icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
5. jan 2015

@crawler a kdybys to normálně dala jako text článku? A nad to ten letáček?

bronis92
5. jan 2015

maminy, potrebovala by som poradit. dnes som si stiahla zo zahranicneho zdroja patent na vyrobu kapsovej plienky, mam 3 velkosti, pre novorodenca, mediaum a large. vytlacila, usila - velkost pre novorodenca. zatial len z latky, aku som nasla doma (neni tam ziaden fleece ani PUL nepremokava) v porovnani s 0kami pamperskami by to aj sedelo, ale moja mam vravi, ze ked sa dnu daju este tie save vlozky, ze to zvacsi objem a bude jej to male (moja dcerka sa ma totiz narodit az o mesiac, takze miery este nepoznam 🙂) mne by sa zdala ja v poriadku ta velkost, nakolko 0ky pampersky su tiez pre novorodeniatka..chcela by som Vas poprosit, maminy, ktore mate s tymto sitim skusenosti, mohli by ste mi hodit miery Vasho patentu? staci len dlzka. moja na papieri je 36cm plus hore par cm na zahnutie tej "kapsy" dakujem pekne

crawler
5. jan 2015

@sufik1 zkusím to - bude to asi nejlepší 🙂

crawler
5. jan 2015

@sufik1 tak snad už čitelné 😵

sufik1
5. jan 2015

@crawler JO, UŽ JE TO DOBRÝ

caramilla
5. jan 2015

@bronis92 Ono hlavní hledisko, zda plenka sedne nebo ne bude to, jaké se narodí miminko. Z vlastní zkušenosti musím říct, že se to nedá předpovědět. Jasmínce byly plenky, co jsem ušila moc velké, tak jsem na Kryštůfka pořídila novorozenecké (ala novorozenecké Anavy) a ty mu byly už v porodnici malé, resp. na knap. Nosil je 6 týdnů, ale lezla mu z toho prdelka 😝 (Jiné jsem neměla a čas šít plenky nebyl) Jasmínka měla cca 3 kg a Kryštof 4,5 kg. To, jak velké dítě se narodí, se moc odhadnout nedá. Takže co poradit, fakt těžké říct... Většíma plenkama rozhodně nic nezkazíš, protože do nich doroste vždycky 😉 Obecně ty novorozenecké Anavy sedí skvěle většině dětí, které nejsou sloni jako byl náš Kryštof. Bohužel ti plenku nezměřím, protože je má všechny půjčené kamarádka...

koki_melo
5. jan 2015

@crawler Evi jsem zvědavá, co ti dorazí za návrhy. To asi někdo něco nakreslí a pošle ti, že? Protože když ti pošle fotku z Nextu, tak to se asi nepočítá, viď? No vlastně moje první úspěšné šaty taky vymyslela zákaznice, takže to může fungovat, proč ne. A dětičky na fotce jsou rozkošné, ten chlapeček vypadá úplně jako Maxík od Simony Krainové 😵 .

@caramilla zázvor je čistý, bo sem ho vydrbala kartáčkem 😎.

bordino
5. jan 2015

@zikie určitě, co by se ti líbilo?

bronis92
5. jan 2015

@caramilla dakujem pekne 🙂 tak asi pockam az do porodu a ptm nejake usijem 🙂

macin73
5. jan 2015

@kamishek no prakticky byla nasunutá mezi dvě skříně, vpravo a vlevo byl tak 1 cm, ale přední část sušičky (odhadem asi 10-15 cm, už si to nepamatuju přesně) "vyčuhovala"

jieff
5. jan 2015

o víkendu jsem se po vánoční pauze zase pustila ke strojům a zdolala už několik měsíců odleželé kostlivce. Fotky jsou mizerný, ale líp i to holt nešlo. Každopádně z kostlivců mám radost 🙂
Tričko s kapkami a krátkým rukávem je podle FM střihu Joana
Šaty a červené tričko jsou podle trička z Timeoutu, co jsem si obkreslila a na šaty jen prodloužila střih.
Tepláky jsou podle Ottobre. Z modrých proužků máme s Tondou roláky (Ottobre) a Jirka triko s dlouhým rukávem.
Šatičky pro Kristý mi daly zabrat nejvíc - blbě jsem střihla jeden rukáv a i přišila kapkový pruh opačně (Jirka mě utěšoval, že to vypadá jako balonky a a nikdo to nepozná) . Já ale vim, že vy byste to poznaly a mě by to žralo, tak jsem se nakonec odhodlala a společně s páráčkem jsme chybu napravili...Na rukávu jsou ale balonky, to už se nedá svítit...

