icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
5. jan 2015

@bordino a tú tekutú gumu mám z Hornbachu, poslala som manžela a doniesol toto: http://www.lepidla.cz/cs/p/bison-liquid-rubber-...

bordino
5. jan 2015

@katkaela díky moc, na botaservis jsem už několikrát koukala a právě nad těma plotnama váhám... tak už asi nebudu. A ta guma by mě nenapadla. On chce nějaký jako capáky pro dospělého, no nevím, moc se mi do toho nechce, ale zase si od nás vzali kotě, ta mu to dlužím 😀

sislik2010
5. jan 2015

Přeji opožděně vše nej v roce 2015 hlavně ostrou jehlu a nůžky. Vánoční dárek pro Veroniku - povlečení na velkou peřinu a pyžamko k tomu. Povídala, že ježíšek to špatně koupil protože je jí velký ( mamka by to prý udělala líp) a potom moje vánoční šaty ke srromku a do divadla, kalhoty ze kterých jsem si nakonec udělala slimky do kozaček a zásťerky do školky ke kuchyňce. A poslední je sukýnka , protože Všechny holčičky maminko mají ve školce sukni a všechny mají dlouhé vlasy. A k vaší debatě o sušičkách a myčkách. Sušičku nemáme, ale zato myčky máme dvě. Druhou koupil manžel, když jsem byla sVeru na táboře 14 dní, aby to nemusel vyskládácat do skříněk. Tak z umyté si bere čisté a dává do druhé špinavé. To co potom v čisté zůstane už se uklidí. 😄 omlouvám se za kvalitu fotek. Neco foceno tabletem a kalhoty jsou na mém zadku, ale asi neumím fotit samospouští. Nechce mě to zaostřit. Chyba je ale určitě v rukách a v přečtení si návodu. 😉

sislik2010
5. jan 2015

A teď jedeme Veronice ke 4 narozeninám vybrat kolo. Tak jen doufám, že vyjedu vůbec do vesnice. Celé dopoledne chumelí a taky se už asi ani neprohrnuje. 😢

zikie
5. jan 2015

@bordino Mohly bychom objednat společně?

kuna
5. jan 2015

@sislik2010 tak s těma 2 myčkama mě to strašně pobavilo, to opravdu dokáže vymyslet jenom chlap 😀!

zuzkasim
5. jan 2015

@vondandy To bychom k sobě měly docela z ruky, v Praze jsem nebyla už spoustu let🙂
@jitu22 Furt mě to nutí o té sušičce přemýšlet. To ji máte v té ložnici jen tak? Máme krásnou dřevěnou postel, noční stolek, polici i komodu, nedovedu si představit vedle toho nábytku sušičku. Nebo se dá zavřít do nějaké skříně? Může se to (napadá mě jestli kolem ní musí být prostor na větrání...)?

crawler
5. jan 2015

Ahoj holky🙂 musím dočíst snad 10stran :-O

Pořádám soutěž- tak kdybyste se chtěla některá zúčastnit - tak zde odkaz🙂
http://www.fler.cz/blog/soutez-stan-se-modnim-n...

crawler
5. jan 2015

@zuzkasim sušku mám taky v ložnici-hezky přitápí. Do skříně by určitě zavřít šla, ale musíš nechat dostatečně volný prostor kolem a průduchy - sušička práší a topí😉Jinak žádný hezký kousek to fakt není- je to větší než pračky a myčky😝ale nevím,co bych bez ní dělala 😅

macin73
5. jan 2015

@zuzkasim Osobně bych sušičku do skříně nezavírala, ta co mám já, musí mít dost vzduchu (vpravo dole nasává vzduch, tam nesmí ani nic stát). V podnájmu jsme ji měli v obýváku na plovoucí podlaze, mezi dvěma skříněmi (jedna dřevotříska, druhá masiv) a ničemu nic nebylo... a to jela prakticky pořád. Mám to štěstí, že na ni mám místo v koupelně, ale pokud bys měla kondenzační, může stát asi kdekoliv. Jen celkem hřeje (prostě z ní sálá teplo), takže s tím se taky musí počítat.

caramilla
5. jan 2015

@sislik2010 Ty dvě myčky se doporučují jako ideál, právě, že z jedné bereš a do druhé dáváš, že to je prý nejlepší luxus, ale teda kam to dal ty dvě myčky? 😀

