icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
19. dec 2014

merde, neumíte někdo ušít pánský sako????? Jsem dost v loji, fazona, to slyším poprvý.... že já místo parazitologie nešla na krejčovou..... ☹

alenf
19. dec 2014

@bordino fazona je vpredu od prveho gombika smerom hore ku golieru🙂

kuna
19. dec 2014

@jieff ta sukýnka je parádní, ten vršek je z organzy?

kuna
19. dec 2014

@caramilla ty ježíškovské tríča jsou dost dobrý, asi začnem taky malovat 🙂. A ta peněženka mě dostala! Chňapky jsou taky hezký, ty bych možná na rozdíl od peněženky zvládla ušít, peněženka je nedostižná meta 😀

@jitu22 krásné pidivěci a jak jsem viděla tu chlupaté s modrošedýma proužkama, tak mě napadlo “jé, ty jsem šila stejné”….pak mi docvaklo že ano, stejné, když jsem loni pajcla tebe 😀 😀 😀

@argo1 krásné a do besídky stihnuto, tak to je hlavní 🙂

ad zástěry - je fakt velká škoda, jak to mají blbě na batani nafocený, protože z fotek se mi to moc nelíbí, půlka vypadá, že jsou křivý! Přitom takhle, když vidím zástěry @koki_melo na modelíně a modelákovi, tak vypadají úžasně! Třeba na tý fotce na zemi vůbec nevyniknul ten kanýrek na holčičí verzi. A tak je to určitě u vícero zástěr, prostě na těle je to úplně jiné!

sislik2010
19. dec 2014

@bordino fazona je ze dvou částí. Ta na saku a. Všitého jakolimce. Vše je podlepeno a v místě ohybu se nalepuje ještě specialni proužek. Když to máš vše hezky připraveno, tak to není zase až tak hrozný. A pořád se musí žehlit a přežehlovat. Aby. To bylo pěkné.

bordino
19. dec 2014

@alenf a není někde na netu návod, jak na to? vztáhla jsem tu mužovo sako a trochu to pomohlo, nicméně návod by byl lepší 😉

sislik2010
19. dec 2014

@bordino když si stahneš na uložto knížku od burda . Já to mám jako kurz šití tak tam je to popsané. Jinak nevím. Přeji pevné nervy. Dělala jsem si to na svém saku z pevného hedvábi a není to tak hrozný. Přeji silné nervy a trpělivost.

zuzkasim
19. dec 2014

@saaralota
@sislik2010 Vida, člověk se celý život učí, tento zákon čtu takto poprvé v životě, ale nijak mě to nestresuje. Taťka byl voják a proto vím, že tam podnikání měl omezené, ale ve školství nejen že o ničem takovém nevím, ale navíc spousta těchto lidí je fakt dost tvořivá a akční a podnikají. Jako střet zájmů bych to naopak viděla v tom, kdyby kolegyně nabízela svým žákům doučování na soukormo u ní doma (zažila jsem). A pobavilo mě "nepřijímat dary", když si představím ty bonboniéry a kytky na konci školního roku🙂 Ale díky za osvětu, aspoň vím, co je kde psáno.

bordino
19. dec 2014

@sislik2010 díky, tu knížku tu mám, tak jdu studovat První pokus bude z tenké džínoviny, no uvidíme 😀

bordino
19. dec 2014

ha! ale při hledání návodu jsem konečně po roce zase narazila na tyhle stránky, dlouho jsem to hledala!!! Video návody na šití základních věcí i pro úplné blbce -D
http://www.husqvarnaviking.com/mediafiles/sewin...

jieff
19. dec 2014

@kuna Děkuju! Je z podšívkoviny, stejně jako ta podšívka. Organza by se asi trhala, ted jsem koupila kousek organzy na ozdobení pláštíku pro princeznu a asi jí nepoužiju, hrozně se rozjíždí vazba, nebo jak se to jmenuje...

saaralota
19. dec 2014

@zuzkasim asi záleží na konkrétním zaměstnavateli, jak přísně to bere. Vím že u nás na městském úřadě také lidé podnikají, legálně...ale u nás v práci to prostě nepovolují, tak nějak preventivně a ze zásady...asi... no nic, když někdy budu mít chuť něco prodávat na trzích, přilepím se na někoho se ŽL 🙂

caramilla
19. dec 2014

@bordino jojo, tam jsou skvělé návody, kdysi ten odkaz někdo dával na slepičárnu. Pánské sako patří ke tomu nejtěžšímu na konstrukci a na šití, resp. je to nejtěžší, tak držím palce, já bych si netroufla 😝

