Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Přeji opožděně vše nej v roce 2015 hlavně ostrou jehlu a nůžky. Vánoční dárek pro Veroniku - povlečení na velkou peřinu a pyžamko k tomu. Povídala, že ježíšek to špatně koupil protože je jí velký ( mamka by to prý udělala líp) a potom moje vánoční šaty ke srromku a do divadla, kalhoty ze kterých jsem si nakonec udělala slimky do kozaček a zásťerky do školky ke kuchyňce. A poslední je sukýnka , protože Všechny holčičky maminko mají ve školce sukni a všechny mají dlouhé vlasy. A k vaší debatě o sušičkách a myčkách. Sušičku nemáme, ale zato myčky máme dvě. Druhou koupil manžel, když jsem byla sVeru na táboře 14 dní, aby to nemusel vyskládácat do skříněk. Tak z umyté si bere čisté a dává do druhé špinavé. To co potom v čisté zůstane už se uklidí. 😄 omlouvám se za kvalitu fotek. Neco foceno tabletem a kalhoty jsou na mém zadku, ale asi neumím fotit samospouští. Nechce mě to zaostřit. Chyba je ale určitě v rukách a v přečtení si návodu. 😉
A teď jedeme Veronice ke 4 narozeninám vybrat kolo. Tak jen doufám, že vyjedu vůbec do vesnice. Celé dopoledne chumelí a taky se už asi ani neprohrnuje. 😢
@sislik2010 tak s těma 2 myčkama mě to strašně pobavilo, to opravdu dokáže vymyslet jenom chlap 😀!
@vondandy To bychom k sobě měly docela z ruky, v Praze jsem nebyla už spoustu let🙂
@jitu22 Furt mě to nutí o té sušičce přemýšlet. To ji máte v té ložnici jen tak? Máme krásnou dřevěnou postel, noční stolek, polici i komodu, nedovedu si představit vedle toho nábytku sušičku. Nebo se dá zavřít do nějaké skříně? Může se to (napadá mě jestli kolem ní musí být prostor na větrání...)?
Ahoj holky🙂 musím dočíst snad 10stran :-O
Pořádám soutěž- tak kdybyste se chtěla některá zúčastnit - tak zde odkaz🙂
http://www.fler.cz/blog/soutez-stan-se-modnim-n...
@zuzkasim Osobně bych sušičku do skříně nezavírala, ta co mám já, musí mít dost vzduchu (vpravo dole nasává vzduch, tam nesmí ani nic stát). V podnájmu jsme ji měli v obýváku na plovoucí podlaze, mezi dvěma skříněmi (jedna dřevotříska, druhá masiv) a ničemu nic nebylo... a to jela prakticky pořád. Mám to štěstí, že na ni mám místo v koupelně, ale pokud bys měla kondenzační, může stát asi kdekoliv. Jen celkem hřeje (prostě z ní sálá teplo), takže s tím se taky musí počítat.
@sislik2010 Ty dvě myčky se doporučují jako ideál, právě, že z jedné bereš a do druhé dáváš, že to je prý nejlepší luxus, ale teda kam to dal ty dvě myčky? 😀
My sušičku necháváme v ložnici, ale mě přijde, že je tam z ní fakt vlhko a špatně se mi spí, neřešíte někdo takový problém? Dá se tam spát jen s otevřeným oknem 😖
@zuzkasim my máme pračku a sušičku ve skříni už 5 let a dobrý. Žádný extra velký prostor okolo nemáme, tak z každé strany 10cm. Máme je na sobě s tím mezikusem, co psala @koki _melo. Skříň má šoupací dveře, když suším, tak nechám dveře otevřené, po dosušení nechám sušku vyvětrat a pak vše zavřu. Stejně tak i s pračkou, je mezi ní a dveřmi skříně tolik místa, aby se daly zavřít a dvířka pračky zůstala nedovřená, takže může pračka větrat i delší dobu. Máme celou sestavu v chodbě, protože v koupelně nebylo na pračku místo.
@macin73 ha, to mě přivádí na myšlenku, že tu sušku chci letos obstavit regálem... když jsi ji měla mezi skříněmi, jak moc blízko u sebe to bylo?
Přemýšlím, jak moc by to potenciálně byl problém, když by ta suška byla vcelku natěsno zastrčená v regálu, tzn. měla tak cca 2cm místa mezi bokem a stěnou regálu z obou stran (jde jen o boky, přední a zadní strana budou zcela volné jako doposud). Podle našich pozorování to vypadá, že by to snad mělo být ok, ale trochu jste mě teď nalomily 😕
@koki_melo
To jsi vypěstovala v květináči? Ja dlouho to trvá? Taky jsem už nad tím několikrát uvažovala, vždy koupím hodně zǎzvoru a než ho zasadím je spotřebovanej😀
@caramilla vyříznul jednu skříňku - byla rozbitá, protoze naše levná kuchyňská linka ležela rok v nevytápěné garáži, tak je na různých místech zničená. Teď budeme dodělávat nad kuchyní místnost, tak ju zase asi budeme muset odmontovat a pak mozná už koupit novou linku - a tam budou asi taky dvě. Člověk si na to zvykne😃
@sislik2010 jojo, v květináči, cca za půl roku? Jako rozhodně to není na nějakou velkopěstírnu, protože to děsně dlouho trvá, spíš je pro radost a zábavu.
@koki_melo Zelená je moje barva, líbí 😵 Zázvor boží! Mě fascinuje, jak to je čistý! 😕 😨
@sislik2010 Já bych si na dvě zvykla taky hned, ale není je kam dát. Ale pravda je, že zase nepotřebuješ ty poličky na nádobí, když to máš v myčkách 😀
@sufik1 Já ty plakátky mám samozřejmě vyrobený o dost větší,ale fler tu velikost zkrouhne a je to bída☹ tak Nevím,jak to mám udělat - já to přečtu,vidím dobře,ale je mi jasné,že by to mělo být větší,jenže Fler to nepovolí...Jedině bych to musela vložit jako samostatně psaný text- ne letáček☹ Nebo nějak jinak? nevíš?

@bordino a tú tekutú gumu mám z Hornbachu, poslala som manžela a doniesol toto: http://www.lepidla.cz/cs/p/bison-liquid-rubber-...