My sušičku necháváme v ložnici, ale mě přijde, že je tam z ní fakt vlhko a špatně se mi spí, neřešíte někdo takový problém? Dá se tam spát jen s otevřeným oknem 😖

kuna
5. jan 2015

@zuzkasim my máme pračku a sušičku ve skříni už 5 let a dobrý. Žádný extra velký prostor okolo nemáme, tak z každé strany 10cm. Máme je na sobě s tím mezikusem, co psala @koki _melo. Skříň má šoupací dveře, když suším, tak nechám dveře otevřené, po dosušení nechám sušku vyvětrat a pak vše zavřu. Stejně tak i s pračkou, je mezi ní a dveřmi skříně tolik místa, aby se daly zavřít a dvířka pračky zůstala nedovřená, takže může pračka větrat i delší dobu. Máme celou sestavu v chodbě, protože v koupelně nebylo na pračku místo.

kamishek
5. jan 2015

@macin73 ha, to mě přivádí na myšlenku, že tu sušku chci letos obstavit regálem... když jsi ji měla mezi skříněmi, jak moc blízko u sebe to bylo?
Přemýšlím, jak moc by to potenciálně byl problém, když by ta suška byla vcelku natěsno zastrčená v regálu, tzn. měla tak cca 2cm místa mezi bokem a stěnou regálu z obou stran (jde jen o boky, přední a zadní strana budou zcela volné jako doposud). Podle našich pozorování to vypadá, že by to snad mělo být ok, ale trochu jste mě teď nalomily 😕

koki_melo
5. jan 2015

Výsledek mého "panelákového" biozemědělství 😎 .

sislik2010
5. jan 2015

@koki_melo
To jsi vypěstovala v květináči? Ja dlouho to trvá? Taky jsem už nad tím několikrát uvažovala, vždy koupím hodně zǎzvoru a než ho zasadím je spotřebovanej😀

sislik2010
5. jan 2015

@caramilla vyříznul jednu skříňku - byla rozbitá, protoze naše levná kuchyňská linka ležela rok v nevytápěné garáži, tak je na různých místech zničená. Teď budeme dodělávat nad kuchyní místnost, tak ju zase asi budeme muset odmontovat a pak mozná už koupit novou linku - a tam budou asi taky dvě. Člověk si na to zvykne😃

koki_melo
5. jan 2015

@sislik2010 jojo, v květináči, cca za půl roku? Jako rozhodně to není na nějakou velkopěstírnu, protože to děsně dlouho trvá, spíš je pro radost a zábavu.

koki_melo
5. jan 2015

A jak na nový rok, tak po celý rok, já jsem pilná od ranního kuropění!
ps. triko už týden nosím 😎

zuzkasim
5. jan 2015

@koki_melo To vypadá jako zázvor! Jsem netušila, že to jde pěstovat doma.

Díky za tu debatu o sušičkách, jsem zvědavá, jestli pohodlnost časem nezvítězí nad mým ekologickým smýšlením🙂

koki_melo
5. jan 2015

@zuzkasim dáš malý oddenek do květníku a už to jede 🙂

kuna
5. jan 2015

@koki_melo to je hezký, paní! Ty jsou ty kaťata, co jsem obdivovala už v létě, že (teda myslím ten střih)?

koki_melo
5. jan 2015

@kuna ano prosim, ces? Dam 😵 Dekuji.

sinala
5. jan 2015

@kornelia já látky předepírám na 60 na nejdelší program. Sušičku nemám. a kdysi jsem úplety po krajích sestehovala před praním, aby se nekroutily, pomohlo to, ale teď už to nedělám. Když jsou zkroucené, tak těsně před stříháním vyžehlím

sinala
5. jan 2015

@kuna no, já bych ty 2 myčky využila 😀 . Mám skoro pořád nádobí na myččce, která myje 🙂

sufik1
5. jan 2015

@crawler evi je to hrozně špatně čitelný, šlo by to nějak zvětšit????

caramilla
5. jan 2015

@koki_melo Zelená je moje barva, líbí 😵 Zázvor boží! Mě fascinuje, jak to je čistý! 😕 😨
@sislik2010 Já bych si na dvě zvykla taky hned, ale není je kam dát. Ale pravda je, že zase nepotřebuješ ty poličky na nádobí, když to máš v myčkách 😀

crawler
5. jan 2015

@sufik1 Já ty plakátky mám samozřejmě vyrobený o dost větší,ale fler tu velikost zkrouhne a je to bída☹ tak Nevím,jak to mám udělat - já to přečtu,vidím dobře,ale je mi jasné,že by to mělo být větší,jenže Fler to nepovolí...Jedině bych to musela vložit jako samostatně psaný text- ne letáček☹ Nebo nějak jinak? nevíš?

vondandy
5. jan 2015

@zuzkasim , a ja myslela, ze jsi taky z Prahy, i jsem ti myslim psala na emiminu...

zuzkasim
5. jan 2015

@vondandy Jo, na emimi jsme se setkali v nějaké diskuzi, ale jsem už přes 30 let z Brna, i když v Praze jsem do 3 let žila🙂

sislik2010
5. jan 2015

@caramilla tak toto byl a je argument mého manžela 🙂