icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
10. dec 2014

@bordino hele to já ani nevím, že taková služba je 😀 já byla vyčůraná 😀 k nám jezdí dva doručovatelé a to jeden je na dopisy a RRka a druhý na balíky a větší zásilky a ten druhý jezdí na moje depo, takže já byla taková potvora, že kdy jsem nestíhala tak jsem mu balíky dala a on je odvezl 😀

terezita
10. dec 2014

@bordino nejak nechapu, jak by jeste tohle postaci zvladali.. 😀 nase tu obehne pul ctvrti a balicky se ji ani do tasky nevejdou, bo musi tahat ty uchvatne reklamni materialy.. 😝

koki_melo
10. dec 2014

@bordino tak ji snad koupis auto, ne? nebo ji porid sajdku 😀

kuna
10. dec 2014

Myslím, že hážu poslední letošní počiny 😉 - dárky.

cestovní taštičky na šperky, ta s modrým lemem je moje, neboť jsem idiot ty ptáky dala hore nohama 🙂
tašky pro paní učitelky, střih je igelitka a mají takový ten sklad dovnitř, takže se do nich celkem dost vejde. Dítě razitkovalo jablka, díky @terezita za nápad 🙂

sinala
10. dec 2014

adventní košíky na adventní pytličky 😉

barcav
10. dec 2014

sestřence přišlo ottobre 4/2014 a je tam střih na bundičku a moc se nám líbí ta látka, já mám dojem že jsem jí někde viděla, ale nemůžu ji najít, víte někdo ?
děkuji 😵

terezita
10. dec 2014

@barcav jo nad tou jsem taky slintala.. ono v tom ottobre je u kazde fotky napsano, co je to za latku. tak to zkus podle toho vygooglit 😉
@kuna jedu ty fotky odzdola a rikam si, ona je to urco kuna. a ona to JE kuna! 😀 😅 paradni jsou!!! ale ty horni tasticky me dost zaujaly a ta latka jeste vic. nadhera! 😵

barcav
10. dec 2014

@terezita zkoušela jsem, je tam psaný pevný popelín, i jsem dala hledat pomocí obrázku a nic

terezita
10. dec 2014

@barcav je tam napsano hilco 😉

terezita
10. dec 2014

@barcav a jmenuje se happy polka dots. ale tenhle odstin vypada vyprodane. ale treba vygooglis 😉

koki_melo
10. dec 2014

Poslední letošní trička a prosím o trochu sluníčka, focení v tomhle světle je šílené.
uáááá, proč je to tak obrovské??? aby bylo vidět, jak je to neostré? 😀 😀 😀

caramilla
10. dec 2014

@a_lexa ;@zuzkasim Tak máme Snapíka doma. Jela jsem zatím jen do lékárny a zpátky, ale jsem totálně nadšená. Krásně prostorný, měkký při jízdě, kolečka jsou fakt měkká a pohodlná, krásně se s ním jezdí, zatáčí. Nepřijde mi úplně aušusový, když jsem ho skládala, tak mi ty díly přišly docela pevné... A ta platinum barva je super, i když není moc výrazná, taková šedí myš (moc to ke mě nejde🙂. Nakonec zvažuju, že ten fusak k tomu ušiju taky šedej, aby to nebylo moc kontrastní jedním směrem. Dala jsem do toho náš červený a fakt to vypadá blbě, jak to z toho kočáru křičí, stejně by křičela i modrá, mám radši, když to ladí...

zuzkasim
10. dec 2014

@barcav Jé, krásná látka a moc se mi líbí i ten střih, máme takhle jednu Lindexovou (dopřála jsem si aspoň z bazárku něco opravdu holčičího, jinak má téměř vše po klukách), dobře se mi zapíná a dopředu se ještě vejde malá klokaní kapsa🙂 Takže tohle Ottobre budu asi chtít!
@koki_melo Víc se mi líbí tahle kombinovaná trička, než když je to celé z jedné látky. Mému muži celá vzorovaná trička připomínají pyžama a zlobí mě tím, i když šiju pro kluky.
@caramilla Vítej v klubu🙂 Platinum je ta stříbrná? Jestli jo, tak k ní hezky vypadá tyrkysová, ale celý barevný fusak asi vždycky bude zářit. Já si na originální nánožník našila kolečka ze stejné látky, jako mám tašku a myslím, že je to fajn, oživí, ale tolik to neřve. Fotku jsem asi už dávala...

bury
10. dec 2014

@koki_melo - myslíš, že fakt poslední jo? Co budeš dělat? Vždyť ty snad jenom šiješ .... nebo už je to hhrrrrr hrrrrr a tričko je hotový? 😀

ucitelka70
10. dec 2014

@kuna nádherné darčeky, aj ja by som sa potešila

barcav
10. dec 2014

@terezita díky 😀

koki_melo
10. dec 2014

@bury jo, poslední, dneska beru poslední objednávky a finito. Příští týden už jedu Vánoce 🙂. Proto jsem teď dva dny jen šila, protože to chci mít z krku, uklidit stroje, látky. Leda bych měla napečeno a všechno hotové a někdo chtěl něco, co nebude po strom, ale honit už se fakt nebudu 🙂.

