mariahilfestrasse, pak jsme tam objevili ještě další 2, divila jsem se, že je v Rakousku tak oblíbený. Já už si zkoušela před rokem nějaký svetřík u nás, ale vůbec nepružil a vypadal na mě jak pytel, jejich věci mi moc nesluší, takže mě to ani nemrzí. Jo a dřevěnou duhu už mám doma, měla jsem úspěšný víkendový jarmark, tak jsem peníze zase poslala do oběhu🙂 Tipuju, že na tunely ji nejdřív zabaví kluci.

caramilla
9. dec 2014

@zuzkasim Tak možná šli opravdu kvalitou dolů, většinou to tak funguje, že s kvantitou jde kvalita dolů. Je pravda, že se u nich platí hlavně za značku a styl, samozřejmě většina je tisk a fakt není těžké to ušít... ale ten tisk je krásný 😀 Mě vadí, že to teď nosí už každý, takže už to moc nekupuju, navíc jak jsou dvě děti, tak už prostě není na desigual kapitál 😀

koki_melo
9. dec 2014

...měl dorazit balík do ruky...sedím celý den doma...v půl páté se na netu objeví, že jsem neseděla doma a kdesi trajdala, protože mě doma nezastihli...divný...jdu tedy s dětmi na poštu, cvaknu si číslo, vyleze 678 a právě odbavují 599...tak dem dom, na todle nemám sílu...a jedem tam v půl osmý večer, místo večerníčku, on je totiž táta na vánočním večírku, tak co by holky nešly se mnou...cvaknem si číslo a vyleze 137, právě odbavují 56...tak po tomdle mi prosím nepište, že ty fotky jsou blbý, ano , jsou focený v půl desátý večer, že jsou mi trika velký, ano, je to obvyklý rozměr mých zákaznic a že to snad není možný...no není, s tou poštou už to vážně není možný!

terezita
9. dec 2014

@koki_melo ja kdyz minule nadavala postakovi tak mi sdělil, ze za den stihnou rozvést 70 zásilek a Maj jich na den 200.. A vic aut ze jim nedaj. Ja tam prudim a nechavam si to posílat druhy den. Uz tam pro to nelezu, bo u nas nejsou cisla a je to dost mela.

kuna
9. dec 2014

@koki_ melo tak nahodou jsou ty tricka paradni a to posledni te desne omlazuje 🙂. S postou souhlasim s @terezita, nas postak minule nadaval na to same - 200 baliku a nezvladaji to. Ja zrovna ted hledala balik, co jsem posilala pred tydnem a dnes bylo na netu info, ze balik nedorucen z duvodu vyssi moci. Houby vyssi moc, jen logistika stoji za prd. Pritom se pani dusovala, ze cely den byla doma a nikdo neprisel. Bylo mi ji lito, posilala jsem ji zimni soupravu (prodala jsem na mmb) a chapu, ze na ni v tomto pocasi uz tyden ceka..

koki_melo
9. dec 2014

@kuna Kato, kdybych rano nebyla na prazdne poste, kde jsem vyzvedavala balik, kde by mohli rict, nestihame, mate tu dalsi, tak si ho vemte, tak me to fakt netrapi...dneska jsem tam byla 3x, pak tam nemaj byt fronty...a vubec nevinim front office, ti za nic nemuzou...diky za kompliment, ale uz si hledam jinou modelku, takhle kysela neni nic moc 😝

a_lexa
9. dec 2014

@koki_melo trička jsou super. A u nás když mě nezastihnou doma, tak si můžu balík vyzvednout až druhý den. 😝 😝 Takže závidím že si pro něj ještě můžeš mazat. 😉

bordino
9. dec 2014

@koki_melo možný je všechno. Já včera posílala svejch 15 balíčků a slečna za oknem tak výhružně, jestli mi nevadí delší doručení.... já zdatná poštovnice odpovídám, že balík do ruky fakt nechci.... a ona že to může být až týden! No to mě pobavila, řkám jí " ale to i balík do ruky jde týden" a ona si tak pokrčila ramenama, že vlastně jo 😝 Nakopat, ale ne ty chudinky, jejich geniální manažéry 🙄 🙄

koki_melo
9. dec 2014

@bordino hele, muj dream job je "process manager" v cesky poste....

https://www.youtube.com/watch?v=KtBbyglq37E
terezita
9. dec 2014

@koki_melo jako ja tu instituci uz vubec nechapu.. 😝 prijde mi, ze pro lidi nedelaj vubec nic.. by byli nejradsi, kdyby tam nikdo nebyl..
jako kdyz mame ty jejich uchvatne karty, co by bylo za problem, kdyby jim nejaky ajtak v tom jejich predpotopnim programu nainstaloval zlepsovak, ze kdyz projedou kartu s tvyma udajema, tak to na ne cinkne, kdyz tam na tohle jmeno lezi balik..
@bordino jako ze budou vanoce vi snad rok co rok..je to konstanta nemenna.. tak proc se neprizpusobi! to je jako kdyz jsou dopravaci prekvapeni, kdyz v lednu napadne centimetr snehu.. 😝

argo1
10. dec 2014

Holky nevíte, jestli je tenhle bambus někde pro nás maloodběratele? Stačil by mi 1,5m. http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
To asi není tenhle http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusovy-spor... na sijemdetem, ze? Potřebuju to na triko pro velmi potivého sportovce. 😉

kuna
10. dec 2014

@terezita u karty bych uvitala to, kdyby ji meli propojenou s netem a ja se mohla po přihlášení podívat na čísla balíků a jejich stav. Takto sice nemusím vyplňovat podací lístky, ale musím je schraňovat tak jako tak.

