Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katkaela Asi je to individuální, ale já takto z vyběhnutí v triku nebo i prochladnutí nejsem nemocná nikdy. Ani děti ne. Já jsem nemocná jen, když chytím něco od dětí. Asi jsem otužilá, nevím, máma mě od mala otužovala, tak možná to je proto 😀 Ono to focení trvalo tak 5 minut, možná teda 10, ani nevím, ale já běhala ke stativu a zpět, takže mi bylo fakt teplo, protože jsem se hýbala. Kdybych jen stála, tak to bych nepřežila 😀
@anastazieb Je to krásné, cestou do školky jsem se prve kochala pohledem na kopečky, které byly zasněžené, v nich hnízdící chaloupky, chumelilo, byl takový mlžný bílý opar, fakt krása, no, ale pak jsem dojela k serpentýnám a už jsem se tak neradovala, jela jsem se sevřenýma půlkama, klouzalo to jako prase. My tady máme ty větší silnice taky mokré, ale tahle do školky vede po hřebeni a i když nikde už není sníh, tak to stále klouže 😝
Mám dotaz. Koupilajsem pro holky na mikinu warmkeeper. Veru s ním už sice dva týdny spí v posteli jako s dekou, ale jakou stranu by jste dali ven. Ta chlupaťoučká si myslím, že patří dovnitř a teplákovina ven. Díky
@katka82 - tak to je blbý. My máme i chamber (takovej ten dejchák), takže když dojde na Ventolin, tak ho aplikuju tak.
@anastazieb - to máš rech, holka 😉 ono těma inhalacema se to právě dobře uvolňuje. Já přidávám Mucosolvan, ale už se pak neinhaluje večer, protože to potom nutí k vykašlávání.
@sislik2010 Jo, určitě, teplákovina ven, ale vlastně to může být možná i naopak, to mě vlastně nenapadlo 😀
@caramilla Druky na kojení? Kojíš ještě přes den? Já právě nejdřív toužila po nějakém kojícím tričku, ale než jsem si vybrala (teda spíš nevybrala), nazanala jsem, že kupovat si triko kvůli půl roku, je zbytečnost. Ale právě kvůli své váze jsem vždycky odbourávala denní kojení jak mi ti připadalo nejdřív vhodné, ve věku Kryštova už měly všechny moje děti mlíčko jen ráno a večer.
@zuzkasim Ano, kojím přes den a ještě určitě dlouho kojit budu. Kryštof odmítá pítko, lahvičku, nechce nic, takže by neměl co pít 😉 Mě kojení bohužel teda nehubne 😝 Já naopak odbourávám kojení noční, i když to ještě nejde úplně, ale počet jsem redukovala na polovinu 😀 Určitě bych si teď tričko na kojení nekupovala, ale když bych si tričko stejně šila, tak pak si myslím, že přece je lepší tam ty druky udělat🙂 Ono se s druky dá nosit i když se pak nekojí, vypadá to i tak hezky 😉 A nebo ho prodám a ušiju jiné. V zimě mi strašně vadí kojit s vyhrnutým trikem, takže normální trika vůbec nenosím, jen kojící.
Taky jsem si vyzkousela sit zase po delsi dobe pro sebe. Mam ukrutny nedostatek tricek a v obchodech nemuzu poradne nic najit, co by melo poradnou gramaz a pekny strih.
Svetla latka je z Flex-texu, tenka teplakovina (z rubu ma smycky). Ma trochu vadu v pleteni, ale nebije to do oci. Metr asi za 29,-, tak trenuju, abych si konecne mohla koupit a strihat Lille. Strih je z Ottobre. Trenuju aplikace a prostrihavanou aplikaci, co tu zpopularizovala Koki. Myslim...
Pruhovana latka je bavlna, tkana, neco jako bukle, prijemna i na hole telo, tak je z ni pulovr. Prvni strihany podle kupovaneho byl asi o ctyri velikosti vetsi, tak jsem strihla druhy zase podle stejneho strihu. Delka pod zadek k leginam. Zase ulovek z Flex-texu, 29,-/m, uvidim, co s tim udela prani...
Fotky jsou desne, ja vim, obzvlast po Car, ale nejsou do obchodu, jen pro vas pro predstavu....
