Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino většinu dveří máme rekonstruované staré dřevěné, opalovali jsme starý lak, smikrlovali, opravovali a pak lakovali. Ale ty, co jsou na fotce, tak ty byly shnilé a dávaly se nové ošklivé. Zrovna dneska manžel rozebral ty druhé, co vedou z koupelny do ložnice a mají vyrvaný pant, takže ty naše dveře ti asi nedoporučím 😝
@katkaela krásne si pošila, páči sa mi nápad na softky dať mačacie oči.... pekne to oživí a kabát je teda eňo-ňuňo, perfektne ti sedí a krásne máš prevedenie...
@katkaela - kopla som sa, nie sú mačacie - ale nejaké dračie alebo krokodílie 😉
@caramilla tak to asi nechceme 😀 tady jsou taky cekem pěkné staré, bohužel tu před náma bydleli trpaslíci a všechny futra byly zazděný 10 cm do podlahy, dávali jsme nové a máme teď všechny dveře dole s deseti cm mezerou. Z toho mají sice radost kočky, my už tolik ne. A vrchol jsou dveře z kuchyně do obýváku, ta jsou nejen kratší, ale taky o 10 cm užší 😀
@katkaela Kabát vypadá fantasticky, takový bych taky užila, ovšem sama bych ho neušila, leda tak mít ten padnoucí střih. Softshellky máš pěkně vyzdobené. A co máš na spodku těch papuček? No a gratuluju k overlocku, je to parádní mašina🙂
@jitu22 Kde tu sušku máte? Mám dojem, že jste taky v paneláku, ne?
@macin73 Podušky mají ve všech možných barvách, myslela jsem, že ty máš hnědou, aspoň na fotce to tak působí. Samozřejmě se mi nejvíc líbí ta sada, kterou máš i ty. By se mi hodilo mít blízko nějakou kreativní kamarádku, koupili bychom razítka napůl a půjčovali si je, protože mi to přijde docela velká investice na to, že to použiju doslova párkrát a pak mi to tu bude jen tak ležet.
@caramilla Dovedeš si na mě představit užší střih? 🙂 Kolikrát si říkám, že to přece není tak hrozné, a pak se vidím na nějaké fotce a musím uznat, že je to hrozné... Ani válení přes Vánoce mi nic nepřidalo ☹
@katkaela moc krásné věci, taky mě zajímá ta podrážka a vůbec ty botičky 😉
@ucitelka70 @jieff @kuna @anastazieb @zuzkasim Holky ďakujem, dobre padne od vas pohvala 🙂 Keď vidím, čo tu šijete, nepríde mi ten kabát ako niečo extra komplikované.
Podrážka je z 2mm hrubej podrážkovej gumy. Kúpila som ju povodne na capáčky pre staršiu dcéru do školky, lebo kožené nám neprešli. A potom ma napado, že by som ju mohla použiť aj na botičky na záhradu, pre mladšiu. Je to lepené tekutou gumou, drží zatial dobre. Ale na von sme ich zatial nosili málo, dcéra bola dosť chorá celú jeseň, ale majú nadmerok asi 2cm, tak možno poslúžia aj na jar ešte. Stále sa chystám ešte na zimné snehule, no akosi sa k tomu nemožem dostať, stále je niečo doležitejšie...
@zuzkasim jj, v paneláku, ale ne v tom klasickém velkém, je to spíš malá bytovka. Suška je v ložnici, děti při ní běžně spí a my kolikrát taky. Akorát tam nesmí být nic se zipy a knoflíky, pak je to jak spaní u splavu a na to jsme zvyklí ještě z dob mládí 😀 A děti, jak jsou zvyklé spát při sušičce, tak je nebudí, když pracuju, můžu tam klidně i chodit. V ložnici je vypnuté topení, suška příjemně temperuje. Jedno okno na mikroventilačku je stejně pořád otevřené, to je u plasťáků nutnost, tak je tam ve výsledku tak akorát. V bytě máme poměrně suchý vzduch, takže troška vlhkosti navíc není na závadu. Já oceňuju hlavně citelné snížení prašnosti v bytě, to je fakt velký rozdíl. No a obecně je tu spíš zima (tlusté zdi, zateplení a vlastní kotelna, takže se šetří na vytápění a sluníčko to nevyhřeje), takže mi teplo od sušky vůbec nevadí.
Do koupelny ani na wc se nám nevejde, pračku mám 45 a sušičku jsem našla úzkou jedinou, ale neměla dobré parametry. Pak mi crawler tady poradila, že mají sušku v ložnici a je to ok. A je to fakt, zvykli jsme si na ni a vůbec tam nevadí. V obýváku by být nemohla, to by fakt rušilo. Ale takhle za dveřmi běží klidně i když je tu návštěva.
Tadaaam,stroj je objednany. Konecne som sa po vyse roku cakania dockala. Nakoniec som si zobrala Janome 525 ku, lebo sa mi pozdaval najviac, aj kvoli servisu door to door. A stretlo ma neuveritelne stastie, ked som na eshope dostala zlavu 10% z ceny stroja v podobe latok podla vlastneho vyberu. A to som mala ako prekvapenie, vopred som o tom nevedela,tak sa vytesujem,lebo budem mat stroj vyssej triedy za ceny nizsej plus hned aj designove latky k tomu. Uz sa neviem dockat,kedy mi pride.
Este raz vam dakujem vsetkym za rady. Ked mi pride ozvem sa znova, ale budem mat urcite este par otazok ohladne sitia.
Hned prva ma napadne, ako sa predpieraju bavlnene latky? Aky je presny postup? A ako dosiahnem,aby sa mi okraje nerozparalu pri predpierani?
@kornelia Gratuluji a pak dej vědět, jak se ti šije🙂
Látky předepírám na 40 a pak dávám do sušičky na nejvyšší stupeň, aby se už dále nesrážely. Když jsem neměla sušičku, předepírala jsem pro jistotu na 60 st. Resp. vždy o trochu víc, než se látky pak perou běžně (látky na plenky jsem předepírala na 95). Okraje neupravuji, trochu se roztřepí u tkaných bavln a zakroutí u úpletů, ale neřeším to...
@bordino Ake botky ?🙂 Ja som to kupovala v jednom eshope, ktorá predáva baletné cvičky a zároveň aj túto podrážkovinu. Ale je podlepená ešte asi 5mm molitanom s nejkou látkou navrchu. Oni z toho tie cvičky šijú. Musím to vyhladať, nemožem si spomenút na ten názov eshopu. Ale myslím, že je lepšie kupovať priamo tie obuvnícke platne, možeš si vybrať akú chceš hrúbku a nemusíš strhávať ten molitan, ako som to robila ja 😀
http://botaservis.eshop-zdarma.cz/index.php?cat...

@daisyr @kamishek
Strih som si musela vyrobiť sama, žiadny, čo by sa mi tak pačil, som nemala a prišlo mi jednoduchšie si ho vyrobiť, než upravovať iný. Ale inšpiráciou mi bol tento kabát:http://www.bonprix.cz/style/funkcni-softshellovy-plast... Jedna známa ho má, ten ružový, tak som si ho požičala a naštudovala ako je to šité. Niektoré veci som zmenila, niektoré ušila po svojom...