Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla ale... Sila jsem šaty... Z úpletu... Podle střihu,co není na úplet 😅 😅 😅 Tak to příště střihnu bez zaševku. Už ted jsem vynechala ZIP... Příště vynechám i zaševky, a zúžim..tak vlastně vznikne novy střih 😀 😀 😀 Naštěstí to je z děsne látky... I muž prohlásil, že jen na doma..ale tvaril se,ze ani to ne... 😅 😝
Prosim vas zienky, vy tu mate take nadherne vytvory... prosim vas o radu, ci existuje nejaka kniha, alebo casopis s navodmi a strihmi na kabelky a penazenky... dakujem velmi
@zuzkasim proč handicapovaní? Pokud mi přijde dobrý návrh od někoho,kdo má dítě vel. 146 a ten návrh vyberu k ušití, tak obdrží prototyp samozřejmě ve velikosti svého dítěte. Takže pro mě větší spotřeba materiálu,ale pro autora spíš výhoda než znevýhodnění😉Pokud jsem teda správně pochopila,co myslíš😉Jo a ještě k tvé stížnosti na váhu - víš co bych dala za to být hubená? Podle mě je vždy lepší být hubená než tlustá.Jasné - nejlepší je zlatý střed a vím, že hubení lidé mají také komplexy, ale pořád bych dala přednost 50kilům než třeba 80kg😉 ať je to shánění oblečení,pohyb, estetika,...
A ještě dotaz🙂
Jakou nejlepší výztuhu do kšiltu? potřebuji,aby byla pratelná a ne moc tvrdá 😅 a jaký eshop s výztuhama je dobrý? Děkuji😵 Já znám zatím jen vliselin a nic jiného😀
@crawler ono s tou váhou je to relativní... já jsem hodně zhubla v těhotenství (nevolnosti) a dodnes, 2,5 roku po porodu nejsem na své váze. Měřím cca 160 cm a vážila jsem 53, po porodu 47, teď jsem na 50 kilech... a žádná výhra. Během kojení jsem nemohla nic nabrat, vzhledově kostra, žádná krasavice...a hlavně jsem se cítila slabá. Chtěla jsem nosit v šátku a nezvládala jsem to kvůli kondici...dodnes mám problém dítě unést, vyčerpává mě to. Nejhorší byla ta beznaděj, že ať jsem jedla cokoli, kila nahoru nešla. A ještě na tebe ostatní koukají divně, co to máš za problémy...když většina ženských řeší pravý opak. Takže pohyb a estetika nic moc a ještě tě nikdo nepolituje 🙂. S oblečením pravda tak velký problém nebyl, jen mi bylo všechno velké, odmítala jsem nakupovat si v dětském 🙂 Ale když na těle visí přiléhavá trička, žádná velká krása to není. Teď už jsem na tom líp, v těch přiléhavých tričkách mi vylézá posttěhotenský nespevněný pupek... 🙂
@daisyr No, moc to nejde, šila jsem asi 5 minut a Kryštof se u toho kroutil, chtěl pryč, pak zase chtěl nahoru, takže jsem toho pak nechala, fotka je spíš tak pro pobavení. Včera jsem s ním ale šila asi 15 minut a to koukal a zajímalo ho to, záleží, jakou má náladu, dneska celý den špatnou 😒
@caramilla tak to je u nás obdobné... holky jsem do dvou let nestříhala, neb nebylo co, pak jen spíš symbolicky, s nadějí, že by to třeba mohlo pomoct 😀, ale já na tom byla úplně stejně, takže jsem to i čekala... dneska jsem zrovna koukala na juniora a zdálo se mi, že se mu ty vlásky trochu mění a hezky se mu lesknou, tak to možná bude stejné jako u vás 😉
Zvu vás na prohlídku http://ekozahrada.blog.cz/1501/caramilly-pracovna