Ahoj po sto letech 🙂
@caramilla to modry triko ti fakt sedne jak prdel na hrnec 😉 no a ty vlocky k tomu, parada 😀
a pracovnu nepokryte zavidim teda, makli jste si a stoji to za to! 😵
ad kojeni....D. ma 26m a koji se asi milionkrat za 24h, ve dne i v noci :-P a uz me to teda zacina dost stvat, obzvlast to uspavani a noci, kdy je schopna se i 10x probudit, kdyz ji chci to prso vzit 😝
ale u ni uz teda tak nehubnu, u Zakouse jsem se dostala na 41/42 kg, kdyz mu byl asi rok (merim 158 a moje standartni vaha je tak 47/8)
@zuzkasim Jo, Mína byla taky v pohodě, přes den jsem kojila pak už jen jednou odpoledne, jinak ráno a večer, v noci spala od půl roku, ale ona měla na noc sunar od půl roku, tak možná to bylo tím, ale spíš si myslím, že to je tím, že jsme spali v jedné místnosti a já nechtěla, aby Kryštof budil Mínu, tak jsem mu vždycky prso dala, teď už spíme samostatně, takže mu nedám vždycky, když se probudí, ale bude to asi ještě boj... Jí taky hezky, ale voda mu prostě nechutná, vypije jen pár doušků, ale chce pak stejně prso. Ale já doufám, že ví, co dělá 😉
@katka82 - tak jestli vyinhaluje celou dávku, tak je to v pohodě, ne? Nám taky zlobil, ale stačilo koupit novej ten "zásobníček" na vodu - ale taky stál skoro 400 Kč 😝 Ale mi ho využíváme fakt často.
U nás je blbý, že menší je ve věku, kdy se u toho vyloženě vzteká, takže je inhalování za trest. Ale aspoň ten Ventolin dáváme přes chamber a to je fofr.
tak dneska jsem dítě obložila ručníkama, před postýlku postavila hrnec s vřelou vodou (teda kousek dál 😉 ) a ložnice je znatelně vlhčí, tak uvidíme. Paradox je, že jinak v ložnici bojuju s plísní, takže přes den suším a v noci teď budu zvlhčovat, to je jak u blbých 😀 😀 😀 Ale hlavně, když mu to zabere.
@aerin ahoj!🙂 nechystáte sa niekedy do Mraveniště?
@caramilla Ja som si kojace trika šila ešte aj teraz na mladšiu (26 mes.) Kojím, vo dne v noci, keď je nejaký problém/nemoc/zuby tak aj 10x za noc. Niekedy chce v noci prso len tak žužlať, z toho bývam občas dosť na nervy. Ale teraz posledné dni sme sa posunuli do štádia, že keď jej poviem "au au, bolí, je to nepríjemné" tak sa pustí, alebu ju odpojím a ona sa otočí a spí dalej. Ale to som jej predtým už cez deň vysvetlovala, že to bolí a ukazovala som jej, že mám "bebi" - jej otlačené zuby 😀 a to pochopila a už sa ďalej prsa nedožadovala. Ona má prirastenú podjazykovú uzdičku, široko prisadnutú, takže sa to nedá ani strihnúť, museli by jej to operovať. Tak preto je to prisatie asi nie úplne správne. Ale vačšinou s tým nemám problém, vačšinou si ani ráno nepamatám koľkoktát a či sme vobec v noci kojili 😀
@kuna ja by som to s tým zvlhčovaním nepreháňala, aj tie plesne možu sposobovať kašel. Nám raz doktorka napísala Prothazin, je to asi dosť oblbovák, ale použila som ho len jediný raz. Keď už sme boli fakt obe vyčerpané z kašlu a následného zvracania. Fakt to pomohlo, tú noc spala dobre, možno až moc.
@aerin No my ani moc nie sme asocialni, mame tu skvelu komunitu, ale do Brna rada zájdem. My možno pojdeme budúci týždeň, ak vydržíme zdraví. Eliška už tiež chodí do školky, ale ja ju v ten deň nedám, ona bude moc rada 🙂 Tak prídte tiež, možno sa s nami trohu socializujete 😉
Tiež pozerám, že s kojením sme na tom rovnako 😀

A jinak teda vám sníh a zimu docela závidím, tady je pořád jen mokro a prší, rozhodně žádná kalamita narozdíl od zbytku republiky asi. Připadá mi to takový zvláštní, že někde mají problémy se sněhem a u nás holý asfalt a mokro 😀