icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
9. jan 2015

Velurová sukně a šicí kopr - zapomněla jsem za ten 3/4 rok, co jsem velur nešila, že má chlup, který není obousměrný, a to jsem se se sukní tak mazlila, 3x převlékala nitě, aby vše bylo jak ze škatulky barevně vyladěno i z rubu a pak toto...

sislik2010
9. jan 2015

@zojec zkus si najít na netu firmu Tilak jsou ze Šumperka. Jejich věci se tam dají poslat na opravu. Zkus tam napsat nebo zavolat. Určitě se domluvíš. Mě se vždy snažili vyjít vstřic. Na kalhotech mě to opravili. Pravda jsou tojejich kalhoty.

koki_melo
9. jan 2015

@caramilla aj aj aj ☹. Škoda škoda.
Já mám svrbění něco nového dělat, ale na druhou stranu mám taky kopr a strach na něco sáhnout, že to domrvím.

palosek
9. jan 2015

@zojec to vypadá tak na ruční šiti.... Myslím,ze švadlena to nesesije lip než ty. 😉 A co nejakou aplikaci? 😅 😀 😀 😀 ne...to byl blby vtip 😉
@bordino jak jedu diskuzi od konce,tak jsem právě dumala, z čeho ta taška může být... Perfektní využití zbytku 😉 😵

katka82
9. jan 2015

@koki_melo 😀 tak to jsme na tom stejně 😉 mam KOPR ale i chuť tvořit 😀 😀

zojec
9. jan 2015

@caramilla ja inak ziadnu chybu nevidim 😀

@sislik2010 vidis.. mozno kontaktovat vyrobcu.. len Milo je asi polsky vyrobca 😖
@palosek aplikaciu nejakeho vtacika? :D :D

snowwitch
9. jan 2015

Holky, nevíte kde koupit plastové patentky a zároveň posuvky na popruhy?

zuzkasim
9. jan 2015

@snowwitch U Gabinky, nebo unuo?
@zojec No a nevyřešila by to záplata? Třeba kousek podobně barevného softshellu, ono to nebude vidět a kolikrát se šijí sportovní kalhoty s takový "oválem" mezi nohama, asi ví proč.

bury
9. jan 2015

@caramilla - myslím, že kdyby si nás neupozornila, tak si ani nevšimneme, že je jeden díl obráceně... nošením to snad vidět nepůjde, ne? 😉 😉
Já mám KOPR úplně na všechno 😝 😝 😀 😀 moje šití sestává z obyč polštářků pro kluky apod. to ani nefotím.
Potřebovala bych vymyslet jak dětem zútulnit pokojík a nápad žádnej....

caramilla
9. jan 2015

@koki_melo Jako doufám, že jsem si to vybrala pro včera a dneska to nedomrvím. Ale já jsem asi fakt totál mimo, nedokážu si zapamatovat ani to, že když se startuje v zimě naftové auto, musí se nechat nahřát:( Vzpomenu si až, když se rozjíždím. Mívala jsem paměť dobrou, ale s počtem nedospaných nocí se to horší... Dneska se mnou spaly v posteli obě děti a Kryštof vstával před 6, vzbudil Mínu, takže od 6 do 8 ještě před školkou jsme tu už vařila, uklízela, pracovala, děti si hrály... super ráno, jako jo, klidné a pokojné, ale spala bych ve stoje 😠
@zojec Naštěstí to není tak moc vidět, protože přeci jen většinou ta sukně je vidět z předního nebo zadního dílu, málokdy se na ní koukáš tak, abys to viděla, ale vidět to je - snažila jsem se to právě nafotit, tady...

zojec
9. jan 2015

@zuzkasim ano, mozno ano.. mam aj kusok toho speci sustiaka od car :D ale ako to spevnim aby to neslo dalej?? lebo ono to isto pojde ako poznam mojho chlapa.. toto sa mu stalo, ked daval synatora na wecko 😕

caramilla
9. jan 2015

@bury Já myslím, že zkušené kritické oko by si všimlo, proto jsem to radši napsala rovnou, aby to pak nevypadalo, že jsem tak blbá, že o tom nevím 😀 😀 😀 😀 Při nošení to vidět moc není, u mikiny by to bylo horší nebo tepláky, to by byl průs...

Zútulňování pokojíčku mě taky čeká a strašně se těším 😵 Já bucu šít na stěny takové jakoby obrazy zateplovací (vyztužené termolamem), pak kapsář a sponkovník 😉

zojec
9. jan 2015

@caramilla ja si myslim, ze to nie je az taka tragedia.. ja by som si to vobec nevsimla, mozno kebyze ju drzim v ruke, ale volnym okom pri noseni to vidno nebude 😉
ja som co sa sitia tyka uplne vymetena.. aj napadovo, aj chutovo, aj materialovo :D :D aspon nic nepokaslem :D
inak som poriadne nesthla ani vianocne darceky nafotit a uz su fuc.. 😖

bury
9. jan 2015

@caramilla - kojíš .... to znamená, že máš "zatemněnej" mozek 🙂 🙂 je to dokázaný, že kojící žena je mimoň, takže si z toho nic nedělej. horší je, když ti to zůstane i rok potom, co jsi přestala kojit (to se stalo mně 😀 ).