alenf
10. dec 2014

@koki_melo a to si ako stihla tak rýchle ušiť ?to sa da?klobuk dolu 😉

terezita
10. dec 2014

@kuna tak to by byl taky luxus! Hmm.. Mužem snut dal.. . 😅

zojec
10. dec 2014

vidim, ze tu nadavate na postu, mne tiez stratili balik , doteraz sa mi to este nestalo.. som zvedava kolko mi daju naspat penazi.. nebolo to ani poistene. slovenska posta to uz ma celkom dobre spravene, vsetko sa da podat aj sleodvat na nete, este by sa tam mohlo dat platit kartou..
@koki_melo to musi byt brutal tolko ludi na poste.. by som si to asi hodila.. niekedy je vyhoda byvat v malej zastrcenej dedine a mat s postovym kurierom aj postarkou dobre vztahy 😉

koki_melo
10. dec 2014
alenf
10. dec 2014

@koki_melo 😀 😀 😀

bordino
10. dec 2014

@argo1 a trváš na tom, že to musí být od MTX? černý má tkadexa, http://www.tkadexa.cz/tkadexa/eshop/1-1-METRAZ/...
je to mix s bavlnou a zatím nejpříjemnější, co jsem měla. čistý bambus je takovej hrubší, tohle je jak samet

sislik2010
10. dec 2014

Na českou poštu si stěžovat nemůžu. Dokonce mě to nedávno donesl až ke dveřím, když jsem přebalovala Báru. nevadil mu ani pes puštěnej na zahradě. On totiž ani neštěká. Zato firma Geist je naprostá hrůza. 14- dní mi každý den došla sms že dovezou balíčky a nic. Pak už ani nenapsali a najednou volali, kde jsem že vezou balík. Jen jeden, druhý že dovezou v sobotu. Říkám, že nejsem doma, tak mě sdělil, že si ho mohu vyzvednout v depu. To je asi 30 km od Brna, a na reklamacích mě řekli, že stěžovat si nemohu, protože toho mají moc a dopravu platila firma co to posílala. Stěžovat by si museli oni 😝 .

sislik2010
10. dec 2014

@terezita
Tak přesně toto jsem sháněla na fleru a nikde nic. A kupovat si kočárkovinu jen kvůli tomu se mě nechce.
Bude i na fleru? A sama jsem líná si to ušít.

argo1
10. dec 2014

@bordino Netrvam ;) Moc diky!

terezita
10. dec 2014

@sislik2010 pisu IP

macin73
10. dec 2014

Holky, z čeho byste šily takovou tu housenku ke dveřím nebo oknu, aby netáhlo? Nebo je to jednodušší koupit? Jak se to jmenuje? Díky!

sislik2010
10. dec 2014

@macin73 šila jsem je naší známé na chalupu. Ale byl to jen povlak. Byl z plátna a měla to ozdobeno krajkou. Výplň měla smotané deky, převázané špagátem. A my jsme jako děti měli doma nádhernýho hada ke dveří z komunistickýho plyše. Ale byla to oblíbená hračka 🙂

terezita
10. dec 2014

@macin73 ja koupila v kurzu nebo moebelixu za par kacek..

macin73
10. dec 2014

@sislik2010 no zrovna jsem taky capla jednu starou ikea deku a srolovala ji, tak na to kdyžtak jen koupím nejake pěkné ladici plátno, když bych nesehnala hotove dle mých predstav... ač máme do sklepa klima dveře, začalo od nich nepříjemně tahnout a prcek tráví čím dál víc času na zemi kousek od nich, tak aby nenastydl...

@terezita díky, mrknu se po tom, dosud jsem to mijela bez povšimnutí 😉

crawler
10. dec 2014

@bordino tak ale náhodou máš dobrou poštu, protože standartně můžeš k přepážce jít max.s 10kusy. já když narazím na milou za přepážkou, tak vytáhnu i 11. a vezme mi ho, ale 12.už si netroufám😀a většinou se mě rovnou ptá - kolik toho máte?

@terezita přesně jsi to vystihla - ideálně asi aby neměli kšefty či co - já z nich tahala ceník odvozů 14 dní!!!3*telefonicky "jojojo...pošlu vám nabídku dneska"...u toho si asi lakuje nehty, takhle to šlo týden, pak něco vyplodila, ale nemělo to hlavu ani patu- nevěděla jsem, za kolik kusů balíků to je,zda to je vč. dph či bez a to dávala do kupy další týden - no naprosto hrůzné! Konkurenci na ně, protože jinak se to nezlepší.

terezita
10. dec 2014

@macin73 ja taky, ale kdyz jsem si pred 2 lety zarizovala byt, tak jsem na to nahodou natrefila - cvrnklo me to do oci jen kvuli barve, ze mi to ladilo.. 😀 😀
@crawler obavam se, ze ani konkurence s nimi nic nezmuze.. holt je to statni podnik a taky to tak vypada.. 😝

bordino
10. dec 2014

@crawler jo, berou 10, mě to obvykle při větším množství dělají na dvakrát... tentokrát ani nepípla, asi neumí počítat a já ji neupozorňovala 😀

bordino
10. dec 2014

@crawler
@terezita mě přišel líbesbríf, že vzhledem k počtu podávaných zásilek mám nárok na úžasnou službu tuším PostBox - že balíčky vyzvedne doručovatelka při obcházce a nemusím nikam jezdit. Tož super, valím na poštu, že to chci sjednat. Dozvěděla jsem se, že nárok sice na to mám, ale mám taky smůlu, protože doručovatelka jezdí na mopedu a nepobrala by to 😝