macin73
5. jan 2015

@jieff moc se mi líbí to první triko a ty Tvoje šaty... ostatní samosebou taky, ale tyhle dvě věci bych brala okamžitě 🙂

mehlo
5. jan 2015

@jieff Mně se strašně líbí šaty a to červený tričko

zuzkasim
5. jan 2015

@jieff Paráda, proužky mám moc ráda a tyto kapky jsem se několikrát marně pokoušela objednat, sluší ti!

zikie
5. jan 2015

@jieff Máš to nádherné!!! Nejvíc se mi líbí kapkové tričko.
@bordino Chtěla bych něco podobného jako má Katka. Jen nevím, co z toho to přesně je... :(

palosek
6. jan 2015

@jieff paráda 😵 😵 😵 Moje kapky ještě čekají na zpracování 😀 Ale vypadají nádherně 😵 😵 😵

palosek
6. jan 2015

Holky šily by jste na úpletu záševky? U šatů (prsní, a přední a zadní)? Nebo by jste jen vytvarovaly střih a šily bez nich? Díky...

caramilla
6. jan 2015

@palosek Záleží, co chceš za střih, ale v úpletu záševky nedělám, ale znáš mě, já mám vše na tělo 😀

kamishek
6. jan 2015

@macin73 juch, tak to plány měnit nebudu a normálně nad ni ten regál nasunu... moc díky 😵

palosek
6. jan 2015

Holky,prosím, nemate někdo strih na společenskou halenku? Na netu?

koki_melo
6. jan 2015

@palosek mrkni do první Burdy, tam určitě něco bude, teď budou určitě se střihy na plesovou sezonu. Jakou máš představu? Jednu společenskou tu myslím mám, tak se můžu podívat a když tak hodit do obálky.

hrusticka00
6. jan 2015

Baby prosim Vas z akej web stránky objednávate metraz merino, hľadám najlepšiu cenu. Kľudne môže byť aj zahraničný zdroj. Ďakujem za radu.

crawler
6. jan 2015

@koki_melo v pravidlech mám, že musí jít o vlastní návrh. Chci otestovat hravost zákazníků- možná,že nebude použitelné nic,těžko říct,ale za zkoušku nic nedám a právě často mají zákazníci skvělé nápady. No, nevím,jaké děti má Krainová,ale ta by jistě neposkytla autorská práva k fotce, takže její to nebudou 😀 Moje děti by byly sice hezčí,ale kvůli plakátku platit profi fotku to fakt ne - navíc už asi 2měsíce tahem mají opratě u nosu, tak by asi moc roztomile nevypadaly😀

crawler
6. jan 2015

@hrusticka00 já teda nevím, zda je to nejlepší cena, ale já beru na myllymuksut.com nebo sijemdetem.cz

koki_melo
6. jan 2015

@crawler ten její starší je právě jak přes kopírák...jednu dobu byli ti její kluci všude, tak vím, že je to takový blonďatý anděl.

crawler
6. jan 2015

@koki_melo tak fakt pak jedině, že by poskytla práva.já ten plakátek nedělala,ale ten kdo ho dělal, tak ví, že autorská práva se musí dodržovat, tak věřím, že to tak fakt je

zuzkasim
6. jan 2015

@crawler Nebudou handicapovaní ti, kteří už mají větší dítka a je na ně i větší spotřeba materiálu? 🙂

koki_melo
6. jan 2015

@zuzkasim právě, že budou ve výhodě, dostanou zadarmo merino oblečení, na které bude větší spotřeba.
Já asi navrhnu chlapovi overal 😀.
@crawler tak to by si asi autor nelajsnul pajcnout zrovna SK dítko...třeba mám rybí oko a jen mi připadá dost podobnej. Navíc, tohle by byla asi starší fotka, on je teď větší než na fotce, je podobně jako Kája, tak si to pamatuju.

koki_melo
6. jan 2015

@crawler ...kecám, je ještě o půl roku starší...neřeš to, určitě jsou si jen podobný.

jitu22
6. jan 2015

@palosek podle toho, jak o velká prsa (resp. poměr prsa/ pod prsy) se jedná. Na moje záševky rozhodně nejsou potřeba 😀 Případně se to dá řešit přestřižením pod prsy,nahoře trochu přidat materiál a ten šev vyztužit framilonem. Ale to není pro starší ženské, si myslím