sislik2010
19. dec 2014

Šila jsem softkylhoty pro sousedku. Docela mě potěšilo, že asi nejsem tak tlustá, protože je pohodlně obléknu a to jsem si myslela, že je hubenější. Střih je dělaný na míru. A ještě přikládám fotku andílků v pojetí skoro 4 leté dcery. Začala chodit se mnou do keramiky.
Ještě mám ušity šaty na vánoce ke stromku, ale dnes jsem hotentot a nejde mě fotit na postavě. I ty kalhoty jsem zkoušela, ale vymazala 🙂
Jinak teď jsem se dívala na počasí a zima a sníh asi nebudou 😖 a to jezdíme vždy po vánocích lyžovat

caramilla
19. dec 2014

Pro mého brášku🙂

alenf
19. dec 2014

@bordino Tak v tomto ti nepomozem,ja som to na nete nenasla,učila som sa to v dámskom prevedeni,ale ak ti to pomoze skusim ti to povedat polopatisticky-nasi na pd saka hore spodny diel golieru,na vystrihnutu podsadku pd nasi horny diel golieru,zosite svy poriadne rozžehli,potom si to cele spoj lico k licu,presne ti musí sediet zosivanie na seba a zacni od dolneho kraja saka,cez kredny kraj saka,cez golier a dalej predny kraj saka az k dolnemu kraju predsivať,mozes prebehnut aj cely dolny kraj.Spickysi vystrihni,prevrat cele sako cez ramenny otvor do lica a pekne si kraje vystehuj dookola. 😀

koki_melo
19. dec 2014

@caramilla Mína fakt krásně maluje!!! A ty si stěžuj na dutiny, lítáš nahá venku! I když dneska je teda jaro jak vyšitý.

bordino
19. dec 2014

@caramilla střih mi dělala sestřenice, co na to má školu, sama bych to nedala, on je táta taková krabice. No, aspoň tam není moc záševků 😀

bordino
19. dec 2014

@alenf díky díky! jdu na to

alenf
19. dec 2014

@bordino nas to mat podsivane?ja robim tak,ze trupovu cast mam kompletne zositu latkove diely zvlast a podsivkove diely vratane tej prednej podsadky tiez zvlast.potom nasijem goliere ako som ti napisala,spojim lico k licu,predsijem,vyvratim,vystehujem,ostepujem dookola okrem dolneho kraja a potom nasivam rukavy,ktore mám vopred samostatne pripravene.diera pre pripadne vyvratenie je v 1 rukave.

caramilla
19. dec 2014

@bordino no, ale i tak, ušít to! Klobouk dolů! Jsem zvědavá na výsledek!
Ono zase se naučíš něco nového a posune tě to dál, tyhle výzvy jsou k nezaplacení ( a někdy taky k neušití🙂

alenf
19. dec 2014

@caramilla ona to určite zvladne 😉 !Len musi davat pozor nech presne dá svík na svik pri predsivani a spravne vystrihne prebývajuce zalozky nech to pekne vyzera ked to vyvrati🙂

bordino
19. dec 2014

@alenf
@caramilla já se toho teda dost bojím, nejsem nějak úplně pečlivá na tyhle věci, je vidět, že to nemám natrénované. První pokus bude jen z té džínoviny, bez podšívky, pod stromkem si to táta ozkouší a pak případně úpravy a pak na čisto z nějaké pěkné látky..... jsme fakt zvědavá, kouká na papírek s mírama, horní obvod 188 cm 😀

bordino
19. dec 2014

loni jsem mu k Vánocům šila kombinézu na psa, myslela jse, že nic horšího už po mě chtít nebude. Zlatej pes 😀

alenf
19. dec 2014

@bordino 😀 😀

caramilla
19. dec 2014

@bordino 😀 😀 😀 😀 😀 S tvým otcem je normálně dopis pro Ježíška o strach😀

zuzkasim
19. dec 2014

@bordino Obdivuju tě, že se do toho pustíš. Sako je tuším nejvyšší level v klasickém krečovství a na to nemám ambice🙂 Ale kdo nic neriskuje, nic nemá.

caramilla
19. dec 2014

Holky nevíte o nějakém pěkném úpletu s vláčkama? Jediné, co jsem našla je toto http://latkychameleon.cz/index.php?id_product=6... (to mám doma a jsou tam ty vláčky moc maličké, divně barevné atp.). Potřebuju na tričko pro 4,5 letého kluka kamarádky. Prý autíčka ne, vláčky. Ale kde vláčky brát? 😝

bordino
19. dec 2014

@caramilla sijemdetem mají láčkový merino 😀

bordino
19. dec 2014

a koukám, že i biobavlnu.... ale to je možná málo barvný?

http://www.sijemdetem.cz/produkt/obrázková-bio-...