@crawler Jo jo, je to jak píše @saaralota, moc velká výhra to není, můžu jíst co chci, kdy chci, nahoru to prostě nejde. Hůř držím tělesnou teplotu a tím, že nemám žádné zásoby, je pro mě docela komplikovaný jakýkoliv sport. Jezdím docela na kole (teda spíš dřív), musím se před výletem najíst, mít svačinu s sebou + zastávka v hospodě na další občerstvení. I na pěších výletech jsem vždycky vybavená myslityčkama, čokoládou apod. Jídlo si musím hlídat pořád, v práci, doma... jinak omdlívám🙂 S nošením prcka to taky nebylo nikdy extra slavné, nosím jen na krátké trasy, ale je to hlavně kvůli zádům, která nemám v pořádku. No a to, že si nikdo nebere servítky a věčně komentuje "jez, proč nepřibereš?, jsi jak z koncentráku...", to je další věc. Štve mě moje hubenost, snažím se s tím denně bojovat, ale moc se mi nedaří. Já jsem taková od mala, jako dítě jsem špatně jedla, v dospělosti jsem se jíst naučila, prorokovali mi, že třeba ani nebudu moct mít děti, takže jsem ráda, že jsem odnosila, porodila a odkojila 3 zdravé děti, za to si svého těla vážím. Tož to byla zase zpověď🙂
už se to tu probíralo, ale znáte to - když se vás to netýká, nedáváte pozor. Dítě se mi dusí (má slabý zápal plic), bere atb, ale noci jsou zatím strašné. Celé je prokašle, je to takový ten suchý kašel. Pomohl by na noc zvlhčovač vzduchu? Nebo tím, že je to nemocí, tak si pár dnů prostě musí protrpět? Pořádně z toho nespí, je vyčerpaný (no a my taky 😉 ), nevím, jak mu pomoci (kromě atb bere i sinecod a zkoušeli jsem sirup dr. weisse, ale nic nezabírá).
A zpět k tomu zvlhčovači - jaký typ kdyžtak? Používali bysme příležitostně, takže do toho nechci investovat tisíce. Zas mám strach, že když koupím nějaký levný krám za pár stovek, tak že to budou peníze vyhozené z okna, protože to k ničemu nebude. Já jsem kdysi měla pro sebe, měli jsme doma v zimě strašné sucho. Šla z toho taková studená "mlha" a ráno jsem měla promočený polštář 😀 . Byl to právě ale nějaký obyč levný model.
@caramilla já už holky od těch dvou let právě stříhám... poprvé jsem starší vzala ke kadeřnici a když si za 10 šmiknutí řekla o 80 korun, vlezla jsem na web s kadeřnickými potřebami a po konzultaci s kamarádkou kadeřnicí (která je bohužel z ruky) koupila kvalitní nůžky a hábit pro děti a holky stříhání milují... zrovna o víkendu jsem stříhala starší, a než jsem se s ní vrátila z koupelny, seděla na stoličce připravená i ta mladší 😵
@zuzkasim jojo, přesně, špatná termoregulace, ve spacáku jsem vždycky zmrzlá, ať je třeba určen do polárních oblastí 🙂. Ale já pak snáším blbě i horko v létě, prostě výkyvy teplot...ale to nevím, jestli souvisí... A s tím jídlem totéž, mívám takový ten vlčí hlad, že jak se hned nenajím, začnu být nervózní, jakoby se mi točí hlava a je mi špatně... a ostatí si ze mě dělají srandu. A ty komentáře ostatních mi taky vadí, silné ženské málokdo normální řekne, že je tlustá a měla by držet dietu...ale komentovat hubené nikomu divné nepřipadá... jako kdyby se to dalo snadno ovlivnit. Já jsem štíhlá od přírody, nijaký extrém, ale to těhotenství a kojení to trochu do extrému vyhnalo. Teď už je to zase trochu lepší.
@mariast ,tuhle mi prinesl jezisek a je vyborna http://www.fler.cz/zbozi/siti-tasek-kabelek-a-d...
@kuna
My zvlhčovač máme, ale byl drahý. V zimě jede nonstop, jen dolívám vodu. Topíme v krbu a ten vysušuje. Proto nmáme ani susíčku😄 nekdy pomáhají i misky s vodou na topení - tedy jestli topíte radiatorem. A když Veronika zápal plic tak kromě zvlhčování jsem dávala fenistil kapky, vysoko pod hlavou.

Ahojte chcela som vas poprosit kde by som na internete nasla volne strihy na dievcensky kabatik alebo bundicku vel 86. Ďakujem