icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
8. jan 2015

@zuzkasim moc tomu nerozumím, ale také jsem zvažovala parní stanici a odradilo mě právě to, že se pára snad nedá vypnout... a taky mi prodavač nebyl schopen vysvětlit, jak se na ní reguluje teplota - ale možná jsem jen měla smůlu na prodavače 😖

crawler
9. jan 2015

Holky, v jakém e-shopu kupujete výztuhy? Děkuji 😵

alenf
9. jan 2015

@sinala
@sufik1 baby tiez by ma zaujimali znacky tych parnych stanic co mate,prosim🙂

sufik1
9. jan 2015

já tam mám čudlíky na regulaci intenzity páry a jde i vypnout. Respektive zapneš žehličku a žehlíš bez páry. Jak máš ruku kolem toho držátka, tak pod ukazováčkem máš čudlík a teprve když ho zmáčkneš, tak to paří. Když ho pustíš, nepaří. A ještě je tam kolečko na regulaci síly páry a samozřejmě teploty.
základnu mám bokem jednak že je těžká, ale máma si jí dá i na prkno. Já jí mám bokem že jsem pravák a žehlím na "čumáku" prkna vpravo čili už to nemám kam postavit, abych to neměla křížem a hadice z párou mi vedla za zádama či před tělem.
mám starší model tohodle http://www.tefal.cz/Péče-o-oděv/Parní-generátor... a je tam pod tou ručkou vidět ten čudl. Koukám, že už to nemá kolečka na regulaci páry, ale ty čudly to taky určitě budou umět.
@zuzkasim hlavní důvod, proč nejde žehlit parním generátorem nažehlovačka je ten, že má moc dírek a nažehlovačky máš žehlit plnou plochou

sinala
9. jan 2015

@zuzkasim základna se Ti na prkno nevleze, je velká a těžká. Já mám základnu na zemi pod prknem. A na nažehlovačky ti stačí normální žehlička, ty se s párou nenažehlují

caramilla
9. jan 2015

@crawler většinou, když něco potřebuju, tak u Definitiv. Nějaké výztuhy má ale i Gábinka, resp. asi dvě 😀 A nebo pak na Fleru...

alenf
9. jan 2015

@sufik1
@sinala a máte baby na plochu žehličky aj taký gumový či aký to je návlek ktorý je proti prilepeniu samotnej plochy žehličky aby sa dačo nepripalilo?v dielni kde som robila to tie žehličky mali a je to taká ochrana tej plochy zehličky

sinala
9. jan 2015

@alenf mám tuto http://www.tefal.cz/Péče-o-oděv/Parní-generátor... , když jsem vybírala parní stanici, tak jsem chtěla co nejvic páry a důležitý je i tlak, čím vyšší, tím lepší

@macin73 regulace teploty - jsou tam 3 možnosti a když dám tu nejmenší teplotu, mohu žehlit uměliny, nic jsem ještě nespálila🙂. A dle toho jakou si dáš teplotu, tak jde množství páry. Bez páry jde žehlit, protože když chceš páru, tak musíš zmáčknout prstama čudlík pod rukojetí a ten držíš po celou dobu žehlení, kdy chceš páru. Jakmile povolíš prsty, pára přestane jít. Ono to asi moc nepochopíš tak, jak ti to popisuju 😀, protože na tento způsob žehlení jsem si musela zvyknout 😀 . A prodavač/ka pokud s tím nežehlili, tak ti to nevysvětlí 😀 😀 😀

sinala
9. jan 2015

@alenf jaký návlek? Návlek při žehlení? to nemám ani to neznám. A plochu mám čistou 😀

crawler
9. jan 2015

@caramilla áá,na Def jsem zapomněla -děkuji 😵

strevi
9. jan 2015

Ahojte, Potrebovala by som poradiť aký typ vlny (najlepšie 100% merino) použiť na pletené vrchné vlnené nohavičky na látkovky a prípadne kde sa dá zohnať. Ďakujem

alenf
9. jan 2015

@sinala tak potom su tie plochy dosť odolne a kvalitne ked to tam nie je🙂,super a podla coho akych parametrov ste vyberali?
@sufik1

sinala
9. jan 2015

@alenf to nevím, jak jsou odolné, ale dávám si pozor, abych měla dobrou teplotu na žehličce.

