Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
maminy, potrebovala by som poradit. dnes som si stiahla zo zahranicneho zdroja patent na vyrobu kapsovej plienky, mam 3 velkosti, pre novorodenca, mediaum a large. vytlacila, usila - velkost pre novorodenca. zatial len z latky, aku som nasla doma (neni tam ziaden fleece ani PUL nepremokava) v porovnani s 0kami pamperskami by to aj sedelo, ale moja mam vravi, ze ked sa dnu daju este tie save vlozky, ze to zvacsi objem a bude jej to male (moja dcerka sa ma totiz narodit az o mesiac, takze miery este nepoznam 🙂) mne by sa zdala ja v poriadku ta velkost, nakolko 0ky pampersky su tiez pre novorodeniatka..chcela by som Vas poprosit, maminy, ktore mate s tymto sitim skusenosti, mohli by ste mi hodit miery Vasho patentu? staci len dlzka. moja na papieri je 36cm plus hore par cm na zahnutie tej "kapsy" dakujem pekne
@bronis92 Ono hlavní hledisko, zda plenka sedne nebo ne bude to, jaké se narodí miminko. Z vlastní zkušenosti musím říct, že se to nedá předpovědět. Jasmínce byly plenky, co jsem ušila moc velké, tak jsem na Kryštůfka pořídila novorozenecké (ala novorozenecké Anavy) a ty mu byly už v porodnici malé, resp. na knap. Nosil je 6 týdnů, ale lezla mu z toho prdelka 😝 (Jiné jsem neměla a čas šít plenky nebyl) Jasmínka měla cca 3 kg a Kryštof 4,5 kg. To, jak velké dítě se narodí, se moc odhadnout nedá. Takže co poradit, fakt těžké říct... Většíma plenkama rozhodně nic nezkazíš, protože do nich doroste vždycky 😉 Obecně ty novorozenecké Anavy sedí skvěle většině dětí, které nejsou sloni jako byl náš Kryštof. Bohužel ti plenku nezměřím, protože je má všechny půjčené kamarádka...
@crawler Evi jsem zvědavá, co ti dorazí za návrhy. To asi někdo něco nakreslí a pošle ti, že? Protože když ti pošle fotku z Nextu, tak to se asi nepočítá, viď? No vlastně moje první úspěšné šaty taky vymyslela zákaznice, takže to může fungovat, proč ne. A dětičky na fotce jsou rozkošné, ten chlapeček vypadá úplně jako Maxík od Simony Krainové 😵 .
@caramilla zázvor je čistý, bo sem ho vydrbala kartáčkem 😎.
o víkendu jsem se po vánoční pauze zase pustila ke strojům a zdolala už několik měsíců odleželé kostlivce. Fotky jsou mizerný, ale líp i to holt nešlo. Každopádně z kostlivců mám radost 🙂
Tričko s kapkami a krátkým rukávem je podle FM střihu Joana
Šaty a červené tričko jsou podle trička z Timeoutu, co jsem si obkreslila a na šaty jen prodloužila střih.
Tepláky jsou podle Ottobre. Z modrých proužků máme s Tondou roláky (Ottobre) a Jirka triko s dlouhým rukávem.
Šatičky pro Kristý mi daly zabrat nejvíc - blbě jsem střihla jeden rukáv a i přišila kapkový pruh opačně (Jirka mě utěšoval, že to vypadá jako balonky a a nikdo to nepozná) . Já ale vim, že vy byste to poznaly a mě by to žralo, tak jsem se nakonec odhodlala a společně s páráčkem jsme chybu napravili...Na rukávu jsou ale balonky, to už se nedá svítit...
Holky šily by jste na úpletu záševky? U šatů (prsní, a přední a zadní)? Nebo by jste jen vytvarovaly střih a šily bez nich? Díky...
Holky,prosím, nemate někdo strih na společenskou halenku? Na netu?
Baby prosim Vas z akej web stránky objednávate metraz merino, hľadám najlepšiu cenu. Kľudne môže byť aj zahraničný zdroj. Ďakujem za radu.
@koki_melo v pravidlech mám, že musí jít o vlastní návrh. Chci otestovat hravost zákazníků- možná,že nebude použitelné nic,těžko říct,ale za zkoušku nic nedám a právě často mají zákazníci skvělé nápady. No, nevím,jaké děti má Krainová,ale ta by jistě neposkytla autorská práva k fotce, takže její to nebudou 😀 Moje děti by byly sice hezčí,ale kvůli plakátku platit profi fotku to fakt ne - navíc už asi 2měsíce tahem mají opratě u nosu, tak by asi moc roztomile nevypadaly😀
@hrusticka00 já teda nevím, zda je to nejlepší cena, ale já beru na myllymuksut.com nebo sijemdetem.cz
@zuzkasim právě, že budou ve výhodě, dostanou zadarmo merino oblečení, na které bude větší spotřeba.
Já asi navrhnu chlapovi overal 😀.
@crawler tak to by si asi autor nelajsnul pajcnout zrovna SK dítko...třeba mám rybí oko a jen mi připadá dost podobnej. Navíc, tohle by byla asi starší fotka, on je teď větší než na fotce, je podobně jako Kája, tak si to pamatuju.

@crawler a kdybys to normálně dala jako text článku? A nad to ten letáček?