Já jsem totálně bez fantazie - asi mě ta tříletá rekonstrukce domu a neustálý vybírání něčeho, totálně vycucala...

macin73
9. jan 2015

@caramilla já jsem oko nezkušené a fakt nic nevykoukám... 😎

zuzkasim
9. jan 2015

@zojec Asi bych se to pokusila zašít v ruce a na to našít tu záplatu. Opravy jsou nejhorší, šít novou věc je lepší.

argo1
9. jan 2015

@macin73 Ja taky furt cucim na tu sukni a prijde mi bez chyby a vzor je podle me i vzhuru nohama stejnej 😉 Ale na pohmat asi budou chloupky na jednom dilu "proti srsti". 😉

Jinak ja jsem presne jako @zojec "vymetena" na vsech frontach. 😝 To je skvely vyraz. Tak si aspon uzivame na horach. Fujavice tu je jak na Sibiri.

petkula
9. jan 2015

Tak coverlock Lucznik asi nikdo nemá ale má třeba někdo aspoň overlock nebo rovnosteh této značky? Vím, že je to polská značka ale je alespoň na stejné úrovni jako je Singer, případně není moc poruchová?

crawler
9. jan 2015

@caramilla zrovna dneska jsem do téhle barevné varianty taky poprvé střihla 😵 prdeláčky a Linda v nich vypadá úžasně 😵Sukně super!

crawler
9. jan 2015

@bury co nějaká tapeta? a já osobně miluju polštářky - ty mě k zútulnění stačí 😵

a_lexa
9. jan 2015

@zuzkasim pokud máš kvalitní napařovací žehličku, tak je potom základ dobré prkno (s dobrým povrchem a odrazovou plochou) a vyrovná se to klidně parní stanici. U stanice bych se soustředila, na to, kolik prádla lze vyžehlit na jednu nádrž a popř. jesli je možné dolévat vodu v průběhu žehlení a jestli má třeba kontrolku na nízkou hladinu vody, jestli má anticalc +popř. nějaký "změkčovač" vody, jak dlouhá je hadice, jak dlouhý čas potřebuje stanice k tomu aby byla připravena k žehlení, jestli umožňuje svislé napařování a jak už holky zmiňovaly, tak i funkce automatického vypnutí je dobrá. 🙂 Jinak já tedy taky nemám stanici na žehlícím prkně a nestavím si tam ani žehličku - to je ale asi o zvyku. Jestli jsi zvyklá tam mít žehličku, tak tam asi budeš dávat i stanici. 😉

zuzkasim
9. jan 2015

@a_lexa Díky, hezky jsi to shrnula🙂
Pyžamko pro neteř, jen doufám, že jí bude, je cvalík a těžko se mi to poměřuje s věcma mé dračice.

mooncaa
9. jan 2015

@zojec Jemně bych sešila v ruce, aby nečouhal ten vnitřek bílej a dala bych záplatu, ale zevnitř a prošila míň kvůli funkčnosti, jen okraje a okolo toho protržení. Manžel takto rasuje také kalhoty, hlavně teda rifle, to teda beru cikcakem to prošití. Použila bych asi letní soft, nebo něco podobného funkčního, ale pevného. Jak je to mezi nohama, tak to není vidět, že to je spravované a když se dá ta záplata zevnitř.

mooncaa
9. jan 2015

@caramilla Podle mě to až zase tak vidět není, já bych si toho teda vůbec nevšimla. Obdivuji tvůj čuch na látky, já bych to nikdy na sukni ten vzor nedala a přitom je to tak krásné. Já se pořád držím při zdi, pro sebe šiju jen z jednobarevných látek.

sinala
9. jan 2015

jeden nákrčník pro holčičky 😉

kuna
9. jan 2015

@petkula já jsem měla Lucznik rovnosteh, nic moc, jenže za 3,5 tis bych asi nemohla čekat zázraky u žádné značky. Ale OL má tuším @lillyzelvicka a je spokojená.

kuna
9. jan 2015

@caramilla sukně je parádní a já bych si toho vůbec na fotce nevšimla. 😉

bury
9. jan 2015

@crawler - jooo, kdyby mi manžel schválil tapetu (aspoň na jednu stěnu), tak bych si věděla rady 🙂 tapeta neschválena, takže smůla. On je to velkej pokoj, jen vybílenej, málo nábytku - musíme ještě dozařídit, tak je to takový strohý.

ucitelka70
9. jan 2015

@zojec a nie zato sa trhajú, že sú mu úzke? zaťko si takto tiež rooztrhol maskáče, tak som ešte jednu vsadku všila, väčšiu, aby bola ešte nejaká rezerva, ale na maskáčovom sa stratí, ale s goratexom by bol dobrý nápad, takto to aj tak nemôže nosiť