icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
3. jan 2015

@alenf Alenko, je to pro nás, spotřebovávala jsem zbytky. Akorát jsem si naběhla s fleecem, měla to být mikča pro starší, ale nevšimla jsem si při stříhání, že tenhle fleece vůbec nepruží, takže je v tom narvaná. Přitom je stříhaná úplně stejně jako ta červená, co jsem dávala před časem...no nenapadlo mě, že ten hadr nebude pérovat. Již ale shledávám výhody toho, mít děti po roce, vynosí moje paskvily 😝.

@kuna hele, nech bejt, moje kapsičky jsou možná líbivé, ale vím, co to je z té svetroviny šít, takže je mi jasné, že sis s tou tvou mikčou pěkně dala, kapsy, zip, no dej pokoj. Navíc to zapínání se mi moc líbí, to bych ráda pajcla 😵 .

koki_melo
3. jan 2015

@kuna jo a mimochodem, víš o tom, že hledám modelku na Fler? 😀 😀

kuna
3. jan 2015

@koki_melo haha, modelku na fler.....jako proč si myslíš, že na těch fotkách nemám hlavu? Protože se na fotkách neumím tvářit normálně a na samospoušť už vůbec 😀 😀 😀
Zapínání klidně pajcni, já to taky pajcla 🙂. Kdybys třeba chtěla vidět, jak ten límec vypadá jako střih, tak řekni (zas žádná věda to ale taky není, prostě trochu zvlněný pruh 🙂 )

sinala
3. jan 2015

holky měl jste někdo v ruce toto http://www.tkadexa.cz/tkadexa/eshop/1-1-METRAZ-... zajímá mě, jak moc je to jemné?

koki_melo
3. jan 2015

@kuna mrknu na to ráda, protože se mi to MOC líbí a neumím si zatím představit, jak bych to šila...do toho to véčko....na půjdu k tobě do učení!

denimaty
3. jan 2015

Holky, prosím, šila jste některá fleecovou mikinu na zip? Nevím, zda mám podsádky udělat také z fleecu, zda to nebude moc silné, nebo z něčeho jiného. Díky.

denimaty
3. jan 2015

@kamishek Já i když látku vytáhnu, tak mi pak při dalším šití na začátku udělá zespodu cuchanec. Tak mám asi smůlu na vadný kus, ale jinak mi šije bez problémů.

kuna
3. jan 2015

@koki_melo no u mě se můžeš leda tak naučit, jak někde něco obkreslit, žádná vlastní konstrukce 😀 😀 😀

palosek
3. jan 2015

@kuna 😀 to je vlastně taky...vlastni konstrukce... 😀 😀 😀

kamishek
3. jan 2015

@denimaty aha, tak to je fakt problém toho kusu, protože tomu mému to nedělá vůbec problém... zkoušeli to někdy v servise opravit?

@kuna hele, ale něco dobře obkreslit taky není zas tak snadné 😀 už jsem pár věcí hezky domrvila, tak že bych k tobě došla na kurz obkreslování? 😀 😀

koki_melo
3. jan 2015

@kuna JDI DO TOHO!!! Otevři si pajc lekce, jako jediná máš na to titul a ofiko povolení!!! 😀

kuna
3. jan 2015

@koki_melo @kamishek že by toto byla ta spásná myšlenka, jak vydělat po RD co nejvíc peněz za co nejmíň práce? 😀 😀 😀 Tak jo, otevřu kurz, zájemci ořezané pastelky s sebou 😀

caramilla
3. jan 2015

@kornelia schmetz a nebo akra
@palosek dávám to na pevný čas, asi na 45 minut, přesně nevím, už se nepamatuju, pak sušák. Ale jde to i obráceně, mě ale přišlo, že to prádlo zvenku je přeschlé a už se právě vůbec nenačechrá, zůstane zmuchlané, ty ho tam dáváš úplně suché? Nejlépe se mi osvědčilo sebrat vlhké prádlo, ale to prostě fakt nedávám, abych tam chodila co 30 minut a hlídala, kdy je akorát tak vlhké 😝
dTestu já teda docela věřím, vím, že mnozí tady ne, ale zatím nemám důvod nevěřit.
To s tou vlhkostí si můžete vyzkoušet, zvážíte prádlo z pračky, pak zvážíte suché prádlo + vodu + nános na filtru a to, co zbyde do té úvodní hmotnosti, máte ve zdi 😀 Jelikož manžel tu vlhkost cítí a i máme úplně orosená okna, když po sušičce větrám, tak já vážit nic nebudu, v tomto si myslím, že to je prostě pravda, že nějaká vlhkost uniká pryč...
@koki_melo nádherné!

caramilla
3. jan 2015

@denimaty já začišťuji jen zip lemovací gumičkou a fleece ani nic jiného z rubu nedávám, okoukala jsem to z nějaké značkové mikiny 😀

kamishek
3. jan 2015

@kuna tak jo, jdu si ořezat pastelku a koupit lístek do Prahy 😀 😀 😀

@caramilla asi mám stejnou mikinu 😀 chlapovi jsem takhle začišťovala mikinu taky a super... sobě jsem dělala s podsádkou a už asi nebudu, začištění lemgumou mi přijde lepší 🙂

denimaty
3. jan 2015

@caramilla
@kamishek Holky, děkuji za radu.