@zuzkasim mě se líbí jak co, třeba ty včerejší jsem zkoušela skládat k něčemu a nejlíp mi vyšly nekombinovaé. A třeba @caramilla má to hořčicové celkokytičkové, z diamantů jen detaily a výstřih a vypadá krásně. Je to látka od látky.

alenf
10. dec 2014
bordino
10. dec 2014

@koki_melo jak já se těším, až snad příští týden došiju poslední objednávku a do února se budu jenom válet. Joj, to bude, nohy hore, pivko, svařák a dejte mi všichni svátek 😀

koki_melo
10. dec 2014

@bordino věřím, já to tvoje tempo docela obdivuju, mě stačí tejden intenzivního šití a už mi to leze krkem a nebaví mě to. Ta trička ještě, když šiju několik různých, ale furt to samé dokola bych fakt nedávala.

koki_melo
10. dec 2014

@kuna @sinala máte to holky krásný!!! Igelitky jsou parádní! a ty šperkovnice, to sis teda ale dala pani!

mamata
10. dec 2014

@koki_melo pane jo, ta kombinace červených mandal a zelených kytiček je úžasná, už se na ně těším,
pro nás "starší" jako dělaná 😉 😀

terezita
10. dec 2014

@mamata taky je mam pro sebe objednané 😉

koki_melo
10. dec 2014

@mamata škoda, ,že nejsou červené kytičky, ty by byly krásné. Šel by i červený jednolíc, ale nemám červené lille a k RUMu by to bylo škoda, je to kvalitka 😵

a_lexa
10. dec 2014

@caramilla tak to je supééér .....a kde máme foto??? 😉
@zuzkasim no jo, jenže on je u toho stříbrného prý černý nánožník, takže na něho něco našít bude zase každý pes jiná ves. 😒
@koki_melo to celozelený je úžasný. 🙂
@sinala ty košíčky jsou super 🙂 Dá se někde sehnat střih?
@kuna ty cestovní taštičky na šperky jsou boží 😵 - a super nápad - já to pořád tahám v takový krabičce, a pak mám všechno zašmodrchaný.

sinala
10. dec 2014

@a_lexa střih uvidíš někde na netu, je to vlastně kříž a sešiješ jen boky. Našla jsem http://thestitchinchicken.com/2009/06/13/tutori... 😀

mamata
10. dec 2014

@terezita @koki_melo za to může Petra s těmi svými kreacemi, ale já jsem jí za to vděčná, alespoň nejsem v zimě šedivá myš

caramilla
10. dec 2014

@a_lexa snad bude, my s ním dnes jeli prakticky po tmě, nebo teda za šera, ale já ani dneska nemám sílu fotit, jsem úplně grogy, ale snad už bude lépe, Míně zabírají antibiotika a mám odeslanou už většinu balíčků, které jsem měla odeslat, co není poslané, to není moje vina, protože kdo včas zaplatil, balíček má už v poštovním systému 😀 Takže teď už jen dárečky, cukrovíčko... a hlavně se kurýrovat! (Mám teda ještě 2 zakázky, co paním stačí v lednu, původně jsem chtěla jim udělat radost a mít taky ke konci roku čistý stůl - mají to zaplacené a já to nemám ráda, mám pocit, že někomu dlužím..., ale možná udělám výjimku a upřednostním spíš psychické zdraví 😀 )
@zuzkasim Nánožník je úplně šílený a právě černý a vůbec to k tomu nejde, takže budu šít šedý (barva je taková světle šedá, taková obyč, nic výrazného, nikoho to nenadchne, ale ani neurazí), já ale nemám ráda na děti černou a už vůbec ne černou na kočárku, nevím proč, ale hrozně mi to vadí (možná moje soukromé trauma z vesnice, když nám umřela babička a museli jsme 6 týdnů nosit černou, aby nás nepomluvili). Takže jsem koupila jediný kočár, který neměl černý ten vnitřek - jinak jsou jen barevné stříšky, ale vnitřek černý. Jinak bych brala kočár modrý 😀 Ale zase si říkám, že hezky vynikne to dítě, které bude oblečené barevně. Měla jsem šedý mutsy na Mínu a bylo to nakonec super. Dítě v tom září🙂
Já to nakonec asi udělám tak, že ušiji šedý fusak i nánožník a na to našiju nějaké blbosti barevné, alespoň si každý hned všimne, jak jsem šikovná 😀 😀 😀 😀
Jinak se mi líbí, že je široký kolem hlavičky a ručiček, ale do dveří je stejně úzký jako Cybex Callisto. Když ty dva kočáry srovnám, tak fakt nebe a dudy, s Callistem se špatně zatáčí, je takový tuhý, děsně drnká a je při jízdě hlasitý a málo měkký. Na šířku je fakt malý, Mína OK, ale Kryštof, jak má ramena, tak je tam už teď jak sardinka! Takže zatím spokojenost... Jen mi vadí ten popruh na nošení přes rameno dole u košíku, to je děsná pí... nevyřešily jste to nějak? třeba odepínáním? Já to totiž fakt moc často nebudu nosit jako tašku 😀
Jo, holky, a na co je tam to poutko na rukojeti, to je pro mladší dítě? Nebo vodítko pro psa? 😀 😀 😀

terezita
10. dec 2014

@koki_melo Emma nebo rum je kvalitka? 😁 jako z lille se uz bojim sit na zakázku.. 😜 mam z něj 4 trika a naplety na mikine, nosím na stridavku od zari/rijna a je to odrbane pomalu jak uplety od mraze.. 😈 docela me to uz stve, ty prachy co to stojí.. Sli s kvalitou dost dolu.. 😒

zuzkasim
10. dec 2014

@a_lexa
@caramilla No to by mě nenapadlo, že k němu dají černý nánožník! Popruh dole mi nejdřív taky zavazel, pak jsem si zvykla. Oddělat by určitě šel, ale už jsme ho jednou neplánovaně využili (manžel nesl asi kilometr kočár, já malou v nosítku po schodech a kamenité cestě na výletě). Ten pásek na rukojeti teď využívám na připoutání motorky🙂