výstup páry a tlak. tefal se mi zdál nejlepší🙂. A před tím jsem četla různé diskuze.

bordino
9. jan 2015

uá, nevíte, jak mám udělat župan jako alku severskou???? To jsou kšefty 😀

sufik1
9. jan 2015

@alenf návlek taky neznám...
máma měla parní tefalku, tak jsem si vyzkoušela u ní. Zkusila jsem levnou z tesca, ale úplně blbá a reklamace.
Takže tefalkou chybu neuděláš, anticalk je fakt dobrý, když vidím, co se tam ukazuje za nánosy a špínu, která se ti chytne v mističce... a ještě jsem chtěla aby se to samo vyplo, když na to zapomenu jak odběhnu k dětem. Jinak ten tlak a pod. jsem neřešila. Jo dobrý je, abys nádobu na vodu mohla vyndat a odnést pod kohoutek. Za žehlení je to třeba litr... a nalívat to nějakým pidi otvorem 😝

sufik1
9. jan 2015

@bordino a to je pták a nebo lama??? jdu googlit...

bordino
9. jan 2015

a moje nepromokavá, "patchworková" taška do deště a sněhu aneb pokus o zužitkování milionu soft odstřižků

sufik1
9. jan 2015

tak pták podobný papuchalkovi aha. No aspoň papuchalka znám...
co něco takovýho? teda tučňáka bych nepoznala.... http://www.fler.cz/zbozi/tucnak-kostym-na-prani...

alenf
9. jan 2015

@sinala
@sufik1 díky,poznacim si a budem hladat🙂

sinala
9. jan 2015

@alenf a samonavíjecí šňůra je taky dobrá. A raději vybírej z těch vyšších modelů, abys byla spokojená. Samovypnutí při nepoužívaní je super

bordino
9. jan 2015

@sufik1 no, má to být župan... to je zase výzva tohleto.... od téhle rodiny pořád chodí podobné chuťovky ( a je to rodina mámy kamarádky, takže je nemůžu poslat do tmy 😀)

alenf
9. jan 2015

@sinala tak jednoznacne budem hladat take novsie modely,chcem do dielne,len vsade pisu k hociakej znacke tolko toho,ze sa tazko vybera aj medzi znackami. 😀

sinala
9. jan 2015

@alenf zaměř se na Tefal 😀 😀 😀 a nejsem jejich dealer 😉
pak dej vědět co jsi vybrala

alenf
9. jan 2015

@sinala 😀 😀

zuzkasim
9. jan 2015

Tak teď to tu bude hromadné nakupování parních stanic🙂

kajark
9. jan 2015

@strevi merino by nemalo mat upravu superwash, lebo potom nedrzi na nom dobre lanolin. a mohla by byt napr. tato: http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...

koki_melo
9. jan 2015

@bordino 😀 😀 😀 stejně dobrý jako můj oblek na chrta s autentickou aplikací chrta v běhu či chrta v sedu 😀 😀 😀

ringcoriel
9. jan 2015

ahojte. potrebovala by som poradit so strojom. mam berninu 350 PE. ked nastavim dlzku stenu 0 (prisivam lastin na plienky) stale sije dlzku 2 mm. skusila som zapnut, vypnut, nepomohlo. pomoc, caka ma 14 nedositych plienok... ☹

zojec
9. jan 2015

baby potrebovala by som poradit.chlap si roztrhol lyziarske millo gate medzi nohami.kebyze po sviku tak neriesim.ale je tam taka vsadka vsita a ruplo to aj cez to.nejaky napad ako to zasiit? aj som to cvakla.mam chut to zbalit ku krajcirke...uz tyzden to mam na stole

zojec
9. jan 2015

inak su z nejakeho speci materialu.. povedala by som ze je to podlepene PULom,to biele co trci.. takze presivat nahusto to nechcem, nech neznicim material.. podsite su len sietkou, nie je tam vatelin.. este som rozmyslala vymenit celu tu vsadku , ale fakt ,fakt sa mi do toh onechce.. moj chlap takto roztrhol uz milion gati... a vsetky co som zasivala sa casom trhali dalej.. luto mi ich je, jemu este viac, su naozaj skvele a ani neboli za par supov :(