denimaty
3. jan 2015

@kamishek Do servisu jsem ho nedávala, kvůli tomu se mi ho tam nechce posílat.

mariast
4. jan 2015

@caramilla oooo boze, to je nadhera-krasne to mate zoradene...🙂 ja to mam v obrovskej taske z ikei...

mariast
4. jan 2015

Zienky dovolte mi, aby som vam zazelala v novom roku, vela zdravia-aby ste mohli nadalej sit taketo nadherne veci, vela lasky od blizkych-s nou sa spaja aj trpezlivost.... Aby ste mali dost penazi na nakupy nadhernych latok a stale chut sit.. samozrejme pohodu v rodine aj v praci... Prosim vas neprestavajte sem prispevat fotkami a radami-ste uzasne.....

caramilla
4. jan 2015

Tak akce kulový blesk základně splněna, jsem ráda, že to máme za sebou, s Kryštofem na ruce stěhovat bylo fakt náročné. Navíc co jsem uklidila, on zase vykrámoval 😠
Manžel ještě bude rekonstruovat nábytek, budou ho natírat barevným akrylátem a na to malovat obrázky, ale můžu si sázet na to, zda to bude ještě v tomto století 😝

kornelia
4. jan 2015

Dievcata, takze stale dumam a dumam medzi Bernette 66 a Janome 423 - janome by som hned brala, keby malo ten horizontalny chapac, nejak sa mi viac zalubil, ako ten druhy, co mali starsie stroje. Preto som bola na vazkach, az kym som sa lepsie nepozrela a nasla o triedu vyssi stroj Janome 525S, ktory tento chapac ma a vsetko ostatne ako chcem ja. Jediny rozdiel medzi bernette a janome je, ze bernette ma sirku stehu az do 7mm, kym janome do 5mm. Viete mi poradit ci je potrebna ta sirka 7mm, alebo mi bude stacit tych 5mm? Lebo nejaky extra iny rozdiel tam nevidim, hoci bernette vyzera ozaj fantasticky, co sa tyka dizajnu, ale naucila som sa, ze dizajn nie je dolezity, ale skor vlatnosti, tak sa pokusam od toho odhliadnut. Potrebujem uz len naozaj posledne postrcenie pred zavaznym vyberom, hm.

kuna
4. jan 2015

@caramilla jů, to je hezký pokojíček 🙂. Jinak já jsem si dnes ráno dala stejný cíl, chci natřít dřevěný nábytek pastelovýma barvama, akorát já mám na mysli nábytek do pokojíčku pro panenky 🙂. No s mým načasováním to možná bude spíš až pro vnoučata 😀

katka82
4. jan 2015

@sinala tuhle látku doma mám 😉 je to docela fajn látka 🙂 ale prostě umělotina no 😝

zuzkasim
4. jan 2015

Tričko už musí do pračky, tak jsem konečně přemluvila rodinu na spolupráci a vyfotila ho. Po vánočních zakázkách jsem konečně spíchla něco pro sebe.

kornelia
4. jan 2015

Este ma napadlo, zvyknem objednavat z eshopu stoklasa, tam maju aj tie ihly Akra, tak tie si potom objednam k stroju, len sa chcem opytat este, poradte mi prosim co sa tyka vybavy pre zaciatok, ake typy hlavne niti mam objednat a co je este potrebne podla vas do zacinajucej vybavicky pre sitie? Nechcem zbytocne kupovat blbosti, ktore ani nevyuzijem, dobre noznice mam, uplne nove, kupovala som v LIDL a su super, raz som odskusala, ake typy spendlikov je najlepsie zobrat, pripadne co este? Vdaka

ucitelka70
4. jan 2015

žienky poradte, na bud. t.ideme blahoželať ročnémmu dievčatku - je taká bacuľka, akú veľkosť mám ušiť - velúrový overal? bude stačiť 80 ka a trošjku ešte pridám nejaký centimetrík do šírky? 86 sa mi zdá veľmi veľké, a nechcem sa vypytovať aké číslo nosí, má byť prekvapko

sinala
4. jan 2015

@katka82 díky a dala básní na male dítě? tak 1,5 roku?

sinala
4. jan 2015

@ucitelka70 overal je osemetny,abys utrefila délku těla. pro moje velké děti by bylo potřeba 86

kuna
4. jan 2015

@zuzkasim parádní, moc se mi líbí ty dvojité lemy - proužky a růžová, to asi někdy pajcnu 🙂

zuzkasim
4. jan 2015

@kuna Klidně🙂 Vyšlo to tak náhodou, já měla připravené jen ty proužky, pak jsem dostala cancour růžové a zjistila jsem, že k tomu jde taky. Přemýšlela jsem kterou, růžové byl fakt kousíček, nevystačila by, tak jsem to tak nakombinovala.